Rapport: Nimis

För den som undrar vad som sker med Nimisprojektet just nu är detta läsningen.

Ännu väntar Nimis på årets första spikslag. Vädret har varit ogynnsamt och är idag synnerligen ogynnsamt. När snön samlas och bara delvis smälter bort är det begränsade möjligheter att utföra arbete. Konstnär Vilks låter sig dock aldrig nedslås utan finner meningsfulla uppgifter som i sin tur blir små separata projekt som säkert kan intressera den konstintresserade. Under Januari har konstnären helt ägnat sig åt materialtransport. Hans förråd består av två typer material. Dels restvirke som han på tvivelaktiga grunder lyckats bortföra från den lokala återvinningsstationen, dels hyggesrester som han också på tvivelaktiga grunder tillgripit på de platser där skogshuggarnas motorsågar tystnat. Det är en hel del han kommit över varför det tar tid att få allt ner. Och faktiskt är det så att den fysiska sidan av Nimis huvudsakligen består av att släpa virke på sluttningarna.

I det aktuella transportprojektet har konstnären inlett en snöig dag med att bära ner ett par större pjäser ett stycke ner längs stigen. När han återkom någon dag senare förde han med sig ytterligare två, men gick nu förbi de två som redan fanns där. När han återvände kastade han de två första i riktning neråt. Den tredje gången gjorde han på samma sätt, det blir då fyra stycken som skall kastas vidare. För närvarande finns det arton trä under transport, men ännu har ingen nått fram till sitt mål. En sådan transportordning kan endast genomföras under en markant vintersäsong eftersom det annars är alltför stor risk att någon besökare lockas att kasta liggande virke ut över ett stup.

Virket skall begagnas till en upprustning av gångleden Pasadena Walk. Särskilt överdelen på denna behöver en viss renovering eftersom det blivit populärt att klättra på dess tak.


På denna teckning av konstnären kan man urskilja
inte mindre än 7 trälängder som befinner sig
i transportläge något hundratal meter från målet.

Det här inlägget postades i Nimis. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.