Del 581: Charlatanen och allvarsmännen

Hur beskriver människor med ambitionen att förbättra världen konstnär Vilks? Ali Esbati (och han är säkert inte ensam) säger så här: ”den poserande charlatanen”. Hans skriver på sin blogg hänfört om Stefan Jonsson DN-artiklar och avfärdar kommentarer i UNT och ger dessutom Sakine Madon en nedlåtande eftersläng.

Reflexmässigt pyser det till i vänsterlägret, här tycker de alla detsamma och bombarderar sina sedan länge välkända motståndare med de allom bekanta argument som står till buds. Andra sidan gör förstås detsamma fast tvärtom. Dessa ständiga bataljer leder förmodligen inte till att man vinner nya anhängare eller övertygar sina motståndare. Men passionerat är det. Ännu bättre kan det bli på temat ”Säg det med en sång!” Stefan Jonsson har ju redan kvalat in som skulptur och dessutom som librettoförfattare till musikalen Dogs. Ali Esbati (som intressant nog är knuten till norska Klassekampen, se i förrgår)verkar har också talang på detta område. ”Den poserande charlatanen” är en övertygande titel på en mindre aria inramad med recitativ.

Som det kungjorts: Musikalen Dogs kommer att uppföras på Konstfabriken i Dalby den 13 september. Konstsmeden Tom Sjunnesson har erbjudit lokalen. Den är stor nog att tillåta uppförandet av en fullskalig rondell samt många andra vackra och tänkvärda inslag.

Den version som kommer att uppföras i Dalby kommer att skilja sig starkt från de trailers som finns på nätet. Den komponerade musiken kommer dock att återanvändas i en ny omgivning och med många kompletteringar. Trailer 1. Trailer 2.

dalbylit.JPG
I just denna musikal är kanonen en oundgänglig detalj. Här ses den under provskjutning.
(Foto: Viktors)

Här är lite skojigt material från Kavkacenter. Man kan bland annat läsa om hur den svenska regeringen stoppade rondellhunden och om den amerikanske forskaren som har bevisat att Förintelsen aldrig ägde rum. Glöm inte att om ni skulle få för er att vara kritiska kan det vara ett uttryck för det nu så populära begreppsparet strukturell diskriminering/rasism.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Projekt. Bokmärk permalänken.

8 svar på Del 581: Charlatanen och allvarsmännen

 1. JS skriver:

  ”KONSTEN SKA VARA FRI” sa Tom Sjunnesson i en radio intervjuv.
  Det återstår att se.

  Men, lycka till Lars!

 2. JS skriver:

  Jag tittade på Trailer 1.

  Kulturrecensenterna kommer antingen att bemöta din ”Musikal Dogs” med tystnade eller så kommer de att ”såga” den.

 3. Love Man skriver:

  ”Ali Esbati:
  ”Att leva är att ta ställning. Jag hatar likgiltiga människor” /Antonio Gramsci”

  Typisk at der i Ali Esbatis motto indgår ordet ”hatar”!

 4. Ytringsfrihedens lyserøde sokker skriver:

  Pris til Kurt Westergaard. Reportage i danske Weekendavisen:

  ”Gud i menneskets billede

  Af JESPER VIND JENSEN OG ANNA LIBAK

  NR. 22, 30. maj – 5. juni 2008

  Ytringsfriheden er iført lyserøde sokker, tykke gummisåler, røde bukser og en prikket halsklud. Den ligner en gammel provo på venstrefløjen, som den står på talerstolen i Forfatterforeningens fornemme lokaler på det gamle Christianshavn og får overrakt Trykkefrihedsselskabets pris. Det er ikke tilfældigt.

  »Jeg er i hvert fald en kulturradikal nostalgiker. Jeg synes, at min barndom var meget præget af religiøse rædsler, kolporteret af Indre Mission. Min far var købmand og skulle vise flaget i søndagsskolen, og så stod jeg udenfor og kiggede op på den blå himmel og syntes, at hold op, hvor var der langt op til Gud, og Satan var lige under fødderne på én. Jeg slap først ud af den formørkede religiøsitet, da jeg kom i gymnasiet. Da lærte vi om kulturradikalismen, som var en åbenbaring for mig,« siger Kurt Westergaard.”

  http://www.weekendavisen.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080530/BOGER/705300015&SearchID=73319237132314&:3967a2a0031f72f3544ce122152deb76fe6b29ebfe776cbb56d1997ed984bf55f75d0c350d973daad98c729370f202555e28724a1a8367b22d5064a2919c096d51df5665f94c444e0d40a7dc85

 5. Oslo eller Medina skriver:

  ”Danmark og Norge er de første målene for den islamske revolusjonen i Europa, sier Sheik Issam Amira. Etter en revolusjon i Norge skal ikke hovedstaden hete Oslo, men Medina. ”

  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article1163976.ece

 6. TJ skriver:

  De här snubbarna på Kavkacenter har lite ovårdade skägg tycker jag och de ser väldigt arga ut.

 7. Infidel skriver:

  ”Hirsi Ali in court over security funding

  Thursday 29 May 2008

  Islam critic Ayaan Hirsi Ali, a former MP who now works for a conservative US think-tank, is going to court in an effort to force the Dutch state to pay for her security, the NRC reports on Thursday.

  The paper says Hirsi Ali has asked a court in The Hague to hear eight witnesses in a preliminary hearing, which could lead to a full-blown court case.

  The Netherlands stopped paying for Hirsi Ali’s bodyguards last year when she moved to the US permanently. Hirsi Ali says her security is the Dutch state’s responsibility.”

  http://www.dutchnews.nl/news/archives/2008/05/hirsi_ali_in_court_over_securi.php

 8. Sheik Abdul Hamid AtTRASH vs. Dio Brando skriver:

  Flemming Rose’s blog:

  ”Cartoon crisis in Japan

  Sheik Abdul Hamid Attrash, chairman of the Fatwa Comittee at Egypt’s Al-Azhar University, the highest Sunni muslim authority in the world, is offended by a cartoon from a popular animated movie in Japan.

  At issue is a 90-second segment from JoJo’s Bizarre Adventure, which depicts Dio Brando, a villain, picking up a copy of the Quran from a bookshelf and examining it as he orders the execution of the hero and his friends.”

  http://pajamasmedia.com/flemmingrose/2008/05/27/cartoon-crisis-in-japan/#comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.