Del 1156: Kritiska röster på olika nivåer

Amatullah är åtalad för hot mot mig, och av allt att döma är det den gamla Amatullah som åtalades för tre år sedan och fälldes. Hon har använt den här bloggen för sprida sina ideologiska ståndpunkter och i ett av hennes inlägg finns en sammanfattning (7 okt 2010), med en inledning från den 5 okt.

”Det va länge sedan men jag har inte glömt dig . Jag har beställt din död och det kommer inshAllah

Du kommer att dö din smutsiga råtta”

”Det blir inte jag som dödar honom utan någon annan .

Det hemska för vilks är inte att bli dödad ( om det bli så ) utan en av de  värsta saker  vad han kommer att uppleva är när han träffar döds ängel .

Sedan straff i graven och slutligen Domedagen

Varken du, vilks eller de andra vet vad ni gör . Man kan göra många dumheter men man bara hånar inte GUD och Hans sändebud .

Om någon Muslim skulle göra likadant han skulle också slaktas

Vidare; det är aktuellt nu om terror hot i era länder men det är ni själva skyldiga för detta.

Ni icke troende började först . Ni bombade våra länder , Irak , Afganistan  och med detta började ni krig mot oss Muslimer .

Andra krigsförklarning mot oss är just de karikatyrer av GUDs sändebud , frid och välsingelse över honom .

Hur ska vi försvara oss om inte med bomber ? Vi har inte de avancerade vapen som ni icke troende har ?

Jag ger grön ljus att bomba alla militära mål i Sverige och andra länder  men Islam  förbjuder att oskyldiga civila skall straffas så att bomba tunnelbanna och bussar är helt fel.

Det är också förbjudet att ta sitt liv så man ska inte spränga sig i luften utan man ska kämpa emot er med de andra medel som man har som tex att spränga i luften NATO bensin tankar.

Ni svenskar måste veta att ni befinner er i öppet krig . Att Afganistan är så långt borta betyder inte att ni ska vara tryga här .

Ni började först så låt leken gå vidare”

Lägg märke till att Amatullah är något mer försonlig än de värsta, inte ge sig på mål som drabbar oskyldiga. Och inga självmordsbombare. Det går framåt. På gamla Amatullahs tid (2007) var hennes egna hot betydligt saftigare: ”Jag skall skära halsen av dig”, sa hon bland många andra vackra uttryck i telefon.

På en annan nivå har Dror Feiler skrivit en text där han, uppenbart provocerad, menar att konstvärlden inte är provocerad. Han spelar dum och kallar mina hundrar för ”trevliga och skojiga”. Det tycker man inte i konstvärlden. Att jag har sagt att jag inte ville något särskilt hänger samman med att jag inte bedriver någon uttalad politisk linje i projektet. Vad konsten kan är att estetisera ett område och därmed erbjuda publiken att skapa det egentliga verket. Som konstnär kan jag kommentera saken och utöver att jag markerar att konsten har uppenbara gränser finns det otvetydigt skäl att utmana en religiös symbol. Feiler citerar mitt ofta citerade uttalande (Andreas Malm älskar det) om att jag har en udd mot Islam eftersom den religionen oftast företräds av sanningssägare som är en otrevlig sort. Ja, det är väl inte så konstigt. I motsats till de andra religioner vi har att ta ställning till kräver dessa sanningssägare antingen den kritiserandes huvud på ett fat, eller far ut i hotelser och smädelser eller kräver ett särskilt undantag för Islam. De flesta muslimer är antagligen inte alls engagerade i detta men tillräckligt många för att man skall kunna tala om ett problem. Så jag menar att visst är det motiverat att dra ner den religiösa symbolen från dess piedestal och visa avgrunderna av fördomsfullhet och viljan att inskränka yttrandefriheten.

Dror Feiler vill inte acceptera att konstvärlden är vänsterorienterad. Han har tydligen aldrig varit på några samtidsbiennaler. Eller följt utvecklingen av den sociala kritiken. Och även om man gör ett urval av mjukare utställningar är det ingen hemlighet att konsten väljer vänstersidan. Inte för att det är någon politisk propaganda som bedrivs, det kan vara tämligen finstilt, men att det är så råder det väl ingen tvekan om.

Vad anbelangar konstvärldens reaktioner så är det bara att läsa genom de uttalanden som kom 2007. Det går alltid att säga att inte var man provocerad, bara lite avvisande. Eller i fjor när Dan Jönsson tyckte att jag skulle be om ursäkt. Det mesta av den direkta indignationen har nog försvunnit från konstvärlden. Förstås är Sune Nordgren notorisk, och där får man nog använda ”provocerad”, i sina upprepade påståenden om mitt främlingsfientliga projekt. Feiler drar vidare fram en av sina politiska hjärtefrågor när han citerar från mina gamla uttalanden:

”man kan idag säga och göra vad som helst mot judar och Israel utan att någon reagerar”. Går man tillbaks till 2007 låg det nog till på det sättet. Idag är motsättningarna skärpts och reaktioner på antisemitism passerar inte obemärkt. Att det sedan finns och har funnits kritik av Israel i konstvärlden kan man inte blunda för. Men den är inte antisemitisk. Utom Sharjahbiennalen men den är ett undantag som dock godtas av konstvärlden.

 

Konstnären poserar som Apollon med biträdande nereid.

Det här inlägget postades i debatt, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

212 svar på Del 1156: Kritiska röster på olika nivåer

 1. mohammad skriver:

  Lars Vilks,

  En hundskit som samlar flugorna är en bra hundskit.

  En hundskit som inte längre förmår att samla flugorna är dock likväl en hundskit, om än en förbrukad sådan.

  Slutsats att meditera över:

  – Även en hundskit har rätt till sitt livslopp.

  Vidare:

  Jag menar inte att du skall censurera inläggen, skall man leka på Lars Vilks yard får man acceptera en rak puck, det flödade dock plötsligt över av otrevligheter.

  Att du inte heller selekterar efter vad som passar den egna övertygelsen ger bloggen dess styrka i kommentarsfälten.

  Det där med islamvänlig var lite ironi…men islam rädslan står jag fast vid.

  Jag är dock mest här för resan och de (oftast) välskrivna och (för att uttrycka mig samtidsmässigt) intressanta föredragningarna, vilka dessutom är helt gratis!

  För övrigt, då blir det ingen ”free US trip” nu när ”Jane” har gjort dealet med åklagaren…?

 2. mohammad skriver:

  Maggie: Tyvärr så citerade du fel person

  Ber om ursäkt Maggie…!

 3. Lars Vilks skriver:

  Jag behöver nog inte åka till USA och det klarar jag mig utan eftersom jag inte är så resbenägen. I år går det istället på andra hållet: Ryssland.

 4. Patrik skriver:

  mohammad:
  Om du bemödat dig att läsa mina kommentarer ville du vara något mer nyanserad i kritiken, A och jag sitter nämnligen inte i samma båtSen har ju den muslimska invandringen pågått ett antal decennier, och många muslimer har skaffat sig samma skolning som svenne i ankdammen.Själv är du alltför kategorisk och enfaldig i analysen för att vi skall kunna ha ett samtal i sak.    

  Tyvärr så visar det sig i skolan att hur mycket pengar dom öser på problem skolorna så går inte betygen upp. Synd att dom inte förstår att det är bortkastade pengar!

  Så länge ni gifter er med era kusiner så kommer IQ att sjunka för varje generation. Men det är nog så dom vill att det ska funka med er religon, en hord får är alltid lätta att styra

 5. stq skriver:

  Ni muslimer kommer inte lyckas att ta över världen med er äckliga religion. Försöker ni kommer det att bli krig här och då kommer vi att utrota er som de kackerlackor ni är. Om ni hatar vårt sätt att leva så behöver ni inte komma hit utan stanna i er ociviliserade stenöken. Vi har inte bett att få hit er, så ta och dra härifrån.

 6. stq skriver:

  mohammad,

  Vaddå inte i samma båt? Ni är ju tydligen muslimer båda två!! och lika urbota korkade som alla muslimsvin. Ut ur vårt land!

 7. mohammad skriver:

  Patrik,

  Det vore kanske bättre om det funnits muslimska lärosäten, även när det gäller den högre utbildning.

  Muslimska familjer med resurser placerar annars gärna sina barn i privatskola just för att komma bort från den dåliga undervisningsmiljö som den svenska kommunala skolan erbjuder.

  Gifta sig med kusiner!

 8. mohammad skriver:

  stq: Ut ur vårt land!

  Chilla stq….

  Det här är ditt land, det här är mitt land

  Från Ales stenar, till norra Lappland

  Från Bohus klippor, till Gotlands raukar

  Landet, det tillhör dej och mej

  http://www.youtube.com/watch?v=K39Q4HG8aZA&feature=related

 9. Kenneth Karlsson skriver:

  mohammad,

  Mo HAM: du visar ditt rätta jag hela tiden – en odemokratisk lismande människa, beredd att direkt när Kalifatet kallar överge de universiella mänskliga rättigheterna. Mig lurar du inte, trots att du slipar ditt språk.

  I själva verket är jag säker på att du skulle vilja uppge hela dumheten med Pedofilen Profeten och bli en normal människa, med en världsbild som överenstämmer med verkligheten. Det är därför du är här, på Vilks sida, som en råtta som vill äta av den goda osten.

  Mo HAM – som den terapeut jag är för själar som är förvillade – vill jag råda dig att under tre dagar tänka följande tanke: Kanske inte Allah finns. Kanske Allah inte finns. Kanske Allah inte finns. Det kallas kognitiv terapi om du undrar; man lär hjärnan tänka i mer sunda banor.

  Är det en skrämmande utsikt för dig?

 10. anina skriver:

  amatullah,

  Hej Amatullah
  Jag har följt dig och Vilks litegrann och är intresserad av att få ställa lite frågor till dig. Det är frivilligt att svara och syftet är att jag skulle vilja publicera mina frågor med dina svar på min blogg. Ingenting annat om inte du och jag kommer överens om det.
  http://sverigedemokraten-anina.blogspot.com

  Det är lite frågor om islam, hur ditt drömsamhälle skulle se ut osv. När du kontaktar mig så formulerar jag frågorna och mejlar dig dem.
  Med vänliga hälsningar: Anina anina_laroma@hotmail.com

 11. fakhredin skriver:

  Evenemang av 2011 och 2012: Shaul Mofaz våren 2011 Israels premiärminister är – hans regeringen 14 till 15 månader som det tar – och soldater muslimska befälhavare för Imam Mahdi – Israels förstörelse – kungen av Jordanien Syrien Irak fångade till sommaren och hösten 2011 – han slåss med Turkiet – i slutet av sommaren 2011 – och hans soldater i öknen mellan Mecka och Medina är nere på jorden – i slutet av 2011

  Jordanska och västra trupper – är inblandade i Egypten – Saudiarabiens kung dör i sina starter maktkampen – -45P/Honda-Mrkos komet meteorer i 14-20 augusti 2011 för att ta itu med mark – störst i i östra Asien kommer ner

  Den 26 aug 2011 tas en stor stjärna på himlen öst till explodera tre eller sju dagar att visa tecken på brännskador och detta är den Imam Mahdi – Under våren 2011 jordbävningen i norra Israel kan hända – Jesus mellan månaderna maj till augusti 2012 framgår – och Imam Mahdi kommer att bidra till rättvisa i världen
  http://emam-mahdi-1390.blogfa.com

 12. CeDe skriver:

  Hjulet rullar,
  evolutionen pågår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.