På spaning…del 18: televisionskonsten

Televisionskonsten

Man skall inte hålla sig för god att spana efter konst även i teveapparaten. Igår visades filmen om paret Karina Mamma Andersson och Jockum Nordström. En rejält tilltagen film på en timme men lättad kunde jag snart inse att den på ett övertygande sätt var helt konstbefriad. Jag antar att filmens budskap var ”möt människorna Andersson & Nordström och deras vardag”. Men lite konst kunde man ändå ha skjutit in, tycker jag, trots att det var på bästa sändningstid och att vi vet att tevepubliken är otålig och inte vill utsättas för intellektuella påfrestningar.

Bättre sent än aldrig, som en ringa ersättning för den uteblivna konsttilldelningen kan jag här presentera ett unikt originalverk av Mamma Andersson. Författaren har gjort några smärre tillägg och korrigerat några småfel men i det stora hela är arbetet av konstnärens egen hand.


Mont Sainte-Victoire i skogen, olja 2005

Det här inlägget postades i Kommentarer nästan varje dag. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.