Del 335: Bottennapp och giraffstrid

Trots sommaren finns det många intressanta kulturnyheter att ta ställning till. Vad sägs t ex om Göran Stangertz bottennapp på Helsingborgs Dagblads kultursida? Avskedandet av Niels Righolt och politikernas ingripande i Dunkers kulturhus väcker berättigad aversion bland kulturarbetarna men det får finnas gränser för hur man skall bevisa storheten i den avskedade ledningen och dess kvarlämnade personal. Se själv i HD.

En annan minst lika intressant nyhet men av internationella mått är den uppblossade girafftvisten. Jag kan anta att de flesta läsare lagt märke till att Documenta i Kassel hyser en uppstoppad giraff kallad Brownie, en gång invånare på ett Zoo i Palestina. Brownies öde var att bli skrämd till panik i en israelisk bombattack. Djuret sprang sig till döds mot en järnstång. En lokal förmåga har stoppat upp djuret som Peter Friedl (372) sedan tagit till Kassel.

Men hur var det nu? Bestämda rykten säger att Ayse Erkmen (930) hade reservat giraffen när Friedl påpassligt dök upp och lade beslag på den.

Det är en gammal strid, vem var först? Mitt tips är att Friedl har lyckats muta in den. Erkmen skulle ha agerat omedelbart för att kunna hävda sina rättigheter.

friedl-browniemindre.JPG
Brownie inblandad i konstnärstvist

Det här inlägget postades i Grand Tour 2007, Kommentarer nästan varje dag, om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

1 svar på Del 335: Bottennapp och giraffstrid

  1. Pontus Raud skriver:

    Jag håller på Friedl. Låter lite slött av Erkmen att reservera något och förvänta sig ha upplevelserätten. Nä, friedl tog tag i saken och drog giraffen till Kassel. Fysisk närvaro skapar alltid de bästa verken! Go friedl!

    MVh Pontus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.