Del 1068: Föreläsningstur

”Ali Hackspett” var på hackingbesök igår men det var nog ingen som märkte det. Webbmastern var blixtsnabb. Då hackaren aktiverades med anledning av debaclet i Uppsala i maj lär hans iver tillta när reprisen skall genomföras.

Konstkritikern Nils Forsberg på Expressen skall starta en konstblogg. Bara att se fram emot med glädje. I intervjun ger han en halv rekommendation till min lilla blogg. Visst är det sant att det skrivs en del som inte är direkt riktat till konstvärlden.

Jag skall också annonsera att det blir ett blogguppehåll under någon veckas tid. Min föreläsningsturné i USA och Kanada om yttrandefrihet kräver sin tribut. Därefter blir det en osäker eftermiddag i Uppsala den 7 oktober kl. 14.00. Föranmälning krävs.

Och här fortsätter jag ännu en liten tid med det farliga figurativa:

 

Figurativ Vilks som figurativ.

Det här inlägget postades i Föreläsningar. Bokmärk permalänken.

90 svar på Del 1068: Föreläsningstur

 1. mohammad skriver:

  Cecilia love,

  Lars Hedegaard agiterar i Toronto för lagändringar i syfte av väpnad kamp mot Danska Muslimer och rättsliga åtgärder gentemot den Danska Staten.

  Menar du allvarligt att detta är rekommendera…?

 2. mohammad skriver:

  Angående Amatullah,

  Den video som ligger ute på nätet funkar förvisso rent dramaturgiskt, men är lite väl ”staged” för att vara trovärdig.

  Vem döljer sig egentligen under det svarta tältet…?

  Hehe!

  http://www.youtube.com/watch?v=eeIgpZdM4As&feature=related

 3. Cecilia skriver:

  Nä’rå.
  Han låter mest förvirrad – men han är ju inte den enda kanske?
  Det tål väl att tänka på?

  T ex skulle jag aldrig varken försvara eller tiga, i en diskussion om SD. T ex. Bara för att jag är svensk. Eller är jag lite dum/förenklande nu?
  Upplys mig gärna om de mer komplicerade aspekterna… och då speciellt varför jag ska vara ”tålmodig”/förstående – alltså vad det tjänar till, och vad man då ev. ”vinner” på det?

 4. Site Admin skriver:

  Cecilia: mohammad skrev:
  ”När det dock gäller Lars, hans person, själ och hans hjärta, är jag övertygad om att han inte är ute efter att skada någon, det syns liksom i ögonen.”
  Lars Hedegaards uttalanden gäller nog en del. Inte dig och mig, men kanske en del andra i världen? Ändå.
  Hur många partier har islam? T ex…    

  Sådär, nu har jag lagt till ett citera/svara länk så att du slipper skriva ”mohammad skrev”. =)

  Meddela mig gärna om det är något som strular med det.
  – Site Admin

 5. Cecilia skriver:

  Site Admin,

  Såg det. Fint! <3

 6. Lars Vilks skriver:

  Mohammad. Jodå, det finns en donna under svarta tältet. Det kan man se i en sekvens när hon far ut ordentligt. Dessutom ringde reportern till mig efteråt och varnade mig: ”Hon är farlig”.

 7. Wolfenstein skriver:

  amatullah: Idioter ! Tror ni att vi är rädda för eran polis och era löjliga lagar ?
  Spottar både på er och på eran flagga och på lars vilks
  inshAllah ni ska brinna i helvete , ameen
  Vi väntar och väntar och vi har tålamod    

  Med tanke på hur galna en del muslimer är så har jag svårt att avgöra om du är ett internettroll eller seriös.

  PS. Evolutionen är ett historiskt fakta.

 8. Chaan skriver:

  Wolfenstein:
  Med tanke på hur galna en del muslimer är så har jag svårt att avgöra om du är ett internettroll eller seriös.PS. Evolutionen är ett historiskt fakta.    

  Det bör vara den riktiga. Hon svarade även häromdagen på en kommentar jag gjorde på Youtube – och språkligen stämmer det. Verkar ha reggat det användarnamnet där. Tydligen har hon tänkt fortsätta mediakarriären.

 9. Chaan skriver:

  mohammad: Lars Hedegaard in Toronto – part 1http://www.youtube.com/watch?v=CYikIeb3oKcLars Hedegaard in Toronto – part 2http://www.youtube.com/watch?v=ogwCotIBR80&feature=related    

  Tackar Mohammad. Bildande föreläsning.

 10. Chaan skriver:

  mohammadNär det dock gäller Lars, hans person, själ och hans hjärta, är jag övertygad om att han inte är ute efter att skada någon, det syns liksom i ögonen.Som den konceptuella konstnär han är leker han nu som bäst med oss och har förbaskat roligt, det märks framförallt i hans briljanta framträdande i Michael Coran Show, vi är alla, mot eller med vår vilja, för nu och i framtiden delaktiga i hans gränslösa konstnärliga äventyr.

  Med eller mot, inte för mig. Jag kan låta mig dompteras av andra musiker och konstnärer men inte förrän jag själv avgjort kvalitet. Det är frivilligt deltagande här – eller vem tvingar dig menar du? Sedan är väl ett ställningstagande för eller emot global jihad kanske något vidare än en konstnärslek. Nåväl. Jag har ju valt att göra konst av Vilks också. Mitt första konstverk på tema Vilks var smörigt då det hade med rondellen. Men det jag gjorde därefter har jag inte hittat utlopp för – inte visat det för någon över huvud taget än. Jag skyller på att jag inte lyckats göra den avancerade stämpeln som jag vill signera teckningen med vilket förvisso stämmer – men kanske anar att tiden inte är mogen. Den teckningen porträtterar Vilks som ett mytiskt väsen i en vision och det är inget väsen jag sett innan, inget gulligt alls, men heller inte något uttalat jävligt.

 11. Chaan skriver:

  amatullah Hans konst är bara löjligoch ingen visste vem han va eller brydde sig om honom förut så han bestämde sig att vara känd på våran bekostnad men denna kändiskap har sitt pris .

  Sakfel. Han är den enda samtidskonstnären jag följt med intresse sedan 90-talet och årligen besöker 30 000 personer hans konst.

 12. Robin Shadowes skriver:

  amatullah,

  Du är ju för höge farao helt bindgalen, din spökplump! Den som demaskerar Amatullah och lägger ut hennes foto på internet får 10000 dollar.

 13. Robin Shadowes skriver:

  amatullah,

  Pedofeten mohammed blev faktiskt flitigt avbildad före 1700-talet, även i mohammedanska länder. Det var wahhabismens uppkomst som förändrade detta förhållande. Men stollan och sociopaten Amatullah verkar inte direkt vara den reflekterande typen.

 14. Chaan skriver:

  Robin Shadowes: amatullah,
  Du är ju för höge farao helt bindgalen, din spökplump! Den som demaskerar Amatullah och lägger ut hennes foto på internet får 10000 dollar.    

  Vem betalar det? Så länge vi inte har maskeringsförbud kommer du inte ha någon nytta av bilden.

 15. amatullah skriver:

  Robin Shadowes,

  Vad spelar det för roll hur ser jag ut ? Jag har den ansikte som GUD gav mig och jag är nöjd. Min niqab har jag på mig för att GUD har beordrat oss detta när vi går ut.

  Det va verkligen inte menninge att jag skulle bli filmad men när CNN kom de gjorde detta ändå , annars jag ställer inte upp att vara på TV .

  Jag gav intervju till svd och de respekterade mitt beslut att de ska inte ta foto på mig .

  Det viktiga är inte ytta utan hur man är som människa

 16. Wolfenstein skriver:

  Om Amatullah är äkta så bör hon polisanmälas för varje kommentar, IP-adressen loggas ju. Även om hon använder anonymitetstjänst så kan polisen begära ut uppgifter från ISP:n om fängelsestraff föreligger.

 17. mohammad skriver:

  Wolfenstein,

  Olaga hot faller in under allmänt åtal, vilket innebär dels

  – att någon åtalsangivelse av målsäganden inte är nödvändig och dels

  – att vid konkret mistanke om brott är det åklagarens skyldighet att inleda förundersökning samt

  – om för brottet skäligen misstänkt person står att finna och tillräckliga skäl för åtal är vid handen, är åklagaren skyldig att förege stämningsansökan till Tingsrätten.

  Så, bäste Wolfenstein, som medaktör i Lars processuella Artwork, maila du med gott samvete förslagsvis Åklagarkammaren i Helsingborg de relevanta uppgifterna.

  registrator.ak-helsingborg@aklagare.se

  Själv är jag dock av legitim anledning förhindrad att blanda mig i saken.

 18. Cecilia skriver:

  amatullah: Robin Shadowes,
  Vad spelar det för roll hur ser jag ut ? Jag har den ansikte som GUD gav mig och jag är nöjd. Min niqab har jag på mig för att GUD har beordrat oss detta när vi går ut.    

  Du har så rätt så. Dessutom börjar din svenska bli riktigt bra – kul!

 19. Robin Shadowes skriver:

  amatullah,

  Du är en dålig människa eftersom du vill döda en oskyldig människa. Att rita av människor är inget brott i Sverige. Det är möjligt att det är kriminellt i det land du kommer ifrån. Att demaskera dig och lägga ut bilderna skulle förmodligen få dig att krypa tillbaka under den sten du kom ifrån. Tror jag ska starta Facebook-gruppen Demaskera Lars Vilks wannabe-mörderska spökplumpen Amatullah. Kan ju bli ett rätt intressant projekt ju. F ö så hör koranimals som dig och din s k stenålders-”religion” inte hemma i ett modernt land som Sverige. Så länge jag lever ska jag arbeta på att få Sverige pislam-fritt igen.

 20. Robin Shadowes skriver:

  Chaan,

  Vem som står för fiolerna är väl just nu irrelevant eftersom det för tillfället mest är en spontan idé för att driva ut djävulen Amatullah. Jo, jag har visst nytta av bilden om nån nu lyckas fixa det. Då kan dom mejla mig den så lägger jag upp den på någon internet-sida. Då kommer jag förmodligen bryta mot en del lagar men det bekymrade ju knappast dom som hackade SD så detta kommer knappast ge mig dåligt samvete heller. Laddar man upp den på en sida registrerad utanför Sverige och EU så kommer dom ändå inte åt mig. Eller så skickar jag den vidare till nån som bor utanför EU. Det skulle sannolikt även lägga sordin på pepparkvarnens mordiska planer om hela världen vet hur hon ser ut under den där svarta sopsäcken.

 21. Pusherstyle skriver:

  amatullah: ”Detta är ändå enbart en kommentar på bloggen så ni kan ju själva tänka ut hur livet utanför internet måste se ut för honom.”- Site AdminÅååå, va synd … Stackars lilla gammle vilks , vad han måste uttstå av alla dessa hemska människor som jagar honom . Så synd
  Men ville han inte själv detta ? Att stå i centrum och försöka att få all uppmärksamhet ? Hans konst är bara löjligoch ingen visste vem han va eller brydde sig om honom förut så han bestämde sig att vara känd på våran bekostnad men denna kändiskap har sitt pris .
  Enligt shariia lagen som vi Muslimer endast erkänner oavsett vilken person gör narr av GUDs sändebud, frid och välsingelse över honom,han skall straffas med döden.
  Jag har begärt vilkshuvud och inshAllah att jag får den, ameenJag kan vänta länge, länge    

  Du har ju inte alla hästar hemma. Betvivlar starkt på att du är ens kunnig inom islam och OM nu du är en muslim så råder jag dig att sluta upp med dina patetiska inlägg som förstör för oss alla andra som skiter i teckningar, rondellhundar mm.

  PS. Jag är född i Irak i fall du undrade.

  PS 2. Förmodligen är du ett troll utan dess like.

 22. CeDe skriver:

  Ajatulla:

  Ni spottar på oss och vår flagga och förlöjligar våra
  lagar och polis. Men jag vet inte en enda av er som
  spottar på våra pengar. Märkligt att dom duger.

  Lars Vilks har gjort en teckning efter eget huvud, den
  har gett honom uppmärksamhet och berömmelse. Men vad
  beror det på, jo just det, er reaktion på bilden. Utan
  den hade teckningen inte fått mer uppmärksamhet än
  något annat liknande verk.

  Så en enda människa väcker en tusenmannahysteri, då är
  väl ändå svaret givet vem som bär ansvaret för den.

 23. Cecilia skriver:

  CeDe:
  Våra pengar? Er reaktion?
  Men javisst, det räcker ju med 1 av 1000 för att göra en skillnad, sägs det? På vilket sätt det än är – kanske… 😉

  PS. För övrigt så är det rätt gott om pengar lite överallt idag. Kanske?

 24. Cecilia skriver:

  PS till CeDe.
  Du har stavat hennes namn fel.

 25. Ann-Marie skriver:

  Robin Shadowes,

  Det kanske är något i sopsäckarna dom har på sig som stryper syretillförseln som i sin tur gör att hjärnan blir bortkopplad…..eller?

 26. Robin Shadowes skriver:

  Ann-Marie,

  Tror du verkligen dom har någon? Kanske en liten ärta som cirklar runt i vakumet som en planet i miniatyr?

 27. Ann-Marie skriver:

  Robin Shadowes,

  Man kan ju alltid hoppas. Hoppet är ju det sista som dör hos människan 😉 Jag dock tror fortfarande att sopsäckarna är boven i dramat….Men jag kan ju naturligtvis ha fel…

 28. Ann-Marie skriver:

  Jag kan dock inte annat än förundras över att någon tar Lars Vilks krumelurer på allvar när det finns så mycket värre krumelurer ute på nätet att bli upprörd över. Men det blir väl så när musslor inte har ett uns av humor i sig. Och kan man inte ta livet och religion med en klackspark, då är något så otroligt fel. Det är väl därför som jag håller mig så långt borta från svarta sopsäckar som jag någonsin kan, det är inte bra för syretillförseln till hjärnan.

  Hallå allatulla alma du lilla eller vad det nu är du heter! Lär dig ordentlig svenska så kanske vi kan ta dig på allvar. Fast kanske inte, du är en rätt patetisk, miserabel ursäkt för människosläktet i det stora hela och eftersom du hatar Sverige och svenskar så förstår jag inte alls varför du ens vill stanna kvar i ett land som är så förfärligt. Ska vi samla ihop till en enkel biljett till dig?! Valfritt MENA-land!

 29. Cecilia skriver:

  Ann-Marie:
  ”Förenklar” du inte saker utan egentlig förenkling – du verkar rätt korkad på vissa sätt… Inget personligt alls.

 30. Ann-Marie skriver:

  Cecilia: Ann-Marie:
  ”Förenklar” du inte saker utan egentlig förenkling – du verkar rätt korkad på vissa sätt… Inget personligt alls.    

  Wow… det var djupt.

  Cecilia,

 31. mohammad skriver:

  Ann-Marie,

  Cecilia är bloggens djuping och…söting.

 32. Ann-Marie skriver:

  mohammad,

  Det låter som om du är förälskad i henne.
  Och jag var sarkastisk.

 33. Cecilia skriver:

  mohammad: Ann-Marie,
  Cecilia är bloggens djuping och…söting.    

  Mohammad – du är rar ibland! <3

 34. J skriver:

  Site AdminJag håller på att gå igenom alla filer för att se att ingen av bilderna är kamouflerade. Det är ju några tusen bilder så det tar ett tag
  – Site Admin    

  Att du dubbelkollar förstår jag. I rena ilskan kopierade jag snabbt bloggen från googles cache efter att idioten hade hackat sidan i Maj, då det verkade oklart om det fanns en kopia (innehåll i googles cache är ju lite av en färskvara som bekant). Bildfilerna låg kvar på den här servern. Om du misstänker att nåt har blivit manipulerat kan du ju även jämföra med mina kopior.

 35. mohammad skriver:

  Cecilia: Mohammad – du är rar ibland! <3  (Citera)  (Svara)

  Tack Cessi…!

 36. Butter Vaughn Kingson skriver:

  i apologize for such a poor song about such an important figure in today’s world. i am not that talented musically, but i felt i had to support lars somehow. please forgive me. i enjoy his work very much.

 37. mohammad skriver:

  Kingson my man,

  Why don´t You gives Us the lyrics.

  http://radio3.cbc.ca/#/bands/Butter-Vaughn-Kingson

  dig…

 38. Butter Vaughn Kingson skriver:

  make me or break me,
  i’m with lars vilk, do what you will
  but you better learn karate or some sweet nun-chuck skills.
  make me or break me,
  they’re crazy mother fuckers, and they want to kill,
  saying while they do it, this is allah’s will.
  make me or break me.
  ————————-
  if i’d known that someone listens to these, i’d have tried to make the lyrics better… and the music…

 39. mohammad skriver:

  Butter Vaughn Kingson,

  Great lyrics and great musical art…and, great talent too…Perfect the way it comes, and absolutely no need for you to argue for a remake there…

  If I could download your music on radio3 I´ll master some cd for commerce…?…Lars Vilks is burning hot for the moment and I know he would just loove to have an dedicated avantgarde rockalbum in his conceptual artwork.

  (If your lucky you´ll get a fatwa too…hehe!) sorry!

  take care

 40. Butter Vaughn Kingson skriver:

  That’d be great! I have lots more too. I feel kind of bad about this shameless self promotion, but if you like them, i have other songs here:
  http://www.myspace.com/buttervaughnkingson
  i would kill for a fatwa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.