Del 291: Katedral och debatt

Även en katedral kan byggas av en man på tre dagar. I Surahammar uppstod genom en samlad och uttalad fysisk insats, om icke fullt ut en katedral, så i varje fall en ny kyrka som en påminnelse om den gamla träkyrkan som blev offer för en pyroman för några år sedan:

dsc00251notrelit.JPG
Notre Dame de Surahammar

Efter ett våldsamt bankande i Surahammar for jag till Göteborgs konsthall. Högskolan för fotografi firar sitt 25-årsjubileum. Man kan där se årets magisterutställning med Juho Kuva, Maria Sahlander och Martin Mejia – samt Anna Ganslandt som skapat en Jubileumslounge med arbeten av ett hundratal personer som haft anknytning till skolan. Ett av arrangemangen i den delen av utställningen var debatten ”Fotografiet och samtidskonsten” i vilken jag deltog. Moderator Fredrik Svensk, vidare Lantz, Nitsch, Gunve och alltså Vilks. Svensk avstod från att sammanfatta diskussionen vilket han gjorde alldeles rätt i. Jag är fortfarande inte klar över om något särskilt kunde konstateras. Men så brukar det vara med debatter. Det verkade som om alla var nöjda ändå.

dsc00263panellit.JPG
Paneldel: Fredrik Svensk, Maria Lantz och Fredrik Gunve

dsc00261publiklit.JPG
Förväntansfull publik där man kan se bland andra kritikern/curatorn Sinziana Ravini och prefekten Lasse Lindkvist

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Projekt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Del 291: Katedral och debatt

  1. eric skriver:

    Jag tog en extra titt på din blogg ikväll för att se ifall du hunnit kommentera kiss-debatten på tv-kanalen Axess.

    Här finns den i alla fall: http://tv.axess.se/program.aspx?id=419

    Dror gjorde ett bra jobb tycker jag! Heja Dror!

  2. Lars skriver:

    Tack för tipset Eric. Jag har som du nog sett skrivit några rader om saken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.