Del 289: Bland häxor och bufflar

Kanske minns ni den stora debatten om samtidskonsten i Helsingborgs Dagblad. Den utmynnade i en utställning där de inblandade skribenterna erbjöds att välja konstnärer för en utställning på Vikingsbergs konsthall. Utställningen öppnade den 21 april. Isac Nordgren, skribent för Kristianstadsbladet har producerat en recension där recensenten främst framhäver att utställningen inte var klar när han besökte pressvisningen i början av förra veckan. Genom att vara så snabb missade Nordgren incidenten med den av Fred Andersson inbjudna gruppen JA!. Gruppen och Fred menar att de har blivit utsatta för censur något som tillbakavisas av konsthallen. Fred manar upprört till bojkott medan mitt förslag är att vi bör tillsätta en utredning för att granska alla detaljer och möjliggöra ett avgörande om vem och vilka som är good guys och bad guys. Mer här.

Men ingen bör vara särskilt missnöjd. Det blev lite uppmärksamhet, även Sydsvenskan skrev om saken. Händelsen sorteras under nöjen på båda redaktionerna.

Som ni kan se i Nordgrens recension passar han på att sätta in en liten armbågstackling mot mig: ” den i sina egna ögon rebelliske Lars Vilks”. Här får jag försiktigtvis tillägga att det dock icke är enbart i mina egna ögon. Trots allt har jag blivit dömd två gånger för brottslig konst; myndighetens öga är knappast mitt.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

6 svar på Del 289: Bland häxor och bufflar

 1. Olofmartin skriver:

  Det är väl legio att vänta till en utställning är färdighängd innan man börjar recensera.. Man kan undra varför Isac Nordgren hade så fasligt bråttom.

  Sen förstår jag inte riktigt varför inte JA!-gruppen bara kan buda över en ny dvd-kopia på sitt verk, om det nu är försvunnet.

 2. Herr Klantz skriver:

  Efter att ha följt din sida ett tag nu så tycker jag inte att du framställer dig som så värst rebellisk. Snarare ganska ödmjuk och intresserad av andra.

 3. Lars skriver:

  Tack herr Klantz för den vänliga beskrivningen. Alla delar nog inte den uppfattningen.

 4. Ulrika skriver:

  Även Helsingborgs Dagblad hade föga förvånande uppmärksammat utsällningen. Ett helt uppslag i helgens nöjesbilaga. Personligen uppskattade jag naturligtvis uppslaget efter mer…

 5. Pingback: Buy tramadol onl-ine.

 6. Pingback: Tramadol knline shop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.