Del 582: Svensktoppen och Bach

Det var ett tag sedan jag visade svensktoppen i den internationella samtidskonsten. Inte heller är det nödvändigt att numera göra det så ofta. Förändringarna är små. Orsaken kan bero på att artfacts har blivit allt bättre, dvs. mer omfattande och med snabbare uppdateringar. Man kan också lära sig att de konstnärer som tar sig in bland de mera framskjutna positionerna kommer att relativt lätt kunna hänga kvar där genom de nätverk som de har skapat och som ständigt skapas. Ja, naturligtvis skapas nätverken inte bara av konstnärerna utan i hög grad av deras gallerister och andra intressenter. Den enda placeringsförändringen som är värd att notera är Clay Ketter som med ett ryck har lyckats med att nätt och jämnt ta sig tillbaka i topp 20. Han ställer just nu (öppnade i går) ut på Brändström & Stene. Hans tillbakakomst skedde på bekostnad av Cecilia Edefalk som är aktuell på Lunds konsthall.

1 (1) Ann-Sofie Sidén 448 457
2 (2) Henrik Håkansson 532 544
3 (3) Johanna Billing 565 553
4 (4) Nathalie Djurberg 651 628
5 (6) Annika Larsson 780 757
6 (5) Carl Michael von Hausswolff 786 774
7 (7) Annika von Hausswolff 805 792
8 (10) Miriam Bäckström 904 949
9 (12) Magnus Wallin 934 958
10 (9) J. Tobias Anderson 942 920
11 (8) Annika Eriksson 957 863
12 (11) Jonas Dahlberg 988 954
13 (13) Matts Leiderstam 1005 992
14 (14) Tobias Bernstrup 1085 1027
15 (15) Maria Friberg 1133 1130
16 (18) Anneè Olofsson 1147 1213
17 (16) Karin Mamma Andersson 1163 1132
18 (17) Cecilia Lundqvist 1239 1208
19 (19) Felix Gmelin 1292 1253
20 (-) Clay Ketter 1317 1568

En liten snutt klassisk musik i konsttappning på detta? Utställningen Art after Education på Röda Sten i Göteborg går igång den 7 juni. Utställningen har några illavarslande formuleringar: ”…behandlar frågor om makt, auktoritet och vem som har mandat att uttala sig.”, ”…läsning av filosofer som Carl Schmitt, Walter Benjamin, Giorgio Agamben och deras idéer om relationen mellan lag och laglöshet.” Relationen är välkänd och kan ses på t ex Wikipedia.

Adrian Pipers klassiker (som körts flera gånger tidigare även i Sverige) Bach Whistled kan avnjutas i en kort sekvens här.

laglyd-g-lit.JPG
Det här är något helt annat: Laglydighetens gång från 2000 på gården till Jönköpings länsmuseum. Jag har precis restaurerat den och kunde konstatera att den klarat sig tämligen väl utan underhåll under 8 år.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, om utställningar m m, Samtidskonst. Bokmärk permalänken.

22 svar på Del 582: Svensktoppen och Bach

  1. Christer Eriksson skriver:

    Hej Lars. Jag är glad att höra att det finns några vettiga människor kvar som har plats för din musikal, men varför är premiären den 13/9 och inte 11/9, som du själv önskade?
    http://sydsvenskan.se/nojen/article329115.ece

  2. Fitna skriver:

    Snaphanen om Geert Wilders:

    ”Geert Wilders, Folketinget søndag 15-17

    Fremragende foredrag af Wilders på 45 minutter for en fyldt Landstingssal. Store dele af pressen måtte sikkerhedsgrunde blive udenfor, så dette er i nærheden af en solohistorie. Af politikerne, ville kun DF risikere at blive fotograferet sammen med Wilders, de andre blev væk. Vidoer følger i aften og i morgen.”

    http://snaphanen.dk/2008/06/01/geert-wilders-landstinget-s%c3%b8ndag-1608/#comment-8707

  3. Fitna skriver:

    ”JP-interview med Geert Wilders

    Af ANDERS RAAHAUGE

    Offentliggjort 31.05.08 kl. 21:32 – opdateret 01.06.08 kl. 07:10

    Den kontroversielle hollandske politiker modtager Trykkefrihedsselskabets pris. Morgenavisen Jyllands-Posten har mødt ham.

    Den hollandske parlamentariker Geert Wilders er denne weekend i København, inviteret af Trykkefrihedsselskabet. Han taler ved et arrangement i Landstingssalen kl. 15 søndag.

    Wilders, der er leder af Frihedspartiet, var ved at udløse en regeringskrise i sit hjemland i marts måned, da han udsendte sin stærkt Koran-kritiske film ”Fitna”.”

    http://jp.dk/indland/article1357283.ece

  4. Lars skriver:

    Christer! Orsaken till förflyttningen av dag från den 11 till den 13 är helt banal. Den 13 är en lördag och det passar publikt bättre i Dalby än en veckodag.

  5. Fitna skriver:

    Snaphanen om Geert Wilders:

    ”»Pia Kjærsgaard er Danmarks sande leder«

    Det er jo dét Margrethe Vestager og Jørgen Poulsen altid siger. “See, Andersen han kan fortælle Eventyret om Lykkens Galoscher — men jeg kan fortælle Eventyret om Skoen som trykker, eller rettere det kunde jeg fortælle men just fordi jeg ikke vil fortælle det, men gjemme det i dyb Taushed, derfor kan jeg fortælle adskilligt Andet.” – Det sagde Søren Kierkegaard profetisk, længe før de Radikale og NA blev opfundet:

    Den kontroversielle hollandske politiker Geert Wilder talte søndag på Christiansborg. Han kritiserede Anders Fogh Rasmussen for manglende lederskab – og kaldte Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard for Danmarks sande leder . Lederskabet i Danmark kommer ikke fra statsministeren – men fra Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard.

    Det sagde det hollandske parlamentsmedlem Geert Wilders, der står bag den islamkritiske film Fitna, efter at han i går talte i Landstingssalen på Christiansborg foran tilhængere, der rejste sig op for at tage imod ham med lange klapsalver.

    »Hvis man skal se efter en leder her i Danmark, så er Pia Kjærsgaard en stærk person. De stramninger af love, der er sket i den danske regering, er blevet til på hendes bord i højere grad end på statsministerens bord. Jeg synes, at hun er lederen i højere grad end nogen anden i disse år,« sagde Geert Wilders i et interview med Nyhedsavisen efter sin tale.”

    http://snaphanen.dk/2008/06/02/pia-kj%c3%a6rsgaard-er-danmarks-sande-leder/

  6. mellis skriver:

    Kan svensktoppen i den internationella samtidskonsten hävda sig mot tysk videokonst från underjorden som den här? No way!

    http://www.youtube.com/watch?v=AdD30e8ZMV4

  7. Fitna skriver:

    Snaphanen:

    ”Geert : »Mens vi venter på Google«

    Normalt når man uploader en video hos Google Video, tager deres “godkendelsesprocedure” fra ti minutter til en time. Indtil nu er vores har vores video med Wilders forelæsning, varet over tolv timer, og man mistænker jo at det er fordi navnet Wilders forekommer. (Man husker de tidligere gik noget på listefødder med dissidenten Jennifer Zeng-vidoen. ) Vi burde have givet den et anagram, så den ikke var opfanget af deres liste over uartige ord.”

    http://snaphanen.dk/2008/06/02/geert-og-google-mens-vi-venter/

  8. Christer Eriksson skriver:

    SVT och andra tidningar har tidigare sagt att de är beredda att visa muhammedkarikatyrerna när det har ett nyhetsvärde.

    Till trots för att en bil fulllastad med sprängämnen flög i luften och dödade och skadade ett antal människor vid Danmarks ambassad i Pakistan så menar SVT att det inte har tillräckligt nyhetsvärde.

    I’m surprised!!

    Men det finns kanske fler ambassader, som inte nödvändigtvis är skandinaviska eller amerikanska, som först måste flyga i luften, innan det får ett nyhetsvärde hos SVT?

  9. Christer Eriksson skriver:

    I förbindelse med sprängningen av den danska ambassaden uttalar USA’s ambassadör:”I skal vide, at I har en stor og mægtig ven, som vil stå og kæmpe ved jeres side,« siger den amerikanske ambassadør i Danmark, James Cain.”
    http://jp.dk/indland/article1358833.ece

    Han får också frågan: ”Tror De, at angrebet er en konsekvens af, at Danmark på flere fronter har deltaget i USA’s kamp mod terror?”

    ”Nej, det tror jeg ikke, men jeg er overbevist om, at Danmark er et mål for terror, fordi I danskere ikke er bange for at forsvare frihed, hvilket I har bevist i Danmark, Kosovo, Irak og Afghanistan. Men med den slags mod følger også risiko, og man bør forvente gengældelse fra dem, som vil ødelægge Vesten og dens værdier.”

    Min stilla undran är bara om vi har en lika mäktig vän på andra sidan Öresund med den politik som förs i Sverige?

  10. Politisk korrekt skriver:

    @Christer Eriksson

    En stor og mægtig ven?

    James Cain spiller på flere heste. Senest inviterede James Cain erklærede islamister til middag på den amerikanske ambassade i København. Det medførte en kommentar fra blandt andet folketingsmedlemmet Naser Khader:

    Danmarks Radio:

    ”Khader: USA-ambassadør nyttig idiot

    11. okt. 2007 22.40 Indland

    Den amerikanske ambassadør i Danmark, James P. Cain, er en »nyttig idiot« for rabiate islamiske kræfter.
    Sådan lyder beskyldningerne, efter at han i sidste uge inviterede to kontroversielle muslimer hjem til et middagselskab, skriver Nyhedsavisen.
    Det er andet år i træk, den amerikanske ambassade inviterer danske muslimer til såkaldt iftar – aftensmåltidet, som bryder den muslimske faste under ramadanen.
    Svigter kamp mod islamisme
    Blandt de inviterede i år var imamen Mohammed Albarazi, der var med i den delegation af danske muslimer, der under Muhammedkrisen rejste til Mellemøsten og angiveligt opfordrede til opstand mod Danmark og Jyllands-Posten.
    Desuden var bestyrelsesmedlem for Muslimer i Dialog, skolelæreren Safia Aoude, inviteret. Hun vakte opsigt, da hun på sin hjemmeside sidestillede holocaustbenægteren David Irving med andre historikere.
    Dermed svigter den amerikanske ambassadør flertallet af muslimers kamp mod islamisme, mener formanden for Ny Alliance og stifteren af Demokratiske Muslimer, Naser Khader.
    – Jeg er målløs. Jeg vil betegne ham som en nyttig idiot, hvis jeg bare skal være lidt diplomatisk, siger han om James P. Cain.
    Formålet at skabe dialog
    Også Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, er dybt forundret over ambassadørens middagsinvitation. Særligt fordi arrangementet ikke foregik på selve ambassaden, men i ambassadørens egen bolig i Charlottenlund.
    – James P. Cain er en flink fyr, men her har han altså været ret naiv. Det er direkte latterligt, at man på den måde forsøger at fedte for de personer, siger Søren Espersen.
    Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den amerikanske ambassadør, men ifølge ambassadens talsmand var formålet med middagen at skabe dialog med de religiøse mindretal.”

  11. Politisk korrekt skriver:

    James Cains islamistiske middagsveninde Safia Aoudes meritter er afsløret her:

    ”ZYKLON B OG DE KONSERVATIVE

    18.3.2007:

    Bestyrelsesmedlem Safia Aoude henviser til en kendt Holocaust-benægter og kalder Dansk Folkeparti national-socialistisk

    Af Lars Hedegaard og Helle Merete Brix

    Det er åbenbart ikke alle medlemmer af Det Konservative Folkeparti, der er helt sikre på, at SS-mændene i de nazistiske kz-lejre brugte giftgas til at myrde jøder. I hvert fald udtrykker Safia Aoude, der er bestyrelsesmedlem i den københavnske 1. kreds, Østerbro, sin tvivl.

    Den uddannede jurist fra Københavns Universitet har mange jern i ilden, og blandt hendes professionelle opgaver er at undervise eleverne på den Den Internationale Arabiske Skole (DIA) i Sankt Hansgade i København i historie og samfundsfag. Og det må være i egenskab af historielærer, at Aoude den 8. marts 2007 havde taget en klasse fra skolen med på Frihedsmuseet. Aoudes indtryk fra dette besøg er lagt ud på hendes blog safiaaoude.blogspot.com, og Sappho har downloadet hendes beretning den 17. marts 2007.

    Under et fotografi af en udstillet Zyklon B mærkat har hun nedfældet følgende betragtning, her i dansk oversættelse ”Nogle historikere hævder (claim), at Zyklon B blev brugt til at tilintetgøre (annihilate) koncentrationslejrfanger, mens revisionister hævder, at det blev brugt til at desinficere lejrene for lus og gnavere.” Formuleringen tyder på, at Aoude som udgangspunkt tillægger begge forklaringer lige stor troværdighed, hvilket må siges at være ganske overraskende for en lærer i en skole, der som alle andre private skoler modtager 85 pct. offentlig støtte.”

    http://www.sappho.dk/Den%20loebende/zyklonb.html

    Hvor stor og mægtig en ven, når det kommer til stykket, Danmark har i USA og i særdeleshed i James Cain, er altså ikke godt at vide

  12. Politisk korrekt skriver:

    Noget helt andet.

    Har Lars Vilks haft fremgang på listen siden offentliggørelsen af Vilks’ Muhammed-tegninger?

  13. Christer Eriksson skriver:

    Politisk korrekt

    Tack för informationen. Det var helt nytt för mig!

  14. Jordan skriver:

    Snaphanen om de jordanske blasfemianklager efter genoptrykningen af Kurt Westergaards Muhammed-tegning:

    ”Seidenfaden til skafottet i Jordan?

    Desværre nok mere af den velkendte ‘Baghdad Bob’-overbudsretorik som den arabiske verden svælger i – en fattig kompensation for de lidet glorværdige realiteter på disse kanter – men få mediebegivenheder kunne være mere underholdende end at opleve Tøger S. på anklagebænken hos det trængte og uglesete mindretal, muslimerne (LFPC).

    […] Blandt de stævnede er tegner Kurt Westergaard, kulturredaktør på Morgenavisen Jyllands-Posten Flemming Rose, chefredaktør på Berlingske Tidende Lisbeth Knudsen og chefredaktør på Politiken Tøger Seidenfaden.

    Tiltalen lyder på blasfemi, forhånelse af profeten og forsøg på at splitte det jordanske samfund ved på mediernes netaviser at have vist Muhammedtegningen.”

    http://snaphanen.dk/2008/06/03/%c2%bb22-juli-1985%c2%ab/#more-2895

  15. Jordan skriver:

    Kurt Westergaards tegninger samlet i bogen ”Frihedens ikon” kan købes her:

    http://sappho.dk/

  16. ”Jeg er Muhammed og ingen tør trykke mig” skriver:

    Mere Muhammed (denne gang i Norge):

    ”Norsk avis laver Muhammed-tegning

    Af THOMAS HEINE, Jyllands-Postens korrespondent

    Offentliggjort 03.06.08 kl. 15:08

    ”Jeg er Muhammed og ingen tør trykke mig,” lyder teksten på dagens karikatur i Adresseavisen i Trondheim.

    Terrorangrebet i Islamabad har fået det norske dagblad Adresseavisen til at kaste sig ind i balladen med en tegning af en turbanklædt mand med bombebælte om livet og en trøje med teksten: ”Jeg er Muhammed og ingen tør trykke mig”.

    Trondheim-avisens chefredaktør, Arne Blix, forsikrer imidlertid over for tv- og radioselskabet NRK, at der ikke er tale om en tegning af profeten Muhammed, men af en terrorist, der begår voldelige handlinger i profetens navn.

    ”Denne tegning er naturligvis hverken et angreb på Muhammed eller islam, men på dem, der giver sig ud for at forsvare Muhammed, men reelt er mennesker med voldelige hensigter,” siger Blix.”

    http://jp.dk/udland/europa/article1359412.ece

  17. ”Jeg er Muhammed og ingen tør trykke mig” skriver:

    Adresseavisens Muhammed ligner ligefrem en pædofil:

    http://nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.5873917

  18. Fitna skriver:

    Om Geert Wilders’ besøg i København:

    ”Langt fra Oslo

    By Hans Rustad

    on Juni 2, 2008 11:18 EM

    I Oslo står integrasjonsrådgiver Loveleen Rihel Brenna og sier offentlig at man godt kan kritisere sider av en religion, men ikke religionen i seg selv. Det hele blir direkteoverført i radio og TV og utenriksministeren er tilhører. Men han sier nesten det samme: ytringsfriheten må avpasses etter følelsene til nye medlemmer av fellesskapet.

    I Landstingssalen på Christiansborg talte Geert Wilders søndag. I Norge tror vi Wilders har horn. Det har han ikke, skriver tidligere debattredaktør i Berlingske, Mikael Jalving. Han er beundringsverdig rolig og balansert. Bortsett fra det ene punkt om forbud mot Koranen kunne han stille seg bak alle Wilders forslag.”

    http://www.document.no/2008/06/langt_fra_oslo.html

  19. Fitna skriver:

    Snaphanen om Wilders:

    ”Video: Geert Wilders´ speech at Christiansborg, Copenhagen

    Geert Wilders visits Copenhagen

    Geert Wilders holding a speech in the Danish Parliament building (Landstingssalen) about his recent film “Fitna”, Sunday, June 1st. Mr. Wilders also gives his opinion on Islam in general, followed by some thoughts on the Islamisation of Europe (”The Eurabia project”). Wilders was invited to Denmark by the Danish Free Press Society (Trykkefrihedsselskabet). If you experience any technical problems watching it through the link given here, please watch it directly at Vimeo.com. Shortened You Tube version at 9:48 also.”

    http://snaphanen.dk/2008/06/03/%c2%bb22-juli-1985%c2%ab/#comment-8929

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.