Dogs Stockholm lördag

Idag har allting förberetts. Polisens bedömning av säkerhetsrisken på en skala från 1 – 5 är 3. Ja, det är säkert en fiktion och en del av operettföreställningen.

Under alla omständigheter är det värt att komma ihåg: Konsten och därmed också konstnären hyser ett ointresse för resultat och vad som eventuellt kan uppnås. Vad som är möjligt i konsten är att peka ut något som är en känslig punkt, något som världen gärna vill reagera på.

Så kan det också vara här även om jag tror att man till slut börjat acceptera Vilks som notorisk kränkare och därför neutral: Han är inte intresserad.

Svar på några av dessa funderingar kommer i morgon.

Det här inlägget postades i Musikalen Dogs. Bokmärk permalänken.

9 svar på Dogs Stockholm lördag

 1. wied skriver:

  Hep, hep, Lars från Danmark !

 2. TJ skriver:

  Lycka till med kränkningarna, Lars!

 3. karin hasselberg skriver:

  hoppsan! (DN); LARS VILKS KONSTNÄRSSKAP är inte bara kontroversiellt bland muslimer. Även i Kalmar väcker den 61-årige konstnären – kanske mest känd för träskulpturgruppen Nimis utanför Kullaberg i Skåne gjord av drivved från havet som byggnadsnämnden i Höganäs velat riva – starka känslor. Kalmar konstförenings styrelse med landshövdingen Sven Lindgren som ordförande, har stoppat en retrospektiv utställning med Lars Vilks konst på Kalmar konstmuseum.

  – Vilks konstnärskap håller inte den konstnärliga höjd som passar museet, säger Sven Lindgren till TT.

 4. Chgod. skriver:

  Lars!

  du kränkte mig och det var underbart!

  go strong.

  /C

 5. Christer Eriksson skriver:

  Lars, ditt sätt att ta tempen på samhällsformen tycks fungera väldigt gott, även om innehållet i din musikal har varit oförklarligt svårsmält för media

  Det hade också varit intressant om det fanns en link till ett videoupptag från efterdebatten igår på ABF-huset?

 6. bo werner eriksson skriver:

  Hej Lars var på ABF igår det var kul att se dina filmer men resten var väl lite så där medelmåttigt sentimentalt och inte någon hög nivå på tankeinnehållet det fanns faktiskt inte ett enda förslag eller idee som var kreativ det var ju bara gnäll klagomål och svartmålning utan undermålning.Ta en titt på en målning av Giotto elever från sen medeltid ”kyrkoregimen” hur dom kristna såg sig då är väl inte mycket annorlunda än hur Islam fungerar idag.Det roliga med bilden är dom små hundarna ” gudshundar” som man kallade domenikanermunkarna på den tiden domini canes,vov vov.1229 gjordes ett fredligt fördrag mellan kristna och muslimer det enda korståg som lösts på ett sätt som borde användas idag nämligen genom diplomati en rättslig juridisk lösning på problemen det höll tyvärr bara fram till 1244 men ändå det fungerade ändå ett tag och är ett historisk bevis på att man kan lösa saker utan våld och makt,Humor var ett uttryck för hög intelligens under 1500 talet inget fungerar utan brain att bara fodra rättigheter är ju en slags fascism, fascismen florerar idag, var och en för sig och gud mot alla!

 7. Jag hoppas att du dör i muslimer händerna
  Jag hoppas att du dör i muslimer händerna
  Jag hoppas att du dör i muslimer händerna

  amin !

 8. Jag hoppas att du dör i muslimers händer
  Jag hoppas att du dör i muslimers händer
  Jag hoppas att du dör i muslimers händer

  amin

  för du ser ut som en hund !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.