Del 193: Oavlåtligt strömmar den, konstvärlden

Det finns en text som är väl värd att läsa för varje konstintresserad. Nästan nuddar den vid att vara ett litet mästerstycke av en disciplinärt flanerande och reflekterande intendent. Understundom får han ett Hjalmar Söderberg-tonläge i skrivandet (som i En kopp te).I konsten är det mycket nu och mycket duktigt, utsorterat, några saker gäller andra gäller mindre och merparten av denna värld är dömd till undergång. Intendenten ser sig själv som ett ambulerande redskap i ständig friktion med konstvärldens vågskvalp. Niclas Österlind på Liljevalchs konsthall har styrt sin penna väl. Läsen här.

niclas korrsvvKlar.JPG
En skildrare av Zeitgeist, intendent Niclas Östlind

I Östlinds text skymtar Galleri Olsson förbi. Yngve Rådberg öppnade sin utställning där i torsdags. Den pågår till den 17/12. Han har nog en riktigt bra sak pågående. Med rätt styrning kan han utan tvekan få in en fotsula i giltighetens salonger.

yngve key.jpg
Yngve Rådberg The Key, 2006

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Samtidskonst. Bokmärk permalänken.

6 svar på Del 193: Oavlåtligt strömmar den, konstvärlden

 1. Yngve Rådberg skriver:

  Här inställer sig en fråga, som jag väl knappt ens behöver formulera: Vad grundar du denna bedömning på?

  /Yngve

 2. Johan Lundh skriver:

  Fantastisk bild av Niclas, Lars! Fantastisk!

  Yngve, du är snart en retoriker i klass med Lars.

  J XO

 3. Lars skriver:

  Hej Yngve! Visst skall jag motivera mig. Du har gjort bra ifrån dig, jag anar direkt att det är så. Och skälen är rätt enkla. I tidens anda, bilder fyllda med referenser som inte är självklara. Det finns något att dra fram som du antingen tänkt dig eller inte, eller gjort svåråtkomligt. Något mot Sasnal-hållet. Litet format och målat på plexiglas; där gör du klart att du är medveten om problemen att sätta färg på något som skall bli bild. Och bildens föreställande delar gentemot dess underliggande form. Jo, allt det ligger rätt i tiden och du gör det på ett icke-forcerat sätt. Det ger inte intryck av att det skulle vara inställsamt, tvärtom verkar det begrundat av helt andra skäl. Igenkännlighet kan du räkna med, du har en Yngve-stil som är svår att imitera. Bred publik kan ta den utan att detta skapar misstänksamhet hos smal publik. Tacksamt för kritiker att utveckla. Men det jag skriver är prognos. Det måste in i systemet, flyta in i de riktiga kanalerna.

 4. Yngve Rådberg skriver:

  Se där. Och allt detta ”strålar” ut från verket!

  /Y

 5. Lars skriver:

  Strålar och strålar, snarare är det ett språk som vi har gemensamt och som vi kan läsa av.

 6. Pingback: descargas gratis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.