Del 774: Medalj och papper samt sångspel

Konstvärlden har nu dragit vidare till mässan i Basel. Men det kommer säkert att bli mer Venedigbiennal när recensionerna i tidskrifterna kommer till tals. Som det utom allt tvivel slagits fast har Elmgreen & Dragset fått ett fullständigt mediegenomslag. Ingen rapportering har kunnat undgå att börja med och ingående utveckla berättelserna från den nordiska och danska paviljongen. Det muttras också om Bruce Nauman och USA som kammade hem guldlejonet. Nauman har redan fått en, var det verkligen nödvändigt med en till?

I varje fall har Elmgreen & Dragset fått ett papper på sitt hedersomnämnande. Borde de egentligen ha fått ännu mer? Eller är det ett alltför enkelt knep för att vinna en formidabel uppmärksamhet?

ven-elm-o-drag-honorary.jpg
Beviset på hedersomnämnandet

En klar framgång har det också varit för Ulla von Brandenburg som visar en film med ett sångspel inspelad i Le Corbusiers Ville Savoye. Inte lätt att överträffa men Ladoniabiennalen kan glädja sig åt ännu en fullträff av Brandenburg. Med Birnbaum i huvudrollen.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Venedig 09. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.