Del 555: Det härliga Arabförbundet firar sin dag i riksdagen

”Certain medieval orders of knights gradually lost their practical purpose but continued as sociable gatherings.” Så inleds sociologen Georg Simmels essay ’The Berlin Trade Exhibition’ (1896). Essän inleder också katalogen till den nyligen öppnade Berlinbiennalen. Tanken är enkel, biennalerna och andra större konstevenemang blir allt fredligare och allt mer med festivalstämning. Okontroversiell kritik ingår naturligtvis.

Medan konstvärlden funderar på denna besvärliga fråga kan jag inte motstå att kommentera firandet av arabvärldens dag (8 april). Som redan framsprungit i kommentarerna firas den numera också av riksdagen. På temat ” Dialog, demokrati och mänskliga rättigheter”.

Medierna tycks inte ha visat händelsen någon större uppmärksamhet. Per Gudmundson verkar vara den ende som gett den en tidningsspalt. Faktiskt är det en bra sak och som klippt och skuren för ett konstprojekt. Men det går ju inte eftersom det är för känsligt (se ovan).

I detta firande kommer Egyptens ambassadör Samah Mohamed Sotouhi med en rad fina förslag om begränsningar i tryckfriheten, restriktioner om mänskliga rättigheter och demokrati och en större öppenhet inför Förintelsebegreppet. Visserligen kunde Alf Svensson ha kontrat med ett bibelcitat: ”Att se grandet i sin broders öga men inte bjälken i sitt eget”. Men det gjorde han inte och antagligen gjorde han rätt i detta. Jag tror att det kan vara rätt taktik. Som när en stor fisk hugger skall man släppa till lite mera lina. Politisk dialog är en art för sig. Uppriktighet och ärlighet bör inte förekomma ty sådant skulle bara ställa till det.

Rättframheten skulle innebära att Arabförbundets 22 hel- och halvgangsterstater skulle få veta 1) att de inte kommer att få något gehör för sina synpunkter och 2) att vi ser ner på dem (och därför är beredda att behandla dem som svaga och oupplysta). Att uttala dessa ord skulle vara strategiskt mycket olämpligt. Bättre att låta dem få lufta sina känslor och bemöta utfallen med förståelse och understrykandet av betydelsen av en dialog om respekt och värdighet.

Min kära debattkamrat från Uppsalatillställning i fjor ”Helena Benaouda, ordförande för Sveriges muslimska råd, faller tyvärr också in i ’dialogen’. Hon säger att muslimer utsätts för ’ett slags förintelse’, och att muslimerna oroar sig för att stämningar i Sverige ska leda till ’förintelse’ även här.” (Gudmundson)

Benaouda borde få gehör för sin förintelsevision. Här kan konsten räcka en hjälpande hand. En ny förintelse som får officiell prägel kan ge arbete åt konstnärerna. Ty det krävs ett minnesmonument. Händelsevis är jag igång med ett sådant monument vilket skulle passa som hand i handske för detta ändamål.

arx4lit.JPG
Momument över Ett slags förintelse av muslimer i Sverige

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag. Bokmärk permalänken.

37 svar på Del 555: Det härliga Arabförbundet firar sin dag i riksdagen

 1. PerOla Axelsson skriver:

  En dialog verkar det inte vara fråga om. Då skulle väl alla demokrater säga emot när någon vill inskränka yttrandefriheten, eller hur?

  Monumentet, föreställer det Kabameteoren som krossar den israeliska muren?

 2. Lars skriver:

  PerOla. ”Dialog” är ett politiskt ord och betyder något helt annat än man spontant skulle kunna tro, ungefär ”ord, inga handlingar”.

  Monumentet är en förtätat version av Berlinmonumentet över Förintelsen. Det skall sticka upp saker. Men det är ett begränsat monument vilket man kan se genom flaggans närvaro. I Berlin har man ingen flagga knuten till monumentet.

 3. Cecilia skriver:

  Jag gillar grisen. Men tycker huset kunde få stå kvar.

 4. Cecilia skriver:

  Lars skrev:
  — Medan konstvärlden funderar på denna besvärliga fråga kan jag inte motstå att kommentera firandet av arabvärldens dag (8 april). —

  Rurik: Om det nu kanske finns Arabvärldens dag, så kan du väl tagga ner lite :-), och börja tänka lite konstruktivt. Eller positivt, i alla fall. 😀
  Se möjligheter, gör något gott.
  Du vet… tankar är självuppfyllande – även dina… Inte bara Muhammeds.

 5. iakttagare skriver:

  STOCHOLM, Sverige, tisdag via Reuters
  Stora människomassor hade idag samlats på Helgeandsholmen kring det gamla riksdagshuset, på Gustav Adolfs Torg, längs Strömgatan bort mot Karl XII- statyen samt nedanför Kgl. Slottet längs Slottsbacken.
  I riksdagshuset pågick en konferans kallad ’Arabförbundsdagen’ vid vilken ett antal höga dignitärer från arabiska länder och representanter för ’the Arab League’ deltog. Bl.a. BARCELONAPROCESSEN stod på dagordningen. Inte sedan studentupprorets dagar i maj 1968 hade så mycker folk spontant sammanstrålat. Man uttryckte sin vrede över den pågående islamiseringen av Europas nationalstater inklusive Sverige, som förmodades blir än mera omfattande 2009 då BARCELONAPROCESSENs beslut träder i kraft. Av plakat och banderoller framgick vidare att man kräver ’ursprungsbefolkningarnas absoluta och enväldiga rätt till sina hemländer’, omedelbart stopp på inflödet av sk papperslösa asylsökanden (96% av samtliga), tvingande repatriering av kriminella och uppenbart assimilationsomöjliga och anpassningsovilliga asylanter, utträde ur EU, resriktioner beträffande byggandet av nya moskéer samt i att uppträda i religiös uniform på allmän plats.
  En inte oviktig roll tycktes det politiska partiet SverigeDemokraterna spela. Detta parti säges vara det enda som kan anses representera den svenska ursprungsbefolkningena intressen i den känsliga invandringsfrågan och som tvivellöst påstår sig vilja tillvarata dessa intressen.
  Partiet har hittills fört en undanskymd tillvaro, men nya beslutsamma medlemmar har strömmat till och en total ommöblering i partiets passiva ledningstopp lär vara förestående – kanske har man inspirerats av Bylund-fallet? – och vid valet 2010 är det inte omöjligt att partiet erhåller de 20-30% av rösterna som krävs för en ny start av Sverige och ett omedelbart slut på multikulturexsperimentet och massinvandringen.

 6. Cecilia skriver:

  iakttagare – vad är du rädd för?

 7. ln skriver:

  Ljufa Cecilia och andra!

  Här finns det härliga ArbförbundsSEMINARIET:

  http://193.11.1.27/download/lr0/f1631977s13473e595393s1100080408004105122.med.rm

  …lika bra att spara filen på ca 90 MB för att få en juste uppspelning,
  också för att kunna visa barnbarnen hur det gick till i början innan
  Sverige hade blivit muslimifierat.

  även direkt, om ”real” skulle krångla:

  http://ripa.riksdagen.se/ripa.fcgi?op=archive&pgm_id=1110804080059411711&search%5Fparlamentary%5Fsession=&search%5Ffreetext=seminarium&rpage=0

 8. Rasmus F skriver:

  ”biennalerna och andra större konstevenemang blir allt fredligare”, skriver Lars.

  Vilket säkerligen är sant. Frågan är i vilket tidsperspektiv. Jag är nyfiken på om du tänker dig att biennalerna är fredligare än för tio år sedan, om tendensen pågått sedan 1980-talet, eller 1960-talet eller under hela nittonhundratalet.
  Sannolikt kan man även göra gällande (förutsatt förstås att man använder ett konstbegrepp som nog varken du eller jag accepterar) att de större konstarrangemangen blivit bra mycket fredligare sedan de grekiska tragediernas guldålder. Etc.

  Vad jag menar är helt enkelt att när ett påstående görs om en allmän tendens över tid, är det intressant att även få veta sedan när den varit i farten.
  Då blir det t.ex. lättare att avgöra om pacificeringen i detta fallet ska ses som en vågrörelse (så att vi snart kan vänta oss en motsatt utveckling igen), som en strukturell kris eller som en återvändsgränd…

 9. RURIK skriver:

  Än en gång har Lars visat oss konstens överlägsna möjligheter genom sin monumentala kommentar till Helena Benaoudas relativiseringar.
  Hon har nu själv blivit relativiserad och hennes åsikter och avsikter tydliggjorda på ett fullkomligt oangripligt sätt.
  Genialt !

 10. ln skriver:

  Kyrka & tro, 11 april.
  Muslimsk fredsdialog ’nersolkad’ av judehat.
  Hitlers påbörjade arbete skall avslutas och Israel skall utrotas, kunde några av de 138 muslimska lärde meddela, som ’Danska Kyrkers Råd’ just har tackat för en inbjudan till DIALOG. Islam skall dominera världen, Israel skall avlägsnas från världskartan och muslimerna skall göra Hitlers arbete färdigt, fick man således höra från flera av dessa lärda muslimer.

  Fullt så franka uttalanden bjöds det inte på under tisdagens ’Arab League Day’ i riksdagshuset i Sthlm – men tackade varandra hit och dit, fram och tillbaka, gjorde man intill och över det det löjligas gräns. Och också här tjatade man om sina DIALOGER, alla svårigheter skall lösas med DIALOGENs hjälp. Egyptens ambassadör avlägsnade sig i sina krav på ’värdlandet’, dvs Sverige, långt från vad som kan anses vara diplomati genom att ha synpunkter på vår grundlag och föreslå antiislamofobi’-lagstiftning, mm.

  När skall det judiska förlagshuset Bonnier inse vartåt det lutar och i sin del av MSM
  öppna för en saklig debatt om och kring den pågående muslimiseringen av Sverige?
  – – – – –
  Läs hela artikeln i Kristeligt Dagblad som finns här:
  http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/282921:Kirke—tro–Muslimsk-fredsdialog-plettet-af-had-mod-joeder
  – – – –

 11. RURIK skriver:

  Några dagar före sin död i bunkern i Berlin skrev Adolf Hitler sitt testamente.
  Där beordrade sina anhängare att aldrig ge upp kampen för att utrota alla judar. Arabförbundet har sedan 1945 gjort sitt bästa och det är inte bristande vilja, men bristande förmåga som hittills hindrat det från att förverkliga Hitler dröm.
  Under 30-talet nekade vi judar som flydde från nazisternas förföljelser tillträde till Sverige.
  Idag firar vi Arabförbundets dag i den svenska riksdagen.

 12. Cecilia skriver:

  In:
  I ärlighetens namn – visst får väl Egyptens ambassadör använda yttrandefriheten han med, och säga vad han tycker?
  Och sen får vi väl hoppas och anta, att det aldrig blir något av hans förslag?
  Om jag förstått det rätt, så är 5% muslimer i Sverige. Övriga 95% borde väl hålla på de demokratiska rättigheter vi har uppnått – som har kostat blod, svett och tårar och lite till… – tror jag.

  2 lästips:

  http://sydsvenskan.se/opinion/article315255.ece

  Danmarks modell är ärligare än Sveriges
  Av Bengt Lindroth

  Konsten att vara invandrare
  Av Andrezej Olkiewics

  Det är en artikel om denna nyutkomna bok i Sydsvenskan idag, men jag hittar ingen länk.

 13. Lars skriver:

  Rasmus F. Angående fredlighetens tilltagande tendens på biennalerna. Det kräver en del grävande för att komma fram med verklig precision, men låt mig ta det från höften.

  Först och främst handlar det om att information och utställningstakt ökat. Tidigare kunde biennalerna servera ny konst och det var där man tog ställning till den. Det fungerade fortfarande 2002 med Enwezors Documenta och Venedigbiennalen och d:o Whitney hade intressanta upplagor 1993. Man skall nog dra en lans för att även Documenta 1997 hade en kontroversiell sida.

  En ytterligare sak som bör vägas in är den curatorstyrda biennalen, alltså när temat och ”make an argument” med det utställda var ett nytt grepp. Flera upplagor av Istanbulbiennalen får nog betraktas som rimligt intressanta. Den biennalen bärs upp av sin geografiska och politiska belägenhet något som också gör Moskvabiennalerna till mindre fredliga (2005 o 2007).

  Manifesta 3 år 2000 går att försvara, m m.

  Det är alltså efter år 2002 som det börjar plana ut med nyhets- och diskussionsvärdet. Övergången till de poetiskt metaforiska curatorutspelen som sker ca 2006 är en tämligen fridfull övergång, likafullt är det något som omplaceras från en sträng socialkritik till ett lösare grepp. Alldeles fridfullt är det inte.

  Man kan dra i det här på flera sätt men jag vill hålla fast vid att förändringen i informationsstrukturen är den viktigaste faktorn.

 14. HAWLER skriver:

  Kurdistan Prime Minister Nechirvan Barzani: ”When we emphasize a new Iraq we mean one that is democratic, federal, pluralistic, secular, free, and that embraces its entire people”.

  http://www.krg.org/articles/detail.asp?rnr=268&lngnr=12&smap=02040100&anr=22702

 15. omar kalb skriver:

  Jag tycker att bilden istället är ett exempel på muslimsk arkitektur i Gaza

 16. stefan peterson skriver:

  Lars
  Eftersom det är en Svensk flagga,
  så kanske man skall se det som
  ”den krossade drömmen av det Svenska folkhemmet” ?
  eler bara ett uttryck för den moderna trädgårds arkitekturen,
  det ju inne med lättskötta Stenträdgårdar numera. 😉

 17. Christer Eriksson skriver:

  Mera interkulturell religionskritik i kölvattnet av ’Fitna’:
  http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/282829:Udland–Ny-film-vil-udstille-Bibelen-som-voldelig

 18. Nisse Kålrot, Sverige skriver:

  Vi svenskar har nog snart fått nog, har vi inte? Svenskar i Sverige och muslimer i Islamien (MÖ). Var sak på rätt plats. Vi betackar oss för multikulturalism, religionskonflikter, fundamentalism, terrorrisk, särlagstiftning, framtida wahabism, shariaidiotier, balkongmord, respektkrav, moskéer, burka- och sjal-embalerade brudar och böneutropare. Första kvartaler 2008 ’anmäldes’ 1129 våldtäkter!! För vår del är det fullt tillräckligt med att ha fåntrattarna i Livets Ord, Vittnena och ’De sista dagarnas heliga’ inom landets hank och stör. Dom skadar ingen, stör ingen på riksnivå och våldtar inte svennehoror! Det talas om arbetskraftsinvandring från ’exotiska’ länder. Funnes inga muslimer i landet, skulle i stor utsträckning svensk kvalificerad arbetskraft finnas tillgänglig och inte tvingas till meningslös och icke kreativ verksamhet på migrationsverket, socialen, sjukvården, domstolsväsendet, fångvårdsmyndigheten och övriga delar inom immigrationsindustrien. Goda muslimer är nys, liksom moderata muslimer – endast ex-muslimer räknas. Hoppsan, NU BLEV NÅGON KRÄNKT!
  Muslimerna har inte kommit hit för vårt klimats skull, inte för vår naturs skull, inte för vår kulturs skull, inte för vår skull, ej heller för vår förlorade folklighets eller halvdana demokratis skull – jamen varför är dom här – därför att vi är så förbannat dumma att vi livnär och föder dom och låtsas att vi är snälla. Som bekant är det viktigare att vara snäll än att vara ärlig, som framhålles i SnällhetsBibeln av Stefan Einhorn.
  Högt pris vi tvingas betala för överhetens framtida valboskap.
  . . . . .
  http://www.youtube.com/watch?v=tvNFjQBHVU0

  Kommentar till filmen ovan:
  hahahah SHIEEETTT BRORSHANNNNN VI tar ÖVER SVERIGE ÅR 2010 eller nått hahahah så mäktigt FUCK DIG SOM SATTE DENNA VIDEON din fega horunge snorunge slampa fegis datanörd bondejävel JALLLA JALLLAAA BRÖDER O SYSTRAR FRÅN ISLAM NU MARCHERAR VI O TAR ÖVER SVERIGE ;)OWND!

 19. Skämt åsido skriver:

  Har vi yttrandefrihet i Sverige?!

  Jag hävdar bestämt JA; det har vi. I Sverige får vi, precis som i Syrien; Lybien; Iran eller vilket annat arabiskt islamiskt land som helst, säga ”Ner med USA” eller ”Död åt Bush”, utan att bli halshuggna. Svensk Radio, svensk TV och svenska tidningar får publicera antiamerikanska artiklar och karikatyrbilder på folkvalda representanter i USA och andra västländer t o m på självaste Bush, utan att ens bli hotade.
  Så visst har vi yttrandefrihet i Sverige!

 20. RURIK skriver:

  Nisse Kålrot, Sverige & Skämt åsido :
  Det ni skriver är nog alldeles riktigt , frågan är hur man ska lösa problemen.
  Signaturen ”iakttagare” som är en visionär typ drömmer om 20-30% Sd 2010. Det kanske kan hjälpa?
  Mer troligt är dock att en annan av skribenterna på denna sida har rätt. Han förbereder sig redan för det inbördeskrig han fruktar ska komma.
  Det mest troliga är väl att ingen gör nånting innan det är för sent och att ingen gör något då heller eftersom det är för sent ?

 21. Christer Eriksson skriver:

  RURIK: ”Det mest troliga är väl att ingen gör nånting innan det är för sent och att ingen gör något då heller eftersom det är för sent ?

  Instämmer i vad du säger , roligt också att Lars har blivit mer offensiv i sin argumentationsföring.

 22. Christer Eriksson skriver:

  Nisse Kålrot, Sverige

  Var finns trovärdigheten i din amatörmässiga film?

 23. RURIK skriver:

  Christer Eriksson :
  Som jag skrev för någon tid sedan är storheten med detta konstprojekt att det skapar klarlägganden.
  Nu har även Lars börjat bidra i högre grad än tidigare.Är dock allra mest imponerad över idén om ett ”monument över ett slags förintelse”.
  Monumentalt och Magnifikt !

 24. RURIK skriver:

  Arn :
  Det finns kommentarer till dig på 554 .

 25. Skämt åsido skriver:

  Har vi yttrandefrihet i Sverige?!

  Ja, absolut; hävdar min moders ende son bestämt. I Sverige är det fritt fram att racka ner på USA. Det är fritt fram för alla svenska medborgare och även utländska att gå ut och demonstrera och skrika antiamerikanska slagord som “Ner med USA” eller “Död åt Bush”, utan att riskera livet. Det är fritt fram för Svensk Radio, Svensk TV och svenska tidningar att publicera antiamerikanska artiklar och karikatyrbilder på folkvalda representanter i USA; ja t o m på självaste Bush, faktiskt. Ingen journalist eller konstnär har blivit halshuggen eller ens hotad för att man har kritiserat USA.
  Så visst har vi yttrandefrihet i Sverige.
  Vi i Sverige har precis lika mycket ytrrandefrihet som i Syrien; Lybien; Iran eller vilket annat Allahland som helst!

 26. Arn skriver:

  RURIK. Tak for reminder. Men det behøver du ikke. Er jeg borte nogle dage, læser jeg alt, hvad der er skrevet, når jeg er tilbage.

  UN Human Rights Counsil ser foreløbig ud til at fortsætte uanfægtet, fx forsøger kommissær Louise Arbou at få lov af Kina til at besøge Tibet. Måske du får ret, at det bryder sammen gennem, at USA trækker sit økonomiske bidrag. Men det kan vel også ske ved, at et enkelt land, fx Canada, trækker sig og andre følger efter. Og hvad er så ønskeligt bagefter? Et FN for demokratier (og kloden deles i to) eller at denne form for overnationalt niveau simpelthen slettes? Min viden om FN er begrænset, men min fornemmelse er, at vi har rigeligt med overnationale forsamlinger og nu klarer os bedre uden FN.

  ”Riskerna med en Powellkampanj är stora och möjligheten att uppnå resultat begränsad då medierna skulle tiga ihjäl ditt budskap och även de hot och trakasserier du otvivelaktigt skulle utsättas för.” Ja, du kender Sverige før og nu bedst, men har du prøvet din nævnte opfattelse af i den overraskende, vidunderlige virkelighed? Har du fx lavet en artikel om Powells tanker og fået den afvist i alle svenske, skrevne medier?

  Du mener ikke, det kan lykkes for et enkelt menneske. For en gruppe da? SD er på linje med Powell´s tanker, ikke? At ville tie Powell ihjel går da hånd i hånd med at ignorere SD? Men som du skriver: ”Efter nästa riksdagsval kan Sd få representation i den svenska riksdagen och bli vågmästare mellan blocken. I så fall måste de stora partierna ta några sedan länge uppskjutna strategiska beslut. Detta kan bryta upp den låsta debatten och ge plats för Powells tankar.”
  Nu er jeg vist kommet ud i den med hønen og ægget: Hvad kommer først ægget eller hønen? Accepten af Powells eller SDs kritiske stemme?

 27. stefan peterson skriver:

  Tillrättalagda Kinesiska media för det kinesiska ”folket”
  och minst lika tillrättalagda Svenska media för svenska ”folket”, bra ”fria” media ?

  Kineserna känner sig ”kränkta” av EU som försöker lägga sig i
  http://news.xinhuanet.com/english/2008-04/12/content_7962511.htm

  I svenska media står Reinfeldts Kina resa i centrum,
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1124173.svd

  många bekymrar sig över hur han är klädd och vad han tänker, eller inte tänker säga
  till Hu Jintao. OM han nu sade något om de obefintliga mänskliga rättigheterna i Kina
  så hedrar det honom, men gynnar knappast svenska relationer till Kina. En inbjuden
  gäst generar inte sitt värd par, sådant kanske man kan säga privat men ALDRIG offentligt.
  det borde Reinfeldt blivit upplyst om av sina rådgivare, men det var kanske de samma
  som gav råd om klädseln ?

  Men på Hainan och i Kinesiska media försvann han helt.
  Där var andra ”tunga grabbar” mer intressanta.
  http://news.xinhuanet.com/english/2008-04/12/content_7964997.htm

  Kul bild med Reinfeldt ”meeting Hu Jintao in Hainan PRC”
  http://www.chinadaily.com.cn/china/2008-04/12/content_6612210_2.htm

  Belyser väl Sveriges betydelse i den stora värden ganska bra.
  Norden och Europa står inte högst i kurs längre, det finns andra som är viktigare att lyssna
  på och intressantare att göra affärer med. Och framför allt inte så besvärliga, snackar om Mänskliga rättigheter. OS, Tibet, att Kina måste ansluta sig till den nya ”religionen” som
  skall lösa klimat problemet när Ekonomi och Makt är mycket viktigare.
  Framtidsmarknaden för Kina, ligger inte i Europa utan i Afrika och Asien,
  något som vore nyttigt för EUs politiker att försöka förstå. Världens framtidsländer är
  Indien och Kina som nu på fullt allvar återtar sina forna positioner som världens centrum.
  Sverige kan ju hoppas på att bli en större ”råvaruleverantör”, vi har ju fortfarande gott om skog, metaller, uran Sida bidrag och byråkrater att exportera.
  MEN ett problem som kan ställa till det även för Kineser och Indier är samma som här i Sverige, den starkt ökande Muslimska delen av befolkningen, som nu börjar ställa ”krav”
  på harmonisering, religiös lagstiftning och eget oberoende.
  Oroligheter och demonstrationer i Kinas västra provinser är minst lika allvarliga som i Tibet. Men inte lika intressanta att rapportera om här i Europa och i USA.
  Att värna om Buddistmunkar ger fler massmediala guldstjärnor ?
  Så här för er som är intresserade, lite ”tillrättalagda News from the Opposite end of China”
  av en Amerikan boende i Xinjiang
  http://china.notspecial.org/

 28. RURIK skriver:

  Arn :
  USA och EU anser att det är bättre att ha en mötesplats som man har en viss kontroll över än att låta FN kollapsa. Många av de mest människoegentliga staterna har ingen annan arena men skulle kanske skapa en ifall FN försvann. Det är säkert den rätta politiken just nu.

 29. RURIK skriver:

  RÄTTELSE ”människofientliga” skulle det vara.

 30. RURIK skriver:

  Arn:
  Hela det svenska etablisemanget på alla nivåer och inom de flesta politiska partier bedriver ren hets och mobbning gentemot s k ”rasister”.
  Vänsterextremister terroriserar folkvalda Sd-representanter i deras hem och förstör deras egendom.
  Ingen Sd-politiker skulle våga lansera Powell i Sverige.
  Men Sd kan tvinga de stora partierna att ändra hållning så att debattklimatet blir öppnare om man får en vågmästarroll i svensk politik.

 31. Nisse Kålrot, Sverige skriver:

  Christer Eriksson undrar ”var trovärdigheten i din amatörmässiga film” finns?

  Finns det någon anledning för dig att betviva trovärdigheten, eftersom du frågar?

  Jag har ett intryck av att Christer Eriksson är ett falsarium – säger en sak men menar något helt annat.
  Han finner filmen, som är gjord av en amatör, amatörmässig – skarpsynt värre; men det är något annat han vill ge utryck för, som han rimligen borde skämmas för.

  I sådan här sammanhang träder dom fram och klagar på kvaliteten på FITNA, på Motoons, på Mo som rondelhund osv. Dom kan med svårighet vässa en penna själva, men har ’kvalitetssynpunkter’ på det som gisslar eller förtydliggör idiotierna. Också Picasso eller Giacometti skulle de ha givit sig på, om inte dessa varit etablerade.
  Varför håller du hov här hos Vilks, en fri själ, som du i säkert någonstans i din hjärnbas föraktar, Christer Eriksson?

  Om filmen/erna kan man på youTube finna god information, om någon gitter!

 32. RURIK skriver:

  stefan peterson:
  Tack för en initierad och genomtänkt kommentar.
  För att fokusera på den allra sista delen menar jag att vårt hopp att undgå en muslimsk världsdominans ligger i en strategisk allians mellan de krafter som är hotade.
  Det ligger inte i vårt intresse att varken Indien eller Kina försvagas.
  Historien visar att endast militär och ekonomisk makt kan stoppa islam. Indien ,Kina , USA , EU och Ryssland har ett gemensamt intresse av att stävja islamistisk imperialism.

 33. Christer Eriksson skriver:

  Nisse Kålrot, Sverige

  Hur trovärdig är din egen kritik av Islam, när du inte tacklar kritik själv? Men du kanske inte är här för att söka svar på dina frågor utan endast för att sprida skrämselpropaganda? Till skillnad från ’Fitna’, som var ett propagandistiskt mästerverk, så är din film helt utan trovärdighet, då den saknar både en god form och ett vettigt innehåll. Jag föreslår att studerar Vilk’s musikal ’Dogs’ så att du istället lär dig hur man förenar en bra form med ett gott innehåll på ett föredömligt sätt.

 34. Rasmus F skriver:

  Tack Lars för att du tog dig tid att så noggrannt utveckla tesen om biennalkonstens pacifisering. Intressant!

 35. RURIK skriver:

  Arn :
  Den 7:e Februari 2007 hade BT en en artikel om Enoch Powell signerad Jørgen Møller , Ph.d.- stipendiat i Firenze , som möjligen skulle kunna publiceras av kulturredaktionen på någon borgerlig svensk dagstidning
  i och med att författaren är dansk och artikeln av vetenskapligt värde.
  Om hänvändelsen kom från författaren eller från BT skulle möjligheten för publicering öka.
  Har du kontakter inom dansk media kan du här göra Sverige en stor tjänst.

 36. stefan peterson skriver:

  Jodå det finns bilder på Reinfeldt i Kinesiska tidninga oxå

  http://www.shanghaidaily.com/

  men notera den viktiga inbördes placeringen
  Längts ut Sverige och Australien
  Närmast centrum Pakistan och Tanzania
  Kanske förståndigt att hålla sig på ytterkanten i detta gäng ?
  😉 😉

 37. Lars skriver:

  Rasmus F. Tack själv förresten för många intressanta artiklar på Copyriot!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.