Kiosk 2

Lördagen den 5 augusti var projektet Kiosks andra dag. Konstnär Vilks gjorde några smärre reparationer efter nattens oundvikliga små vandaliseringsförsök och Niklas Ekstedt frestade besökarna med kall avocadosoppa från Elfenbenskusten.

Hur mycket konstprojekt är Kiosk? Som många relationella föreställningar tippar den lätt över i den lokala verkligheten. Skall det tryckas tillbaka i konstvärlden krävs en del diskursarbete och omdispositioner av materialet (när det dokumenteras). Klart att relationella projekt numera firar väletablerade triumfer på allt smärre orter. Kiosk är i varje fall en liten sammanfattning av rörelsen relationell estetik, en smärre remake: Mat, aktiviteter och mötesplats – dessutom under det inte alltför upphetsande temat mångkulturåret.

NIKservElf.JPG
Niklas serverar avocadosoppa

NIKoPet.JPG
Peter Kovacs (kommunalråd, Höganäs) spelar basket med Niklas Ekstedt

Det här inlägget postades i Projekt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.