Del 975: Franskt parti

Sedan nu debattörerna förmodligen har sagt sitt i den stora rondelldebatten har ett relativt lugn sänkt sig över scenen. En intressant sak med dessa diskussioner är det begränsade antal nyordningar som tillkommer. Den som följer inläggen känner snart igen det mesta. Ulrika Knutsson som två gånger tagit till orda i saken driver den välkända visst-kränker-han-linjen och fick ett skarpsynt svar från Johan Lundberg i Axess.

Dagens lilla tillskott kommer från landsbygden. Som ett eko av 2007 års händelser framstiger Frostavallen i Höör. År 2007 skulle jag ha varit med i Eslövsbiennalen men avvisades med hänsyn till säkerheten. Den gången var man inte i första hand orolig för eventuella terrorister utan för lokala missnöjesuppror. Den här gången rör det sig om Konstrundan Mittskåne. Tillsammans med konstnären Fredrik Axwik var jag inbjuden att visa några videor på temat Ladonien. Men genom de nyss timade händelserna blev jag inte längre attraktiv. Min närvaro kunde skrämma bort publiken. Mer om detta finns i Skånska Dagbladet. En vildvuxen kommentarspalt äger ett visst underhållningsvärde.

schack-franskt.jpg
Franskt parti var min specialitet under min schackperiod. Svartspelaren lämnar medvetet angreppsinitiativet till vitspelaren. Kalkylen går ut på att vitspelaren fångas av sin egen offensiv och vid en viss tidpunkt faller offer för ett effektivt motangrepp.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

6 svar på Del 975: Franskt parti

 1. TJ skriver:

  Thomas Nydahl skriver om det intellektuella haveriet hos publicistklubben efter rondellhundens utflykter.
  http://nydahlsoccident.blogspot.com/

 2. Lars skriver:

  Tack TJ. Nydahl har en fullträff på Knutssons yviga tankegångar.

 3. Join skriver:

  3. e4xd5

 4. Lars skriver:

  Join. Feg variant, remispelare. 3. Sc3

 5. Join skriver:

  Absolut inte! Sedan c4, öppen e-linje, löparspel, snabb rockad och matt på g7 inom 15 drag.

  Ursäkta att jag går in i din kommentar men det är något fel på bloggen så jag får ingen kommentarruta. Nej, jag tror inte på någon matt inom 15 drag. Det du föreslår är en vanlig fortsättning i avbytesvarianten. Svart har inga svårigheter att utveckla sina pjäser och blockera vits angrepp. Slår naturligtvis inte på c4.

  Lars V

 6. Robert Andersson skriver:

  Mer schackbloggning! Gärna i samma kortfattade stil. ”Kalkylen går ut på att vitspelaren fångas av sin egen offensiv och vid en viss tidpunkt faller offer för ett effektivt motangrepp.” Det gäller ju alla öppningar nuförtiden. Remi ses som ett halvt misslyckande för de vita pjäserna, därför satsar vitspelarna offensivt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.