Del 395: Bland exmuslimer

Idag deltog jag i seminariet (i Stockholm) om yttrandefriheten där organisationen ex-muslimerna framträdde. Sådant är lärorikt. Man tog upp frågor som dödstraff i muslimska länder och den relativa frånvaron av medieintresse för detta. Att stena människor till döds är ur västs synpunkt mest en religiös fråga. Vi skall som bekant visa hänsyn till andra kulturers värderingar.

Det öppna seminariet hade flyttats till Berwaldhallen av säkerhetsskäl. Det var välbevakat. Trots att lokalen var stor räckte den inte till för alla intresserade.

Mest sensation väckte en traditionell muslim som höll ett predikoliknande anförande som slutade med ett förtäckt hot mot rondellhundstecknaren. ”Må hans öde bli andra till varnagel” vilket yttrades på arabiska men snabbt översattes av en ex-muslim.

Dylikt ger stark lokalfärg åt detta ännu expanderande konstprojekt.

Jag deltog också idag i en debatt i norsk radio. Intressant är att man i Norge har en lag om blasfemi. Lagen är vilande men en del norska muslimer kräver att lagen skall aktiveras. Detta diskuteras nu på fullt allvar i vårt västliga grannland.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Muhammedsaken. Bokmärk permalänken.

52 svar på Del 395: Bland exmuslimer

  1. Pingback: Vilks.net » Blog Archive » Del 542: Den vibrerande konstkritikern

  2. Pingback: Islamisterna kom med förtäckta hot mot oss otrogna « SVERIGE OCH IMMIGRATIONSPOLITIKEN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.