Del 442: Om projektets förträfflighet

Det slår mig när jag nu sitter på behörigt avstånd från händelsernas svenska centrum att rondellhundsprojektet har precis de kvaliteter som konstvärlden ständigt framhåller.

Konstnären tar risker. Det har vi hört otaliga gånger. I regel är det inga risker att tala om men i rondellhundsäventyret är det uppenbart så att konstnären tagit stora risker angående vad som anses lämpligt.

Konsten skall vara obekväm och ställa angelägna frågor samt starta en diskussion. Även dessa synpunkter har till fullo uppfyllts.

Institutionskritik är också en högoddsare i det här sammanhanget. Jodå, rondellhundarna har utmanat stora delar av konstvärlden och innebär därför ett förverkligande av institutionskritiken. Lägg märke till att den är så effektivt att institutionerna inte kan, som annars är brukligt, ta den till sig och visa den som ett exempel på hur toleranta och öppna man är inom konstinstitutionerna.

Ett konstprojekt som när utanför konstvärlden är också något som omhuldas. Att det faktiskt påverkar något inom ramen för det man kan kalla för social kritik i den värld som finns utanför konstinstitutionen.

Med andra ord, bör jag kunna luta mig tillbaka och invänta konstvärldens samlade beröm och applåder. När själva provokationen lagt sig och detta moment kan ses som det nödvändiga inslaget för att man skall kunna tala om effekt. Om inte konstvärlden reagerar med en negativ attityd har det inte egentligen hänt något.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

74 svar på Del 442: Om projektets förträfflighet

 1. Gote skriver:

  Konst som verklighet – Verklighet som konst?

  Önskar dig all välgång i ditt konstnärsskap, men för allas skull hoppas jag att ditt rondellhundsteckningsprojekt aldrig sugs upp och accepteras till fullo av konstvärlden. Åtminstone inte så länge de problem projektet pekar på finns kvar.
  Om (när?) det händer desarmeras projektets verklighetspotential och allt riskerar att övergå till att endast utspela sig i obskyra konsttidningar som väldigt få läser, till att visas på gallerier som de flesta inte ens vet finns och till att avhandlas på kultursidorna som allmänheten bläddrar förbi på vägen till TV-sidorna.

  Konstsystemet dödar ofta samtidskonstens verkliga kraft, och fungerar konserverande, dokumenterande, befästande, reflekterande, kartläggande och positionerande. I bästa fall samtidskonsten som filosfisk grundforskning, men är alltför sällan en faktor att räkna med i livet utanför konstvärlden.

 2. js skriver:

  Kulturkrock och okritisk granskning

  Ett inslag i Aktuellt den 3 november handlade om att muslimska flickor får inte bada tillsammans med pojkar.

  ”utanför stod några flickor som inte kunde vara med”. De är mellan 12 och 15 år. Om de inte deltar i simlektionerna så får de underkänt i ämnet idrott och kan få problem att söka till gymnasiet.

  Skolan i Vällingby får nu betala extra för särskild simundervisning där inte pojkar eller män får vara med. En kvinnlig simlärare undervisar.

  Journalisten som gjorde intervjuen ifrågasatten inte skälen.

  Religionen styr redan i Sverige. Islam är knappast en modern religion som följer med sin tid.
  Att flickor och pojkar inte får undervisas tillsammans är förlegat. Vi håller nu på att ta steg tillbaka.

  Vänsterna som tidigare var radikal och framåt säger ingenting, de har stangerat. Att religionen redan har gjort det är inget nytt.

  Är det sexualskräcken eller sexualfobin som gör sig gällande?

  Skulle man kunna påstå att utövare av islam lider av sexualfobi?

  Hur mycket hänsyn ska man ta? Var går gränsen? Flyttas gränserna fram/bak?

  Är på väg till ett samhälle där religionen styr och förnuftet är i strykklassen?
  Där fakta och beprövad erfarenhet får stå tillbaka för vidskepligheter?

  Kultureliten och vänstern håller kärft, och ställer inga kritiska frågor?
  Kritik tystas effektivt med ord som islamofobi, rasism och främlingsfientlighet.

  Vad är nästa steg tillbaka, uppdelning på flickskolor och pojkskolor? Tillbaka till 1940-talet?

  Lars Vilks rondelhundarna är en provokation mot politisk och religiös stagnation!!!
  Lars Vilks provokatione var inte onödig.

  Religionens inflytande i samhället behöver debatteras!!!

  Vänstern! HALLÅ! Var är er kritiska vilja? Har vänstern gått och blivit religiös!!!?

  Låt inte SD få initiativet!!!!

 3. ln skriver:

  Låt inte SD få initiativet!!!!
  – – – – –

  VARFÖR INTE?

  Tvingas du välja mellan eutanasi, ebola eller pneumonia torde valet vara enkelt?

  För den händelse du vill leva litet till.

  Vadå ”Vänstern! HALLÅ!” — ”Har vänstern gått och blivit religiös!!!?”

  Sover ’js’ ?

  Vänstern består ju inte minst av halal-hippies, broderskapare, Hamas-sympatisörer och annat muslimofilt löskefolk som räknar med att komma tillbaka till köttgrytorna 2010 med hjälp av de kära muslimerna.
  Allah aukbar
  – – – – –
  Vidga vetandet ’js’ och andre sjusovare:
  http://www.sdkuriren.se/arkiv_tidningar/sd-k_0704_hela.pdf

 4. Bibbi Hansson skriver:

  Till JS och IN:

  högerns vägval förvånar mig inte: man gagnar alienationen förorsakad av globaliseringen för att få ner lönenivån. Någon kritik mot arbetsförhållanden i Kina och andra fasciststater hörs ej från högern.

  Men vänstern? Har tillfrågat vänstermänniskor utan att få svar. Möjligen lever man kvar i de dagar då palestinierna var vänsterinriktade. Men NU? Vad ANSER vänstern om att villkoren för arbetarna i Sverige dikteras av fascismen i Kina?

  Helt klart kommer en påverkan från grupper som har sina rötter i ett samhälle som hänför sig till 600-talet efter Kristus att dra samhällets utveckling bakåt. Solklart!

  Vilka tjänar på detta?

  Troligen sammanfaller de förmedeltida islamistiska intressena med intressen från svenska likasinnade och svenska politiker som önskar en tillbakagång av det svenska samhället utan att våga yppa detta öppet. Möjligen styrt av oljepengar och under hot av kärnvapenkrig. Troligen gynnande de egna politiska intressena – som inte alltid sammanfaller med väljargruppens.

  Att se hur det oerhört krävande arbete som genomförts av våra förfäder under generationerna före oss spolieras är hjärtslitande. Särskilt som de krafter som bidrar till demoleringen utnyttjar de ideal om internationell solidaritet och social rättvisa som förfäderna kämpat för.

  Öppna ögonen för hur islamister och andra – i Sverige befintliga – mörkerkrafter utnyttjar vår önskan om fred, frihet och solidaritet för att riva ner desamma.

  Läs mer om islam på http://www.fomi.nu. Nyttigt att veta vilka diskriminerande ideal som styr inom islam, hur man utövar påtryckningar inom islam för att uppnå sitt maktsyfte och hur långt man nått i dagens Sverige.

  Till de människovänner som troligen finns inom alla grupperingar i samhället (inklusive människor som formellt ”fötts in i” islam och dess värderingar men som önskar något mycket bättre): ge inte upp. Trots allt är det vi som för människosläktet framåt.

  En låt, så länge:

  Ljuset
  Text och musik Björn Afzelius

  —————————————————–

  Jag ser hur ljusen brinner ut; Jag ser hur varje liv tar slut.
  C F G C Am F G
  Dom strålande bloss som lyste för oss tar slut,
  F C Am/G F C
  dom brinner alla ut.
  F G C

  Jag ser hur livet rinner bort; Hur tiden alltid är för kort.
  Den ändlösa stig som skulle bli mitt liv tar slut,
  skall också nå sitt slut.

  Jag stod vid det rytande havet inatt
  G F C
  och såg ut i rymdens evighet.
  Am F G

  Och jag såg en svag men tydlig glöd;
  Jag såg att nya stjärnor föds.
  så fast det var natt
  var det ändå inte svart
  där ute tändes nya ljus.

  Vi är en sekund i epokernas ström,
  men vårt liv är en oersättlighet.

  Så innan min låga flämtar till,
  och skynningstimmen tiger still,
  skall jag vara ett bloss
  för dom som följer oss
  en tid; ett ljus på deras stig,
  en tid; ett ljus i deras liv.

 5. mona muslim skriver:

  A L L A (H)—-S K A L L—-M E D !

 6. Fredrikzon skriver:

  js

  ”Vänstern! Hallå!”

  Jag ska inte svara för vänstern men tackar för passningen. Det är självklart att det uppstår problem, kulturkrockar. Vi i Sverige har kommit lite längre, utan tvekan. Men vi har inte gemensamma omklädningrum för pojkar och flickor. Vill du också beteckna det som sexualfobi?

  Att skolan i Vällingby nu får betala extra för särskild simundervisning där inte pojkar eller män får vara med, det är säkert något som kan mobilisera sverigedemokrater. Det behövs så lite. Simlärarnas fackförening, däremot, är förmodligen nöjd.

  Så småningom kommer dessa muslimska flickor att anpassa sig till våra normer, men låt det ta tid! Tvång får oftast motsatt effekt.

 7. PerOla Axelsson skriver:

  Fobier botas genom gradvis ökande exponering. Man närmar sig stegvis det man är rädd för. Alltså ska vi bota rondellhundsfobin med gradvis ökande mängd av rondellhundar! Musikalen ”Dogs” får inte bara underhållningsvärde, utan även terapeutiskt värde!

 8. PerOla Axelsson skriver:

  Länk till DN-artikel om musikalen ”Dogs”:
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1058&a=713051

 9. js skriver:

  Hej IN!

  Intressant läsning i SD kuriren. Lika intressant som att läsa vänsterns pamfletter.

  Nä jag sover inte. Men det är alltid intressant att provocera och få fram åsikter.

  Angående mitt “Vänstern! HALLÅ!” — “Har vänstern gått och blivit religiös!!!?” så är det menat som en provokation mot dem.

  För mig stoppar vänstern huvudet i sanden åt de problem som faktiskt finns angående en religions krav på det svenska samhället. Just vänstern som har varit mycket kristiska mot religion tidigare.
  Men mot islam är det inte kritiska!
  Det finns också problem kring invandringen som dagens politiker inte vill eller vågar diskutera.

  Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om SD kom in i riksdagen vid nästa val. De som krattar i manegnen för SD är inte SD själva utan de som hela tiden blint försvarar dagens rådande iställning till islam och invandringspolitik.
  Det ser sig många om efter en radikalare politik för att uppväga ointresset från dagens riksdagspartier.
  Nu invänder du att jag låter som en SD:are. Men jag anser att det är dagens etablerade partier som behöver ompröva flera av sina åsikter i denna fråga och tydligt påpeka de regler och lagar som finns i Sverige och som gäller alla.

  Dock IN måste jag erkänna att SD är de enda, hittentills som vågar ta upp dessa frågor.
  Tyvärr kommer sakfrågorna bort när det skriks om rasism, islamofobi och främlingsfientlighet.

  Jag ser röster på SD mer som en protest mot dagens politiker.

  Tvåla till mig nu IN! 🙂

 10. Cecilia skriver:

  Jag ligger lite efter…

  js skrev:
  —Vänsterna som tidigare var radikal och framåt säger ingenting, de har stangerat. Att religionen redan har gjort det är inget nytt.—

  Jag tror inte vänstern stagnerat – jag tror ”den” spelat ut sin roll. Vi har ett annat samhälle idag – inte så mycket vänster-höger längre – det är kanske tom passé?
  T ex – den politik som moderaterna för idag, skulle väl orsakat ett ramaskri på 50-talet. De skulle nog kallats ”Kommunist! – Hu!” av den tidens höger.
  Vad samhälls- och välståndsutveckling föder är intressant, eller hur?

  Religionen har inte stagnerat, som jag ser det. Den har ännu inte ”nått dit”, till ett ”uppdaterat samhällsläge”.

  Om man går bakåt i bloggen – så kan man läsa Göran E:s roliga, tankeväckande och spännande bok, som bl a innehåller ett kapitel om de utsända från dogmatiska presidenten i Iran, som blivit korrupta av det behagliga livet i Sverige… money makes the world go around… speciellt om alla får ta del.
  Korruption funkar, för det mesta 🙂

 11. js skriver:

  Hej Fredrikzon!

  ”Men vi har inte gemensamma omklädningrum för pojkar och flickor. Vill du också beteckna det som sexualfobi?”

  Det är vi väl överensom att vi ska ha olika omklädningsrum. Det är knappast kontroversiellt.
  Men att vi kan undervisas, umgås och arbeta tillsammans är naturligt. Här i Sverige.

  Jag anser att skolan ska lära barnen för livet och enligt de beslut som fattats i demokratisk ordning.

  Men jag håller med dig att på sikt kommer dessa flickor med största sannolikhet att anpassa sig.
  Men det kräver att vi är tydliga med vad som gäller i Sverige annars kommer vi flumma ut och religionen tar över. Och den har vi sedan länge marginaliserat och förpassat till den privata sfären.

  🙂

 12. Bibbi Hansson skriver:

  Fredrikzon, du skriver (som en blåögd i massan) att: ”Så småningom kommer dessa muslimska flickor att anpassa sig till våra normer, men låt det ta tid! Tvång får oftast motsatt effekt.”

  Du har inte insett att de muslimska flickorna står under ett oerhört starkt tvång – från sina egna.

  Du, Fredrikzon, tror du verkligen att de ambivalenta svenska, snälla demokratiskolade ideologiskt inriktade människorna kommer att kunna utöva samma tryck på dessa flickor, som flickornas överheter? Har du inte insett vilka maktmedel repressionen besitter?

  Ett mycket starkt påtryckningsmedel för att få flickorna att bli vid vad de lärt av sin religion och dess utövare, är hot från den religiösa makten mot de revolterandes familjer.

  Skulle du, Fredrikzon, fortfarande hävda din eventuella åsikt under ett hot om att din far, mor, syster, bror eller annan närstående skulle utsättas för tortyr om du så gör?

  INSE den makt man utövar!

  Får samtidigt presentera en motpol. Vi kan faktiskt motsätta oss dessa hot.

  Så: låt oss göra gemensam sak för mänsklig solidaritet och värme och låt oss gå emot dess motsats – med en realistisk syn på vad som krävs. Låt inte de oseende maktens ombud som utövar påtryckningar på oupplysta underhuggare beröva oss på eller utnyttja våra ideal. Protestera mot fascisterna och deras metoder!

  Du är inte ensam.

  Ifall dom många går ihop
  ————————
  Text och musik: Björn Afzelius

  Utplockad av mig, med högre assistans

  Tro inte på dom
  A
  som säger allting är försent
  Fm#
  Och att vackra tankar och drömmar
  A
  gått och blitt passé
  Fm#
  Allting kan ändras
  D E
  Allting kan vändas
  D E
  Allting är möjligt på vår jord
  A F#m
  I fall de många går i hop
  D E A

  Då nya tider låt konjunktur och depression
  är bara termer för dom som aldrig kan få nog
  allt det skapas av dom som slavar
  räcker till för alla på vår jord
  ifall de många går ihop

  Medierna kacklar om att man ska satsa på sig själv
  Hm C#m D
  de vill bedöva oss de vill beröva oss på det som historien har lärt
  Hm C#m D E

  Att det är folket som alltid formar samtiden
  A F#m
  Att det är folket som bygger framtiden
  A F#m
  Ledare kommer och de försvinner
  D E D E
  Ingen av dem orkar stå emot
  A F#m
  ifall de många går ihop
  D E A

 13. Cecilia skriver:

  PS. Lars – du är spot on.

 14. js skriver:

  Hej Cecilia!

  Du skrev: ”Jag tror inte vänstern stagnerat – jag tror “den” spelat ut sin roll. Vi har ett annat samhälle idag – inte så mycket vänster-höger längre – det är kanske tom passé?”

  Det kan ligga något i det. Jag kom och tänka på vad Göran Persson sade. (ej ordagrannt)
  ”Vänstern har inte gjort upp med sitt förflutna, medan miljöpratiet mer tillhör framtiden”

  Kan man tolka honom som så att Vänstern är passé?

  🙂

 15. Cecilia skriver:

  js skrev:
  — Men jag håller med dig att på sikt kommer dessa flickor med största sannolikhet att anpassa sig.
  Men det kräver att vi är tydliga med vad som gäller i Sverige annars kommer vi flumma ut och religionen tar över.—

  Jag kan tänka mig att det är en svår situation för de som är mot hedersvåld etc., att samtidigt vara svenskt politiskt korrekta. Det går stick-i-stäv.
  Och alla de unga människor, som blivit ”korrupta” i vårt västerländska samhälle- var hamnar de?

 16. Christer Eriksson skriver:

  js

  ”Religionen styr redan i Sverige. Islam är knappast en modern religion som följer med sin tid.
  Att flickor och pojkar inte får undervisas tillsammans är förlegat. Vi håller nu på att ta steg tillbaka.”

  Det förefaller som det återigen är kulturrelativismen som gör sig gällande bland våra politiker.
  Att jämställa alla möjliga religiösa kulturyttringar som något som är varken bättre eller sämre än vårat sekulära förnuftsbaserade samhälle leder endast till en allmän irrationell uppfattning där det inte längre finns något som är rätt eller fel. Politikers önskan att på detta sätt tillfredsställa även dem minsta religiösa/kulturella minoritetsgrupperna kan bara leda till en fullständig urholkning av det västliga samhällets värderingar.

  Detta är en slags populism där våra politiker styr samhället i en allmänskeptisk/värderelativistisk riktning som ultimativt kommer att sluta med anarki!

 17. Cecilia skriver:

  js – tror Gore tycker det, i alla fall.

  Sen kan man undra över hans och FN:s motiv… Får man infråga sätta det?
  Själv avvaktar jag där, men är inte säker på att de är helt ”ärliga”. Varför skulle de plötsligt vara det? 😉

 18. Cecilia skriver:

  Christer:
  Jovisst – populism.

  Det intressanta är… att då hamnar man – oavsett om det är i väst eller i forna kommunistiska stater… i att folk inte vet sitt eget bästa. Lars har upprepade gånger skrivit om det – attityden att ”folket” inte är tillräkneligt.

  Då kan man också fundera över hur mycket ”folket” styr. Om politiker måste sälja in sin idéer, så kollar de vad ”folket” faller för. Vanlig marknadsföring, eller hur?

  Så styr politikerna folket eller tvärtom? Eller styr historien (via den ekonomiska utvecklingen) – som ju skapas i nuet – sig själv?
  I så fall, så ska man kanske fokusera helt annorlunda…?

 19. Fredrikzon skriver:

  Hej js

  Ja, vi ska vara tydliga. Och ha tålamod. Vi bör deklarera att status quo i Sverige är att pojkar och flickor simmar tillsammans men inte klär om tillsammans. Dit har vi kommit. För hundra år sedan var status quo ett annat. Om hundra år är det kanske ett tredje.

  Jag upprörs inte av några extra simlärartimmar för Vällingby kommun. Vi kan vara generösa. Vi betalar ju var och en många tusentals kronor till JAS-projektet utan att gny.

  Min poäng är att om vi verkligen tror på att vår kultur är överlägsen muslimernas, då måste vi också tro att den kommer att accepteras av de som kommer hit. Att tvinga muslimska flickor att på stubben anpassa sig till vårt sätt visar bara att vi inte tror på oss själva.

 20. Christer Eriksson skriver:

  Cecilia

  ”Sen kan man undra över hans och FN:s motiv… Får man infråga sätta det?”

  Absolut!

  För mig så verkar det som att vi är på väg att lämna våra liberala frihetsideal och istället gå in i en ny tidsålder av miljöfundamentalism, hälsofundamentalism och religiös fundamentalism, med FN’s stöd och goda minne.

  Jag undrar när dem ska ratificera och underminera dem mänskliga rättigheterna?

 21. Fredrikzon skriver:

  Eriksson, hej

  ”ratificera och underminera”? Jag fattar nada. Vad menar du?

 22. Christer Eriksson skriver:

  Cecilia

  ”Det intressanta är… att då hamnar man – oavsett om det är i väst eller i forna kommunistiska stater… i att folk inte vet sitt eget bästa. Lars har upprepade gånger skrivit om det – attityden att “folket” inte är tillräkneligt.”

  Om till t.ex ser på upplysningtiden förnuftsideal, eller dem mänskliga rättigheterna, så är det värderingar som vi räknar till dem universiella, dvs värderingar som är gemensamma för alla människor oavsett etnisk/kulturell bakgrund eller geografisk bosättning.

  Det är inte rationellt eller logiskt att samtidigt hävda alla religiösa och kulturella gruppers suveränitet och sätta dem vid sidan av vårt egna kulturarv!

 23. Christer Eriksson skriver:

  Fredrikzon

  Jag menar att FN inte bara består av demokratiska väststater.
  100 länder på denna planeten är diktaturer och dem flesta är också med i FN.
  Det är inte alltid som deras uppfattning när det gäller grundläggande mänskliga rättigheter, eller naturrättigheter, går hand i hand med demokratiska staters.

 24. Cecilia skriver:

  Christer: Räknade med att du (och alla andra med, förstås) läst vad Lars skrivit!

  Innan skrev jag detta. Börjar få kodtvång, så jag vet inte om det blir mer idag. 🙂

  Christer:
  Nya tidsåldrar går vi ständigt in i. Globalt eller helt privat – samma sak, eller hur?

  Jag är mer intresserad av de svängningar som inte ”ifrågasätts. Dvd, det som är pk på ett eller annat sätt. I Sverige eller Iran… att de flesta följer ”massan”. För det är väl vad pk är. Egentligen?

  Förr var de vänster som protesterade i Sverige… nu är det gråsossarna, lika varierade som förr… någon som minns?

  Och FN och miljö-saken var Helt-ute för bara något år sedan.

  Har någon tänkt på det…?
  Jag undrar bara över vad som gör att det växlar så snabbt ibland – det är intressant.

 25. Christer Eriksson skriver:

  Cecilia

  ”Jag är mer intresserad av de svängningar som inte “ifrågasätts. Dvd, det som är pk på ett eller annat sätt. I Sverige eller Iran… att de flesta följer “massan”. För det är väl vad pk är. Egentligen?”

  Ja, det är också min uppfattning.

  I övrigt så ville jag bara lufta mina egna skeptiska tankar om FN’s möjligheter att lösa världsproblemen.

 26. Bibbi Hansson skriver:

  Här en låt från Bob Dylan.

  TROR NI – ÄRLIGEN – att Dylans texter kunde ha uppkommit i ett samhälle annat än det västerländska frihetliga?

  Till alla er som vänder kapporna efter vinden:

  Positively 4th Street
  ———————
  Text och musik: Bob Dylan

  You’ve got a lot under
  G D
  to say you are my friend
  C G
  when I was down you just stood there grinning.
  D C G D
  You got a lot under
  G D
  to say you got a helpin hand to lend
  C G
  you just want to be on the side that’s winning.
  D c g d

  You say I let you down
  you now it’s not like that.
  If you’re so hurt
  why then don’t you show it?

  You say you’ve lost your faith
  but that’s not where it’s at.
  You have no faith to loose
  and you know it!

  I know the reason
  that you talk behind my back’.
  I used to be among the crowd you’re in with.
  Do you take me for such a fool
  to think I’d make contact
  with the one who triwes the height
  but don’t know to begin with.

  You see me on the streets you alwas act surprised.
  You say ”How are you, good luck” but you dont mean it.
  When you now as well as me
  you’d rather see me paralyzed
  why dont you don’t just come out once and scream it

  Now I do not feel that good
  when I see the heart breaks you embrace
  If I was a master thief
  perhape I robbed you.
  And now I know that your dissatisfied
  with your position and your faith.
  Don’t you understand its not my problem.

  I wish that for just one time
  you could stand inside my shoes.
  And just for that one moment I could be you.
  Yes I wish that for just one time
  you could stand inside my shoes
  you’d know what a drag it is to see you.

 27. Cecilia skriver:

  FN… är väl bara vad man gör till. Alla är ansvariga – alla ska med :-).

  Skämt åsido – styrkan av massrörelser oroar mig alltid. De är så utnyttjbara. Och så starka…
  Inte att förglömma hur t ex muren föll förstås – men de negativa händelserna tycks mig fler…

  Tur att historia blivit kärnämne igen i Sverige. Utan känna till historia – hur kan man då bli klokare?

  För övrigt har jag mina dubier om FN:s senaste come-back. Tror det handlar om pengar, till syvende och sist. Men det ger sig… Det behöver ju inte vara negativt alls, att det kanske är ”bara” ekonomi.
  Viktigt är ju bara på vilket sätt ;-).

 28. bz skriver:

  Tydligen blir man inte publicerad här om ej under pseudonym.

  Så vi vill därför – under pseudonym – framföra följande:

  Till JS och IN:

  högerns vägval förvånar mig inte: man gagnar alienationen förorsakad av globaliseringen för att få ner lönenivån. Någon kritik mot arbetsförhållanden i Kina och andra fasciststater hörs ej från högern.

  Men vänstern? Har tillfrågat vänstermänniskor utan att få svar. Möjligen lever man kvar i de dagar då palestinierna var vänsterinriktade. Men NU? Vad ANSER vänstern om att villkoren för arbetarna i Sverige dikteras av fascismen i Kina?

  Helt klart kommer en påverkan från grupper som har sina rötter i ett samhälle som hänför sig till 600-talet efter Kristus att dra samhällets utveckling bakåt. Solklart!

  Vilka tjänar på detta?

  Troligen sammanfaller de förmedeltida islamistiska intressena med intressen från svenska likasinnade och svenska politiker som önskar en tillbakagång av det svenska samhället utan att våga yppa detta öppet. Möjligen styrt av oljepengar och under hot av kärnvapenkrig. Troligen gynnande de egna politiska intressena – som inte alltid sammanfaller med väljargruppens.

  Att se hur det oerhört krävande arbete som genomförts av våra förfäder under generationerna före oss spolieras är hjärtslitande. Särskilt som de krafter som bidrar till demoleringen utnyttjar de ideal om internationell solidaritet och social rättvisa som förfäderna kämpat för.

  Öppna ögonen för hur islamister och andra – i Sverige befintliga – mörkerkrafter utnyttjar vår önskan om fred, frihet och solidaritet för att riva ner desamma.

  Läs mer om islam på http://www.fomi.nu. Nyttigt att veta vilka diskriminerande ideal som styr inom islam, hur man utövar påtryckningar inom islam för att uppnå sitt maktsyfte och hur långt man nått i dagens Sverige.

  Till de människovänner som troligen finns inom alla grupperingar i samhället (inklusive människor som formellt ”fötts in i” islam och dess värderingar men som önskar något mycket bättre): ge inte upp. Trots allt är det vi som för människosläktet framåt.

  En låt, så länge:

  Ljuset
  Text och musik Björn Afzelius

  —————————————————–

  Jag ser hur ljusen brinner ut; Jag ser hur varje liv tar slut.
  C F G C Am F G
  Dom strålande bloss som lyste för oss tar slut,
  F C Am/G F C
  dom brinner alla ut.
  F G C

  Jag ser hur livet rinner bort; Hur tiden alltid är för kort.
  Den ändlösa stig som skulle bli mitt liv tar slut,
  skall också nå sitt slut.

  Jag stod vid det rytande havet inatt
  G F C
  och såg ut i rymdens evighet.
  Am F G

  Och jag såg en svag men tydlig glöd;
  Jag såg att nya stjärnor föds.
  så fast det var natt
  var det ändå inte svart
  där ute tändes nya ljus.

  Vi är en sekund i epokernas ström,
  men vårt liv är en oersättlighet.

  Så innan min låga flämtar till,
  och skynningstimmen tiger still,
  skall jag vara ett bloss
  för dom som följer oss
  en tid; ett ljus på deras stig,
  en tid; ett ljus i deras liv.

  MVH Bibbi Hansson

 29. Bibbi Hansson skriver:

  OK – får väl ominstallera Anonymizer, då.

 30. Bibbi Hansson - eller vem som helst. skriver:

  Till alla ni som vill få era barn att bli som ni själva.

  Till alla er som vill få era barn att bli som ni själva.

  Ikaros

  Text och musik: Björn Afzelius
  ————————————————————————-

  När jag tänker tillbaka på min barndom
  C Em Am
  ser jag skräckbilder tydligast av allt.
  F Dm G
  Ja, dom gånger dom skrämde eller slog mej
  C Em Am
  är dom minnen som hårdast sitter fast.
  F Dm G
  För som barn tar man kärleken för given;
  F G C Am
  allting annat är mot ens natur.
  F Dm G
  I den stund man tar steget ut i livet
  C Em Am
  är man bara ett tillgivet djur.
  F G C

  Ändå står snart dom vuxna där och pekar
  ut den riktning dom tycker man skall ta.
  Alla drömmar dom själva har förvägrats
  vill dom förverkliga genom sina barn.
  Är man lydig belönas man och hyllas,
  revolterar man mister man allt.
  Ingen älskar ett barn som inte lyckas,
  ingen älskar ett barn som är stärkt.

  Men vem besitter förmågan att veta
  F G C
  vad som ryms i en ny individ?
  F G C
  Och vem kan säj’ till nå’n annan hur lyckan ser ut,
  F G C Am
  vem kan säj’ vad nå’n annan vill bli?
  F Dm G

  Låt dina blommor slå rot där det finns jordmån,
  låt dina växter får leva där dom trivs.
  Lås inte in dina plantor i et drivhus,
  låt dom få slippa ett onaturligt liv.
  Låt den du älskar få pröva sina vingar,
  en dag så flyger din älskade rätt.
  Vill du bli respekterad av dinavbild
  får du visa din avbild respekt.

 31. Stoppa muhammedaniseringen av Sverige, NU! skriver:

  Könssegregerade simhallar!

  Ännu ett steg mot muhammedaniseringen av Sverige!

 32. Fredrikzon skriver:

  Fobbe, du är sent ute. Vi får gräla en annan gång.

 33. Bibbi Hansson skriver:

  Slutligen en kommentar från någon som kollat in verkligheten.

  WHAT IF GOD WAS ONE OF US

  If God had a name,
  What would it be
  And would you call it to His face
  If you were faced with Him
  And all His glory?
  What would you ask if
  You had just one question?

  Yeah, yeah, God is great.
  Yeah, yeah, God is good.
  Yeah, yeah, yeah, yeah, yeah.

  What if God was one of us;
  Just a slob like one of us;
  Just a stranger on a bus
  Tryin’ to make His way home?

  If God had a face,
  What would it look like
  And would you wanna see
  If seeing meant you would have to believe
  In things like Heaven
  And in Jesus and the Saints
  And all the Prophets?

  Yeah, yeah, God is great.
  Yeah, yeah, God is good.
  Yeah, yeah, yeah, yeah, yeah.

  What if God was one of us;
  Just a slob like one of us;
  Just a stranger on a bus
  Tryin’ to make His way home?

  Tryin’ to make His way home.
  Back up to Heaven all alone.
  Nobody callin’ on the phone
  ’Cept for the Pope, maybe, in Rome.

  Yeah, yeah, God is great.
  Yeah, yeah, God is good.
  Yeah, yeah, yeah, yeah, yeah.

  What if God was one of us;
  Just a slob like one of us;
  Just a stranger on a bus
  Tryin’ to make His way home?

  Just tryin’ to make His way home
  Like a Holy rollin’ stone.
  Back up to Heaven all alone.
  Just tryin’ to make His way home.
  Nobody callin’ on the phone
  ’Cept for the Pope, maybe, in Rome.

  Mejla mig på bz@hush.com så skickar jag hela låten.

 34. Stoppa muhammedaniseringen av Sverige, NU! skriver:

  År 2007;

  Svenska kliniker ägnar sig åt att reparera trasiga mödomshinnor för att förebygga hedersmord!

 35. Bibbi Hansson skriver:

  Troligen tar det 36 timmar för mig att få detta publicerat – jag framträder ju som mig själv, men:

  Politiskt korrekta Sverige gör allt för att anpassa sig till de ”nya” trenderna = förmedeltida religionsideal.

  Stackars muslimska kvinnor. Befria dem.

  I svensk sjukvård har jag sett en del. Värsta fallet var en man som krävde sin kvinnas hemgång trots att hon var mycket, mycket sjuk – hon kunde knappt gå, men hon accepterade mannens ”dominans” och gav med sig, trots att hon skulle ha mått mest väl av att erhålla den erbjudna vården. I och med att hon valt att ”frivilligt” skriva ut sig själv kunde vi tyvärr ingenting göra för att hjälpa henne.

  Andra fall har pekat på att kvinnan kan skaffa sig ett eget utrymme: en muslimsk kvinna hade valt att bli behandlad inom svensk sjukvård och mannen satt trofast vid hennes sjuksäng på vårdavdelningen.

  Än är inte slaget förlorat!

 36. Stoppa muhammedaniseringen av Sverige, NU! skriver:

  I Sverige idag:

  Barn fostras i Koranskolor till att bli martyrer (dvs självmordsmassmördare)!

 37. Bibbi Hansson skriver:

  Om Sverige – företrädda av Sveriges lagstiftare – börjar skärskåda islam och dess föreskrifter beskrivna i koranen/hadditerna, så kommer de att inse att islam strider mot vår grundlagstiftning.

 38. Bibbi Hansson skriver:

  Del 442: Om projektets
  (del 3)
  Här en låt från Bob Dylan.

  TROR NI – ÄRLIGEN – att Dylans texter kunde ha uppkommit i ett samhälle annat än det västerländska frihetliga?

  Till alla er som vänder kapporna efter vinden:

  Positively 4th Street
  ———————
  Text och musik: Bob Dylan

  You’ve got a lot under
  G D
  to say you are my friend
  C G
  when I was down you just stood there grinning.
  D C G D
  You got a lot under
  G D
  to say you got a helpin hand to lend
  C G
  you just want to be on the side that’s winning.
  D c g d

  You say I let you down
  you now it’s not like that.
  If you’re so hurt
  why then don’t you show it?

  You say you’ve lost your faith
  but that’s not where it’s at.
  You have no faith to loose
  and you know it!

  I know the reason
  that you talk behind my back’.
  I used to be among the crowd you’re in with.
  Do you take me for such a fool
  to think I’d make contact
  with the one who triwes the height
  but don’t know to begin with.

  You see me on the streets you alwas act surprised.
  You say ”How are you, good luck” but you dont mean it.
  When you now as well as me
  you’d rather see me paralyzed
  why dont you don’t just come out once and scream it

  Now I do not feel that good
  when I see the heart breaks you embrace
  If I was a master thief
  perhape I robbed you.
  And now I know that your dissatisfied
  with your position and your faith.
  Don’t you understand its not my problem.

  I wish that for just one time
  you could stand inside my shoes.
  And just for that one moment I could be you.
  Yes I wish that for just one time
  you could stand inside my shoes
  you’d know what a drag it is to see you.

  —————————————
  Del 442: om projektets

  (del 2)

  Fredrikzon, du skriver (som en blåögd i massan) att: ”Så småningom kommer dessa muslimska flickor att anpassa sig till våra normer, men låt det ta tid! Tvång får oftast motsatt effekt.”

  Du har inte insett att de muslimska flickorna står under ett oerhört starkt tvång – från sina egna.

  Du, Fredrikzon, tror du verkligen att de ambivalenta svenska, snälla demokratiskolade ideologiskt inriktade människorna kommer att kunna utöva samma tryck på dessa flickor, som flickornas överheter? Har du inte insett vilka maktmedel repressionen besitter?

  Ett mycket starkt påtryckningsmedel för att få flickorna att bli vid vad de lärt av sin religion och dess utövare, är hot från den religiösa makten mot de revolterandes familjer.

  Skulle du, Fredrikzon, fortfarande hävda din eventuella åsikt under ett hot om att din far, mor, syster, bror eller annan närstående skulle utsättas för tortyr om du så gör?

  INSE den makt man utövar!

  Får samtidigt presentera en motpol. Vi kan faktiskt motsätta oss dessa hot.

  Så: låt oss göra gemensam sak för mänsklig solidaritet och värme och låt oss gå emot dess motsats – med en realistisk syn på vad som krävs. Låt inte de oseende maktens ombud som utövar påtryckningar på oupplysta underhuggare beröva oss på eller utnyttja våra ideal. Protestera mot fascisterna och deras metoder!

  Du är inte ensam.

  Ifall dom många går ihop
  ————————
  Text och musik: Björn Afzelius

  Utplockad av mig, med högre assistans

  Tro inte på dom
  A
  som säger allting är försent
  Fm#
  Och att vackra tankar och drömmar
  A
  gått och blitt passé
  Fm#
  Allting kan ändras
  D E
  Allting kan vändas
  D E
  Allting är möjligt på vår jord
  A F#m
  I fall de många går i hop
  D E A

  Då nya tider låt konjunktur och depression
  är bara termer för dom som aldrig kan få nog
  allt det skapas av dom som slavar
  räcker till för alla på vår jord
  ifall de många går ihop

  Medierna kacklar om att man ska satsa på sig själv
  Hm C#m D
  de vill bedöva oss de vill beröva oss på det som historien har lärt
  Hm C#m D E

  Att det är folket som alltid formar samtiden
  A F#m
  Att det är folket som bygger framtiden
  A F#m
  Ledare kommer och de försvinner
  D E D E
  Ingen av dem orkar stå emot
  A F#m
  ifall de många går ihop
  D E A

  ————————————————

  Del 442: Om projektets förträfflighet

  Till JS och IN:

  högerns vägval förvånar mig inte: man gagnar alienationen förorsakad av globaliseringen för att få ner lönenivån. Någon kritik mot arbetsförhållanden i Kina och andra fasciststater hörs ej från högern.

  Men vänstern? Har tillfrågat vänstermänniskor utan att få svar. Möjligen lever man kvar i de dagar då palestinierna var vänsterinriktade. Men NU? Vad ANSER vänstern om att villkoren för arbetarna i Sverige dikteras av fascismen i Kina?

  Helt klart kommer en påverkan från grupper som har sina rötter i ett samhälle som hänför sig till 600-talet efter Kristus att dra samhällets utveckling bakåt. Solklart!

  Vilka tjänar på detta?

  Troligen sammanfaller de förmedeltida islamistiska intressena med intressen från svenska likasinnade och svenska politiker som önskar en tillbakagång av det svenska samhället utan att våga yppa detta öppet. Möjligen styrt av oljepengar och under hot av kärnvapenkrig. Troligen gynnande de egna politiska intressena – som inte alltid sammanfaller med väljargruppens.

  Att se hur det oerhört krävande arbete som genomförts av våra förfäder under generationerna före oss spolieras är hjärtslitande. Särskilt som de krafter som bidrar till demoleringen utnyttjar de ideal om internationell solidaritet och social rättvisa som förfäderna kämpat för.

  Öppna ögonen för hur islamister och andra – i Sverige befintliga – mörkerkrafter utnyttjar vår önskan om fred, frihet och solidaritet för att riva ner desamma.

  Läs mer om islam på http://www.fomi.nu. Nyttigt att veta vilka diskriminerande ideal som styr inom islam, hur man utövar påtryckningar inom islam för att uppnå sitt maktsyfte och hur långt man nått i dagens Sverige.

  Till de människovänner som troligen finns inom alla grupperingar i samhället (inklusive människor som formellt ”fötts in i” islam och dess värderingar men som önskar något mycket bättre): ge inte upp. Trots allt är det vi som för människosläktet framåt.

  En låt, så länge:

  Ljuset
  Text och musik Björn Afzelius

  —————————————————–

  Jag ser hur ljusen brinner ut; Jag ser hur varje liv tar slut.
  C F G C Am F G
  Dom strålande bloss som lyste för oss tar slut,
  F C Am/G F C
  dom brinner alla ut.
  F G C

  Jag ser hur livet rinner bort; Hur tiden alltid är för kort.
  Den ändlösa stig som skulle bli mitt liv tar slut,
  skall också nå sitt slut.

  Jag stod vid det rytande havet inatt
  G F C
  och såg ut i rymdens evighet.
  Am F G

  Och jag såg en svag men tydlig glöd;
  Jag såg att nya stjärnor föds.
  så fast det var natt
  var det ändå inte svart
  där ute tändes nya ljus.

  Vi är en sekund i epokernas ström,
  men vårt liv är en oersättlighet.

  Så innan min låga flämtar till,
  och skynningstimmen tiger still,
  skall jag vara ett bloss
  för dom som följer oss
  en tid; ett ljus på deras stig,
  en tid; ett ljus i deras liv.

  ——————————————————————–
  2007-11-06 Under ”Stahre och hund”

  Det är märkligt, om än ej förvånande, hur kommentatörerna här dukar under för konstmaffians maktstrukturer.

  Istället för att dryfta konstens villkor, hänvisar man till inlägg av konstetablissemanget.

  Sorgligt.
  ———————————————————————
  Dito:

  Så – ”KONSTÄLSKARE” – vad är ni så rädda för?

  Bibbi Hansson

 39. Rasmus West skriver:

  Lars: Jag vet inte om du läste Slavoj Zizeks essä i DN förra veckan, men där fanns också en del saker som ger dig mer ammunition. Essän tog upp turkiets medlemskap i EU / deras PKK-raider, och om stycket från beethovens 9e som valts till unionssång – vilket fogades in i en allmän analys av tillståndet i EU. Indirekt hade slutklämmen mycket med de av rondellhundsprojektet resta frågorna att göra.

 40. Christer Eriksson skriver:

  Ceilia

  Jag har en väldigt god vän som har jobbat i Afrika i 35 år.
  För det första så har han upplevt att biståndet har gått till korrupta politiker och inte till folket.(Jag har själv läst några av dem hemligstämplade breven till biståndsministern)
  Det som är ännu värre är att när FN har satt in resurser så har dem visserligen varit väldigt duktiga då det gäller att lindra akut hungersnöd, dock har dem inte insett att när det handlar om långsiktiga projekt så har dem visat sig helt inkompetenta att fatta nödvändiga beslut. Det beror helt och hållet på, enligt min mening, att det finns starka krafter inom FN som förhindrar ett västerländskt synsätt som via demokratiska metoder vill förändra deras korrupta samhällen.

 41. Psilon skriver:

  Tack tack tack.

  Det finns för få röster som skildrar den här absurda respekten för religiöst vansinne. Och tyvärr tillhör de flesta av dessa röster puckade rasister.

  Självklart får man tycka att det är fel att avbilda muhammed. Då avstår man från detta. Men det är DERAS regler. Jag kräver inte att de följer MINA regler, eller hur?

 42. ln skriver:

  Cyberattentat!

  Laddas denna ’tinyurl’-länk utanför ’www.vilks.net’ kommer man rätt,

  dvs hit:>>>> http://chromatism.net/current/images/allahskamed.jpg

  och inte till något dj-vla vegetariskt tarmrensningsmedel!

  Allt dj-vla skit kan prockas på stackars osäkra människor, till och med muhammedanismen.

  Arma människor!

  Således: http://chromatism.net/current/images/allahskamed.jpg

 43. Protesting the Nobel Appeasement Prize skriver:

  Gates of Vienna September 26, 2007 Wednesday 2:32 PM EST:

  ”Protesting the Nobel Appeasement Prize

  Baron Bodissey

  Sep. 26, 2007 — Over the weekend I posted about Eric Brandt, the Swede who nominated Adolf Hitler for the Nobel Peace Prize in 1939. The next day, our Swedish correspondent LN brought to my attention the fact that Mr. Brandt had actually nominated Der Führer as a hoax, to protest of the nomination of Prime Minister Neville Chamberlain, the master of ment, for the same prize.
  >LN left us with some Swedish materials in need of translation, and Paul, who blogs at Swenglish Rantings, stepped forward to take on the task. He drew on Bengt Nilsson’s website for his material, and has translated an introductory paragraph, followed by Eric Brandt’s letter to the Nobel
  Many thanks,
  According to Mr.
  The man behind the nomination was of course Erik Brandt. Exactly what drove him I do not know, but judging by his engagement during the following years he was a burning Anti-Nazi who in all ways wanted to make people aware of what went on down in Germany. The nomination of Chamberlain, Brandt felt was a completely heedless act and he decided to make ”a demonstrative protest” which at the same time would be a democratic mockery of Hitler. No sooner said than done, Eric Brandt formulated a letter of nomination that looked like
  To the Norwegian Parliament’s Nobel
  The undersigned hereby allows himself to respectfully suggest that the Nobel Peace Prize for 1939 be awarded to Germany’s Reich Chancellor and Führer Adolf Hitler, whom, according to the opinion of millions of people, more than any other man in the entire world is deserving of this prestigious
  It has been authentically documented that the world peace was in great danger in 1938, and it was only hours before the breakout of a Great European War. The individual who in this dangerous situation saved our continent from the horrible disaster was without a doubt first and foremost the German people’s great leader, whom at the crucial moment voluntarily refrained from letting the mine explode, even though he had the power to release world war.- – – – – – – – By his glowing love of peace, as previously documented best in his famous book Mein Kampf — perhaps only second to the bible, the finest and most widely distributed book — and his extraordinary deed of using only peaceful means, without bloodshed, to incorporate Austria with Germany, Adolf Hitler was induced at the above mentioned critical time to withhold from violence during the liberation of his homesick countrymen in Sudetenland, and in his legitimate quest to make his fatherland great and powerful. It is very likely that Hitler, when left undisturbed in peace by the existing warmongers, will be able to follow through with his high purpose, and within a reasonable time will pacify Europe and perhaps the entire world.
  >There are, however, an unfortunately large number of people who fail to see the magnitude of Hitler’s peace efforts, and I would out of consideration for this fact not have found the time to be right to bring forward Hitler as a candidate for the Nobel Peace Prize, unless a number of members of the Swedish Parliament had suggested another candidate, namely the English Prime Minister Neville Chamberlain. Such a suggestion seems hardly thought through. Surely, it is true, that Chamberlain by his extraordinary consideration and understanding of Hitler’s peace efforts to a high degree has contributed to maintaining world peace, but the final decision was, however, with Hitler and not with Chamberlain! It is Adolf Hitler and no other whom we foremost have to thank for the fact that we still have peace in the major part of Europe, and we also tie the hopes of future peace to him.
  >Due to Chamberlain’s indisputable merits in
  working for peace, it would possibly be called for that a smaller part of the peace prize was awarded to him, but the proper thing would be, that no name should stand beside Adolf Hitler’s and cast a shadow upon it. Adolf Hitler is after all our time’s incomparable divinely gifted freedom fighter, and millions of people look up to him as if he were the Prince of Peace on
  Stockholm, January 27, E. G. C. Brandt, member of First Chamber of Parliament.
  For understated sarcasm, this letter is unmatched. Even so, it’s amazing that so many people and newspapers were taken
  As a Swede with the talent for deadpan mockery, Lars Vilks is Eric Brandt’s legitimate heir. Let’s hope the Modoggies have more success against the evil juggernaut of history than Mr. Brandt’s letter had against ”peace in our”

 44. "Tolerance becomes a crime when applied to evil." skriver:

  The Jawa Report September 24, 2007 Monday 8:21 AM EST:

  ”Swedish Cartoon Blasphemer Checks for Car Bombs Daily

  mypetjawa@gmail.com

  Sep. 24, 2007 — mypetjawa v. 2.0 (beta) ”Tolerance becomes a crime when applied to evil.” — Thomas Mann Ever wonder what it’s like to have a death fatwa and a bounty on your head for drawing something? To be honest, I’ve been trying to get a fatwa for ages now, so I’m kind of jealous that Internet Anthropologist scores this interview with Lars Vilks: How are you doing? I am doing quite well. Checking my car for bombs every day and keeping my eyes open. Otherwise I can do my regular work. Do you have good security? Yes. Unfortunately I cannot say anything more.Religion. Of. Peace. Just in case Abu Omar al-Baghdadi, the alleged head of al Qaeda in Iraq who placed a $100,000 bounty on Vilks head, is reading The Jawa Report today…..here’s a little fishing expedition. Can I please get my fatwa”

 45. The Kansas City Star skriver:

  The Kansas City Star September 24, 2007 Monday:

  ”GLOBAL EXCERPTS: Welcome intervention; no time limit

  Welcome intervention on cartoon issue

  FromHufvudstadsbladet,Helsinki, Finland

  International Muslim organizations are now strongly distancing themselves from the death threat on Lars Vilks, the artist, and chief editor Ulf Johansson. According to secretary-general Hussein Halawa, the European Council for Fatwa and Research will soon issue an international statement which will declare the death threat ”haram,” or forbidden by Islam. The Federation of Islamic Organizations in Europe is also trying to ensure that the conflict does not spread internationally.

  It is a welcome sign that the Muslim organizations jointly condemn the death threat as an unacceptable action.”

 46. Charleston Gazette (West Virginia) skriver:

  Charleston Gazette (West Virginia) September 23, 2007, Sunday:

  ”Other views

  Moderate Muslims distancing from threat on cartoonist

  International Muslim organizations are now strongly distancing themselves from the death threat on Lars Vilks, the artist, and chief editor Ulf Johansson. According to Secretary-general Hussein Halawa, the European Council for Fatwa and Research will soon issue an international statement which will declare the death threat ”haram,” or forbidden by Islam. The Federation of Islamic Organizations in Europe is also trying to ensure that the conflict does not spread internationally.

  These are welcome standpoints, which hopefully will have an impact on the 92 organizations around the world that will distribute that message. It is also a welcome sign that the Muslim organizations jointly condemn the death threat as an unacceptable action, which is not supported by anyone else except extremists.

  – Hufvudstadsbladet, Helsinki, Finland”

 47. Ayatollah Mona S(t)ahlin skriver:

  ALLA(H) SKA MED!

 48. Ayatollah Mona S(t)ahlin skriver:

  ALLA(H) SKA MED!!!

 49. Stoppa muhammedaniseringen av Sverige, NU! skriver:

  Halalkött i charkdisken på ”Vi” i Skärholmen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.