Del 515: Hundläge

Idag är det hundläge. Nyheten om mordplanerna mot Kurt Westergaard kom överraskande. Men han hade rätt när han i höstas påpekade för mig att ”du blir aldrig av med ett sådant hot”. Vila i vassen tills kusten är klar. Terroristerna är inte ens intresserade av något kampmoment utan håller sig helt och hållet till avrättningar och slaktningar. En hotad får alltså vara beredd att slåss med uppemot 5 stycken slaktare på en gång. Jag skall själv lägga mig i träning och noggrant studera några av de populära actionfilmerna som tar upp temat en mot många.

Kurt Westergaard är en mycket sympatisk tecknare som ofrivilligt har blivit en symbol för problemet med att teckna profet.

westergaardlit.JPG
Min bild av Kurt Westergaard

fri11.jpg
Och dagens rättmätiga hund

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

69 svar på Del 515: Hundläge

 1. hobbit skriver:

  Varför har du ritat ett Jesusansikte (illa maskerat med lösskägg och turban) på en hundkropp?

 2. Lars skriver:

  Jag förstår inte att du ser Jesus. Det borde stå klart att det handlar om tomten som ung på den tiden han bar turban. Skägget är äkta.

 3. rana karimzadeh skriver:

  Om den senaste diskussionen kring imamutbildningStöd våra protestkrav – underteckna vår namninsamling!Vi vill framföra våra protester emot Lars Lejonborg, den svenska regeringens högskoleministers planer när det gäller imamskolor. Våra krav består av:- inga statliga pengar till religiösa verksamheter och i synnerhet de islamiska rörelserna- principerna för ett sekulärt samhälle som finns i den svenska grundlagen ska gälla även för invånare med annan härkomst- islam liksom andra religioner är en fri – och privat val för vuxna människor därför bör all inblandning av imamer och islamiska rörelser i offentlig verksamhet förbjudas
  http://nej-tack.blogspot.com/

 4. Joanna skriver:

  Den danske tecknaren, Vilks och några till går våra ärenden, de gör ett alldeles nödvändigt arbete för oss som värderar ett civiliserat samhälle med möjlighet att få tänka själv och uttrycka det, för detta blir de dömda till döden.

  Jag funderar över hur jag och många av oss andra utan officiell dödsdom lojalt skulle kunna vara med och dela på detta hot. För när det nu finns, måste vi samarbeta för att fördela det rättvist.

  Westergaard och Vilks går våra ärenden, ansvaret är alltså också vårt. Hur kan jag ta på mig min del av dödsdomen?

 5. En tänd bomb i turbanen skriver:

  ”Planerade mörda Muhammed-tecknare

  Av Bibi Häggström

  Två tunisiska medborgare och en dansk med rötter i Marocko är anhållna för mordplanerna mot tecknaren Kurt Westergaard, meddelar den danska säkerhetspolisen PET.

  KÖPENHAMN. De utländska medborgarna kommer att utvisas medan dansken åtalas för terrorism.

  Kurt Westergaard är en av de tolv tecknare som i september 2005 publicerade teckningar på profeten Muhammed.

  Enligt Jyllands-Posten har Kurt Westergaard och hans hustru under de senaste tre månaderna levt med hotet och tvingats byta adresser många gånger. De har stått under PET-beskydd hela tiden.

  Kurt Westergaard tecknade profeten med en tänd bomb i turbanen.”

  http://sydsvenskan.se/varlden/article300465.ece

 6. Bomb i turbanen skriver:

  Lars Vilks tror inte att risken för honom har ökat

  Av T T

  Konstnären Lars Vilks, som tecknade de numera världsbekanta rondellhundarna, har länge varit informerad om hoten mot Kurt Westergaard och att dansk polis ingripit.

  http://sydsvenskan.se/sverige/article300510.ece

 7. "Borde man kanske skicka ut två grabbar och spränga honom och hans departement i luften" skriver:

  Imam mordhotar dansk riksdagsledamot

  Av Karen Söderberg

  ”Om han en dag blir minister för utlänningar eller integration, borde man kanske skicka ut två grabbar och spränga honom och hans departement i luften.” Det säger, enligt morgontidningen Jyllands-Posten, den danska imamen Ahmed Akkari om riksdagsledamoten Naser Khader, som bildat föreningen Demokratiska muslimer.

  KÖPENHAMN. Akkari fäller, enligt tidningen, leende sitt yttrande på arabiska, medan han filmades med dold kamera under en bilfärd i Köpenhamn.

  Bilderna ingår i en dokumentär som sänds i tv-kanalen France 2 i kväll, torsdag.

  http://sydsvenskan.se/varlden/article149208.ece

 8. Svenskar i utlandet kunde vara i fara skriver:

  Allvarliga hot efter Muhammedbild

  Av TT

  Det fanns allvarliga hot riktade mot bland annat mot svenska ambassader efter Sverigedemokraternas publicering av en Muhammedteckning på sin hemsida. Det skriver Säkerhetspolisen (Säpo) i ett yttrande till justitiekanslern (JK).

  Göteborg. Uppgifterna om Sverigedemokraternas teckningstävling med Muhammedmotiv fick i februari stor spridning i etablerade medier i Mellanöstern, enligt yttrandet.
  Reaktionen på Sverigedemokraternas publicering medförde enligt Säpos uppfattning en risk för att svenska ambassader, myndighetsföreträdare och institutioner skulle kunna utsättas för allvarlig brottslighet. Säpo skriver också att svenskar i utlandet kunde vara i fara, uppger Göteborgs-Posten.

  http://sydsvenskan.se/sverige/article149185.ece

 9. "Död åt Danmark" skriver:

  Danskfientliga protester i Pakistan

  Av TT-AFP

  Under paroller som ”Död åt Amerika” och ”Död åt Danmark” demonstrerade uppemot 25 000 människor på söndagen mot de danska Muhammedteckningarna i den pakistanska hamnstaden Karachi.

  http://sydsvenskan.se/varlden/article144575.ece

 10. - Ibland är viljan till insatser större än omdömet. skriver:

  Persson: Olämpligt stänga hemsida

  Av TT

  Det var olämpligt av en anställd på UD att agera för att stänga Sverigedemokraternas hemsida med teckningarna av Muhammed, anser Göran Persson.
  – Det har aldrig sanktionerats av utrikesministern, fastslog han vid en pressträff i Örebro i dag.

  Örebro. – Han kan ha hur starka personliga uppfattningar som helst, men med en politisk ställning som sakkunnig i utrikesdepartementet ska han hålla sig borta från den typen av aktiviteter, sade Persson.
  Att Säpo för en diskussion om en hotbild är något helt annat, enligt Persson.

  På frågan om hur detta ändå kunde ske svarade Persson:
  – Ibland är viljan till insatser större än omdömet.

  http://sydsvenskan.se/sverige/article142661.ece

 11. "Konkreta, allvarliga hot" skriver:

  Flera danska ambassader stängda

  Av TT

  Danmark har stängt sina ambassader i Indonesien och Iran och dragit bort all dansk personal. Anledningen är att ”konkreta, allvarliga hot” har riktats mot ambassaderna, uppger utrikesdepartementet i Köpenhamn.

  Stockholm. I går sändes all dansk diplomatisk personal hem från Damaskus i Syrien.
  I Teheran tar Finlands ambassad tillfälligt över danska konsulära ärenden, medan den nederländska ambassaden i Jakarta tar på sig motsvarande uppgifter, rapporterar Ritzau.

  Anledningen till att Danmarks ambassadör i Damaskus reser hem är att de syriska myndigheterna försämrat skyddet av den danska ambassaden, heter det i en not till Syriens utrikesdepartement.
  Diplomaterna ”har tillfälligt lämnat Syrien eftersom syriska myndigheter har minskat deras skydd till en oacceptabelt lågt nivå”, förklarar utrikesdepartementet i Köpenhamn beslutet att ta hem beskickningens personal.

  http://sydsvenskan.se/varlden/article141797.ece

 12. Krisen är imamernas fel skriver:

  Danskar: Krisen är imamernas fel

  Av TT-AFP

  Majoriteten av danskarna tycker att krisen kring Muhammedkarikatyrerna är ”imamernas” fel. Bara en av fem lägger skulden på Jyllands-Posten som publicerade nidteckningarna i höstas.

  Köpenhamn/Oslo. Men norrmännen anser att medierna borde ha avstått från publicering.
  Enligt en opinionsmätning som redovisades i dansk tv i dag ger 58 procent av de tillfrågade imamerna skulden för uppståndelsen. Bara 22 procent tycker att Jyllands-Posten bär ansvaret. 11 procent vill ge myndigheterna i Mellanöstern skulden medan 5 procent tycker att danska regeringen haft ett finger med i spelet.

  I Norge har tidningen Aftenposten låtit utröna allmänhetens inställning. 57 procent tycker att medierna – alltså även den kristna norska tidningen Magazinet – borde ha låtit bli att trycka teckningarna. 30 procent var av motsatt uppfattning medan resten svarade ”vet ej”.

  En annan norsk opinionsmätning avslöjar för övrigt att ytterst få norrmän faktiskt har sett karikatyrerna. Bara 29 procent har sett dem, trots att ytterligare en tidning, Agderposten, publicerade dem i förra veckan. Tidningens chefredaktör säger i en kommentar till nyhetsbyrån NTB att han tycker opinionsmätningen visar att det var ett riktigt beslut.

  http://sydsvenskan.se/varlden/article141536.ece

 13. Murder plot skriver:

  jp.dk:

  Murder plot against Danish cartoonist

  Published 12.02.08 08:21

  Early Tuesday morning, Danish police arrested several people with a Muslim background suspected of conspiring to kill Kurt Westergaard, a Danish cartoonist with Morgenavisen Jyllands-Posten.

  A formal statement by the police setting out details of the action is expected within the next few hours.

  http://jp.dk/uknews/article1263133.ece

 14. Konkrete mordplaner skriver:

  jp.dk:

  Tre anholdt for mordplan, to udvises

  Af JOHN HANSEN

  Offentliggjort 12.02.08 kl. 07:15 – opdateret kl. 13:39

  To tunesere og en dansk statsborger anholdt for konkrete mordplaner mod Morgenavisen Jyllands-Postens bladtegner Kurt Westergaard, bekræfter Politiet Efterretningstjeneste. Udlændingene udvises administrativt, mens danskeren ventes løsladt efter afhøring.

  Chefen for PET, politimester Jacob Scharf, oplyser, at en af de anholdte ved morgenens aktion er en 40-årig dansk statsborger af marokkansk oprindelse.

  Han er sigtet for forsøg på overtrædelse af straffe­lovens § 114 om terrorisme.

  http://jp.dk/indland/krimi/article1263084.ece

 15. Skal aldrig kunne trues til tavshed skriver:

  jp.dk:

  Konkurrenter trykker profettegning i sympati

  Af MARIE-LOUISE ANDERSEN

  Offentliggjort 12.02.08 kl. 13:45 – opdateret kl. 14:14

  Berlingske Tidende bringer for første gang Kurt Westergaards tegning af Muhammed med en bombe i turbanen. Også Politiken genoptrykker tegningen.

  Chefredaktørerne på begge aviser er rystede over planerne om at myrde Kurt Westergaard og er klar til at kæmpe for den frie debat.

  ”Vi må i de danske medier sende et klart og utvetydigt signal til alle, der måtte få samme vanvittige tanke som dem, der ville angribe Kurt Westergaard,” udtaler Berlingske Tidendes chefredaktør Lisbeth Knudsen til jp.dk.

  http://jp.dk/indland/article1263415.ece

 16. En tänd bomb i turbanen skriver:

  jp.dk:

  Mordplaner giver genlyd i udlandet

  Af SARAH KOTT

  Offentliggjort 12.02.08 kl. 14:26 – opdateret kl. 14:21

  Nyheden om truslen mod bladtegner Kurt Westergaards liv har også nået de internationale medier. Fra USA til Sverige rapporteres om morgenens anholdelser.

  New York Times, CNN, BBC, den spanske avis El Pais, tyske Frankfurter Allgemeine, norske Aftenposten og svenske Dagens Nyheter er blandt de vestlige medier, der har valgt at fortælle om mordplanerne.

  Og i langt de fleste tilfælde har medierne vurderet, at nyheden er interessant nok til at blive placeret på forsiden af deres internetudgaver. Således kan man på CNN’s forside se et billede af et brændende Dannebrog ledsaget af overskriften ”Terrorplaner om at dræbe Muhammed-tegner”.

  http://jp.dk/udland/article1263474.ece

 17. Terror plot to kill Mohammed cartoonist skriver:

  ’Terror plot’ to kill Mohammed cartoonist

  (CNN) — Danish authorities said Tuesday they have arrested three people who allegedly were plotting a ”terror-related assassination” of a cartoonist whose drawing of the Prophet Mohammed sparked rage in the Muslim world two years ago.
  art.cartoon.afp.gi.jpg

  The Danish Security and Intelligence Service said police arrested a 40-year-old Dane of Moroccan origin and two Tunisians. The Danish citizen is charged with a terrorism offense, the intelligence service said, and the Tunisians will be deported. Police have not yet released the names of the three.

  http://edition.cnn.com/2008/WORLD/europe/02/12/denmark.cartoon/index.html

 18. „Ich habe nur meinen Job gemacht und das werde ich auch weiter machen“ skriver:

  Anschlag auf Mohammed-Karikaturisten vereitelt

  12. Februar 2008 Die dänische Polizei hat am Dienstag mehrere Verdächtige festgenommen, die einen Anschlag auf einen der Zeichner der umstrittenen Mohammed-Karikaturen geplant haben sollen. Eine Razzia in der Region Aarhus habe zu den Festnahmen geführt, teilte der Polizei-Geheimdienst Pet mit. Über die Zahl und Herkunft der Festgenommenen machte der Pet keine Angaben.

  Der dänische Hörfunk berichtete von fünf Festnahmen, darunter drei Dänen. Alle Verdächtigen sind demnach Muslime. Nach Angaben der dänischen Tageszeitung „Jyllands-Posten“, die die Karikaturen im September 2005 veröffentlicht hatte, handelt es sich bei dem betroffenen Zeichner um Kurt Westergaard. Er schuf eine der umstrittensten Mohammed-Karikaturen, die Anfang 2006 teils gewalttätige Protesten von Muslimen in aller Welt auslösten. Er zeichnete den Propheten mit einem Turban, der gleichzeitig eine Bombe mit einer Lunte darstellte.

  http://www.faz.net/s/Rub475F682E3FC24868A8A5276D4FB916D7/Doc~E8AA48AB5532C4E0CBB05E146E16DC9C0~ATpl~Ecommon~Scontent.html

 19. mellis skriver:

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7240481.stm

  ”I have turned fear into anger and resentment” said Kurt Westergaard.
  Jag också.

 20. - Gjør meg rasende skriver:

  – Drapsplaner mot Muhammed-tegner

  De hadde planer om å drepe den danske avistegneren Kurt Westergaard. En blir løslatt og to blir utvist.

  ODD INGE SKJÆVESLAND| KURT HAUGLI

  Ingen av de tre som er pågrepet mistenkt for å ha hatt drapsplaner mot Jyllands-Postens avistegner Kurt Westergaard, blir fengslet, melder den danske avisen Politiken.

  Blir utvist og løslatt

  En av de tre anholdte er dansk statsborger med marokkansk bakgrunn. Han vil ikke bli fremstilt for fengsling, men blir trolig løslatt etter avhør, melder Politiets Etterretningstjeneste (PET).

  De to andre er tunisiske statsborgere. De vil umiddelbart bli utvist, heter det i en knapp uttalelse fra PET.

  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article2251248.ece

 21. Mohammed, karikiert skriver:

  Mohammed, karikiert

  Von Siegfried Thielbeer, Kopenhagen

  30. August 2007 Auch Schweden droht nun eine Karikaturenkrise ähnlich der, die Anfang 2006 Dänemark wegen der Mohammed-Karikaturen traf. Auch der Anlass ist ähnlich: Mehrere schwedische Museen hatten sich aufgrund von „Sicherheitsrisiken“ geweigert, Zeichnungen des Künstlers Lars Vilk auszustellen, darunter Karikaturen, die Mohammed als Hund zeigen. Die Sicherheit des Personals und der Besucher, hieß es, könne ansonsten nicht mehr garantiert werden.

  Über diese vorauseilende Selbstzensur empörten sich liberale Zeitungen und druckten die Zeichnungen, darunter Schwedens auflagenstärkstes Qualitätsblatt „Dagens Nyheter“ sowie die Boulevardzeitungen „Expressen“ und „Aftonbladet“. Zudem veröffentlichte die in Örebro erscheinende „Nerikes Allehanda“ am 19. August eine Zeichnung von Vilk, die Mohammed als Hundedenkmal in der Mitte eines Kreisverkehrs zeigt. Das Blatt illustrierte damit seinen Leitartikel zur Meinungsfreiheit.

  http://www.faz.net/s/Rub475F682E3FC24868A8A5276D4FB916D7/Doc~E18EABB7C831342FB9E00F5DF8601DC7C~ATpl~Ecommon~Scontent.html

 22. Terror-related murder skriver:

  Denmark Makes Arrests in Prophet Mohammed Cartoonist Plot

  Danish security forces said Tuesday they have arrested several people suspected of plotting to kill one of the 12 cartoonists behind the controversial caricatures of the Prophet Mohammed.
  The arrests were made in pre-dawn raids in Aarhus, western Denmark, ”to prevent a terror-related murder,” the police intelligence agency said.

  The raid was carried out ”after lengthy surveillance,” PET chief Jakob Scharf said in a statement.

  The statement did not say how many people were arrested nor did it mention which cartoonist was targeted.

  However, according to Jyllands-Posten, the Danish newspaper that first published the drawings on Sept. 30, 2005, the suspects were planning to kill its cartoonist Kurt Westergaard.

  http://www.naharnet.com/domino/tn/NewsDesk.nsf/getstory?openform&E21F19B8F08DCD2EC22573ED002FEDF9

 23. Terror-related killing skriver:

  Arrests made in Denmark in cartoonist murder plot

  12/02/2008

  COPENHAGEN, (Reuters) – Several people were arrested in Denmark on Tuesday in connection with a plot to murder one of 12 cartoonists whose drawings of the Prophet Mohammad caused worldwide uproar in 2006, police said.

  The Security and Intelligence Service (PET) said the arrests near Aarhus in western Denmark were made after lengthy surveillance to prevent a ”terror-related killing” that was in an early stage of planning. PET did not say how many people were arrested but will release details later in the day.

  http://www.asharq-e.com/news.asp?section=1&id=11755

 24. Der skal handles skriver:

  Khader chokeret over drabsplaner

  Af THOMAS ANDREW

  Offentliggjort 12.02.08 kl. 15:30 – opdateret kl. 15:54

  Naser Khader (NA) efterlyser en national handlingsplan for, hvordan man undgår radikalisering.

  Naser Khader fra Ny Alliance er fra sit ferieophold i Ægypten chokeret over nyheden om, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) i nat anholdt tre personer for at planlægge et drab på Jyllands-Postens bladtegner.

  Naser Khader blev orienteret om sagen tirsdag, mens han opholder sig på ferie i Ægypten. Han tager skarpt afstand fra de formodede mordplaner mod Kurt Westergaard.

  ”Jeg er dybt chokeret. Jeg kender tegneren. Vi var på samme side under Muhammed-konflikten, så det er chokerende,” siger Naser Khader til jp.dk fra en mobiltelefon i Ægypten.

  http://jp.dk/indland/krimi/article1263565.ece

 25. Kørt over skriver:

  jp.dk:

  Svensk profettegner var informeret

  Af THOMAS HEINE, Jyllands-Postens korrespondent

  Offentliggjort 12.02.08 kl. 13:37

  Den svenske profettegner Lars Vilks har ingen planer om at gå under jorden igen.

  Stockholm

  Den svenske kunstner Lars Vilks, der i fjor modtog flere dødstrusler efter at have tegnet profeten Muhammed som ”rundkørselhund”, var informeret om mordplanerne mod Kurt Westergaard før dagens anholdelser.

  ”Jeg har mine pålidelige kilder, som informerer mig, så snart der sker noget,” siger Vilks til det svenske nyhedsbureau TT.

  http://jp.dk/udland/europa/article1263469.ece

 26. Føler med Westergaard skriver:

  jp.dk:

  Kollegerne føler med Kurt Westergaard

  Af ANNI KRISTENSEN

  Offentliggjort 12.02.08 kl. 12:07 – opdateret kl. 14:56

  Medarbejderne på Jyllands-Posten er mere vrede end utrygge. De vil ikke acceptere, at man forsøger at stoppe en kollega på denne måde, siger tillidsfolkene.

  ”Det er dybt chokerende, at en af vore kolleger skal udsættes for dette. De fleste af os havde håbet, at der var ved at falde ro på hele sagen igen,” siger Jørgen Rye, tillidsmand for de journalistiske medarbejdere på Morgenavisen Jyllands-Posten.

  Morgenens anholdelser af folk, der ifølge PET havde planer om at myrde Kurt Westergaard, gør ikke kollegerne særligt bange, vurderer han.

  ”Der var utryghed for to år siden, da hele balladen kørte, men ikke i dag. Der er jo ingen nye trusler mod hele avisen. Folk er mest vrede over, at nogle åbenbart synes, at man kan stoppe folks ytringer på denne måde. Som for to år siden er holdningen mest, at de kan tro nej – nu laver vi avis, man skal ikke kunne stoppe noget på den måde.”

  http://jp.dk/indland/krimi/article1263368.ece

 27. Berlingske bringer bomben skriver:

  Berlingske viser Muhammedtegning for første gang

  De tre store danske aviser Jyllands-Posten, Politiken og Berlingske Tidende vil alle trykke Kurt Westergaards omstridte Muhammed-tegning igen i morgen.

  Både Jyllands-Posten, Politiken og Berlingske Tidende vil onsdag bringe Kurt Westergaards omstridte tegning af Muhammed med en bombe i turbanen.

  Det er første gang, at Berlingske bringer tegningen.

  http://politiken.dk/indland/article470557.ece

 28. Må stå sammen mod fanatismen skriver:

  Berlingske Tidende:

  Berlingske: Danske medier må stå sammen mod fanatismen

  Berlingske Tidendes ansvarshavende chefredaktør, Lisbeth Knudsen, slår fast, at ytringsfriheden ikke skal kunne trues til tavshed.

  Af Lisbeth Knudsen
  Tirsdag den 12. februar 2008, 11:22

  Tidligt i morges slog politiet til for at forhindre, hvad der ifølge PET-chef Jakob Scharf kunne have udviklet sig til et drab på en dansk bladtegner, fordi han i 2005 formastede sig til at tegne profeten Muhammed med en bombe i turbanen.

  Bladtegneren Kurt Westergaard var den, der førte pennen til den mest omtalte af de 12 Muhammed-tegninger i Jyllands-Posten, som i starten af 2006 gjorde Danmark til centrum i en international krise, og som udløste en omfattende debat både her hjemme og i udlandet om religion, tolerance og ytringsfrihed.

  Har politiet solide spor at gå efter – og det må man formode, at det har i en så højsensitiv sag og efter længere tids overvågning af de nu fem anholdte – så er der tale om et markant, chokerende og helt uacceptabelt anslag mod ytringsfriheden. Måske ikke uventet kunne man desværre sige, efter at vi har set, hvordan religiøs fanatisme rundt om i verden kan anvendes til at undertrykke alt fra den frie meningsdannelse og den frie kunstneriske udfoldelse til den uskyldige navngivning af en tøjbamse.

  http://www.berlingske.dk/article/20080212/ledere/80212059/

 29. Bomben i Information skriver:

  Satiretegning i Information

  Planerne om at dræbe tegneren Kurt Westergaard er et alvorligt forsøg på at knægte ytringsfriheden. Når radikale islamister forsøger at lukke munden på en tegner, er der grund til fordømmelse og skarp afstandtagen
  Af: Bent Winther

  Det er paradoksalt, at det netop er den tegner, som har fremstillet Muhammed med en bombe i sin turban, der bliver ramt af mordplaner og trusler fra religiøse fanatikere. Dermed er disse gerningsmænd, som Politiets Efterretningsvæsen, PET, nu har pågrebet med til indirekte at bekræfte netop det, som tegningen er tiltænkt at illustrere. Nemlig at nogle yderligtgående kriminelle tilsyneladende er parat til i islams navn at begå vold og terrorhandlinger.

  http://www.information.dk/154675

 30. Mon dog? skriver:

  Internetskribenten LFPC om mordplanerne på snaphanen.dk:

  Fem anholdt for mordplaner mod bladtegner

  Politikerne er “chokerede”. Mon dog? Her i blogosfæren hvor denne slags forhold debatteres uden skønmaleri, er dette blot det seneste eksempel på at Vestens frihedsværdier i disse år eroderes, uden at der så meget som tages officielt initiativ til at tackle problemet ved roden, endsige nævne det ved navn: Traditionel muslimsk supremacisme, med solidt belæg i Koranen og i selveste Muhammeds eksempel, f. eks. snigmordet på den kvindelige digter Asmaa bint Marwan, som havde smædet ham i et digt.

  http://snaphanen.dk/2008/02/11/%c2%bbjag-tror-tyvarr-sverige-kommer-bli-nordeuropas-jugoslavien-jag-ser-ingen-framtid-har%c2%ab/#more-2535

 31. jazz skriver:

  Till Lars och Rasmus

  ” Rasmus, om vi tänker att Rasmus gör en installation vilken innehåller bilder av Ein så är det ändå långt kvar till att Ein skall framstå som en självständig konstnär i samma avdelning som du. Så var det också med Markus Andersson, han är ingen kandidat för DIS vare sig i sig själv eller för konstvärlden. Däremot går det utmärkt att välja konstnärer som är på ingående eller som av någon anledning inte fått tillbörlig uppmärksamhet. ” (Lars)

  Om man tänker sig det omvända, att en amatörkonstnär eller möjligen en konstnär bland bottenskrapet som lyckas ”ta in” en etablerad konstnär i sitt verk/installation. Vad händer då? Finns det exempel på detta i verkligheten?

  Mvh
  Jazz

 32. Fred Torssander skriver:

  Christer Eriksson har inte svarat. Möjligen beroende på intresset kring Danmarks terroristfynd. Jag tar om. Att mörda någon – i det aktuella fallet SAC-aren Björn Södergren – som hämnd för att denne avslöjat att en person, Robert Vesterlund, vilken valts in i den lokala fackklubbens styrelse var nazist, är ett mord med politiskt motiv. Det finns inget som tyder på att några andra motiv spelade in i detta nynazistiska attentat. Frågan är vad slags mord Christer Eriksson skulle vara beredd att kalla för politiskt motiverade.

 33. f d Kurdisk Flykting skriver:

  Fred Torssander

  Påminnelse nr 100!

  Du har ännu inte svarat på frågan:
  Vilken är din favoritterrorgrupp i Irak?!

  Du hävdade i ett tidigare inlägg att det pågick förhandlingar mellan terrorgrupperna i Irak i syfte att bilda en gemensam front och du lovade komma med besked inom kort!
  Hur långt har ni kommit med förhandlingarna?!

  Panelen väntar fortfarande på svar!

  Ps vill också återigen påminna dig om att Saddam är DÖD!!!

 34. Konkreta mordhot skriver:

  dn.se:

  Misstänkta för mordplaner på Muhammedtecknare

  Ole Rothenborg

  Den danska Säkerhetspolisen grep i går morse tre personer med muslimsk bakgrund som misstänks ha planerat att mörda en tecknare på Jyllands-Posten. Den hotade tecknaren var Kurt Westergaard. Det var han som ritade den mest uppmärksammade Muhammedkarikatyren som föreställde profeten med en bomb i turbanen.

  Politiets Efterrettningstjenste, PET, slog till mot olika adresser i Århus klockan halv fem på tisdagsmorgonen och grep de misstänkta männen. En av dem är dansk medborgare, 40 år gammal och ursprungligen från Marocko. De två andra är tunisiska medborgare.

  – Vi ville inte ta några onödiga risker och valde därför att gripa in i ett tidigt skede för att avbryta planeringen och genomförandet av mordet, säger PETS:s chef Jakob Scharf i ett pressmeddelande.

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=741985

 35. stefan peterson skriver:

  Skulle det inte vara passande att ALLA Skandinaviska (Västeuropeiska) tidningar
  (som inte redan gjort det) nu publiserade bilden på Profeten med Bomben i Turbanen.
  Som ett stöd för Kurt Westergaard, hans familj och allas vår yttrandefrihet.
  STÅ UPP, I detta läge finns det väl ingen anledning för regeriingar och politiker
  att huka i buskarna längre. Hot om Mord och slakt kan ALDRIG accepteras.

  Sedan kan vi bara hoppas att Lejonborg OMGÅENDE drar tillbaka sitt förslag om Imam utbildningen.
  det går INTE att ”utbilda bort” idioti och galenskap, för det fodras ett visst mått av självinsikt
  och intelligens.

 36. mellis skriver:

  Torssander skriver ”Jag tar om”. Ja, vi har uppfattat det vid det här laget. Historien har också lärt oss att den nya människa som kommunismen erfordrar inte går att skapa. Så varför envisas med att försöka?

  Lättare att ”ta om” än att svara på frågor från f d Kurdisk Flykting?

 37. Omar Kalb ibn kalb skriver:

  Hej
  jag har hittat några Muhammedbilder som handlar om att profeten Muhammed stenas istället för de oskyldiga kvinnor som åtalades för massa muslimskt sharia påhitt.
  Det är mohammed som grävts ner och stenas istället.
  Det finns även en del muslimska slagord med för när en person stenas i exempelvis Iran skriker alla Allah Akbar, Gud är stor medan kastar dödliga stenar mot en hjälplös halvt nedgrävd person som har bundits fast.
  Laknatullah är guds hämd och guds vrede på arabiska, det är ett också ett slagord som används i hedersrelaterade problem när en person har svikit en familj eller religion. i dessa bilder är det profeten muhammed som svikit muslimerna.
  Laknattullah profeten Mohammed!

  Dessa bilder kanske också passar bra med danska säkerhetspolisen som har gripit jihadmördare som skulle mörda pionjärerna i muhammedbilderna. Även att flera danska tidningar och sydsvenska dagbladet ska publicera ”bombmuhammed” i sina tidningar
  http://mohammedbilder.blogspot.com
  Omar Kalb ibn Kalb

 38. Jan skriver:

  Lars, du skal producere tro kopier af dit hoved, som latex masker. Så kan folk i Malmö, Stockholm, Göteborg og resten af kongeriget springe omkring i offentligheden og ta del af al den opmärksomhed som dit ydrer giver lige nu. Du sälger dem selvfölgelig som kunst!!!

 39. Jan skriver:

  Jeg vil ha den förste prototype for den ide!!

 40. Jan skriver:

  Iövrigt venter jeg stadig på at erhverve et af dine frimärker!

 41. TJ skriver:

  Av en bild på Kurt Westergaard i SvD räknar jag snabbt ut att denne inte följer Sharia, det är uppenbart att KW smakat en och annan Tuborg. Fy skäms (plats för arabiskt pladder) Kurt, inte följa Sharia!

 42. Joanna skriver:

  Planerna på att mörda en av Muhammedkarikatyrernas upphovsmän har samlat danskarna. Flera danska tidningar protesterar mot mordplanerna genom att åter publicera den mordhotades karikatyr. En svensk tidning deltar – Sydsvenskan. De andra fegar ur, vill inte ha ”bråk”, men tar då heller inte sitt ansvar för några av de viktigaste värdena i vår civilisation – uppriktigheten, integriteten och övertygelsen.

  Islam är inte mer rätt, helig eller sann än någon annan religion.

  GP, DN, SvD och andra hävdar bara yttrandefriheten när den är vardaglig, väntad och inte provocerar. Vad som inte ska publiceras styrs av skäggiga, unga, arga män långt borta från de stora tidningarnas redaktioner.

 43. Christer Eriksson skriver:

  Torssander lyssnar inte på fakta. Domstolen konkluderade med att mordet föranleddes av hämndmotiv för att en nazist hade blivit utesluten ur en lokal fackförening och jag litar mer på våra svenska domstolar än på Torssander.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B6rn_S%C3%B6derberg

  På samma sätt är Torssander’s medverkan i Vilk’s blogg också föranled av hämndmotiv.
  Sedan den 15 Oktober -07 då han blev världsberömd som ”knivmannen” så har han hållt till här, inte för att diskutera utan för att hämnas på dem som han menar har skylden för att han inte längre äger det anseende och respekt för att ens kunna bli upptagen i den mest vänsterradikala politiska sammanslutning. Torssander’s ambitioner att vinna poänger på Lars Vilks bekostnad slutade med att han trillade ner i den grop som han själv hade grävt.

 44. f d Kurdisk Flykting skriver:

  Finns det någon utväg för Torsssander ur ”den grop han hamnat i”?!

  – Ja, vill jag påstå, men det förutsätter att han tar sitt förnuft till fånga och tänker om i lugn och ro. Han är alldeles för speedad för tillfället och han känner sig djupt sårad! Hans höga tankar om sig själv och sin intelligens har fått sig många törnar sedan han gav sig in i debatten på denna blogg och varje gång han försöker reparera en blamage så lyckas han bara göra bort sig ännu mer!

  Herr Torssander! Här kommer några goda råd! Är du klok nog (något jag tvivlar på) att följa dem så har du all chans i världen att komma ur det dilemma du hamnat i och förhoppningsvis finna lycka och glädje i ditt fortsatta liv!

  1. Slappna AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAV! Andas in pusta ut lugnt och metodiskt och försök Slappna AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAV!
  2. Ta ditt förnuft till fånga och inse att politik inte är din grej! Sluta med politik helt och hållet. Du kan inte det här!
  3. Byt namn och flytta till annan ort för att börja om ditt liv på nytt!
  4. Lär dig ett yrke och skaffa dig ett jobb, där du kan försörja dig och göra samhällsnytta!

  Lycka till!!

 45. Fred Torssander skriver:

  Christer Eriksson vill göra mordet på SAC-aren Björn Södergren till en vanlig historia om hämnd. Vilket får mig att fundera över vad som är de normala politiska åskådningarna i hans omgivning. Mördarna var inte personligen drabbade av Södergrens avslöjande. Det drabbade nynazisten Robert Vesterlund. Avslöjandet berörde dessutom inte några personliga förhållanden utan enbart Vesterlunds nazism. Nazism strider mot fackföreningsrörelsens stadgar och program.

  Med Erikssons sätt att resonera skulle man kunna hävda att de som tar till hot eller till och med går till våldsamheter på grund av att någon anses ha smädat deras gud icke gör detta av religiösa skäl, utan med hämndmotiv.

  När det gäller frågan om mitt ”knivmannaskap” så har det onekligen poänger. Det visar hur speciallagstiftning vilken inte kräver att åklagarsidan bevisar något uppsåt till brott kan utnyttjas till de mest befängda saker. Domstolen blev genom åklagarsidans misslyckande tvungen att väga in den så kallade hotbilden för att kunna få det till mer än ringa brott. Ringa brott mot knivlagen ger inget straff. Att de var tvungna – ja det berodde på medias iver att prestera en konkretisering av det hot som bland annat Säpo lanserat. Om jag skulle vara intresserad av personlig hämnd i stället för att bekämpa krigsaktivism och ras-/religionshets borde jag i stället enbart ge mig på de journalister som lanserade ”knivmannen”. Vilks har ingenting med den saken att göra.

  Att jag började delta på dessa sidor föranleddes dock av polisens och pressens knivbråk. Jag insåg att den punkt där det snabbast skulle spridas rykten om förekomsten av hot och sammansvärjningar var här. Och att alla försök till (åter-)lansering av historien skulle vara just här. (se tex. https://www.vilks.net/?p=1111#comments ) Utan den hade jag inte upptäckt och påtalat SVT:s ”Planerade knivattack mot Vilks” vilket hade varit till nackdel för kampen mot de inskränkningar av de medborgerliga fri- och rättigheterna som avses med terroristlagstiftningen.

 46. Håkan W skriver:

  Karta över Vilks hus hos terrorutpekad

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=742247

 47. Europa er fortabt skriver:

  stefan peterson:

  ”Skulle det inte vara passande att ALLA Skandinaviska (Västeuropeiska) tidningar
  (som inte redan gjort det) nu publiserade bilden på Profeten med Bomben i Turbanen.”

  Det sker (desværre) ikke. Vesteuropa er fej.

 48. Orkan eller tsunami skriver:

  Snaphanen.dk om Vilks og Westergaard:

  ”Slap af !

  Udenrigsministeriet , Arla osv bider allerede negle over muligheden for en ny krise. For mange er krise en livsform, man kan blive god til dem. Det vil vi også blive. Ellers så luk de ambassader og stop den eksport til Mellemøsten – det er værst for Mellemøsten. Slap af, tegn nogle flere tegninger og skriv nogle flere Muhammed bøger, det gør Kåre Bluitgen. Og Lars Vilks har tegnet en ekstra hund i dagens anledning. Smil til profeten. Make dogs, not war. Det er først om 15 -20 år der er så mange muslimer i Europa, at vi for alvor mister handle- og tegnefrihed. Til den tid vil vi have oplevet så mange “Muhammed-kriser”, at vi kan type- og artsbestemme dem ligesom orkaner og tsunamier. Selovom 57 svenske aviser skriver at “mordplanerne har chockat Danmark“, så passer det ingen steder. Vi er allerede ved at lære at omgås psykotikere.”

  http://snaphanen.dk/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.