Del 515: Hundläge

Idag är det hundläge. Nyheten om mordplanerna mot Kurt Westergaard kom överraskande. Men han hade rätt när han i höstas påpekade för mig att ”du blir aldrig av med ett sådant hot”. Vila i vassen tills kusten är klar. Terroristerna är inte ens intresserade av något kampmoment utan håller sig helt och hållet till avrättningar och slaktningar. En hotad får alltså vara beredd att slåss med uppemot 5 stycken slaktare på en gång. Jag skall själv lägga mig i träning och noggrant studera några av de populära actionfilmerna som tar upp temat en mot många.

Kurt Westergaard är en mycket sympatisk tecknare som ofrivilligt har blivit en symbol för problemet med att teckna profet.

westergaardlit.JPG
Min bild av Kurt Westergaard

fri11.jpg
Och dagens rättmätiga hund

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

69 svar på Del 515: Hundläge

 1. Ny Muhammed-bog på vej skriver:

  Kristeligt Dagblad om ny bog med Muhammed-illustrationer (13. februar 2008):

  ”Ny bog med Muhammed-tegninger

  Vi skal ikke lade os skræmme af mordtrusler, lyder det fra forfatteren Kåre Bluitgen, der startede hele Muhammed-sagen. Om en måned udgiver han selv en ny, illustreret bog om den muslimske profet

  Morten Rasmussen
  Martin Ejlertsen

  Afsløringen af mordplanerne mod en af de 12 Muhammed-tegnere skræmmer ikke manden, der startede hele Muhammed-sagen.

  Tværtimod er forfatteren Kåre Bluitgen netop nu på vej med en ny undervisningsbog om Muhammed, illustreret med tegninger af den muslimske profet.

  Da Morgenavisen Jyllands-Posten i september 2005 bragte de 12 Muhammed-tegninger, var det med direkte henvisning til Kåre Bluitgen, som havde oplevet, at flere tegnere ikke ønskede at illustrere hans Muhammed-biografi af frygt for reaktionen fra yderligtgående muslimer. De 12 tegninger førte som bekendt til Danmarks største udenrigspolitiske krise siden Anden Verdenskrig, og i går kunne Politiets Efterretningstjeneste så meddele, at tre personer var anholdt, mistænkt for et planlagt mord mod tegneren Kurt Westergaard. Han var manden bag tegningen af Muhammed med en bombe i turbanen, den mest omdiskuterede af de 12 tegninger.”

  http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/277748:Danmark–Ny-bog-med-Muhammed-tegninger

 2. "Jeg synes, han skal dø" skriver:

  Nyhedsavisen (12. februar 2008 20:56):

  ”Muhammed-tegneren skulle dræbes

  Fremstående muslimer fordømmer mordplanerne mod Muhammedtegneren Kurt Westergaard. Blandt beboerne i Gellerup er fordømmelsen dog blandet med forståelse.

  Af: Ellen Stampe (Journalist)

  Skrevet i samarbejde med Lars Lykke Jensen og Karsten Østergaard Nielsen

  Larmen ryster hele opgangen, da politiet tidligt tirsdag morgen stormer en lejlighed på Janesvej i Gellerup i Århus. Flere naboer bliver vækket og styrter forvirret ud i opgangen, mens de råber »røveri, røveri, røveri!«

  (…)

  Da roen igen har sænket sig over området, løber rygterne om mordplanen mellem beboerne. Og blandt dem, som Nyhedsavisen taler med, møder den lige så stor forståelse som fordømmelse.

  »Jeg synes, de skulle have slået ham tegneren ihjel. Han fortjener at dø. Det var ærgerligt, at de blev fanget først,« siger en 26-årig mand.

  (…)

  »Der er mange, der vil slå tegneren ihjel. Det er forkert at tegne Muhammed sådan,« siger hun uden at tage stilling til, om hun mener, det er rigtigt eller forkert.

  (…)

  Lavmælt diskussion
  Få hundrede meter fra blokkene har rygtet om anholdelserne fundet over i Bazar Vest. En flok unge mænd diskuterer lavmælt, om det er rigtigt eller forkert at ville slå tegneren ihjel.

  »Det var forkert at tegne Muhammed,« siger en af de unge mænd.

  Han ser ud, som om han gerne vil sige noget mere, men der kommer ikke flere ord ud.

  En af de andre er ikke i tvivl:

  »Det er forkert, mand, med de tegninger. Han skal bare dø. Han skal sgu ikke svine profeten til,« siger han med en stemme, der ikke levner nogen rest af tvivl.

  Flere af de andre i gruppen ryster langsomt på hovedet. De er alle sammen enige i, at det var forkert at lave tegningen, men straffen kan de ikke blive enige om.

  »Han skal ikke dræbes,« siger en somalisk mand med meget lav stemme.

  Endnu en ung mand melder sin mening, så de andre ikke kan tage fejl af hans holdning:

  »Han skal lade være med at genere andre folks religion. Jeg synes, han skal dø,« siger han og går sin vej.”

  http://avisen.dk/rubrik-76tegneren-skulle-draebes–fremstaaende-muslimer-fordoemte-gaar-mordp-120208.aspx

 3. Tapani skriver:

  Om någon ur konstexpertisen orkat ta sig hit, förbi alla tidningsurklippen, skulle jag vilja fråga vem den Westergaardska bilden egentligen föreställer.

  Abu-el-Kasim Muhammed Ibn Abdallah, yrke: profet, var född i Mecka som son till Abdallah, av Haschims till kureischiternas stam hörande släkt. Han var alltså arab och klädde sig som arab och såg ut som en arab.

  Om araberna vet gamla pålitliga Nordisk Familjebok bl.a. följande: ”Till kroppsbyggnaden äro de mest af medelstorlek, med magra, skarpt skurna, välformade anletsdrag, mörkbrun, blott i södern svartbrun hy, groft, svart hår och klen skäggväxt.” Att W. inte avbildat en arab är alltså uppenbart.

  Den Westergaardska bilden torde i stället föreställa en persisk adelsman. Ugglan om perser: ”Persern har en hamoniskt utvecklad kropp. … Hufvudet bäres högt och ädelt. Hållningen är behaglig och värdig. Händer och fötter äro små, fina och mycket böjliga. … Ansiktet bildar en regelbunden oval, pannan är låg, ögonbrynen bilda två stora, höga, mörka bågar, ofta hopvuxna över nästroten. Ögonen äro stora, iris ofta brun, ögonhåren långa och uppåtböjda. Näsan är lång och rak, stundom obetydligt böjd. Munnen är välformad, läpparna tunna, hakan smal, halsen kort och tänderna krithvita. … Den nationella mössan är tillverkad af svart lammskinn, var förr mycket hög och spetsig upptill, men har under tidernas lopp blifvit allt lägre.”

  Se där en så god beskrivning av bilden man kan önska!

  Huru kan detta då uppfattas som en bild av profeten M? Liknar måhända M bofinken däruti att han får se ut hur som helst?

 4. A bomb in his turban skriver:

  SPIEGEL ONLINE INTERVIEW WITH JYLLANDS-POSTEN EDITOR:

  ”’I Don’t Fear for My Life’

  Authorities in Denmark have foiled what came close to becoming the first assassination of one of the cartoonists behind the 2006 Muhammad caricature scandal. SPIEGEL ONLINE spoke to Flemming Rose, the editor responsible for commissioning the caricatures in Jyllands-Posten, who has also been the subject of death threats.

  Journalist Flemming Rose: ”I am thinking more about what I am doing.”
  SPIEGEL ONLINE: Mr. Rose, today three man were arrested who are suspected of having planned the murder (more…) of Muhammad cartoonist Kurt Westergaard. Are you surprised that, two years after the Muhammad cartoon crisis, there are still people under threat?

  Flemming Rose: Unfortunately it doesn’t come as a surprise to me. I have known about the threat for a while and last year three young men were convicted of conspiring to plan a terrorist act somewhere in Denmark. Part of their plan was also to attack Jyllands-Posten. And in the first phase of their planning, they also discussed killing me.”

  http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,534859,00.html

 5. Staybehind skriver:

  Lars , härligt att nån ifrågasätter censuren av yttrandefriheten till förmån av skattefinansierad(!) terrorfrihet.

  Första gången på många år konsten faktiskt lyckats sätta sig i centrum för kampen om civilisationen.

 6. Christer Eriksson skriver:

  Torssander: ”Christer Eriksson vill göra mordet på SAC-aren Björn Södergren till en vanlig historia om hämnd.”

  Om du hade varit lite skärpt så ville du märka att jag hänvisar endast till dina egna källor och har ingen egen förmening om fallet:

  ”Två gärningsmän, nynazisterna Hampus Hellekant och Björn Lindberg Hernlund, dömdes för mordet, som enligt Svea Hovrätt utförts som hämnd för att Björn Söderberg avslöjat att Robert Vesterlund, som valts in i den lokala fackklubbens styrelse, var nazist.”
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B6rn_S%C3%B6derberg

  Dessutom ska du veta att du inte bara är rikskänd utan världsberömd efter ditt knivhot mot Vilks då jag själv kunde läsa om det i den brittiska dagstidningen ”The Times” då jag befann mig i London samtidigt.

 7. jazz skriver:

  Här följer ett citat från http://www.islamiska.org/ som är ett exempel på den världsbild som åtminstone några islamska företrädare i sverige omfattar.

  ———— (citat)
  I kraft av militär styrka, vetenskaplig kreativitet och entreprenöranda har västvärlden tagit ett fast grepp om vår världs ekonomiska, politiska och intellektuella värden. Parallellt har en uppgörelse med det religiösa arvet skett och kristendomen har helt och hållet tvingats underkasta sig den sekulära världsbilden. Istället har en rad imponerande ideologier och teorier utarbetats. Människan har klivit fram och gjort sig till alltings mått och utgångspunkt. En aldrig tidigare skådad individualism har utvecklats och vi har fått ett samhälle som bygger på att individen definierar vad som är bäst för henne. Den sekulära västkulturens ena ben utgörs av individualismen.
  ————-
  Kanske har nu tiden kommit för västerlänningen att besinna sig en liten stund och börja fundera. Tänk om det är så att västvärldens ensidiga materialism och njutningskultur gör våld på människan. Tänk om det är så att den världsvane och självsäkre västerlänningen i själva verket har förlorat sig i sitt ego och famlar runt i en liten, liten, liten värld långt, långt bort från de stora andliga sanningarna. Tänk om det är så som Koranen säger:

  Människans högmod går verkligen över alla gränser då hon tror sig vara fri från allt beroende. (Koranen 96:6-7)

  Tänk om det är så att Gud existerar och att det är meningen att vi ska leva ett religiöst liv i rätt balans mellan en världslig och en andlig aspekt av verkligheten.

  De som tror och lever ett rättskaffens liv och förrättar bönen och hjälper de behövande skall helt visst få sin lön av sin Herre och de skall inte känna fruktan och ingen sorg skall tynga dem. (Koranen, 2:277)

  Tänk om det är så att det existerar en absolut etik och att människan en dag kommer att ställas till svars för sin tro och sina handlingar. Tänk om det är så att vi lever i en övergångsperiod i vilken vår religiositet och gudstro kommer att revitaliseras och återta sin plats i våra liv. Tänk om det är så att den sekulära västkulturen är en historisk parentes.”
  —————- (slut citat)————-

  Således: Den finns grupper i samhället som när en förhoppning om att vårt nuvarande sekulära, demokratiska system skall bli en historisk parentes

 8. Christer Eriksson skriver:

  jazz citerade: ”I kraft av militär styrka, vetenskaplig kreativitet och entreprenöranda har västvärlden tagit ett fast grepp om vår världs ekonomiska, politiska och intellektuella värden.”

  Återigen ser man hur irrationella religiösa människor vänder på lagen om orsak och verkan då den vetenskapliga revolutionen började i England på 1600-talet, fortsatte med upplysningstiden på 1700-talet och där den industriella revolutionen slog rot först efter att James Watt uppfann ångmaskinen 1760 som en konsekvens av vår världs ekonomiska, politiska och intellektuella värden, och inte tvärtom!

 9. Tapani skriver:

  Eftersom det tydligen anses att detta kommentarfält bör fyllas med tidningsurklipp, ber jag att få komma med följande, hämtat från National Review, The Corner blog. Jag har till och med översatt det, till gagn för alla läsare med arabiska som enda utrikiska språk:

  Great Danes [Mark Steyn]

  Sedan tre muslimer arresterats för att ha planerat att döda Kurt Westergaard, tecknaren som ritade en Muhammed med bomb i turbanen, har media i Danmark idag tryckt om den störande illustrationen.

  Bra gjort. Samma ögonblick det stod klart att våld och hot var svaret till oss, borde pressen i väst ha sagt: Okay, ni vill döda en av oss; ni blir tvungna att döda oss alla. Danskarna har nu klart tagit ställning mot muslimska försök att begränsa yttrandefriheten.

  I Kanada däremot lät statsmakten dra min gamle chef Ezra Levant — den ende som där publicerat teckningarna — inför rätta för tanke-brott, därtill uppmanade av en virrig, osammanhängande imam. Och allt det ryggradslösa blötdjuret till justitieminister kunde göra var att lägga fram några vaga, undflyende diskussionsämnen. Trots allt har nu imamen mjuknat; han vill nu (om jag nu förstått honom rätt) att saken ska klaras upp i enlighet med Gene Autry’s Cowboy-lag, eller någon islamisk motsvarighet till den. Ezra har gått till offensiv.

  Lärdomen av detta är att om man inte viker sig för de här översittarna, kan man vinna, och förhindra att frihetens ljus slocknar. Men man får just ingen hjälp från överheten.

 10. Christer Eriksson skriver:

  Lars: ”Jag skall själv lägga mig i träning och noggrant studera några av de populära actionfilmerna som tar upp temat en mot många.”

  Skaffa istället ett avsågat pumphagel och ladda med grovkalibrig ammo så är det mycket liten risk att du får ovälkommet besök 🙂

 11. Fred Torssander skriver:

  I fall Christer Eriksson har upplysningar som på något tyder på att Robert Vesterlund har bett Hampus Hellekant och Björn Lindberg Hernlund att de skulle hämnas den påstådda oförätt vilken Vesterlund drabbats av, rör det sig om anstiftan från Vesterlunds sida. Vilket givetvis skulle göra att fallet fick lov att tas upp på nytt.

  Annars rör det det sig om en politisk hämnd påsamma sätt som ett eventuellt attentat mot någon av dem som skapat eller publicerat Muhammedbilder skulle röra sig om en religiös hämnd. I det senare fallet vet vi dock säkert att ingen av dem som ”drabbats” av brottet mot bildförbudet, vare sig Muhammed eller Allah kan tänkas ha anstiftat det eventuella attentatet.

  Att till och med The Times skrev om mina fickverktyg, förlåt knivar, visar egentligen bara vilken oerhörd brist det är på användbara terroristnyheter från Sverige. Men i fall det militärindustriella komplexet i Sverige får bestämma blir det säkert fler. Förkrigskonjunkturen gynnar uppenbarligen nu som alltid tidigare den svenska kapitalismens kärnverksamheter. Malm, stål och kanoner. Och militarister och krigsaktivister vädrar morgonluft. I Afghanistan är vi faktiskt bortom Bender, den mest avlägsna plats som kalle dussin nådde under sina härjningar.
  Det är kanske dags för borgarklassen att damma av den klassiska bildningen och återinföra Fänrik Ståls sägner i skolans läroplan.

  Kung Karl, den unge hjälte,
  Han stod i rök och damm.
  Han drog sitt svärd från bälte
  Och bröt i striden fram.
  ”Hur svenska stålet biter,
  Kom, låt oss pröva på!
  Ur vägen, moskoviter!
  Friskt mod, I gossar blå!”

 12. pro skriver:

  Två polisbilar vid Sydsvenskans redaktion som publicerade Muhammedteckningen:

  http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/02/polisbilar-vid-sydsvenskan.html

 13. mellis skriver:

  ”Islamic law generally opposes any depiction of the prophet for fear it could lead to idolatry” It already has, without an image. Muslims don’t worship a god, they worship a man.”

  (kommentar till artikel i San Francisco Chronicle
  http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/n/a/2008/02/12/international/i005824S60.DTL&tsp=1

  ”It’s a religon of peace. — Give them a piece of your country and piece of your values and a piece of your freedom and a piece of your self respect and a piece of your land and and a piece of your family and a piece of your breath and once there is no more pieces and you are dead then in the minds of muslims there can be peace.”
  (annan kommentar till samma artikel)

 14. Tapani skriver:

  För nytillkomna läsare, som inte följt med i profetbildproblematiken från början, kan nämnas att en vacker samling muslimska profetbilder återfinns här:
  http://www.zombietime.com/mohammed_image_archive/

  Att profeten inte skulle få avbildas är alltså en mycket tvivelaktig sanning.

 15. Christer Eriksson skriver:

  Torssander, det är snarare du, och inte jag, som eventuellt kan bidra med nya upplysningar om mordet eftersom svea hovrätt har angett hämndmotiv!

  Dessutom är det inga normala människor som vill skada andra. Studier av soldater under första världskriget avslöjade att dem i början siktade, inte på, men över huvuden på fienden eftersom det finns en inbyggd spärr att skada andra hos människor som äger empati. Det var först när dem fick se sina kamrater bredvid falla för en kula som självbevarelsedriften satte in. Och självbevarelsedriften är en högst mänsklig egenskap!

 16. Fred Torssander skriver:

  Christer Eriksson fortsätter sin apologi genom att försöka lansera teorin att nazisterna Hampus Hellekant och Björn Lindberg Hernlund inte skulle vara ”normala människor”, eftersom de mördade syndikalisten Björn Södergren . De båda förövarna fick inte straffrihet som psykfall. Möjligen ansåg rätten också att det var klarlagt genom historiska erfarenheter att politiska mord med motiverade av hämndbegär inte är något onormlat beteende för nazister.

 17. Christer Eriksson skriver:

  Kära Torssander
  Det finns tre kategorier av människor som ägnar sig åt att mörda och skada andra, dem som dyrkar våldsideologier eller våldsreligioner och psykopater som saknar empati!

 18. Allah akabar skriver:

  Westergaard i am 1000% sure that GOD=Allah will put u in deeeep deep of the hell,i mean NO ONE STAY IN LIFE FOR EVER ,SO ONE DAY YOU WILL DIE AND NO dENMARK OR ANY ONE CAN PROTECT U FROM ALLAH PUNISHEMNT,DEEP IN HELL IN SHA ALLAH,FREEDOM OF SPEECH ,U MOTHER IS SICK AND U R GAY AND UR WIFE IS BITCH.ENJOY

 19. Pingback: Kurt Westergaard Avoids the Turban Bomb | Gates of Vienna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.