Del 130: Nya möjligheter: evigt liv

Världen kan glädja sig åt VM i fotboll. Vi får då äntligen ta del av subalternernas åsikter. Underhuggarna har länge varit ett bekymmer för Cultural Studies: ”Kan den subalterne tala?” Svar ”ja”! I varje fall under VM i fotboll. Och inte bara tala utan även sjunga och dansa. Alla subalterner kommer förvisso inte till tals, folkmord pågår i Uganda, men ingen har lust att engagera sig i det när 3,3 miljoner svenskar sätter sig framför teveapparaterna och engagerar sig. Och ärligt talat tvingas man, surt som det är, att tillstå att västerlänningarna är värda mest. Man räknar med att en svensk är värd 19 miljoner. Siffran är någon decennium gammal så vi får nog lägga på ett par miljoner till.

Mot den bakgrunden är en europés död en svår kapitalförlust. Dags att anstränga sig för att övervinna döden. Och vi kan det nu, nätet löser de flesta av våra åkommor.

Gravstenarna är ett sorgebarn, hopplösa monument, banala texter och framför allt, referenslösa. Ja, bortsett från att de refererar till döden, men den har varit svår att få kontakt med.

Med nedanstående utkast kan utvägen visas, döden övervinnas och de 20 miljonerna som var död representerar bibehållas, åtminstone i betydande utsträckning.

gravalltingBESK.JPG
Konstnär Vilks talar från graven

grav2textAparaBESK.JPG
Och här är det Nietzsche som belönas med en
förstärkning av sitt liv efter döden.

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag, Projekt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.