Del 452: Piskan och de kostsamma vakterna

I den här artikeln i Norrköpings Tidningar visar en del av problemet. Principer och realpolitik. Hänsyn och respekt.

På söndag förmiddag 25, skall jag debattera med prof Hjärpe på bokmässan i Örebro slott. Tyvärr var det tydligen inte möjligt att undvika säkerhetsfrågan. Polisens föreskrifter förordar två vakter. Och det är inte billigt – för bokmässan. Vilks är ingen direkt önskegäst.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag. Bokmärk permalänken.

32 svar på Del 452: Piskan och de kostsamma vakterna

 1. BA AB skriver:

  LÖMSKHET, ILLVILJA OCH FÖRFALL

 2. Kurdisk Flykting i Sverige skriver:

  Till den opåläste Halshuggarsjalen Fred Torssander

  Gå in på

  http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=410&typ=mot&rm=2007/08&bet=U300

  och läs lite grann om din älskade Saddams barbariska brott!

 3. Cecilia skriver:

  Väldigt koncist i Norrköpings Tidningar.

  Citat ur ett annat bra inlägg – från ”hemmafronten”:
  — Och Sverige är sekulariserat. Kanske världens modernaste land där traditioner väger lätt – och Kalle Anka får ersätta julkrubban. Ett land där statsindividualismen är solid, där individen inte behöver vara beroende av familjen.

  Från:
  http://sydsvenskan.se/opinion/heidiavellan/article282060.ece

  Saknar förresten Göran E…
  Visst platsar Statsindividualismen som hand i handske i parlören?
  Underbart ord!

  …”där individen inte behöver vara beroende av familjen”… skriver hon. Jag och andra har skrivit liknande saker. Att påminna om en viktig grund i dagens samhälle. För de som glömt bort det.
  Vare sig de bara ser det besvärliga i att reda ut bidragssaker. Eller ifrågasätter den sociala solidariteten. Dvs alla de som glömt bort Varför. För de som är historielösa… kanske.

  Det är kanske dax att friska upp såväl minne som kunskaper? Det är kanske den debatten som är på gång? Eller vad tror panelen?

 4. Cecilia skriver:

  PS. Jag skrev för ett tag sedan att man kanske skulle ha ett extrablad i deklarationen, där man kunde kryssa i vad man vill att ens skattepengar ska gå till.
  Visst vore det kul! Nästan som PPM. 🙂

 5. Omar skriver:

  Hej
  I Mexico har det blivit en ny muhammed bild debatt.
  Denna gång var det en mexikansk konstnär som hade en siluett av en moske med en vagina i bakgrunden. Det har lett till att den Iranska ambasadören har gått i taket och kallar det hädelse av Islam! Vi får se vad som händer.
  Iallafall verkar debatten sprida sig hoppas att någon konstnär i Mellanöstern eller annat muslimskt land gör en muhammed bild. Att göra en sådan verkar vara bästa sättet att kritisera fundamentalistisk islam. VAnlig kritik struntar de i och vi som inte är muslimer kallas ”kuffar” av mer hängivna muslimer i Sverige.
  Fler muhammedbilder!
  http://muhammedbilder.blogspot.com är mitt bidrag med muhammedbilder
  Om någon hittat muhammed Vagina bilden ifrån mexico, så kanske de kan höra av sig.
  ”Omar”

 6. Cecilia skriver:

  Jag är sker på att irritationen för kostnaden för vakterna, kan vändas till en merit med tiden.

 7. mellis skriver:

  http://sydsvenskan.se/malmo/article281975.ece

  Islamic Center verkar vara i behov av lite positiv press. Kanske de kunde lämna ett bidrag till bokmässan för kostnaden för vaktskyddet? 😉

 8. uppsallah skriver:

  Kommentar av uppsallah | 2007/11/24 kl. 17:04:29

  Til Fredrikzon

  “Jag börjar inse att ni menar allvar. Ni tror verkligen att ett muslimskt maktövertagande är nära i Sverige. Därför drar ni slutsatsen (i alla fall Gote) att valet står mellan pest och kolera, dvs. mellan islamism och sverigedemokraterna, mellan slutenhet och slutenhet.”
  _

  Det er problematisk at ligestille “islamism och sverigedemokraterna”.

  Sverigedemokraterna arbejder indenfor demokratiets rammer, selvom deres politiske arbejde vanskeliggøres af de øvrige partiers manglende demokratiske tolerance.

  Islamisterne arbejder derimod på at underminere demokratiet og på sigt knuse demokratiet. Islamisternes mål er at indføre en teokratisk funderet stat, hvor man forskelsbehandler mænd og kvinder, og hvor mennesker med en anden tro end islam undertrykkes i ekstrem grad og er frataget en ræke basale rettigheder.

 9. Sexede kvinder ødelægger muslimske mænds bønsliv skriver:

  Kristeligt Dagblad 04. nov 2007:

  ”Sexede kvinder ødelægger muslimske mænds bønsliv

  Mænd ligger søvnløse og kan ikke samle tankerne om bøn, fordi de distraheres af kvinder i sexet tøj, siger fremtrædende imam

  Af Tobias Stern Johansen

  Kvinderne i Malaysia går efterhånden så sexet klædt, at mændene ligger vågne om natten og har vrøvl med at hellige sig bønnen.

  Det er meldingen fra den åndelige leder af det Pan-Malaysiske Islamiske Parti, Nik Abdul Aziz Nik Mat, skriver Religion News Blog.

  Nik Abdul vil derfor skabe fokus omkring den ”følelsesmæssige mishandling”, som unge malaysiske mænd udsættes for, og som sjældent diskuteres, skriver det Pan-Malaysiske Islamiske Parti på dets
  hjemmeside.

  – Vi hører altid om misbrug af børn og kvinder i hjemmene, hvilket let bemærkes, men det følelsesmæssige misbrug af mænd kan ikke ses, siger Nik Abdul og fortsætter:

  – Vore bønner bliver ufokuserede, og vores søvn er ofte forstyrret.

  Nik Abdul har tidligere udtalt, at risikoen for voldtægt forøges, når kvinder bruger sminke og parfume.

  Men ifølge koranen har både mænd og kvinder et ansvar for at optræde anstændigt, og Nik Abdul opfordrer til voldtægt ved at lægge hele ansvaret over på kvinderne, lyder gensvaret fra kvindegrupper i Malaysia.

  Selvom Malaysia har et sekulært retssystem, er landet regeret af et moderat muslimsk flertal, og muslimer i Malaysia bliver dømt ved religiøse domstole, som ikke er en del af retssystemet. Landet er kritiseret for at give hårde straffe til folk, som afviger fra den islamiske lære eller forlader islam.”

 10. mellis skriver:

  I ett tidigare inlägg skrev Fredrikzon ”Har det inte fallit er in att vårt samhälle med dess demokrati och tolerans och öppenhet kommer att motverka detta mer eller mindre realistiska skräckscenario med hjälp av – just demokrati, tolerans och öppenhet?”

  Fredrikzon, det rådde demokrati, tolerans och öppenhet i Weimarrepubliken men det hjälpte inte. För det finns gränser för toleransen i ett samhälle och när de överskrids kan det gå lite hur som helst. Den svenska öppna demokratin där alla ska med är ett unikt experiment. Människor med armbågar men med föga utbildning, kunnande och förstånd har därmed kommit att bestämma över svenskars alltmer osäkra framtid.

  Vilka kvalifikationer för riksdagen hade t ex den här personen?
  http://mp.se/templates/Mct_86.aspx?avdnr=13722&number=99061

  Eller den intellektuelle resen bakom dessa aktstycken?
  http://mp.se/templates/Mct_78.aspx?avdnr=12479&number=135745
  http://mp.se/templates/Mct_78.aspx?avdnr=12479&number=137256

 11. Fred Torssander skriver:

  Signaturen mellis förespråkar terrorism. Att spränga moskéer. I ett tidigare inlägg berättar signaturen om att han eller hon utvecklar metoder ”för att sekundsnabbt lyfta av taket på en moské”.
  Detta går av allt att döma in som en del av Lars Vilks konstnärliga projekt. Aldeles särskillt då mellis beskriver sådan terrorism som ”Performance konst”.

  Lars Vilks uttalar sig mindre konkret, men skriver ändå uttryckligen att ”Väst har en överlägsen kultur på grundläggande punkter.”
  Vilken av västs kulturer avser han? Boerkrigets concentration camps eller The Victoria & Albert?
  Är det möjligen så att väst erbjuder en överlägsen kultur enbart åt västländernas innevånare, medan de övriga behandlas som hundar?

 12. Fred Torssander skriver:

  Signaturen kurdisk flykting tillskriver mig lögnaktigt egenskapen att vara anhängare av Saddam Hussein. Den typen av demagogi ingick i förberedelserna för angreppskriget mot och ockupationen av Irak, men har blivit väldigt sällsynt därefter. Även bland patriotiska kurder.
  Att fungera som kolonialmaktens ställföreträdande kolonister – liksom unionisterna på Nordirland eller judarna i Israel – innebär att man accepterar att förbli en koloni.

 13. mellis skriver:

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_626555.svd

  Iranska ”oppositionella” tolererar tydligen inte att svenska tidningar citerar amerikanska makthavare. Gott så. För om tillräckligt många svenska chefredaktörer behöver livvaktsskydd mot främlingarna kommer en motreaktion.

 14. Gote skriver:

  Till uppsallah, Fredrikzon och Elisabeth

  Ang uppsallahs inlägg VIII. Kommentar av uppsallah | 2007/11/25 kl. 00:14:47 under Vilks del ”452: Piskan och de kostsamma vakterna”

  Fredrikzon skriver:
  ”Jag vet inte vad det är för egendomlig mekanism. I ett modernt, välmående samhälle som Sverige verkar det som att man ständigt måste vara rädd för något.”. Jag för min del vet inte vad det är för egendomlig (försvars-)mekanism som gör att man i Sverige verkar vara så obenägen att förstå att ingenting kommer gratis och att den (relativa) frihet vi åtnjuter i Sverige idag, inte är av gud given och för evigt. Antar att det handlar om en slags förnekelse att rationaliserande.

  Det finns hot mot fred, frihet och demokrati i Sverige. De är av olika magnitud och karaktär. Islamismen är ett av dem. Den organiserade brottsligheten, korruptionen, rasismen, könsförtrycket, diskrimineringen av homosexuella, religiös sektverksamhet, rovdjurskapitalism, nazism, kommunism, extrem nyliberalism är några andra. Jag ser ingen anledning att man inte skall påkpeka detta mer än att det skulle handla om strategiska hänsyn (man vill som sosse inte trampa en stor muslimsk väljarkår på tårna tex).

  Fredrikzons tro på att vårt systems förmåga till självsanering är uppmuntrande och behövlig – man skal inte måla fan på väggen. Men…

  Jag vet inte om uppsallah vänder sig direkt till mig med orden:
  ”Det er problematisk at ligestille “islamism och sverigedemokraterna”.”

  Om man läser mitt inlägg och tolkar det som att jag likställer SD och islamism, har man missförstått och inte tagit till sig nyanserna i texten. Jag skriver bla:
  ”Frågan är iofs inte om jag skall välja pest (islamism), där har aldrig funnits antydan till tvivel, de är inget alternativ. Frågan är snarare hur jag skall förhålla mig till koleran?
  Eller är kanske frågan hur koleran skall förhålla sig till mig och alla de som delar mina värderingar. ”

  Jag förkastar således islamismen HELT som legitim politisk part, men inser att jag måste förhålla mig till SD (och inte köra med den idiotiska ”stoppa huvudet i sanden”-mentaliteten som är så populär bland de etablerade partierna med vissa undantag).
  Jag antyder också vilka problem SDs poltiska hållning medför ur mitt perspektiv. Att det på SDs agenda skulle finnas en ambition att avskaffa demokratin som helhet, har jag däremot ingen anledning att tro. Jag har dock anledning att tro att SDs version av ett demokratiskt idealsamhälle inte är något jag kan ställa upp på då det gäller vissa grundläggande frågor. Ett av de största problemen är deras förhållningssätt till den kristna kyrkan och sekularismen, men de könskonservativa och reaktionära idéer de har kring familjepolitik gör dem också till ett mera extremt parti än KD i dessa frågor.

 15. Fredrikzon skriver:

  Demokrati verkar inte vara någon höjdare för mellis. Men så länge vi har demokrati får mellis nog finna sig i att det finns folk med andra åsikter som kommer in i riksdagen. Det är liksom vitsen med det hela, att riksdagen är representativ.

  Utbildning, kunnande och förstånd som kvalifikation för riksdagen? Jo jag tackar. Saddam!

  uppsallah, jag ligestiller inte sverigedemokraterna med islamisterna mer än vad gäller slutenheten. Bägge är ideologier som tar avstånd från öppenhet och tolerans.

 16. stefan peterson skriver:

  Åsikter och värderingar byter ofta plats, vandrar fram och tillbaka mellan ytterligheterna

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1353&a=718779

  MEN, som sagtstidigare, ALLT handlar bara om SEX, Politik och Rock´n Roll

 17. uppsallah skriver:

  Til stefan peterson

  Et meget smukt maleri, du linker til.

  Men læser du den ovenstående postering, ”Sexede kvinder ødelægger muslimske mænds bønsliv”, kan du forvisse dig om, at der desværre ikke er megen SEX, Politik och Rock´n Roll i den islamiske verden i dag.
  Nu dominerer HARAM, Religion og Selvmordsterrorisme.

 18. Cecilia skriver:

  Tack Stefan, för intressant artikel.
  Visst handlar det hela om sex egentligen. Eller rättare sagt – fortplantning.
  Hur mycket vi än ”tänker”, så är väl de basala funktionerna lika hos människan som hos alla andra djur?

  Politik är väl bara en följd av det – makt handlar kanske egentligen om att sprida sina gener mest…
  Rock’n Roll däremot! Det är ju något helt annat 🙂
  Kanske sex baserat på icke-materiella ”tillgångar” och då utan ”försörjnings-ryggmärg”… Kanske?

  uppsallah: Tror det är mycket både sex och politik i den islamska världen. Däremot väldigt lite Rock’n Roll.
  Och varför det är så – är väl just vad artikeln handlade om? Eller artikelförfattarens belysande av en teori om detta.

 19. Fred Torssander skriver:

  Cecilia ägnar sig åt en social-dawinistisk reduktionism av ny typ när hon hävdar att ”Politik är väl bara en följd av det – makt handlar kanske egentligen om att sprida sina gener mest…”

  Makt – för människor – handlar om makt över människor. I fall makt skulle handla om att sprida gener skulle de encelliga djuren givetvis vara möktigast, då deras gener är de mest spridda.

  Det är egendomligt att så många människor inom högern vill hävda att djurens beteenden kan likställas med människors. Ett klassiskt exempel är den nyliberala motiveringen av arbetslöshetspolitiken: ”Hungriga vargar jagar bäst”.
  Möjligen är sådant en slags försvar av att de så ofta vill hävda att andra människor och kulturer – judar, muslimer, fattiga, sjuka, etc. – är dem underlägsna. Liksom djuren.
  Och att sådana ”untermenschen” inte förtjänar att bli behandlade bättre än djur.

 20. muslim kompis skriver:

  ha ha ha (ln) inte veta var G punkt ligga!
  du leta i vagina fel
  mona sahlin feminist inte veta g punkt
  Ernst Gräfenberg inte veta
  bara allah veta koran veta mohammad veta
  G punkt inte ligga i vagina
  G punkt ligga i brunöga

 21. gerd skriver:

  Et av de sätt som befolkningerne delar sig i två i förhållandet till islam: De der vill veta, ock de som inte vill.
  Icke-vetande hos icke-muslimer er et vigtigt redskab for islam:

  The chief mark of dhimmitude today is ignorance of the Koran, the Sira and the Hadith. The ignorance of kafir intellectuals about Islam is profound…….Muslims enslave everyone, but no one enslaves Muslims. This knowledge is part of Islam’s arrogance and superiority. They know the history; it is the dhimmis (kafir apologists) who are ignorant of the doctrine and history of Islamic slavery…………..In a strange way, Muslims are to be pitied. A Muslim is the first victim of Islam.. : http://www.frontpagemag.com/Articles/Read.aspx?GUID=16027ED9-FFFE-4E3C-B9B6-30E0F0D980FC
  ______________________________________
  Islam och sex? I alla fall: Muhammed-sex og -voldtægt:
  http://www.frontpagemag.com/Articles/Read.aspx?GUID=2ACCD764-5177-4D05-9186-4B9EFE442849
  ________________________________________________
  Kritik av Edward Said och hans Orientalisme (dn artiklen-linket hos Stefan Peterson): http://pajamasmedia.com/xpress/flemmingrose/2007/11/18/post_11.php Og der er også en artikel på Wikipedia, fortalere og kritikere af Saids orientalisme.

 22. mellis skriver:

  Håller med Fredrikzon att vitsen med den svenska demokratin är att riksdagen är representativ – men för det svenska folket. Människor som trängt sig in i vårt land och röstar i våra riksdagsval eller kandiderar till riksdagen saknar heder. Om jag skulle tvingats flytta till ett annat land hade jag självklart inte försökt utöva politisk makt i det landet. För det är inte mitt land och jag lever där på det landets villkor.

 23. Jobspost skriver:

  Cecilia briljerar ibland!

  Det svenska etablissemanget bör ta lärdom av skräckexemplet LIBANON!
  Ett Mångkulturellt samhälle är ett farligt samhälle att leva i! Det är svårare att bygga upp ett fredligt demokratiskt system, speciellt när Muhammedanister utgör en betydande del i samhället!
  Det finns flera andra exempel än Libanon: Irak; Indien, Pakistan, Afghanistan m fl Listan kan göras lång!
  Kulturellt homogena samhällen är naturligtvis inte konfliktfria men där är förutsättningarna för fred och stabilitet betydligt större.
  Nationalstaten är inget ändamål i sig. Nationalstaten kom till en gång i tiden för att främja fred och stabilitet. Före Nationalstaten var det krig och kaos som rådde!
  Läs historien och ta lärdom av den!

  Utvecklingen i Sverige bådar inte gott! Den okontrollerade massinvandringen av muhammedanister utgör ett allvarligt hot mot den svenska kulturen och demokratin och i förlängningen, vilket är allvarligast, freden och stabiliteten i landet! Denna utveckling måste bromsas nu!
  Sverige skenar mot avgrunden!

 24. jazz skriver:

  1. ”Saudiskt piskstraff utmanar omvärlden”

  2. ”Bullshit, Spanien” http://www.aftonbladet.se/debatt/article1312076.ab

  ”Klockan 11.00 släpps den utvalda tjuren från stortorget. Tjuren tvingas längs gränderna ner till bron över Duero. Alla som vill får försöka döda tjuren. Dödandet ska ske med spjut försedda med 20 till 30 cm långa järnspetsar. Med spjuten, och från häst eller till fots, får man försöka ha ihjäl tjuren.

  Det är tillåtet att genomborra tjuren hur många gånger som helst men den dödande stöten får inte ges förrän tjuren sprungit in på det markerade området nere vid floden. Cirka en timme brukar avlivningen ta. Den som lyckas sätta in den dödande stöten får skära av tjurens testiklar eller svans och hänga trofén på sin lans. Segraren får medalj ur borgmästarens hand.”

  ”EU-parlamentet har med stor majoritet sagt nej till att förbjuda tjurfäktning och att ens inbegripa tjurfäktning i gällande djurskyddsregler. I Amsterdamfördraget görs klart att sedvänjor, kulturella traditioner och religiösa riter står över EU-reglerna.”

  SÅLEDES: SEDVÄNJOR, KULTURELLA TRADITIONER OCH RELIGIÖSA RITER STÅR ÖVER EU-REGLERNA

  Varken piskade kvinnor i Saudiarabien eller misshandlade tjurar i Spanien kan förvänta sig någon hjälp när det realpolitiska hykleriet tar hänsyn till sedvänjor, kulturella traditioner och religiösa riter / Mvh Jazz

 25. Three found guilty of planning terrorism skriver:

  The Copenhagen Post Published 23.11.07 13:00:

  ”Three found guilty of planning terrorism

  After hearing evidence for nearly 12 weeks, it took a jury less than a day’s worth of deliberation to find three men guilty of planning an act of terrorism

  Three men were found guilty of planning an act of terrorism by an Eastern High Court jury in Copenhagen today. A fourth man on trial was acquitted only after the presiding judge refused to consider a lesser charge.

  Two the three men convicted, as well as the defendant who was acquitted, have roots in Middle Eastern countries. The third is a Danish convert to Islam.

  The men were amongst a group of nine people arrested in September 2005 in the city of Odense for possessing chemicals and lab equipment with the intention of making an explosive.

  The three will be sentenced later today.

  The prosecution has requested sentences of betwen 10 and 14 years. In addition, one of those found guilty, a 22-year-old Iraqi immigrant, risks being deported.”

 26. uppsallah skriver:

  Til Fredrikzon

  ”uppsallah, jag ligestiller inte sverigedemokraterna med islamisterna mer än vad gäller slutenheten. Bägge är ideologier som tar avstånd från öppenhet och tolerans.”

  Men ved at SIDEstille sverigedemokraterna med islamisterna får man det indtryk, at de to grupperinger udgør et ligeværdigt demokratisk problem, og det er ikke tilfældet.
  Sverigedemokraterna arbejder indenfor demokratiets rammer, mens islamisterne vil nedbryde demokratiet og indføre et fascistisk teokrati, hvor kvinder, børn og alle ikke-muslimer undertrykkes og fratages basale frihedsrettigheder.

 27. Griskött Halal skriver:

  Fredrikzon

  Säga vad man vill om SD, men:
  SD förordar inte halshuggning, piskning, stening av människor som inte underkastar sig den Sverigedemokratiska läran!
  SD förbjuder inte musik, dans och sång!
  SD tvingar inte kvinnor att att gå insvepta i tjocka kläder från topp till tå när det är över 40 grader varmt!
  SD-anhängarna spränger inte oskyldiga människor i luften.

  Hörru knäppskalle:
  SD och Muhammedanismen kan inte nämnas på samma sekel!

 28. Fear, Silence and Denial skriver:

  Ron Rosenbaum November 22, 2007

  A work in progress.

  ”U.S. Wonks, British Artists and the Saudi Rape Victim: Fear, Silence and Denial

  I’ve been thinking about the horror faced by the 18 year old Saudi rape victim who has been sentenced to to 200 lashes of a punitive whip for her “crime” (of being a victim}. Originally a benevolent Saudi jurist had only sentenced her to a mere 90 lashes for being a rape victim, the penalty was increased because she had the effrontery to appeal.

  Perhaps this hideously cruel horror doesn’t have the impact of the stream of Saudi educated suicide bombers murdering people of all ages and genders all over the world. But while the Saudi government officially doesn’t sanction suicide bombers, this sick, perverted verdict is “official” Saudi justice. This insane barbarism is normative in Saudi society’s theocratic, sharia law, state. It is the kind of justice radical Islamists seek to impose through suicide bombers and more targeted murders (Theo van Gogh for instance) on the rest of the world when they succeed in exterminating enlightenment values and the world goes dark.

  Why not a peep out of all the the self-styled sophisticates on the wonk blogs about this matter? I’m talking about the think-tank type twerps who take such pride in their profound intellectual discernment which finds it’s most supremely self-satisfied fulfillment in quibbling over the use of the word “Islamo-fascism”.

  How would they characterize a movement which wants to impose this kind of hateful, woman-hating theocratic police state law—200 lashes for a rape victim!—on all humankind, by force if necessary? Would they consider it worth fighting whatever name it goes under? Would they consider even a priority in their policy obsessed discourse? No, not a word about the victim, but no loss of words about words like “Islamo-facism”. They’re all exercised about that. It’s a chance to show off their shallow and largely ignorant multiculturalism (at the expense of feminism. or at least any pretense at real concern for the plight of women in these societies, of course.)

  Would they consider that system that whips rape victims has as much validity as ours? If not what do they propose to do about it. They don’t have the easy, albeit shameful muti-culti live and let live, out, because this ideology seeks to impose itself on the rest of the world. Precisely because it refuses to live and let live. Maybe they can come up with some ideas, they’re wonks after all.

  But no, the real enemy is those who allegedly mischaracterize this noble native cultural tradition as “Islamo-fascism”. No words for the plight of this woman, but finger wagging self-congratulatory wonkish lectures for those who (allegedly) call it the wrong thing. Some of these people seem to have nothing to offer their readers but endless denunciations of Paul Berman and his vision of Islamo-fascism in Terror and Liberalism they’re so superior in their sophistiation!

  i commmend to them a recent lecture by Mathias Kuntzel at the University of Leeds to be found on this blog before they embarrass themselves further with their historical ignorance of the connection between fascism and radical Islam.

  But is it the wrong thing, Islamo-fascism or is it even too kind? Might theocratic police state enforcement of sharia law, in fact be worse in some respects, at least, than some forms of fascism. I have always argued that there are far more profound similarities to Western fascism in theocratic police state opression of the Islamist variety than there are differences. Equally capable of police state terror and mass murder as fascism of course. But in some respects, especially with regard to women, even more repellantly cruel.

  But no, the callow wonks are quick to pipe up, to instruct us that the real danger is not in the phenomenon itself but in what they believe is the use of an inappropriate word to characterize it. Nothing gets the callow wonks in more of a lather than the use of the word “Islamo-fascism”. Oh the outrage! Speaking up about the differences between fascism and Islamo-fascism is far more important, they seem to believe, than the similarities.

  They seem to have an endless supply of quibbling, mocking verbiage to make this point. But when it comes to speaking out against the Saudi rape victim verdict or the murder of Theo van Gogh by an Islamist, or “honor killings” of women in Iran, or the persecution of Ayaan Hirsi Ali, they have nothing to say. Silence.

  Or worse, in the case of Ayaan Hirsi Ali they hide behind truly vile sophistry by calliing this courageous Somali woman threatened with murder for opposing genital mutilation, “an enlightment fundamentalist’. As opposed apparently to “enlightment sophisticates”, these male feminists who find ways to rationalize their failure to speak out in behalf of a brave feminist woman—to opt out of the struggle for the survival of enlightenment values.

  The intellectual cowardice behind the position of such quibblers and the callow wonks who keep silent consists in their fearful focussing on the name “Islamo-fascism” as a way of avoiding confronting the deeds themselves and the Sharia law that threatens the enlightenment. After all Amsterdam (where Theo van Gogh’s throat was slit) is so far off and demonstrating their verbal sophicstication (however misguided) is more important than demosntrating a clear sense of moral outrage.

  Why the silence? Isn’t it curious that so many of the wonkish quibblers about Islamo-fascism (you know who you are) are self-styled male feminists and yet so far as I can see have failed to utter a word of condemnation of the treatment of this woman and Ayaan Hirsi Ali? So easy getting feminist cred on the cheap, for being pro-choice if it allows you to avoid expressing a choice about the whipping of rape victims and the “honor killing’ of so called tainted women in other Islamist societies. Has relativism—cultural relativism engendering moral relativism—robbed them of the ability to condemn this horrid soul crushing practice? Is it because if they had to admit that the enlightment civilization that gives them their petty podiums, has real enemies, (among them Islamists who act like fascists) then they would have to admit the bankruptcy of their small, no midget-minded, political positions that don’t take this huge struggle into account.It’s just not on their radar for all their talk of human rights here. They’re blind as bats when it comes to this central question of our time. Couldn’t have this inconvenient woman, this rape victim, lead to recognition of that, right?

  In this regard, the silent, shameful impotence of so many American intellectuals, in the face of this hideous gender hate crime, check out this item on Amy Alkon’s blog about the courageous and bold British artists.

  It includes a remarkable quote from a story in the Times of London by Ben Hoyle:

  “Britain’s contemporary artists are fêted around the world for their willingness to shock but fear is preventing them from tackling Islamic fundamentalism. Grayson Perry, the cross-dressing potter, Turner Prize winner and former Times columnist, said that he had consciously avoided commenting on radical Islam in his otherwise highly provocative body of work because of the threat of reprisals.
  Perry also believes that many of his fellow visual artists have also ducked the issue, and one leading British gallery director told The Times that few major venues would be prepared to show potentially inflammatory works.

  “’I’ve censored myself,” Perry said at a discussion on art and politics organised by the Art Fund. ‘The reason I haven’t gone all out attacking Islamism in my art is because I feel real fear that someone will slit my throat.’

  “Perry’s highly decorated pots can sell for more than £50,000 and often feature sex, violence and childhood motifs. One work depicted a teddy bear being born from a penis as the Virgin Mary. “I’m interested in religion and I’ve made a lot of pieces about it,” he said. ‘With other targets you’ve got a better idea of who they are but Islamism is very amorphous. You don’t know what the threshold is. Even what seems an innocuous image might trigger off a really violent reaction so I just play safe all the time.’”

  Amy’s conclusion:

  “Got it. So, the rest of us will speak out against terrorism, and you can speak out against…cheap gallery opening wine?”

  It’s the same thing with the U.S. wonks whose outrage is directed against alleged imprecision of verbiage and yet have nothing to say about rape victim whippings and “honor killings”. They don’t have to fear their throat being slit like Theo van Gogh. I was going to say “yet”. But when you think about it their silence now, portends even more cowardly British artist type silence later.

  I think it’s because even more fearful to them is admitting they are wrong. Wrong in getting more worked up about a word like Islamo-fascism while staying silent about the human victims of the phenomenon whatever you want to call it. They lack what Keats and Fitzgerald called the distinguishing characteristic of a first rate intellect: the ability to hold two apparently conflicting ideas in their head at the same time. Bush may have been wrong about the threat posed by Iraq, but Paul Berman may have been right about the threat posed by “Islamo-fascism”.”

 29. Kurdisk Flykting i Sverige skriver:

  Fred Torssander

  Det är inte du, din barnrumpa, som ska diktera för det kurdiska folket vad det ska välja!
  Att välja mellan att vara en amerikansk koloni (för att låna din beskrivning) eller leva under barb(arab)isk ockupation har för det kurdiska folket varit ett lätt val!
  När Colin Powel kom till Sulejmaniya våren 2003 gick det kurdiska folket man ur huse och mottog honom som Messias!

  Kurdistan har inte blivit ”ockuperat” av amerikanerna, som du och den alltid diktaturkramande vänstern försöker göra gällande. Kurdistan har blivit BEFRIAT från barb(arab)isk diktatur tack vare USA och dess allierade!
  Så ser en förkrossande majoritet av kurderna på saken!

  Och du, din löjliga Halshuggarsjal, som våren 2003 gick ut och demonstrerade för att rädda kvar Saddam vid makten, bakom den falska skylten ”Nej till Krig”:
  Jag har genomskådat dig och dina gelikar. Ni är demokratins och det kurdiska folkets fiender!

  Ps Än en gång; Släng dig i väggen!
  Saddam är FINITO och det är för alltid!

 30. mellis skriver:

  Torssander skriver att jag förespråkar terrorism.” Inte alls, jag förespråkar massiv mot-terrorism.

  Torssander pratar om “untermenschen” som inte förtjänar bli behandlade bättre än djur. Torssander är dåligt påläst. ”Untermenschen” kunde bli behandlade mycket sämre än djur för nazisternas djurskyddslagstiftning var föredömlig. http://www.kaltio.fi/index.php?494

  Undrar hur Torssanders svenska idealsamhälle ser ut? Eftersom han är så arg antar jag att rådande förhållanden i Sverige passar honom illa.

 31. Fred Torssander skriver:

  Mellis hävdar att nazisternas lagstiftning var bättre för djuren. Nu är dock detta en debatt människor emellan om hur andra människor ska behandlas.
  Mycket av vad signaturen skrivit ger anledning att fråga sig i fall mellis anser att det är rätt och riktigt att nazismens metoder mot (icke-”ariska”) människor (”untermenschen, judar, mfl.) idag används mot USA:s och Storbritanniens fiender, framför allt så kallade Talibaner.
  Signaturen framhåller sprängning att ”lyfta taket av” moskéer som någonting positivt.
  ” Idag har jag ju kommit på ytterligare en teknik för att sekundsnabbt lyfta av taket på en moské.” Ett uttalande som faktiskt innehåller ett tydligt element av planering av attentat. Vilket också bekräftas genom erkännandet i det senaste meddelandet. ”jag förespråkar massiv mot-terrorism”. Eftersom detta gäller Sverige blir detta med mot-terrorism logik av typen att ”Slagsmålet började med att jag slog tillbaka”.
  För militarister och krigshetsare är dock logik något de både kan ha och vara utan.

 32. Sammenstød i Paris' forstæder skriver:

  Politiken.dk 26. nov 2007 kl. 08:21:

  ”Sammenstød i Paris’ forstæder

  Der er udbrudt uroligheder i en parisisk forstad, efter at en politibil kørte ind i en motorcykel. To teenagere omkom.

  Af Line Prasz

  En gruppe unge er stødt sammen med politiet og har sat ild til flere bygninger i Paris-forstæderne Villiers-le-Bel og Arnouville.

  Et ukendt antal politifolk og brandmænd er kommet til skade ved urolighederne, som skyldes, at en politibil i går kørte ind i en stjålen motorcykel og dræbte to teenagere.

  De to teenagere på 15 og 16 år blev ifølge Reuters ikke jagtet af politiet, da ulykken skete.

  Syv anholdt
  Efter ulykken brød urolighederne ud, og byens politistation blev stukket i brand.

  Uropatruljer blev sendt til området, men de unge blokerede for politiet med brændende biler.

  Syv unge er blevet anholdt.

  I 2005 førte to unges død i en anden Paris-forstad – Clichy-sous-Bois – til de værste civile uroligheder i Frankrig i 40 år.

  De to teenagere omkom af elektrisk stød, da de gemte sig for politiet i en el-station i forstaden.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.