Vilks.net

Lars Vilks konstnären konceptualisten målaren skulptören

Del 1138: Efter senaste hacket

250 kommentarer

Det tog en stund att få ordning på bloggen efter hackarens senaste operation. Den muslimske hackaren har förföljt bloggen alltsedan Kalabaliken i Uppsala i maj. Den här gången var han påpasslig att utnyttja att webmastern hade några dagar ledigt och därför inte hade full uppdatering flera gånger per dag. Hackaren raderade databasen och det var en del arbete innan webmaster kunde återskapa materialet. Men nu fungerar det igen. Hackarens timing var inte dålig, hans inhopp sammanföll med terroristaktiviteten i Köpenhamn. Han har deklarerat att han skall fortsätta sina attentat utan slut. Måltavlorna har han tidigare angivit: Vilks, Westergaard och Geert Wilders.

Nåväl, det gör inte så mycket eftersom webmaster står rustad att bemöta nya attacker.

En del av det skrivna kommentatorsmaterialet har tyvärr försvunnit. Jag skall se om jag har något sparat och kommer då att komplettera.

Under tiden har jag blivit en dyr historia eftersom jag nu har bevakning dygnet runt. En hel del klagomål har redan dykt upp där de klagande menar att jag skall betala själv eftersom jag själv har ställt till det. Man må ha vilken uppfattning man önskar i detta spörsmål men det är en politisk fråga. Den som anser att livvaktsskydd som kommer genom Säpos bedömning skall ses över och eventuellt justeras får vara så vänlkg att vända sig till sina politiker eftersom det är på den nivån som säkerhetsfrågor bestäms. Jag har inte själv begärt något men det vore föga intelligent att avvisa en rekommendation som bygger på information som jag inte har tillgång till.

De klagande gnällspiken drar runt på den gamla versen om att ”det var onödigt”, att jag har ställt till det så att människoliv riskeras. Att yttrandefrihet inte skall missbrukas. Till detta säger jag som jag redan har sagt många gånger: I en demokrati skall det inte vara något problem att föra fram kritik mot en religion och inte minst av missbruket av religion. Under inga omständigheter skall en sådan kritik stoppas på grund av att terrorister grymtar fram sina dödshot eller kommer med bomber. Börjar man visa undfallenhet och tillmötesgå deras önskningar, då styrs demokratin utifrån och av oönskade krafter. Man skall inte vika en tum, en demokrati måste stå upp för att det inte lönar sig att lägga press på det parlamentariska systemet.

Publicerat av Lars Vilks

2010, 30 december kl 17:41

Publicerat i Muhammedsaken

250 kommentarer till 'Del 1138: Efter senaste hacket'

Prenumenera på kommentarerna via RSS eller kopiera TrackBack-adressen till 'Del 1138: Efter senaste hacket'.

 1. Att Lars själv skulle avlöna SÄPO är något av det dummaste jag läst.
  Om man tycker så kan man ju inte värdera sina egna rättigheter särskilt högt.

  Att det skulle vara onödigt att ‘provocera’ har ju visat sig vara fel, tecken på det har vi ju nu då människor avsäger sig sina egna rättigheter att få uttrycka sig när de behöver för att det kan tänkas skapa onödig magont hos någon annan.

  Kanske skulle det finnas någon sorts betalt abonnemang för de som vill ha rätten att yttra sig utan repressalier.
  Kanske även ett medlemskort med foto så man kan bevisa att man inte är onödig när man tycker till.

  Flyktingar och andra nyanlända skulle ju kunna få kortet gratis första året de blivit medborgare.

  Håkan

  2010, 30 december kl 18:18

 2. Jag anser att du har bara använt den rätt av yttrandefrihet som du självklart har rätt till, dessa ”religonsmissbrukare” som du har råkat ut för har ingen rätt att hota varken dig eller nån annan med bomber osv… du har mitt & många andras fulla stöd.. och jag säger: om deras jihad drabbar oss så ska vi fanimej ge tillbaka, dom e inte ensamma om att kunna bygga bomber, däremot e dom ganska ensamma om att spränga sig själva…

  förbannde extremistjävlar

  Louis Axelzon

  2010, 30 december kl 18:19

 3. Att bevaka Lars Vilks är att bevaka yttrandefriheten.

  Camilla Grepe

  2010, 30 december kl 18:29

 4. Camilla Grepe: Att bevaka Lars Vilks är att bevaka yttrandefriheten.    

  Helt enig. Godt nytt år!

  Liv-Marit Davidsen

  2010, 30 december kl 18:51

 5. Hej!
  Skönt att ha Dig tillbaka! Det är klart att medborgarna skall ha skydd när det behövs, annat prat är ju bara larv. De här tongångarna hörs även i andra sammanhang som tex inom vården, självvållade sjukdomar etc. Så uttjatat. Om självmordsbombaren i Stockholm hade överlevt skulle vi ha vägrat hjälpa honom då? Knappast.
  Du är intelligent och modig, ingen dålig kombination!
  Gott Nytt År!

  Sniff

  2010, 30 december kl 18:52

 6. Det är sorgligt att behöva konstatera att Vilks i sin okunnighet och självfixering inte lärt sig något den senaste tiden. Det var ju inget nytt att kopiera det som skedde i Danmark för några år sedan, bara ett billigt sätt att få egen publicitet. Terrorism kan givetvis aldrig försvaras, oavsett om den utförs i religionens namn eller ej. Men varför provocera och bidra till att risken för terrosism ökar? Om Vilks i stället för att plocka pinnar och drivved på Kullaberg hade ägnat sig åt att studera religionsfrihet, yttrandefrihet, historia och världspolitik hade han kanske varit mindre naiv. Själv behöver inte vara rädd, han har ju sina vakter. Det är alla vi andra som betalar, men vem skyddar oss.
  Lars Vilks, bli vuxen! Be troende muslimer om ursäkt för din barnslighet och egoism. Behöver du skydd dygnet runt finns det säkert institutioner som kan ta hand om dig så att poliserna kan ägna sig åt viktigare uppgifter.

  Nils Lundin

  2010, 30 december kl 19:01

 7. Var rädd om dig i dessa dagar Lars Vilks.
  Vi är många som flyter med i ditt konstprojekt och ser vart det tar oss. Det är viktigt, lärorikt, spännande, läskigt, oförutsägbart, modigt, ensamt, nyskapande och allt som jag tror god konst ska innehålla trots att jag inte är kunnig inom ”institutionell konstteori”.
  Det känns som processen behöver fortsätta under en lång tid framöver för att vi och andra ska kunna tänka mer mångfacetterat.

  Jag hoppas verkligen inte att du har planerat att martyrskap ska ingå i ditt projekt.

  Krister

  2010, 30 december kl 20:25

 8. […] Andra som bloggar i ämnet: Torbjörn Jerlerup, Kulturbloggen, Hedniska tankar, Lars Vilks […]

 9. Nils Men varför provocera och bidra till att risken för terrosism ökar? .    

  Om alla tänkte som du, Nils, skulle vi leva i en diktatur där ingen törs kritisera makt och religion. Hotet kommer från intoleranta våldsverkare, inte från religionskritiker. Det är pga såna som Vilks vi har demokrati.

  Gott nytt år Lars, och lycka till i fortsättningen!

  markus

  2010, 30 december kl 21:32

 10. Mycket bra Lars, yttrandefriheten får inte ifrågasättas under några omständigheter. Dina bilder har blivit mycket populära så kanske du borde ställa upp med dina bilder i INNOVATIONSPARTIET´s tävling om SKOSULAN med bäst grepp och AVTRYCK…?

  Karl

  2010, 30 december kl 21:40

 11. Nils Lundin,

  Sanningsägare behöver inte be om ursäkt. Den som inte tål att bli kritiserad och ifrågasatt är ingen sann demokrat. Du, ”Nils Lundin”, borde skämmas för det inlägg du skrivit. Gott Nytt År, Lars Vilks.

  Lennart Holmgren

  2010, 30 december kl 21:43

 12. Den här är en ganska skojig e-post som någon övertygad och förvirrad har fått ihop:

  ”Till Lars!
  Det är nog nu! Vi vill inte ha ett oroligt Sverige! Yttrandefrihet? Skulle det vara till vilket pris som helst? Nej! Man måste respektera andra människor! Det finns heliga saker! Kanske inte ett dugg för dig men ack så stort för andra. Du är säkerligen ateist, men för andra människor är religion mycket viktigt och känsligt. Du är ondskefull som bara vill fortsätta att provocera. Vad gör dig till ond? Vad har hänt? Det bästa för alla vore om du bad om ursäkt för all kränkning och påhopp som du utsatt människor för. Jag och vi andra vill leva i en fredlig värld,där alla kan gå ifred utan rädsla på gatorna. Jag önskar att Sverige blir en fredlig plats att leva i. Ta vara på fred kärlek och solidaritet och ge efter lite, tänk på saken. Det vore många många människors högsta önskan just nu och bäst för oss alla.”

  Jaha. Och hem med soldaterna från Afghanistan och be om ursäkt för att de har skickats dit. Samt fråga om det står mer på önskelistan. Kasta ut alla judar ur Sverige?

  Lars Vilks

  2010, 30 december kl 21:53

 13. Nils Lundin: Behöver du skydd dygnet runt finns det säkert institutioner som kan ta hand om dig så att poliserna kan ägna sig åt viktigare uppgifter.    

  Vad är viktigare än medborgarnas frihet?
  Skall man behöva be om ursäkt för sin lagstadgade frihet?
  Att be om ursäkt vore att försvara terrorismen som drabbat oss.
  Syftet med verket, eller som du skriver okunskap eller naivitet är inget som kan begränsa yttrandefriheten på något sätt.

  Håkan

  2010, 30 december kl 21:59

 14. Jag tycker du börjar bli tjatig Vilks. Du har gjort en en (eller ett antal stycken) Muhammedteckning(ar). Men vad vart vill du komma? Jag menar när man går in i en kyrka så finns det ofta en massa klotter på väggarna i form av diverse figurer däribland nästan alltid den där Jesus snubben. Och där ser man direkt, kristna kan nog avbilda sin profet/Guds lille skitunge. MEN poängen är väl att han gestaltas i alla möjliga sammanhang som skall symbolisera både det ena och det andra. Min fråga: tycker du inte att du börjar bli lite tjatig med Muhammed som hund (visserligen kubistisk, men de är väl bara en variation av stil). Kan du inte uppvisa att du kan din Koran och kan rita honom i andra sammanhang? Försöka tolka Islam på DITT sätt och sätta in profeten M. i ett modernt sammanhang?

  Anders

  2010, 30 december kl 22:07

 15. Nils Lundin,

  Detta inlägget av ”Nils Lundin” måste vara det mest trångsynta inlägget i mannaminne. Riktigt vidrigt faktiskt….

  Som tur är ger verkligheten tydliga bevis på att det inte lönar sig att ge efter för Islamisterna.
  Den senaste tidens händelser visar att farhågorna jag delar med Lars Wilks , SD, PI m.fl besannats och att de är högst motiverade.

  Det skall till en riktigt dumdryg typ som ”Nils Lundin” för att stödja islamiseringen och frivilligt lägga sig på stupstocken.

  Pidder P

  2010, 30 december kl 22:12

 16. Brevet hade ett klart underhållningsvärde, speciellt sista stycket kändes som ett originellt grepp. Nu tycker jag att vi väljer ”kränkning” till årets ord och sedan ber vi allihopa ursäkt för att vi finns.

  P.S Önskelistan skulle ha lämnats före den 24.

  Sniff

  2010, 30 december kl 23:08

 17. Carl Johan Rehbinder

  2010, 31 december kl 00:23

 18. Jag gillar dig Lars, du verkar va en trevlig kille. =)
  Du säger så klyftiga saker ibland med och är duktig på att rita.

  Så fort jag hör ordet Mouhammed så länkar jag det till en rondellhund. Tro aldrig att du har gjort något fel heller, ligger problemet någonstans så ligger det hos dom som är förbannade på dig.

  Fortsätt bidra till mänskligheten!

  Stefan

  2010, 31 december kl 01:18

 19. Hej Lars!
  Jag vet att vi som bor i sverige har rätt till yttrandefrihet. Vi ska kunna säga vad vi tycker om allt. Visst har du rätt till det du gör och säger dels för att det är dina åsikter. Men tänker du inte på att du utsätter oss andra för fara för något du tycker. Tänker du inte att det finns människor i världen som tänker göra vad som helst för att skydda det de tror på. Har du inte tänkt på att dessa människor dödar oskyldiga människor för något en person som du gör. De kan inte komma åt dig så då dödar de oskyldiga människor p.g.a de.. Jag fattar inte hur du kan sitta där och säga jag sover gott om nätterna och jag har skydd. Vem ska skydda oss då när vi är ute på stan och någon spränger sig p.g.a dina åsikter. Visst du har dina åskiter du bryr dig inte om mohammed eller jesus och vi vet det, tro mig hela världen vet det. Men när ska du ta och sluta. Varför ska vi få betala när det är du som är den ”skyldige”..
  Vi hade tur den här gången men nästa gång då lars? jag tror inte att de kommer göra samma misstag. Jag hoppas att det inte finns en nästa gång. Men vi alla vet att det kommer bli en nästa gång så länge du håller på som du gör. Som jag sa vi får betala för dina åsikter. Jag hoppas verkligen att du läser detta för att nästa gång det händer i sverige igen. Nästa gång någon annan spränger sig och oskyldiga människor dör, då ska du veta att du har lika mycket blod på dina händer som de idiotiska terrorister. Du kanske inte är 100% anledningen till det de gör, men du är 50% och det är mycket.
  Det säga, ju äldre man är desto klokare men så är det inte i det här fallet. Du har startat ett krig mot någonting som inte kan stoppas. P.G.A dig har kriget nu kommit till sverige. DU KANSKE SKA TA OCH SLUTA BARA TÄNKA PÅ DIG SJÄLV OCH TÄNKA PÅ ANDRA MED. TÄNK PÅ ATT DU UTSÄTTER OSS FÖR FARA. KOM BARA IHÅG LARS OM DET NU SKULLE HÄNDA DÅ HAR DU LIKA MYCKET BLOD PÅ DINA HÄNDER SOM DE!
  HOPPAS BARA ATT DU VAKNAR EN DAG OCH INSER ATT DET DU GÖR ÄR INGEN KONST UTAN BARA MORD!

  Ps: Nej jag är ingen muslim!

  Nad

  2010, 31 december kl 01:29

 20. Nils Lundin,

  Sluta trolla, problemet är dessutom inte LV,s. Problemet är att det finns grupper i Sverige som vill mörda honom. Samma grupper som inte har någonting emot att sätta ett bombbälte runt magen och ge sig ut i julhandeln för att spränga sig själv och andra i luften för att bli martyr och komma till paradiset.

  Kostnaden för LV,s polis/säpo beskydd får du nog ta och lägga på invandringen från muslimska länder. Tror inte att du skulle vilja hamna i LV,s situation och gissar på att du inte är intelligent nog att hantera den heller.

  Min personliga åsikt är att om någon utmärker sig för att va vad du kallar omogen så är det nog du själv. Troll
  Troll ..
  Troll ….

  ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

  Stefan

  2010, 31 december kl 01:36

 21. finns mycket att säga om denna saken och jag skulle kunna skriva mig trött men antagligen helt i onödan. Som någon kommenterade här upp ”extremistjävlar”. Fint verkligen. Nämn ett land som muslimer attackerar eller ockuperar. Efter du försökt hitta det så börja räkna alla länder som muslimer blir attackerade och mördade.Kan hjälpa med några, Afghanistan, Kashmir, Irak, Palestina, Tjetjenien.. Det är fri jakt på muslimer överallt och ingen höjer på ögonbrynet när tusentals blir mördade och kvinnor våldtagna av soldater från USA, Frankrike, England…De är de verkliga terroristerna men köp ni alla vad media säger. Folk har gjort det i alla tider utan att tänka själva och ta reda på fakta. Palestina är snart borta.
  Folk vill bara ha mer och mer och tänjer på alla gränser utan att bry sig om vad som sker. Vi kan göra allt men till vilken nytta? till vilket pris? Det får inte finnas något fint kvar eller heligt för oss människor längre. Allt ska provoceras in i det minsta. För den som tror på Gud och på profeterna gör det ont i hjärtat att det man älskar ska förnedras, hängas ut pgv att människor bara gör det ”för att det går”.
  Den som inte har någon gudstro kan inte förstå och vill inte eller. Det gör ont och skär i hjärtat på oss alla. Ett litet exempel som kanske kan göra att någon förstår lite. Tänk dig att miljoner människor helt plötsligt börjar håna den person du älskar mest utav allt? Förnedrar den personen totalt bara för att de kan? Många här har åsikter men ingen har verklig kunskap utan är matade från media. Som en skock får helt enkelt.
  Yttrandefriheten ger dem rätt men är det rätt?
  Orden räcker inte till för känslorna. Det gör för ont i hjärtat.

  Ulrika Anderson

  2010, 31 december kl 02:14

 22. Det är så tydligt att alla svenskar som vill be om förlåtelse är av samma dignitet som under Hitlertyskland. Låt dem bara köpa vårat järnmalm och åka igenom landet med sina trupper så klarar vi oss säkert. Men i detta fallet finns inte det hotet utan alla argument talar för Lars Vilks och vår yttrandefrihet oavsett våra ateistiska synpunkter på Gudar och profeter!

  Humanist

  2010, 31 december kl 02:17

 23. Vi lever i en omogen värld. Där hör du hemma Lars.

  ohnny arwidzon

  2010, 31 december kl 04:20

 24. Ibland har jag svårt att förstå hur folk tänker eller kanske varför dom inte tänker. Man skulle kunna ta dig Lars och så målar vi yttrandefrihet på din framsida och åsiktsfrihet på din baksida.

  Sedan ställer vi dig i en rondell i åtta timmar och om det under den tiden är någon/några som hoppar på dig så är det alltså åsikts- och yttrandefriheten som får stryk. Att den inte skulle försvaras/bevakas är ju bara nonsens.

  Det är människor som Nils Lundin och som den som skrev mailet till dig ovan som utgör hotet mot demokrati och öppenhet i mycket högre grad än vilken terrorist som helst. Synd att dom inte har förmågha att förstå det.

  Gott Nytt År!

  Michael Gajditza

  2010, 31 december kl 06:02

 25. Lars Vilks,

  En rallarsving mot judarna, mobbing på gång i konstprojektet? Många flickor och kvinnor väntar på sin frihet i Afghanistan så varför be om ursäkt för arbetet där?

  Venus

  2010, 31 december kl 08:27

 26. Roligt att läsa inlägg från Nils Lundin och de andra som tycker att det är Vilks fel att Vilks blir mordhotad.
  Briljanta argument i stil med ”yttrandefriheten är viktig men inte så viktig att man bör använda den och använder man den så får man nog skylla sig själv”.
  Och du, Nils Lundin, om nu ”terrorism aldrig kan försvaras” så undrar jag varför Lars Vilks ska be terroristerna om ursäkt?

  Jag förstår er som tycker att Lars Vilks har provocerat muslimerna. Jag förstår att ni vill kunna gå på gatan utan att vara rädda.
  I vissa muslimska länder går kvinnorna i nicab och burka på gatorna. Annars blir muslimerna provocerade.
  Det är det ni försvarar.
  Yttrandefriheten är total och absolut och aldrig någonsin kompromissbar.

  scheisse

  2010, 31 december kl 09:13

 27. Lars Vilks lekstuga har inget med yttrandefrihet att göra. Han får givetvis rita och publicera vad han vill, den friheten finns ju redan. Hade han ställt upp för att värna yttrandefriheten där det finns begränsningar hade det varit en annan sak. Lars Vilks borde ha tillräckligt omdöme för att låta bli att kränka en annan grundläggande frihet – religionsfriheten.

  Nils Lundin

  2010, 31 december kl 10:23

 28. Hur kan vi få fred på jorden? Vad behöver vi förstå och göra för att det ska bli verklighet? Kämpa på Lars,vi är många som stödjer dig i din kamp om yttrandefriheten. GOTT NYTT ÅR!

  Christina

  2010, 31 december kl 10:27

 29. Nils Lundin,

  det är omöjligt att kränka* en religion

  *”Att kränka någon är att behandla en person nedsättande i ord eller handling, eller att göra ingrepp i dennes rättigheter eller frihet. Synonymer är förödmjuka, skymfa och såra.”

  Harri

  2010, 31 december kl 10:49

 30. Nils Lundin: ”Hade han ställt upp för att värna yttrandefriheten där det finns begränsningar hade det varit en annan sak.”

  Det är ju precis det han gör, har du inte fattat det? Det finns krafter som vill begränsa yttrandefriheten vad gäller vissa religioner, det är ju inte minst ditt inlägg ett bevis på.

  Gott nytt år, Lars!

  Mattias

  2010, 31 december kl 10:50

 31. Nils Lundin,

  Lars Vilks borde ha tillräckligt omdöme för att låta bli att kränka en annan grundläggande frihet – religionsfriheten.    

  Läs Anders Mathleins kloka ord om religionsfrihet i sin bok ”Feel Bad och Må Bra”. Han skriver följande:
  ”.. många blandar ihop respekt för andra människors rätt till sin tro med respekt för trons innehåll”. Det är en väsentlig skillnad!

  Sniff

  2010, 31 december kl 11:20

 32. En senkommen hälsning från Benjamin Syrsa och hans vänner som önskar en God Jul & Ett Gott Nytt År till er allah från oss alla!

  Bark

  2010, 31 december kl 11:21

 33. Ulrika Anderson: Nämn ett land som muslimer attackerar eller ockuperar. Efter du försökt hitta det så börja räkna alla länder som muslimer blir attackerade och mördade.Kan hjälpa med några, Afghanistan, Kashmir, Irak, Palestina, Tjetjenien.. Det är fri jakt på muslimer överallt och ingen höjer på ögonbrynet när tusentals blir mördade och kvinnor våldtagna av soldater från USA, Frankrike, England…hjärtat.    

  Nej, det är främst muslimer som mördar andra muslimer. Det pågår nämligen ett eller flera krig inom den muslimska världen. Med självmordsbombare som spränger moskéer och civila i luften nästan varje dag. I de länder du nämner är muslimska grupper både de som attackerar och de som utsätts. Talibanerna är ett exempel, men även nynazistiska Hamas.
  Och att det sker gör det inte rätt eller ens begripligt att svenska muslimer börjar spränga sig i luften i Stockholms city, eller attackera konstnärer.

  markus

  2010, 31 december kl 11:21

 34. Någonstans så måste man ha överseende för att våra kulturer är väldigt olika. Alla människor i världen har inte samma tankesätt som oss här i Sverige. Om man inte kan förstå och acceptera det så tycker jag att man istället tar modet till sig och åker till ett muslimskt land och provocerar dem på plats, istället för att göra det på bekvämt avstånd och utsätta ett helt land för fara. Är det verkligen värt det? Det är jättebra att vi har yttrandefrihet här i Sverige men den rätten utesluter ju inte att man även har ett eget ansvar gentemot andra för det man yttrar. Man kan inte skylla på yttrandefriheten! Man måste så klart visa respekt för andra, deras åsikter och sätt att leva på och inte provocera i onödan.

  Kattis

  2010, 31 december kl 11:24

 35. Att beröra utan att röra det är det som är konsten: http://www.youtube.com/watch?v=DG827YOmr5w&feature=youtube_gdata_player

  Pluttiplutt

  2010, 31 december kl 11:28

 36. Kattis. Nu får du börja använda sopproten till att tänka med. I de muslimska länder där du tänker dig att man skall åka ner och provocera, finns ingen yttrandefrihet. Istället erbjuds fri hängning eller annan liknande behandling för den som behagar kritisera. Du menar kanske att vi skall visa förståelse för denna kultur som skiljer sig något från vår?

  Lars Vilks

  2010, 31 december kl 11:29

 37. Ulrika Anderson: För den som tror på Gud och på profeterna gör det ont i hjärtat att det man älskar ska förnedras, hängas ut pgv att människor bara gör det ”för att det går”.
  Den som inte har någon gudstro kan inte förstå och vill inte eller.     

  Just för att det går är väl skäl nog?
  Tar du själv ansvar för hela världen i varenda liten grej du gör?
  Det du skriver om gudstro, vänd på det istället.
  De som har gudstro kan inte förstå…

  Håkan

  2010, 31 december kl 11:30

 38. Nils Lundin: Hade han ställt upp för att värna yttrandefriheten där det finns begränsningar hade det varit en annan sak..    

  Det är ju precis det han gör. När man plötsligt i 2000-talets Sverige efter decennier av sekularisering och liberalisering inte törs yppa kritik mot en våldsam patriark från öknen på andra sidan jordklotet som dog för 1000 år sen, av rädsla för fysiskt våld och dödshot, då är yttrandefriheten allvarligt hotad. Ditt eget förslag, att man bara ska värna yttrandefriheten utan att ”kränka” någon innebär att yttrandefriheten snabbt försvinner eftersom det alltid är någon som blir kränkt. Att inte bli kränkt är inte en ”frihet” – du har helt missförstått vad yttrandefrihet och mänskliga rättigheter handlar om. Som tur är lever vi inte enligt din modell, dvs diktatur. Men om fler resonerar som du styrs samhället snart av de mest lättkränkta och våldsbenägna.

  markus

  2010, 31 december kl 11:31

 39. Jo, yttrandefriheten är viktig. Och det ligger något i vad den vise mannen sade med orden ”Jag hatar dina åsikter men är villig att offra livet för din rätt att framföra dom”.

  Men samtidigt har vi alla ett eget ansvar. Bara för att du kallar dig konstnär står du inte över lagen. Jag har brukat säga, apropå dina dumheter på Kullaberg, att om du tycker att du står över lagen pga någon konstnärlig frihet. Innebär det då också att jag i kraft av denna konstnärliga friheten har rätt att gå hem och asfaltera din trädgård och kalla detta ett konstverk?

  Vi har yttrandefrihet, men också ett ansvar. Ett ansvar att inte medvetet förolämpa andra människor bara för att vi vill ha publicitet.

  Sven Tycker

  2010, 31 december kl 11:32

 40. Sven Tycker. Jag står inte över lagen, du tycks ha fått det där med konstnär om bakfoten. Om du skulle asfaltera min trädgård är det ett fall för polis och rättsväsen. Så var det också med Nimis på Kullaberg som prövades i otaliga rättsförhandlingar under tiden 1982-2001. Även rondellhunden har anmälts flera gånger och prövats. Så vad är det du gnäller om?

  Lars Vilks

  2010, 31 december kl 11:36

 41. Kattis: Någonstans så måste man ha överseende för att våra kulturer är väldigt olika.Alla människor i världen har inte samma tankesätt som oss här i Sverige.

  .Man kan inte skylla på yttrandefriheten!Man måste så klart visa respekt för andra, deras åsikter och sätt att leva på och inte provocera i onödan.    

  Kattis,
  För det första: det är i Sverige vi befinner oss. Och i vår kultur är yttrandefrihet, mänskliga rättigheter och religionskritik viktiga. Du kanske borde ha överseende med det?

  För det andra: har det slagit dig att vissa muslimska grupper och även profeten Muhammed brister i sin respekt för kvinnor, homosexuella och icke-troende? Och att det uppfattas som provocerande? Se Borderskapsrörelsens nya muslimska skrivelse där respekten för homosexuella tagits bort.

  markus

  2010, 31 december kl 11:37

 42. Vad Sverige behöver är fler Lars Vilks och färre Jan Guilliou.

  markus

  2010, 31 december kl 11:43

 43. Nad,

  Nad, kan du inte skicka en text skriven av dig, på ett forum riktad till aggressiva muslimer, där du också kritiserar de som verkligen utsätter oss för fara, t ex de som hotar att döda Vilks och som även på andra sätt hotar vår frihet. För det kan väl inte vara så illa att du ensidigt kritiserar den som är hotad och inte kritiserar den som hotar?

  Kenneth Karlsson

  2010, 31 december kl 12:10

 44. Live and let live, är väl inte en så dum paroll?
  En del tycks ha missat, att de själva också tycker att det bör gälla åt ”båda hållen” – att tvång i samhällen väl endast bör gälla fundamentala saker – mord och så. Inte typ tanke-tvång, som en del så godvilligt understöder. Märkligt.

  Gott nytt år, till alla!

  Cecilia

  2010, 31 december kl 15:58

 45. Det är underligt att man i den här debatten inte ifrågasätter sanningshalten i den muslimska religionen. Har tron på och kärleken till sanningen försvunnit?
  Har varit i Ängelsbergs skulpturpark och tittat på ”servicetornet livslögnen” (tror jag det hette). Jag tolkade det som en kommentar till darwinåret 2009.

  Bertil Hoffman

  2010, 31 december kl 21:25

 46. Nils Lundin: tänker dig att man skall åka ner och provocera, finns ingen yttrandefrihet. Istället erbj

  Jag trillar snart av stolen.

  Religions- och trosfrihet är en rätt för medborgare att fritt bestämma över sin religiösa eller annan övertygelse och
  över hur övertygelsen ska utövas, inklusive rätten att inte ha några övertygelser och att stå utanför alla samfund.
  Religionsfriheten kan ses både som en universell rättighet, och som en angelägenhet mellan staten och den enskilde.
  Det senare synsättet innebär att staten inte har rätt att med lagstiftning eller med ingripanden, inskränka den enskildes
  rätt till religionsfrihet, med vissa förbehåll. Det förra synsättet innebär att det även är en angelägenhet mellan individer.

  Detta är religionsfrihet. LV kränker inte detta och om du insisterar på att han ändå kränker religionsfriheten så måste du
  utveckla detta och förklara på vilket sätt.

  Angående kränkningar så kan vi vända på det. Muslimer borde ha tillräckligt med omdöme och en tillräckligt hög mognadsgrad
  för att inte bli kränkta av en teckning. Det har man uppenbarligen inte, man springer runt med bombbälte runt magen och
  bränner dockor, flaggor och hotar människor till livet. Du talar om kränkningar oj vad illa det är, LV blir mord hotad
  och kan inte leva ett normalt liv vad är värst egentligen?

  Kan du utveckla det du sa, var någonstans exakt i yttrandefriheten det finns begränsningar? LV har allt med yttrandefriheten att göra,
  kan man inte yttra sig genom konst utan att få döds hot så är yttrandefriheten begränsad. Sådan yttrandefrihet kan man hitta i diktaturstater.

  Taget ur kornanen ”Muhammed beordrar sin adopterade son som heter Zaid ibn Haritha skilja sig från sin hustru som heter
  Zainab Bint Jahsh eftersom Muhammed ville gifta sig med henne. Gifta sig som en 53 årig med ett barn Aiysha 6 år gammal.”

  Är det något som förolämpar den islamska religionen så är det själva koranen som är fylld med liknande konstigheter.
  Inte en bild på en rondell hund. Koranens existens i sig känns väldigt kränkande för mig, hur man kan glorifiera pedofiler.
  Han lär tydligen ha avrättat 500 straff fångar under en natt med. Låter som en väldigt trevlig kille den där profeten Mouhammed. Och du klagar på
  att LV eventuellt skulle ha förolämpat islam. Ser du inga som helst konstigheter i detta?

  Rent juridiskt sett så tror jag inte att du kan kränka varken företag eller religioner. Du kallar det Lars Vilks lekstuga.
  Är det inte snarare så att du baserat på ”x” upplever att det är en lekstuga på grund av ”y”(input, information som har varit tillgänglig).
  Det betyder varken att det nödvändigtvis är verkligheten eller att alla andra har samma åsikt.

  Att kränka någon är att behandla en person nedsättande i ord eller handling,
  eller att göra ingrepp i dennes rättigheter eller frihet. Synonymer är förödmjuka, skymfa och såra.
  Vad jag vet har inte LV direkt kränkt någon annan person, då bilden inte har varit riktade mot någon.
  Jag skulle gissa på att något av synonymerna skulle passa in bättre.

  Det är mycket möjligt att jag har fel här och där, förklara gärna varför i så fall.

  Stefan

  2010, 31 december kl 22:27

 47. Sven Tycker,

  Blir djupt förolämpad av Islam. Har jag enligt din logik rätt att spränga Mecka?

  Jag är tar även illa upp av kommunism. Får jag spränga Havanna?

  Wolfenstein

  2011, 1 januari kl 09:03

 48. Lars Vilks, Jag skulle kanske också efter asfalteringen skänkt asfalten till någon som inte går att nå av svensk lagstiftning…

  Sven Tycker

  2011, 1 januari kl 22:49

 49. Wolfenstein, Jag försvarar inte på något sätt de som tar till våld. Dom begår brottsliga handlingar (precis som byggande i naturskyddat område är) och ska dömas för detta om dom gör det. Sedan kvittar det om det handlar om attentat mot en misshaglig konstnär, en tidning som trycker saker jag är emot, politiker som tycker annorlunda än mig eller människor som på olika sätt har andra moraliska värderingar än mig. Men yttrandefrihet innebär inte rätten att förolämpa andra människor för att få publicitet. Men kritiken mot detta ska ske genom debatt, inte med våld.

  Sven Tycker

  2011, 1 januari kl 22:52

 50. Sven Tycker,

  Så muslimer har inte rätt att syssla med sin religion för att jag blir förolämpad av den.

  Wolfenstein

  2011, 2 januari kl 00:40

 51. Wolfenstein,

  Bra Wolfenstein, du klär effektivt av Sven Tyckers eländiga resonemang, som är ett mycket typiskt resonemang man finner på tidningars ledarsidor och i diverse krönikor, och inte minst inom vänstern och bland pk-folk som aldrig tagit de demokratiska rättigheterna på allvar.

  Kenneth Karlsson

  2011, 2 januari kl 01:24

 52. Det är underbart att läsa att vi inte får vika en tum!

  Tänk om politikerna kunde uppvisa samma civilkurage! Det är ynkedom av Reinfeldt att pipa om att terroristattentatet i Stockholm var ”oacceptabelt”. Snatteri är oacceptabelt! Han jämställer i princip muslimska terrorattentat med snatteri, ett otroligt trivialiserande!

  Klartexten

  2011, 2 januari kl 02:41

 53. Åk istället du till ett muslimskt land och försök att leva som en fri kvinna där! Kvinnor är inte vatten värda där!

  Lars Vilks har via sin konst kritiserat ALLA religioner, kristendomen, judendomen men endast muslimer har reagerat med våld. Skall vi hålla käft när folk blir förbannade? Kallar du det yttrandefrihet?

  Yttrandefrihet är INTE att säga vad folk VILL höra! Yttrandefrihet är att säga vad folk INTE vill höra!

  Om DU otrivs med yttrandefriheten, så åk till ett muslimskt land så slipper du den! Lycka till! Du lär sakna yttrandefriheten när du mist den! Tänk till lite va!

  Klartexten

  2011, 2 januari kl 02:48

 54. Min senaste kommentar riktades till Kattis!

  Klartexten

  2011, 2 januari kl 02:49

 55. Anders,

  En lämplig målsättning är att försöka få muslimerna att fatta att vi aldrig ger upp vår yttrandefrihet!

  Vad är ditt förslag, att knipa käft så fort muslimerna blir förbannade? Ynkrygg!

  Klartexten

  2011, 2 januari kl 02:54

 56. Nils Lundin,

  Du är en stor ynkrygg inget annat! Grunden för vår demokrati är yttrandefrihet! Om folk inte vågar säga vad dom tycker och tänker så är verklig demokrati omöjlig!

  Vi måste provocera tills dom fattar eller tills dom eliminerats!

  Klartexten

  2011, 2 januari kl 02:57

 57. Nils Lundin,

  Du är en stor ynkrygg inget annat! Grunden för vår demokrati är yttrandefrihet! Om folk inte vågar säga vad dom tycker och tänker så är verklig demokrati omöjlig!

  Vi måste provocera tills dom fattar eller sitter inburade! Vår demokrati kan inte fungera om vi tiger när vi hotas! Tvärtom måste vi då tala ÄNNU högre!

  Klartexten

  2011, 2 januari kl 02:59

 58. Läste precis om hockeydomaren som blivit avstängd för att ha publicerat en ”religiös karikatyr” på facebook. Helt sanslöst att det händer i en västerländsk demokrati år 2011.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/hockeydomare-stangs-av-efter-karikatyr-pa-facebook_5841773.svd

  Känns som att islamisterna och dess apologetiker har lyckats fint i Sverige. Grattis!

  Mattias

  2011, 2 januari kl 11:43

 59. Sven Tycker,

  Yttrandefrihet innebär just rätten att säga, skriva och uttrycka vad i helvete man vill! Fatta!

  Klartexten

  2011, 2 januari kl 12:10

 60. Sven Tycker, Nils Lundin mfl. Sådana som er gör mig spyfärdig!

  Om ni inte trivs med yttrandefrihet, varför flyttar ni inte till ett muslimskt land?

  Tack vare sådana som Vilks besegrades Hitler! Ni tillhör dräggen som skulle krupit för Hitler, som ni nu kryper för muslimska hot!

  Klartexten

  2011, 2 januari kl 12:16

 61. Klartexten,

  En fråga man ändå måste ställa sig är hur du fyller ut ordet ynkrygg. Att gömma sig bakom ordet ”yttrandefrihet”, ”demokrati” för att kunna sko sig på andra människors negativa känslor genom att förnedra, påstå att man kan kläcka ur sig precis vad som helst etc gömd bakom denna mantel är i mina ögon att kalla ynkrygg och ryggradslös. Om man skulle som exempel rita karikatyrer av din lilla mamma som rondellhund för ett gäng nedpissade alkisar som hon drar hem dagligen kanske det också skulle vara att betrakta som grovt olämpligt men saknar man ryggrad och känsla för humanitet kanske även det skulle vara helt ok i DIN värld men som sagt.. Tolkningen av ordet ynkrygg är HÖGST subjektivt 😉

  Breakdancer

  2011, 2 januari kl 13:38

 62. Nils Lundin,

  Det är precis så det är. Det handlar bara om ren, skär förakt mot en religion samt kritik mot hierarkiska muslimska diktaturer samt behovet av att sätta sig själv på världskartan och detta på bekostnad av att man kränker hundratusentals människor i vårt land.

  För mig är det enkelt. Rulla tillbaka bandet 30 år då Sverige var ett högaktat land i världssamfundet, då människor slöt sig samman kring starka moraliska värden och där det faktiskt fanns moraliska spärrar för hur en individ kunde tänja på just yttrandefriheten. Går vi idag mot ett bättre eller sämre samhälle? Vilket blir nästa steg i denna utveckling? Kommer vi likt Danmark att spärra in asylsökande barn på öppna anstalter i väntan på utvisning där de får dela toalett med 30 brottslingar och gömma oss bakom andra liknande ord?

  Breakdancer

  2011, 2 januari kl 13:59

 63. Mattias: Läste precis om hockeydomaren som blivit avstängd för att ha publicerat en ”religiös karikatyr” på facebook. Helt sanslöst att det händer i en västerländsk demokrati år 2011.http://www.svd.se/nyheter/inrikes/hockeydomare-stangs-av-efter-karikatyr-pa-facebook_5841773.svdKänns som att islamisterna och dess apologetiker har lyckats fint i Sverige. Grattis!  (Citera)  (Svara)

  Ja det är precis därför jag inte kan posta min teckning. Säkerhetsarrangemangen blir helt oöverskådliga på hockeymatcher, tänk dig att dom skulle kroppsvisitera 10 000 sporthuliganer, det är helt otänkbart att hockeyåskådare skulle gå med på det. Det finns över huvud taget inte i folks medvetande att en domare skulle vara en kraftig säkerhetsrisk. Därför fimpar man den onda tån innan någon kliver på den.

  Mer tänkbart är det att klassa upp säkerheten rejält på rockkonserter men att ha säkerhetsarrangemang i stil med Vilks och Westergaards, på klubbar och festivaler, det går inte, som det ser ut i dagsläget i alla fall.

  Därför kan jag inte fortsätta uppträda på scen om jag skulle ta ställning. Det har också skjutits några artister redan, av andra skäl, men inget skäl är värt döden, om man inte är självmordsbombare. Lennon och Dimebag Darrell till exempel.

  Och religionskrig mellan två miljarder människor går inte över på ett nafs.

  Men jag kan mycket väl tänka mig att om bara ett par år (när folk vaknat upp ur massmediepsykosen som fullbordades under 1900-talet) så kommer det se helt annorlunda ut. Någon form av säker identifikation kommer vara standard på officiella arrangemang av alla sorter, till exempel vid publika arrangemang som rör statsbesök (det är både i Sverige och utomlands vanligt att de högsta cheferna inom staten mördas).

  Chaan

  2011, 2 januari kl 16:03

 64. Breakdancer,

  Vad är det för fel med att förakta en religion? Jag föraktar nazism, kommunism, och islam. Är det ett problem menar du?

  Kenneth Karlsson

  2011, 2 januari kl 19:56

 65. Wolfenstein, Jag tvivlar starkt på att den normala muslimen sysslar med sin religion med syfte att förolämpa dig. Jag för mmin del tycker att alla relgioner är dårskap.

  Sven Tycker

  2011, 2 januari kl 21:55

 66. Klartexten, Varvid jag alltså säger att du en enda stor jävla idiot! Yttrandefrihet?

  Sven Tycker

  2011, 2 januari kl 21:56

 67. Sven Tycker: Wolfenstein, Jag tvivlar starkt på att den normala muslimen sysslar med sin religion med syfte att förolämpa dig. Jag för mmin del tycker att alla relgioner är dårskap.  (Citera)  (Svara)

  Det är märkligt att du själv kan deklarera att islam är dårskap samtidigt som du tydligen finner det stötande när Lars Vilks ritar profeten Muhammed som rondellhund?

  Humanist

  2011, 2 januari kl 22:47

 68. Sven Tycker: Wolfenstein, Jag tvivlar starkt på att den normala muslimen sysslar med sin religion med syfte att förolämpa dig. Jag för mmin del tycker att alla relgioner är dårskap.  (Citera)  (Svara)

  Anser du verkligen att islam är dårskap samtidigt som du upprörs över en liten teckning av profeten Muhammed som rondellhund?

  Humanist

  2011, 2 januari kl 22:52

 69. Kenneth Karlsson,

  Problemet är ju inte det förakt du och ett litet gäng oslipade rackare känner, problemet är syftet med att skända andra människors värdegrund och det som andra finner heligt offentligt.Att kränka andra människor i ”konstens namn” får en bitter eftersmak.

  Även om du i din ateistiska lilla värld säkert har svårt att sätta dig in i hur många känner inför den skändning vår begåvade konstnär Vilks utsatt ett par hundra miljoner människor inför så skapar det ju knappast ett bättre Sverige i det långa loppet. Hur kommer det sig att Magnus Betnér fick en massa skit när han hånade Astrid Lindgren. Enligt ditt sätt att resonera skulle det ju vara att uppmuntra även sådant beteende och om det är din syn på hur Sverige skall vara måste du vara gravt förståndshandikappad.

  Breakdancer

  2011, 2 januari kl 23:33

 70. Breakdancer,

  Du önskar tydligen en värld av ideologisk likriktning i likhet med de kommunistiska, fascistiska och islamistiska diktaturerna där det råder full enighet och konsensus. Men i en liberal demokrati kan motstridiga åsikter existera samtidigt utan att det bryter ut inbördeskrig.

  Märk väl att det inte är muslimernas religionsfrihet som är hotat idag utan majoriteten av Sveriges medborgare som inte längre kan häda och förneka Gudar och profeter utan att bli anklagade för rasism eller utsättas för hot och mordförsök. Religionsfriheten är ett nollsummespel men när vissa kräver att ateisterna ska underkasta sig deras religiösa värderingar har den liberala demokratin förvandlats till en teokratisk diktatur.

  Humanist

  2011, 3 januari kl 00:12

 71. Breakdancer,

  Står du på huvudet när du skriver, snurrar det runt, är du mitt uppe i en headspin?

  Kenneth Karlsson

  2011, 3 januari kl 01:52

 72. Humanist,

  Du drar helt vilda slutsatser enbart för att kunna svamla ut om friheten att kunna kränka. Jag är själv liberal men när en talanglös ”konstnär”, med ena foten i graven som tidigare knappast existerade på världskartan ritar dessa simpla, meningslösa tekningar en femåring kunnat dra ihop blir det lite väl uppenbart att han fiskar efter något helt annat.

  Och sen blandar du äpplen och päron helt vilt. Rätten att skriva debatt artiklar kring religion och resonera kring hurvida det kan finnas en gud eller inte utifrån ett utvecklat ap-intellekt med ett sandkorn i handen av kunskap som vi nu anskaffat oss hittills är det väll ingen som bestridit eller? Frågan berör ju hur vida det är ok eller inte att ta i från fotknölarna och kränka eller inte och vilka konsekvenser det får för alla Svenskar som bor i detta vackra land, vare sig man väljer att tro eller bara acceptera tanken på att allt uppstått från ingenting utan någon som helst mening. :)

  Tom Kenneth Karlsson och humanister borde väll förstå sig på den enkla logiken i att om man tar och slänger sten tillräckligt länge dimper det ner en tillbaks förr eller senare :)

  Det finns ateistiska dårar som begår fasansfulla handlingar likväl som det finns dom som gömmer sig bakom en religiös kappa men de som verkligen är troende skadar inte andra, oavsett religion och detsamma gäller för normalt funtade ateister också oavsett om man använder våld eller ett skarpt intellekt där man gömmer sig bakom luddiga lagar. 😉

  Breakdancer

  2011, 3 januari kl 03:24

 73. Humanist:
  Det är märkligt att du själv kan deklarera att islam är dårskap samtidigt som du tydligen finner det stötande när Lars Vilks ritar profeten Muhammed som rondellhund?    

  Den kommentaren är ett bevis på att du verkligen saknar ryggrad och inte gör annat än att copy pasta texter ur humanisternas ateistbibel. Att ha åsikt om en religion har väll inget att göra med sättet att uttrycka det på eller?

  Breakdancer

  2011, 3 januari kl 03:33

 74. Ulrika Anderson: finns mycket att säga om denna saken och jag skulle kunna skriva mig trött men antagligen helt i onödan. Som någon kommenterade här upp ”extremistjävlar”. Fint verkligen. Nämn ett land som muslimer attackerar eller ockuperar. Efter du försökt hitta det så börja räkna alla länder som muslimer blir attackerade och mördade.Kan hjälpa med några, Afghanistan, Kashmir, Irak, Palestina, Tjetjenien.. Det är fri jakt på muslimer överallt och ingen höjer på ögonbrynet när tusentals blir mördade och kvinnor våldtagna av soldater från USA, Frankrike, England…De är de verkliga terroristerna men köp ni alla vad media säger. Folk har gjort det i alla tider utan att tänka själva och ta reda på fakta. Palestina är snart borta.
  Folk vill bara ha mer och mer och tänjer på alla gränser utan att bry sig om vad som sker. Vi kan göra allt men till vilken nytta? till vilket pris? Det får inte finnas något fint kvar eller heligt för oss människor längre. Allt ska provoceras in i det minsta. För den som tror på Gud och på profeterna gör det ont i hjärtat att det man älskar ska förnedras, hängas ut pgv att människor bara gör det ”för att det går”.
  Den som inte har någon gudstro kan inte förstå och vill inte eller. Det gör ont och skär i hjärtat på oss alla.Ett litet exempel som kanske kan göra att någon förstår lite. Tänk dig att miljoner människor helt plötsligt börjar håna den person du älskar mest utav allt? Förnedrar den personen totalt bara för att de kan? Många här har åsikter men ingen har verklig kunskap utan är matade från media. Som en skock får helt enkelt.
  Yttrandefriheten ger dem rätt men är det rätt?
  Orden räcker inte till för känslorna. Det gör för ont i hjärtat.    

  Helt spot on Ulrika men som du också skrev talar du till döva öron, med stor sannolikhet till människor med en och annan emotionell störning i grunden som Aspbergers syndrom etc..

  Taget ur wikipedias förklaring av just Aspbergers:

  Kognitiva svårigheter:

  * Begränsad förmåga att förstå hur andra tänker och att leva sig in i andra människors situation.
  * Begränsad förmåga till ömsesidig dialog, vilket kan beskrivas som svårigheter att förstå det outtalade och att läsa mellan raderna.
  * Svårt med planering och organisering av tillvaron (behov av rutiner).
  * Begränsade eller enformiga intressen.
  * Fixeringar och låsningar i beteendet.
  * Konkret tänkande; uppfattar saker bokstavligt.
  * Problem med tidsuppfattning.

  För mer intressant läsning om humanister och Kenneth Karlsson mfl. :
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Aspergers_syndrom :)

  Breakdancer

  2011, 3 januari kl 03:45

 75. Breakdancer,

  Jag skulle aldrig kritisera någon muslims mamma! Däremot kan jag kritisera allt som har med tomtar och troll, hokus pokus, hjärnspöken. Det kan man gott kritisera!

  Varför vill du ens bo i ett land med yttrandefrihet? Flytta till Iran så får du känna av hur det är att leva utan yttrandefrihet!

  Klartexten

  2011, 3 januari kl 05:14

 76. Vi skall respektera förnuft och vetenskap! Den som tror på tomtat och troll förtjänar ingen respekt!

  Klartexten

  2011, 3 januari kl 05:17

 77. Skall vi sluta upp helt med att kritisera ALLA religioner? Vill ni tillbaks till medeltiden?

  Eller skall vi sluta kritisera endast de våldsamma religionerna?

  Yttrandefrihet innebär rätten att säga vad man vill om t ex olika religioner! Dom som inte respekterar detta utan hotar och brukar våld låser vi in. Så fungerar det i ett civilicerat samhälle.

  Ni som tycker att yttrandefrihet innebär att bara säga populära saker hör inte hemma i en demokrati! Ni passar bättre i muslimska diktaturer. Flytta dit! Ingen kommer att sakna er!

  Klartexten

  2011, 3 januari kl 05:22

 78. Breakdancer,

  Är du så naiv som det verkar?

  Först motsäger du dig själv. Man får tydligen ifrågasätta om det finns en gud, men sedan tycks du mena att man ska göra det på ett fint sätt så att man inte kränker. Vem ska bestämma när det är ofint gjort tycker du? Är det du, eller är det den troende som blir kränkt som ska bestämma. Den demokratiska lag vi har i Sverige menar dock att Vilks har rätten på sin sida. Är den fel menar du?

  Sedan jämställer du ritandet av en i ditt tycke ful teckning med mordhot och överfall. Något som lagen dock gör skillnad på, dvs det är inte förbjudet att rita en rondellhund föreställande Mohammed, men det är förbjudet att mordhota och överfalla och tända eld på hus.

  Sedan säger du att de verkligt troende inte skadar någon. Hur vet du det? Kan du skåda in i varje troendes själ, och har du koll på alla troende på jorden?

  Kenneth Karlsson

  2011, 3 januari kl 05:48

 79. Lars Vilks,

  Hej Lars.
  Stå på dej, du har mer stöd bland vanligt folk än du tror.

  Tomas

  2011, 3 januari kl 09:15

 80. Humanist,

  Du har tydligen inte förstått att en konstnär som Lars Vilks idkar samhällskritik genom sin konst och för det är han mordhotad med ett pris på sitt huvud och utsatt för överfall och mordbrand. En karikatyrtecknare som Kurt Westergaard gör det i form av satirteckningar och är utsatt för samma hotbild. En regissör som Theo van Gogh gör det med film och för det blev han mördad av en muslim på öppen gata. En författare som Salman Rushdie skriver böcker och för det fick han likaså en fatwa över sig med ständig polisbevakning sedan 1989. En debattör som Ayaan Hirsi Ali håller föredrag och skriver debattartiklar om ett religiöst förtryck som hon själv har fått uppleva in på bara kroppen och står under samma polisbeskydd med ständiga mordhot. Andra publicister har också mördats eller mordhotats av samma anledning.

  När det är sagt undrar jag på vilket sätt du menar att islam egentligen kan kritiseras? Och vilka är de ateistiska dårarna med sprängbälten runt midjan som spränger ihjäl oskyldiga människor i ateismens namn? Mig veterligen känner jag endast till religiösa dårar som driver med sådant och det är samma människor som vi kan läsa om i tidningen varje dag!

  Humanist

  2011, 3 januari kl 10:31

 81. Ovanstående skriv var naturligtvis riktat till signaturen Breakdancer.

  Humanist

  2011, 3 januari kl 10:32

 82. Humanist,

  Dårar är dårar, man skyller bara på olika saker. Återigen måste jag upprepa det jag sade tidigare. Att kritisera diktatoriska, i detta fall religiösa ledare är en sak och denna rätt ska man skydda, att skriva islam kritiska böcker och kämpa för minskat kvinnoförtryck är också det en konkret, riktad kamp som jag i högsta grad stödjer men att rita karikatyrer av en profet som enligt hundratals miljoner människor är det heligaste i deras liv är en korkat och obegåvat sätt att, om det nu är intentionen kritisera fanatiska religiösa ledare mm.

  Om någon galning försöker spränga ett gäng oskyldiga människor i religionens namn eller bara cyklar runt och skjuter oskyldiga människor pga hudfärg och etnicitet.. Det är galningar i samma division och har bara att göra med att de är JUST galningar.

  I Europa finns det säkert minst 50 miljoner muslimer och hur många av dessa har stått bakom terroristdåd i Europa de senaste 30 åren, inkluderat alla försök?

  Vilks sysslar enbart med korkad, oriktad hets mot folkgrupp. As simple as that

  Breakdancer

  2011, 3 januari kl 14:18

 83. Kenneth Karlsson: Breakdancer,
  Är du så naiv som det verkar?Först motsäger du dig själv. Man får tydligen ifrågasätta om det finns en gud, men sedan tycks du mena att man ska göra det på ett fint sätt så att man inte kränker. Vem ska bestämma när det är ofint gjort tycker du? Är det du, eller är det den troende som blir kränkt som ska bestämma. Den demokratiska lag vi har i Sverige menar dock att Vilks har rätten på sin sida. Är den fel menar du?Sedan jämställer du ritandet av en i ditt tycke ful teckning med mordhot och överfall. Något som lagen dock gör skillnad på, dvs det är inte förbjudet att rita en rondellhund föreställande Mohammed, men det är förbjudet att mordhota och överfalla och tända eld på hus.Sedan säger du att de verkligt troende inte skadar någon. Hur vet du det? Kan du skåda in i varje troendes själ, och har du koll på alla troende på jorden?    

  Aspergers syndrom Kenneth, du hör verkligen hemma på ett Zoo. Vi har en lagstiftning kring hets mot folkgrupp, även om den är luddig och gömmer obegåvade ”konstnärer” som Vilks.

  Jag har aldrig jämställt en karikatyrteckning med mordhot men det jag säger att det finns saker som tom en apa som du skulle brista över. För dig är Mohamed en sagofigur som säkert står för en massa ont men för andra är han en talesman för Gud och om du nu vill bli respekterad borde du ju rimligen stå för en samhällssyn som främjar just denna rätt. En teckning av en hånad religiös profet har ju inget riktat budskap till någon förutom en obegåvad manifestation över ett förakt och som jag sa tidigare, försök leva dig in i att någon skulle rikta samma förakt mot din lilla mamma om du nu har något/någon du håller hårt om hjärtat. Det har inget att göra med yttrandefrihet eller en kamp får demokrati. Det borde tom en reetard som du fatta

  Breakdancer

  2011, 3 januari kl 14:39

 84. Klartexten,

  Du sätter tydligen yttrande friheten före alla andra friheter. Att hetsa folkgrupper och medialt trakassera människor kanske inte betyder något för dig men om du inbillar dig att man skapar ett bättre Sverige genom att ge människor obehindrad rätt att häckla religioner, för vissa heliga personer etc är du i samma division som Asperger Kenneth.

  Jyllandsposten styrs av främlingsfientliga krafter och det är ett faktum. Jag tycker att yttrandefriheten är oerhört viktigt men är det inte lite väl konstigt att Mr Vilks just allierat sig med den tidningen. Hade han varit 20 år yngre hade han definitivt suttit i riksdagen för Sverigedemokraterna, en gäng lika begåvade herrar som han själv :)

  http://www.expressen.se/nyheter/1.310465/jyllands-posten-ville-inte-publicera-jesus-karikatyrer

  Breakdancer

  2011, 3 januari kl 15:00

 85. Breakdancer,

  Om yttrandefriheten ska dikteras utifrån muslimernas upplevda kränkning så kommer all religionskritik att jämställas med rasism. Och varmed homosexuella, lättklädda kvinnor, griskött eller matförtäring under Ramadan?

  Jag antar att du också läser nyheterna om alla islamistiska terrordåd som har förhindrats i Europa. Det är bara tillfälligheter som har förhindrat en katastrof. Och vilken folkgrupp är det som Vilks hetsar mot? Svenska konvertiter, araber, somalier eller asiater? Muslimerna är ingen ras som förenas av en folktillhörighet utan en trostillhörighet!

  Humanist

  2011, 3 januari kl 16:19

 86. Humanist, Nä, JAG är inte upprörd. Men jag förstår den muslim som känner sig upprörd över att någon förolämpar honom bara för att få publicitet. Precis som jag förstår den kristna som blir upprörd om någon förlämpar honom bara för att få publicitet. Vår yttrandefrihet (som är viktig) gör att det helt klart ska vara tillåtet, och därmed också förkastligt med åtgärder mot den som utnyttjar yttrandefriheten. MEN, yttrandefrihet kräver också att man visar ansvar, och det tycker jag inte att Lars Vilks visar.

  Sven Tycker

  2011, 3 januari kl 17:06

 87. Du skriver att vilks utnytjar yttrandefriheten för att förfölja just muslimer detta är patetiskt och en aning överkurs.Att bli kränkt eller förolämpad är väl högst personligt.Var går då gränsen,enligt mitt sätt att se det måste svensk lag gälla.Att sedan en del muslimer vill spränga allt o alla o sig själva i bitar gör ju saken inte bättre.Vill påpeka att Islam fortfarande lever på 1400 talet.En religion som man inte kan reformera över tid är dömd att gå under.Hur du än vänder o vrider på problematiken passar inte ortodox islamism i i vårt samhälle utan bör bekämpas med alla medel.För övrigt har jag synpunter på en hel del i vårt samhälle men kanske inte ska nämna det för att slippa bli anklagad för hets mot Bp Ok Sj samer mm.

  Lucas

  2011, 3 januari kl 17:34

 88. Sven Tycker,

  Så vitt jag vet står det inget i yttrandefrihetslagen att man ska visa ”ansvar”, eller att yttrandefriheten skall användas på ett ansvarsfullet eller fint sätt.

  Kenneth Karlsson

  2011, 3 januari kl 17:47

 89. Jag vill att flera sätter sig in i problemet med Islam.
  Det finns två sätt att tolka koranen och det finns belägg
  för båda tolkningar.En fredlig lugn o nästan passiv tolkning och så den som Islamisterna använder vilken predikar heligt krig mot de som är otrogna hur kvinnor ska vara, klä sig, bli behandlade med flera fruar, att kunna ta sig en 10 åring till hustru osv.Att konvertera ska bestraffas med döden.Vist kan man tolka även NT i vår bibel olika men Jesus predikar i alla fall inte våld mot oliktänkande.

  Lucas

  2011, 3 januari kl 17:49

 90. Sven Tycker,

  Vår yttrandefrihet tar utgångspunkt i individen och inte politiska och religiösa ideologier. Det innebär att det är helt oproblematiskt att skymfa och häda politiska och religiösa symboler. Samtidigt är det straffbart att förtala individer och hetsa mot etniska folkgrupper. När vissa påstår att Lars Vilks intention är att hetsa mot folkgrupper så har dem inte förstått skillnaden på etnisk och religiös tillhörighet. Och när man påstår att Lars Vilks endast vill ha publicitet bortser man ifrån att hans rondellhund ursprungligen var ämnad åt en konstutställning på en hembygdsgård i lilla värmländska Tällerud långt ifrån världens händelsecentrum.

  Hade han fått ställa ut där hade det inte blivit en stor sak av det hela. Men tack vare en missriktad välvilja mot världens alla muslimer fick den ett globalt symbolvärde genom publiceringen i Närkes Allehanda när de ifrågasatte utställningsförbudet. Samtidigt är det kriminellt förtal av Lars Vilks när man försöker att sprida falska uppgifter om hans intentioner och syften i avsikt att utsätta honom för andras missaktning.

  Humanist

  2011, 3 januari kl 17:50

 91. Breakdancer,

  Som du själv säger: lagstiftningen mot hets mot folkgrupp tillåter en, som du menar obegåvad, konstnär som Lars Vilks att rita sin rondellhund.

  Hur menar du då egentligen, att lagstiftningen ska skrivas om så att t.ex. Ecce Homo (som också kränkte troende) eller annan provokativ konst som kritiserar och ironiserar över en religion och dess religiösa symboler förbjuds? Ska din nya lag också gälla kritik mot ideologier? – för det finns säkert människor som blir kränkta om man skriver illa eller ironiserar över t.ex. socialdemokratin.

  Angående att du jämställer rita en teckning med mordhot; du skrev så här: ”Tom Kenneth Karlsson och humanister borde väll förstå sig på den enkla logiken i att om man tar och slänger sten tillräckligt länge dimper det ner en tillbaks förr eller senare”

  Det tolkar jag som att du jämställer handlingarna. Vilket det ju inte är, inte ens lagen jämställer de två sakerna.

  Sedan motsäger du dig igen, du skriver: ”En teckning av en hånad religiös profet har ju inget riktat budskap till någon förutom en obegåvad manifestation över ett förakt”.

  Nej just det, teckningen är inte riktad mot någon enskild person, förutom Muhammed kanske, ändå så menar du samtidigt att det kan liknas med personliga påhopp som att kränka en enskild människas mamma. Skillnad dock som du säkert kan förstå.

  Det du egentligen säger: Man ska inte kränka symboler och tankesätt som kan få människor att bli arga och ledsna. Använder du samma principer på nazisterna – att man inte får rita ironiska bilder av Hitler därför att det kan kränka nazisters känslor?

  Till sist, ett tips: du borde hyfsa ditt språk, och minska ner dina personangrepp. Tror att det bara är du själv som förlorar på det aggressiva tonfallet.

  Kenneth Karlsson

  2011, 3 januari kl 18:10

 92. Breakdancer: Klartexten,
  Du sätter tydligen yttrande friheten före alla andra friheter. Att hetsa folkgrupper och medialt trakassera människor kanske inte betyder något för dig men om du inbillar dig att man skapar ett bättre Sverige genom att ge människor obehindrad rätt att häckla religioner,

  Breakdancer mfl extremkonservativa vill tillbaks i tiden ca 200 år. Då man kunde åtalas för hädelser och smädande av kyrkan och kungamakten. Då hade man inte ”obehindrad rätt att häckla religioner”.

  Vi andra upplysta demokrater kan lugnt fortsätta smäda skäggiga, våldsbejakande, homofoba och fr a utdöda patriarker från öknen på andra sidan jordklotet. De förtjänar inte bättre.

  markus

  2011, 3 januari kl 18:56

 93. Breakdancer mfl extremkonservativa vill tillbaks i tiden ca 200 år. Då man kunde åtalas för hädelser och smädande av kyrkan och kungamakten. Då hade man inte ”obehindrad rätt att häckla religioner”.

  Vi andra upplysta demokrater kan lugnt fortsätta smäda skäggiga, våldsbejakande, homofoba och fr a utdöda patriarker från öknen på andra sidan jordklotet. De förtjänar inte bättre.

  markus

  2011, 3 januari kl 18:57

 94. Humanist,

  Nu svamlar du igen. Muslimer tar ju inte illa upp om du lever ditt liv bäst du vill, äter griskött, går lättklätt etc. MEN att sakligt kritisera en religion är en sak, att häckla en profet genom en provokativ bild är något HELT annat. Man kan ju sätta vem som helst i ledande befattning som rondellhund och det hade ju inte varit ett dugg anmärkningsvärt men när Mr Vilks gör det är det ju av den enda anledningen att han i sitt autistiska intellekt vet att personen i fråga är helig därav skapar det onda känslor som ger vatten till hans föreställning att bara för att man föds in i religionen Islam så skulle man vara extra våldsbenägen etc.

  Ditt teoretiska svammel om problematiken kring att dra gränser är bara ett problem ryggradslösa rättshaverister skapar. Normalt fungerande känner av vart gränsen går för kränkning :)

  Breakdancer

  2011, 3 januari kl 19:28

 95. Kenneth Karlsson: Breakdancer,
  Som du själv säger: lagstiftningen mot hets mot folkgrupp tillåter en, som du menar obegåvad, konstnär som Lars Vilks att rita sin rondellhund.
  Hur menar du då egentligen,att lagstiftningen ska skrivas om så att t.ex. Ecce Homo (som också kränkte troende) eller annan provokativ konst som kritiserar och ironiserar över en religion och dess religiösa symboler förbjuds? Ska din nya lag också gälla kritik mot ideologier? – för det finns säkert människor som blir kränkta om man skriver illa eller ironiserar över t.ex. socialdemokratin.Angående att du jämställer rita en teckning med mordhot; du skrev så här: ”Tom Kenneth Karlsson och humanister borde väll förstå sig på den enkla logiken i att om man tar och slänger sten tillräckligt länge dimper det ner en tillbaks förr eller senare”Det tolkar jag som att du jämställer handlingarna. Vilket det ju inte är, inte ens lagen jämställer de två sakerna.Sedan motsäger du dig igen, du skriver: ”En teckning av en hånad religiös profet har ju inget riktat budskap till någon förutom en obegåvad manifestation över ett förakt”.
  Nej just det, teckningen är inte riktad mot någon enskild person, förutom Muhammed kanske, ändå så menar du samtidigt att det kan liknas med personliga påhopp som att kränka en enskild människas mamma. Skillnad dock som du säkert kan förstå.Det du egentligen säger: Man ska inte kränka symboler och tankesätt som kan få människor att bli arga och ledsna. Använder du samma principer på nazisterna – att man inte får rita ironiska bilder av Hitler därför att det kan kränka nazisters känslor?Till sist, ett tips: du borde hyfsa ditt språk, och minska ner dina personangrepp. Tror att det bara är du själv som förlorar på det aggressiva tonfallet.    

  Spelar du bara dum eller är du helt korkad. TROR du verkligen att teckningarna är ritade för att kränka en poet som varit död i över 1000 år :D.

  Sen har din autism gjort det svårt för dig ännu en gång. Det jag sade och även menade var att när man skissar ihop hans små obegåvade teckningar vet man ju att man slår direkt in i människors hjärtan, exakt lika hårt som det skulle vara om någon ritade ihop en karikatyr på EXEMPELVIS din lilla försupna mamma sittandes som rondellhund och när man utför sådana handlingar finns det människor som tappar fattningen och det räknade han iskallt med. Jag tycker Svenska staten slösar pengar på Vilks bevakning om jag ska vara riktigt ärlig, han kan bekosta den själv nu när han skott sig på människors illamående.

  Breakdancer

  2011, 3 januari kl 19:37

 96. markus,

  Du är ingen upplyst demokrat, bara en förmodad mobb offer alternativ finnig datanörd som vänt ekvationen offer till förövare 😉

  Breakdancer

  2011, 3 januari kl 19:48

 97. Breakdancer,

  En enkel fråga: Om jag ritar en nidbild av Hitler, (som liksom poeten är död och som liksom poeten många håller som den högsta människa som levat på jorden), tycker du då att det är jag som får skylla mig själv om nazister anfaller mig, hotar mig, och försöker bränna mig inne?

  Kenneth Karlsson

  2011, 3 januari kl 21:08

 98. Kenneth Karlsson,

  Kenneth, Hitler stod bakom en ideologi där man ville utrota ett folkslag och som gav sitt praktiska uttryck i att hela Europa sattes i brand. Ingen som i ett extremfall skulle värdera Hitler som en profet kan betraktas som någorlunda frisk. LÅNGT fler än 99 procent av alla muslimer world wide lever enkla, fredliga liv och strävar efter allt det som vilken medel Svensson som helst, fred, trygghet, kärlek mm.

  Att kränka en nazist är ju som att ”fight fire with fire” med de medel som faktiskt just nazisterna propagerar för. Att kränka en profet är det inte. Även om en del förvirrade fanatiker tolkar Charia lagarna som en rättfärdig väg att bekämpa de övergrepp de upplever sig utsättas för har hundra miljontals muslimers kärlek till sin profet inget att göra med det och det ingår inte i deras trosuppfattning.

  Ett starkt, bra samhälle vilar på respekt, ödmjukhet, öppenhet och definitivt åsiktsfrihet men när alla dessa friheter ger sitt uttryck i att man siktar in sig på en redan utsatt grupp människor, med avsikt att häckla det mest heliga de håller nära sitt hjärta kommer jag ALDRIG att stå passivt och titta på. Man måste stå upp för de svaga och ta debatten närhelst den dyker upp, så är det bara. Jag anser mig vara socialliberal, är inte troende och har inga son helst koppling till någon extrem grupp men det är mitt civilkurage som gör att jag skriver härinne.

  Jag har varken tid eller ork att tugga på mer om denna sakfråga nu.

  Tack och adjö

  Breakdancer

  2011, 3 januari kl 21:33

 99. Kenneth Karlsson: Breakdancer, En enkel fråga: Om jag ritar en nidbild av Hitler, (som liksom poeten är död och som liksom poeten många håller som den högsta människa som levat på jorden), tycker du då att det är jag som får skylla mig själv om nazister anfaller mig, hotar mig, och försöker bränna mig inne?  (Citera)  (Svara)

  För att svara på din fråga har du då enligt signaturen Breakdancer gjort dig skyldig till hets mot etnisk folkgrupp, den nazistiska folkgruppen, och är därmed kriminell. Det är en rasistisk handling som naturligtvis förtjänar repressalier.:-)

  Humanist

  2011, 3 januari kl 21:42

 100. Kenneth Karlsson: som liksom poeten

  ”Poeten”….?

  Hahaha!

  mohammad

  2011, 3 januari kl 21:50

 101. Humanist,

  :D. Det var lite roligt måste man säga, du verkar ha en mildare form av autism ;).

  ”Citera:
  Folkgrupp är en benämning på en grupp av människor som på ett- eller flera sätt skiljer sig från andra grupper. Folkgrupper kan vara etniska, exempelvis samer och romer. Det kan även handla om trosbekännelse, och då innefatta exempelvis kristna och judar. Personer av en viss sexuell läggning anses också vara en folkgrupp – dock ej etnisk – och begreppet omfattar därigenom bland annat hetero- och homosexuella. Således kan alla människor på olika sätt anses ingå i en eller flera folkgrupper. Det kan tilläggas begreppet ”folkgrupp” inte är analogt med minoritet.

  I Sverige är det olagligt att hota eller uttrycka missaktning för en folkgrupp. Det som omfattas av lagen är: ras, hudfärg, nationellt ursprung, etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning. Den sistnämnda kriminaliserades genom lag 2002:800.”

  Så vår vän, med begåvningsgrad som en treårings och som var tvungen att åka över sundet till vårt kära grannland Danmark och alliera sig med en främlingsfientlig tidning i sin strävan att ”uttrycka sin åsiktsfrihet” och som resulterat i att han i dagsläget kostar det Svenska folket lite drygt en miljon svenska kronor PER MÅNAD ballanserar på en mycket skör, tunn linje. 😉

  Breakdancer

  2011, 3 januari kl 21:58

 102. Breakdanceer. Jag bara undrar vem som har åkt över sundet till Danmark och allierat sig med en främlingsfientlig tidning?
  Missaktning mot folkgrupp innefattar inte kritik av religion och den ideologi den bär med sig.
  När du beskriver den muslimska världen med 99 % som bara vill leva i all fredlighet får man nog justera dessa siffror direkt eller indirekt. Hela Mellanöstern består av gangsterstater utan demokrati, styrda av en teokrati där homosexuella avrättas, kvinnor förtrycks, etc. Enligt religionens sharialagar. Åtskilliga muslimer ser positivt på införandet av sharialagar även utanför Mellanöstern. Religionen, när den blandar sig i politiken, kan självklart kritiseras och även i satirisk form. Det borde vi kunna vara överens om.

  Lars Vilks

  2011, 3 januari kl 22:12

 103. Säpo, som med en gigantisk stor sannolikhet sitter och febrilt läser allt som skrivs härinne, fakturera Vilks för guds skull så denna historia inte blir allt för pinsam, man skulle ju kunna öppna upp ett nytt äldreboende i världsklass för pengarna eller spendera dem på ett nytt dagis istället :)

  Breakdancer

  2011, 3 januari kl 22:19

 104. Breakdancer,

  Lars Vilks rondellhund har redan prövats juridiskt och är fullt legitim. Däremot faller dina egna utfall mot Lars Vilks under förtalsparagrafen och är en straffbar handling.

  Humanist

  2011, 3 januari kl 22:28

 105. Lars Vilks: Breakdanceer. Jag bara undrar vem som har åkt över sundet till Danmark och allierat sig med en främlingsfientlig tidning?
  Missaktning mot folkgrupp innefattar inte kritik av religion och den ideologi den bär med sig.
  När du beskriver den muslimska världen med 99 % som bara vill leva i all fredlighet får man nog justera dessa siffror direkt eller indirekt. Hela Mellanöstern består av gangsterstater utan demokrati, styrda av en teokrati där homosexuella avrättas, kvinnor förtrycks, etc. Enligt religionens sharialagar. Åtskilliga muslimer ser positivt på införandet av sharialagar även utanför Mellanöstern. Religionen, när den blandar sig i politiken, kan självklart kritiseras och även i satirisk form. Det borde vi kunna vara överens om.    

  Att rita en rondellhund av en profet är väll i mildaste laget att betrakta som ”kritik” mot en religion. Sen så talar du om gangsterstater som styrs av teokrati så försöker du dra med den vanliga medborgaren som i mångt och mycket bara vill existera. Du borde satsa en del av de slantar du anskaffat dig, åka till Afghanistan samt tio andra muslimska länder och intervjua 1000 personer på gatan så du får en korrekt världsbild. 50 procent av alla du hånar är kvinnor och bara där kanske du skall fråga dig hur många som vill leva i ett samhälle styrt av charia lagar. Allt det teoretiska svammel du och ”humanisten” mfl häver ur er skapar ett polariserat, hårt samhälle som skapar MÄNGDER med främlingsfientlighet och lidande i kölvattnen. Som jag ser det är du skyldig oss Svenskar en miljon svenska kronor varje månad du inte bekostar ditt eget skydd. 10 utsatta, misshandlade kvinnor hade kunnat leva säkert för de pengarna istället.

  Men jag har sagt att jag inte ska skriva mer så jag lägger ner nu för trotts allt, du lever ju av all den uppmärksamhet du skapat kring dig i elfte timmen av din karriär

  Breakdancer

  2011, 3 januari kl 22:34

 106. Humanist: Breakdancer,
  Lars Vilks rondellhund har redan prövats juridiskt och är fullt legitim. Däremot faller dina egna utfall mot Lars Vilks under förtalsparagrafen och är en straffbar handling.    

  Bara för att Vilks rondellhund slank mellan stolarna i Sverige säger det ingenting om hur juridisk riktig den egentligen är och om du fiskar efter att han skulle utsatts för något förtal inne på ett forum som han själv modererar… SÅ dum är du väll ändå inte :)

  Breakdancer

  2011, 3 januari kl 22:38

 107. Breakdancer,

  Det verkar som du äntligen har förstått konceptet. När Vilks hädar profeten Muhammed slår han samtidigt ett slag för den vanliga medborgaren i muslimska länder som tvingas leva under ett teokratiskt förtryck med Muhammeds sharialagar.

  Humanist

  2011, 3 januari kl 22:42

 108. mohammad,

  ”Poeten” – kanske en freudiansk felskrivning, för han var ju också hyfsad på att dikta ihop en historia, den småkåte profeten.

  Kenneth Karlsson

  2011, 3 januari kl 22:44

 109. Breakdancer,

  När en muslimsk grupp i framtiden säger till dig att du absolut inte får tala illa om Mohammad, och du får absolut heller inte skoja om honom, för då sårar du en utsatt grupp människor bestående av 1,4 miljarder individer, vad säger du då?

  Kenneth Karlsson

  2011, 3 januari kl 22:49

 110. Breakdancer. Sansa dig något. Det du talar om är politiska beslut. Vill du ändra på säkerhetssystemet, tala med dina politiker.

  Lars Vilks

  2011, 3 januari kl 22:54

 111. Lars Vilks,

  Det är ironi Lars, ingen människa i Sverige skall behöva leva under dödshot oskyddad, oavsett vad denne nu har gjort och definitivt inte pga ett par karikatyrbilder. Trygghet är en mänsklig rättighet givetvis

  Breakdancer

  2011, 3 januari kl 23:03

 112. Kenneth Karlsson: mohammad,
  ”Poeten” – kanske en freudiansk felskrivning, för han var ju också hyfsad på att dikta ihop en historia, den småkåte profeten.    

  Det smyger fram en mer pervers sida allt efter som man följer dina inlägg.. Du har mer i bagaget än bara autism visar det sig… 😉

  Breakdancer

  2011, 3 januari kl 23:09

 113. Alla ni som debatterar om bilden av profeten, måste förstå det att eftersom det i de flesta fall varit förbjudet att avbilda profeten och i mot islamsk lag kan ju inte någon veta hur han såg ut.Kanske Vilks rondellhund är närmare sanningen än vi anar ,jag tror på att muhammed har utvecklats som rondellhund i mecka till profet i vårat århundrandet inte så fel.I min forskning under ett långt liv tror jag på att rondellhunden är en kossmisk gåva till oss på jorden för att leva i fred.

  Lucas

  2011, 3 januari kl 23:57

 114. Jag tror att det som finns i vintergatan, alltet även kallat är det som vi ska rätta oss efter.Om vi inte bryr oss kommer Wrihyt den starke att storma oss och förgöra vårt sol system.Den som skrattar åt detta inlägg ska döden dö och förbannat var er avkomma ty mycket dynamit ska åtskilja eder från livet och sanningen och ni skola ligga där ooch kräla i stoftet av dalademokrater.Jag tror även på en profet som är av ondo som heter Muhammed som är en pedofil som knullade unga flickor på sin tid twii.Men jag tror på att han ångrade sig och bad Allah om ursäkt för han kom bara inte in!!!!!!!!

  Lucas

  2011, 4 januari kl 00:12

 115. Breakdancer: markus,
  Du är ingen upplyst demokrat, bara en förmodad mobb offer alternativ finnig datanörd som vänt ekvationen offer till förövare     

  Se där, så talar diktaturens kreatur. 😀

  markus

  2011, 4 januari kl 00:15

 116. Nästa debatt bör handla varför kom inte M in var den för stor eller fanns det inte glidmedel på den tiden.Sorry herr profet men aftonbladet och våra läsare vill gärna veta.

  Lucas

  2011, 4 januari kl 00:20

 117. oj oj kom med faxen från min kusin i USA kanske FBI är InblanVad är sanning om profeten Muhammed och hans kvinnor? Innan man kommenterar predikanten Runar Sögaards påstående i Filadelfiakyrkan i Stockholm om att Muhammed var en ”förvirrad pedofil” finns det anledning att studera fakta i målet.
  Så länge Muhammeds första hustru Khadidja levde – de gifte sig 595 och hon dog 619 – var hon enda hustrun. Men när hon dött skaffade Muhammed sig snabbt fler kvinnor.
  Här följer en förteckning över de kvinnor Muhammed gifte sig med åren 623-628 samt, där uppgifter finns, brudens ålder när äktenskapet ingicks. (Uppgifterna kommer från Jan Opsahl, Lydighetens vei, Oslo, s. 350; jfr Jørgen BÆk Simonsen, Islamlexikonet, s. 191 ff.):
  Aisha (9 år)
  Hafsa (18)
  Umm Salama (29)
  Zainab I (30)
  Djuwairiya (20)
  Zainab II (35?)
  Maria
  Umm Habiba (35)
  Safia (17)
  Maimuna (27)
  Raihana

  Uppenbarligen var inte alla hustrur, utan minst tre var konkubiner – bihustrur och älskarinnor – däribland judinnan Raihana och den kristna Maria. De ville tydligen inte konvertera till
  islam och blev därför konkubiner.

  Muhammed verkar även ha haft en lösare relation med ytterligare några kvinnor: Omm Sharik, Maimuna, Zainab III och Chaola (Robert Morey, Islams invasion, s. 78 f.).
  Enligt Muhammeds favorithustru, Aisha, lär han ha sagt: ”Tre ting i denna värld har varit mig särskilt kära. Jag har älskat kvinnor och vällukter, men mitt hjärtas tröst har varit bönen”, (Sören Wibeck, Religionernas historia, s. 221.)

  Redan under Muhammeds eget liv blev hans sexuella aptit föremål för kritik. Judarna i hans omgivning undrade vad det var för profet som i 50-årsåldern började bygga upp ett harem.
  Till och med hustrurna själva reagerade:
  ”En kort tid härefter hade Muhammed nio hustrur, konkubinerna oräknade. Ett så stort harem var inte problemfritt. Fruarna hade var sin hydda på moskéns gård, och för att undvika svartsjuka tillbringade han nätterna i tur och ordning hos dem. Detta rullande schema blev sedan en regel för muslimer med flera hustrur”, (Wibeck, s. 220.)
  Även favorithustrun Aisha
  kommenterade Muhammeds dragning till andra kvinnor, (AndrÆ-Widengren, Muhammed. Hans liv och hans tro, 1967, s. 200f)

  Egentligen får muslimer bara ha fyra hustrur (Koranen, Sura 4:3), men Allah gav Muhammed den ena dispensen efter den andra. Till sist blev han ändå förbjuden att äkta fler hustrur.
  I fortsättningen fick han nöja sig med älskarinnor/slavinnor. Detta framgår av Koranen:
  ”Hädanefter är det ej tillåtet för dig [Muhammed] att äkta andra kvinnor och icke heller att taga andra hustrur i stället, även om deras skönhet skulle behaga dig, utan blott de slavinnor, över vilka du råder, ty Gud är väktare över allting”, (Sura 33:52, Zetterstéens övers.)

  Av Muhammeds många äktenskap är det framför allt två som väckt starka reaktioner. I det ena fallet handlar det om att han fattat tycke för sonhustrun Zainab, som var gift med hans adoptivson Zaid. Med lock och pock lyckades han driva fram en skilsmässa, varefter han kunde gifta sig med Zainab.
  Stora delar av sura 33 ägnas åt att legitimera detta, med
  en specialklausul för Muhammed i 33:49. När Muhammed fick den uppenbarelse som ligger bakom sura 33, kommenterade hustrun Aisha litet syrligt:
  ”Sannerligen, din Herre skyndar sig att lyda dig”, (Karen Armstrong, Muhammed. En biografi, MånPocket, s. 208.)

  Än mer omdiskuterat är äktenskapet med favorithustrun Aisha:
  ”Aisha … utsågs till hans hustru när hon var bara sex år. Bröllopet stod när hon var nio och Muhammed 50. Efter tidens sed var detta inte särskilt uppseendeväckande. I Iran är det utifrån profetens exempel fortfarande nio år som gäller som giftasålder för flickor”, (Wibeck, s. 220)

  Kristendomens bibel anger aldrig en lämplig giftasålder. Men man kan notera, att i romarriket var många flickor gifta redan i 12-årsåldern, och äktenskap med tioåringar var inte ovanliga (Rodney Stark, The Rise of Christianity. A Sociologist Reconsiders History, s. 105 ff).

  Man kan av flera skäl ifrågasätta Runar Sögaards ordval i hans predikan i Filadelfiakyrkan i mars. Men fakta i målet är alltså
  följande:
  När Muhammed var 58 år gammal hade han ett dussin kvinnor, hustrur och konkubiner, varav den yngsta, 14-åringen Aisha, varit hans hustru i fem år.
  dat.Nej för glödheta H köp en koran och läs på!!!!

  Lucas

  2011, 4 januari kl 00:35

 118. Alla ni som har en massa skumma och felaktiga åsikter vad Koranen innehåller varför inte studera mera och kom till baka med fakta inte bara vad ni tror eller vad som andra har sagt till er.

  Lucas

  2011, 4 januari kl 00:40

 119. Faan börjar bli snart 50+ är så jäkla avundsjuk tänk att få knulla på alla dessa snyggingar i Guds namn inte undra på att M inte hade några potensproblem .

  Lucas

  2011, 4 januari kl 00:59

 120. Men för er egen skull varför skriva en massa skit och bråka med varandra.Ta till er Koranen läs och begrunda och kom igen med era synpunkter.Jag försöker gång på gång att beskriva vad Koranen handlar om och ni som skriver på detta forum fortsätter bråka om ja vadå en massa skitsaker.Det finns två tolkningar som är genomgående i koranen.Den stilla underfunderliga tron där frid råder+ den tron som mång Ilsamister tror på och bägge tolkningarna kan man få stöd i Koranen utan att behöva anstränga sig.

  Lucas

  2011, 4 januari kl 01:18

 121. Lars Vilks,

  En reflektion – mot bakgrund av ditt brandtal över yttrandefriheten i slutklämmen synes hela saken vara en uppenbar cirkulär konstruktion av konstnär och ansvarig utgivare i salig enighet.

  Fullständigt onödigt att dina Mo-doggies kom att publiceras då ju inget är vunnet, betänk att tiden innan fanns inget yttrandefrihetshot att kontraargumentera, någon terrorverksamhet i landet eller något hot mot din person.

  Teckningarna hade passat bäst att arkivera i ”stora” byrålådan.

  mohammad

  2011, 4 januari kl 10:17

 122. Humanist: Lars Vilks rondellhund har redan prövats juridiskt och är fullt legitim.

  Saken har såvitt jag känner till aldrig prövats rättsligt utan enbart varit föremål för åtalsanmälan.

  mohammad

  2011, 4 januari kl 10:24

 123. mohammad,

  Du behöver inte vara orolig. Dåvarande justitiekansler Göran Lambertz slog fast redan för tre år sedan att hetslagstiftningen inte innebär ett förbud att kritisera eller angripa religioner.

  Humanist

  2011, 4 januari kl 11:38

 124. Jag var bara tvungen att sticka in efter att jag läst knäppgöken Lucas alla perversa inlägg. Jag har nu förstått vilket dårhus du har byggt in dig i Lars och vilka perversa beteende störda individer som allierat sig med dig. Inte ens en psykiatriker skulle orka ta tag i dig Lucas 😉

  Din legitimitet som ”konstnär” är ju helt bortblåst. Ni står verkligen för bottenskrapet av det Svenska folket och om det är ni som vill hålla fanan för en villkorslös yttrandefrihet kan jag bara med glädje och belåtenhet betrakta denna cirkusföreställning med ett hånflin! 😀

  Breakdancer

  2011, 4 januari kl 13:27

 125. Lucas,

  Hela bunten måste ju vara medlemmar i Aspergers syndroms riksförbund. Hade du varit en fotbollsmålvakt hade du varit så bortfintad att man fick leda ner dig från läktarna efter varje bakåtmål. Det handlar ju inte ett dugg om din perverterade åsikt om koranen, det handlar om att vis a hänsyn och respekt mot andras trosuppfattning. Ingen har ju sagt något om en saklig debatt eller en sund reflektion men när du på ett överlägset och sarkastiskt sätt lägger fram din sak får allt ett annat ljus. Detta är ett klassiskt fall av en gravt sinnessjuk perssons projektioner, inget annat. Lika galet som en självmordsbombares projektion av sin aggression är dina sarkastiska påhopp. Man kan skriva ihop sjuka, sarkastiska texter om precis vad och vem som helst. Hade jag kunnat läsa om ditt liv hade man med säkerhet kunnat såga dig vid fotknölarna men vilken normal Svensk hade lagt ner tid på det, samma sak gäller er fanbärare Vilks etc.

  Månggifte är en kulturell aspekt som var tolererat i en massa kulturer vid den tiden. För en frisk människa är detta inget märkligt historiskt fenomen min lilla sjuka vän :)

  Breakdancer

  2011, 4 januari kl 13:40

 126. Mohammad,

  tvärt om, du har all anledning att vara orolig: risken är stor att koranens innehåll kan bedömas som hets mot folkgrupp.

  För övrigt tycker jag det är bedrövligt att det finns svenska människor som anklagar Vilks för den uppkomna situationen. Jag förstår inte varför de inte emigrerar? Det finns gott om ofria länder att flytta till.

  JohannaV

  2011, 4 januari kl 14:12

 127. Humanist: Dåvarande justitiekansler Göran Lambertz slog fast redan för tre år sedan

  Som statens företrädare i yttrande och tryckfrihetsmål gjorde justitiekanslern bedömningen att han inte skulle kunna vinna målet, därför åtalade han inte.

  Saken har således inte varit föremål för rättslig prövning.

  Sorry…!

  mohammad

  2011, 4 januari kl 14:40

 128. JohannaV,

  Om alla som står upp för människors lika värden och försvarar ord som respekt, tolerans, ödmjukhet och som står upp för svaga i samhället skulle emigrera skulle Sverige bli ett riktigt dårhus.

  Det roligaste av allt är att alla ni som så hårt försvarar Lars är ju på ren Svenska ett okultiverat whithe trailor trash pack med en skrämmande snäv världssyn.

  Asperger Kenneth, Perverterade Lucas och ”Humanisten” som på fullaste allvar anser att Svensken är förtyckt och fritagen rätten att häda med en av världens mest toleranta yttrandefrihetslagstiftning.

  Du kan väll ta och emigrera till Danmark eller Finland istället 😉

  Breakdancer

  2011, 4 januari kl 14:40

 129. Breakdancer,

  Jag har redan besvarat dina åsiktsfränder här:
  http://www.vilks.net/2010/12/13/del-1123-analysen/#comment-286003

  Jag kan nu lägga till Nils Sundin, Sven Tycker och Breakdancer till listan på samhällets fiender.

  PS. Jag skräms faktiskt av din Danmarks- och Finlandsfobi. Och vad beträffar dina åsikter för övrigt kan jag bara säga att större ondska finns inte än den som förkläs till godhet.

  JohannaV

  2011, 4 januari kl 15:31

 130. mohammad,
  ”Som statens företrädare i yttrande och tryckfrihetsmål gjorde justitiekanslern bedömningen att han inte skulle kunna vinna målet, därför åtalade han inte.”

  Just det! Du får bestämt bege dig till Pakistan för att finna en åklagare som är beredd att åtala Vilks.

  Humanist

  2011, 4 januari kl 15:43

 131. Breakdancer,
  ”Om alla som står upp för människors lika värden och försvarar ord som respekt, tolerans, ödmjukhet och som står upp för svaga i samhället skulle emigrera skulle Sverige bli ett riktigt dårhus.”

  Du blandar bestämt ihop begreppen. Tolerans är att tillåta människor att tro på allsköns vidskepelse och det är omistlig rättighet i Sverige. Men när du kräver att alla andra ska visa respekt för Gudar och profeter då har vi snart fått samma dårhus i Sverige som i den underutvecklade muslimska världen.

  Humanist

  2011, 4 januari kl 15:56

 132. Humanist: mohammad,
  ”Som statens företrädare i yttrande och tryckfrihetsmål gjorde justitiekanslern bedömningen att han inte skulle kunna vinna målet, därför åtalade han inte.”Just det! Du får bestämt bege dig till Pakistan för att finna en åklagare som är beredd att åtala Vilks.    

  Det räcker med Tyskland 😉

  Breakdancer

  2011, 4 januari kl 16:04

 133. Humanist: Breakdancer,
  ”Om alla som står upp för människors lika värden och försvarar ord som respekt, tolerans, ödmjukhet och som står upp för svaga i samhället skulle emigrera skulle Sverige bli ett riktigt dårhus.”Du blandar bestämt ihop begreppen. Tolerans är att tillåta människor att tro på allsköns vidskepelse och det är omistlig rättighet i Sverige. Men när du kräver att alla andra ska visa respekt för Gudar och profeter då har vi snart fått samma dårhus i Sverige som i den underutvecklade muslimska världen.    

  Jag kräver ingenting och jag står till 100 procent bakom trosuppfattningar, ateism etc. men när man gömmer sig bakom yttrandefriheten för att hugga en FOLKGRUPP, visa sitt förakt och sin sarkasm mot en helig person menar jag att man skapar ett sämre Sverige, ett Sverige som polariseras och det på bekostnad av ett försämrat samhällsklimat. Man tom utsätter Svenskar runt om i världen för onödiga risker, förstör affärer för Svenska företag som i en förlängning drabbar stadskassan etc etc etc etc…

  Att hetsa upp människor i vilket syftet nu är skapar ju knappast några positiva värden.

  Breakdancer

  2011, 4 januari kl 16:13

 134. Breakdancer. I dina ivriga utfall blir precisionen lidande. Du skriver att min legitimitet som konstnär är helt bortblåst. Den saken avgörs av konstvärlden och där har den aldrig ifrågasatts. De negativa reaktionerna var dominerande 2007 men idag är det långt mera balanserat. En konstnär med bortblåst legitimet inbjuds inte till filosofiska institutionen vid Uppsala universitet för att presentera sitt projekt.
  Jag menar, lite ordning kan vi ha på saker och ting även om affektens vågor svallar högt.

  Lars Vilks

  2011, 4 januari kl 16:31

 135. Breakdancer,

  ”Jag kräver ingenting och jag står till 100 procent bakom trosuppfattningar, ateism etc. men när man gömmer sig bakom yttrandefriheten för att hugga en FOLKGRUPP, visa sitt förakt och sin sarkasm mot en helig person menar jag att man skapar ett sämre Sverige, ett Sverige som polariseras och det på bekostnad av ett försämrat samhällsklimat. Man tom utsätter Svenskar runt om i världen för onödiga risker, … ”

  Bara tre frågor till Breakdancer: Vilken folkgrupp är det som Vilks ”hugger” mot, vilken är den ”helige personen” som Vilks visar förakt mot och, sist men inte minst, vem eller vilka personer gömmer sig bakom ordet ”Man”? Det sistnämnda är mycket viktigt att få svar på eftersom denna/dessa ”man” utsätter ”Svenskar runt om i världen för onödiga risker”.

  JohannaV

  2011, 4 januari kl 16:41

 136. Lars Vilks,

  Lars, att bli inbjuden till en filosofisk fakultet beklär dig knappast med en konstnärlig legitimitet men du har en poäng i det du säger med precisionen förövrigt.

  Breakdancer

  2011, 4 januari kl 16:44

 137. Breakdancer. Precision, ja. Filosofiska institutionen har en estetisk sektion. Det var till den jag blev inbjuden. Jag tog bara det som ett exempel, det finns åtskilliga konstkritiska texter som skrevs under det senaste året. Skulle jag lägga fram min kompletta legitimetetslista skulle jag kunna räkna upp utställningar som jag har deltagit i och många andra platser som jag har föreläst på. Att göra kontroversiella projekt behöver inte betyda att legitimiteten förändras i någon större utsträckning.

  Lars Vilks

  2011, 4 januari kl 16:54

 138. JohannaV: Breakdancer,
  Jag har redan besvarat dina åsiktsfränder här:
  http://www.vilks.net/2010/12/13/del-1123-analysen/#comment-286003Jag kan nu lägga till Nils Sundin, Sven Tycker och Breakdancer till listan på samhällets fiender.PS. Jag skräms faktiskt av din Danmarks- och Finlandsfobi. Och vad beträffar dina åsikter för övrigt kan jag bara säga att större ondska finns inte än den som förkläs till godhet.    

  Mycket intressant lista du stoltserar med. Hur skulle denna ”onska” ge sitt uttryck menar du. Är man ond för att man inte vill att Sverige ska bli en nation att skämmas över så fort man reser utanför dess gränser vilket jag gör väldigt ofta. Är man ond för att man motsätter sig bilden av en muslim som en förtryckare när jag suttit mig ner vid mängder med människors matbord, samtalat om livet, politik, religion runt om i världen och där jag faktiskt kan säga att den inavlade bild DU har av andra människor i mångt och mycket är helt galen.

  Är man ond för att man hävdar, av erfarenhet till skillnad från Lars att människor inte skiljer sig i grund och botten åt speciellt mycket, oavsett hudfärg, religion etc utan att det handlar om grundläggande egenskaper som sinne, hjärta etc när en människa interrakterar med sin omgivning. Varesig man gömmer sig bakom en religion, en ideologi, en myndighet, en position eller rent av yttrandefriheten i vissa fall är det samma pappskallar, i ungefär samma representativa mängd vart än man är i världen.

  Breakdancer

  2011, 4 januari kl 16:56

 139. JohannaV,

  Om du inte förstår vilken folkgrupp han hugger på eller vilken helig person han ritat karikatyr på så måste jag nog lägga ner diskussionen med dig :)

  Breakdancer

  2011, 4 januari kl 17:00

 140. Lars Vilks,

  Lars, saken är enkel. Du ritade ett gäng, enligt mig obegåvade teckningar på en helig muslimsk profet av den enkla anledningen att du ville provocera fram en reaktion och debatt samt givetvis göra en sen karriär och min poäng är att alla i Sverige skulle kunna tillskriva sig ordet ”konstnär” om det anses vara en legitim konstnärlig handling eller om någon uppriktigt skulle kalla det begåvat. Så enkelt är det.

  Breakdancer

  2011, 4 januari kl 17:05

 141. Vilket härligt gäng man debatterar med. ”Asperger Kenneth”, ”Perversa Marcus”, den ”anarkistiske humanisten” och så ”JohannaV som inte begriper vilken folkgrupp Lars attackerat. HELT LYSANDE

  Breakdancer

  2011, 4 januari kl 17:34

 142. Breakdancer. Det var som sagt det här med precision. Först och främst hade jag redan gjort karriär 2007 och var en synnerligen välkänd konstnär. Att mina teckningar skulle väcka någon debatt utanför konstvärlden förväntade jag mig inte, min kritik handlade om hur konstvärlden ser på detta ämne. Jag hade redan visat andra teckningar på en stor utställning i Norge utan några kontroverser. Utställningen i Värmland var på en mycket liten plats och skulle med största säkerhet inte ha lett till några konsekvenser om inte arrangörerna plötsligt blivit oroliga för terrorister och därför tog bort teckningarna. Så blev det en nyhet. Förmodligen hade inte ens detta medfört problem om inte Nerikes Allehanda hade publicerat dem och att en grupp muslimer inledde demonstrationer och tog kontakter för att uppmärksamma saken i Mellanöstern.

  Lars Vilks

  2011, 4 januari kl 17:49

 143. Breakdancer: Lars Vilks,
  Lars, saken är enkel. Du ritade ett gäng, enligt mig obegåvade teckningar på en helig muslimsk profet av den enkla anledningen att du ville provocera fram en reaktion och debatt samt givetvis göra en sen karriär och min poäng är att alla i Sverige skulle kunna tillskriva sig ordet ”konstnär” om det anses vara en legitim konstnärlig handling eller om någon uppriktigt skulle kalla det begåvat. Så enkelt är det.    

  Helt fel och helt utdaterad syn på konst. Lars var ju först, så det blir svårt för ”alla i Sverige” att göra om det utan att vara simpla plagiatörer. Vem som är konstnär avgör ju inte du (tack och lov) eller andra totalitära bakåtsträvare, utan konstvärldens institutioner.

  markus

  2011, 4 januari kl 18:10

 144. Breakdancer,

  Om du nu har något intelligent att komma med så rekommenderar jag dig att avstå från dina grova kränkningar och smädelser av de du debatterar med. Det skymmer liksom totalt det du vill föra fram.

  Att prata om respekt, tolerans och att man inte ska kränka andra människors religionsuppfattning och samtidigt kalla människorna här med annan åsiktsuppfattning än dig för ”Asperger Kenneth”, ”Perversa Marcus”, den ”anarkistiske humanisten”, ”autistiska” och ”white trailer trash” slår liksom tillbaka och tar död på både din värdighet och trovärdighet. Du uppfattas just som det du anklagar andra för.

  Krister

  2011, 4 januari kl 18:27

 145. Lars Vilks,

  Jag ska i ärlighetens namn medge att jag inte känner till din konstnärliga historia och kan därför inte göra en bra bedömning i just den frågan. Google funkar ju inte som informationskälla då de första 200 sidorna handlar om just teckningarna :)

  Om du ärligt kan säga att ditt uppsåt var att skapa debatt inom konstvärlden ser jag inget som helst fel med detta, tvärt om. Vill man besöka en utställning gör man det, vill man inte så kan man strunta i det.

  Det jag vänder mig mot är den publicistiska kanal som användes då man går ut i en tidning. Där anser jag att man gör ett övertramp och just hetsar en folkgrupp. Allt kommer ju lite väl tajmat med den högerradikalisering (även om jag själv står till höger i det politiska landskapet i Sverige) som pågår runt om i Europa och i en redan grovt polariserad värld som vi lever i anser jag att Sverige borde stå pall alla dessa influenser och praktisera det som hittills gjort Sverige till en nation MÅNGA i världen ansett vara lite av en utopi där vi lever i samförstånd med starka mänskliga värderingar som grund men jag är för yttrandefrihet som jag hoppas trots allt har belysts.

  Breakdancer

  2011, 4 januari kl 18:37

 146. Krister: Breakdancer,
  Om du nu har något intelligent att komma med så rekommenderar jag dig att avstå från dina grova kränkningar och smädelser av de du debatterar med. Det skymmer liksom totalt det du vill föra fram.Att prata om respekt, tolerans och att man inte ska kränka andra människors religionsuppfattning och samtidigt kalla människorna här med annan åsiktsuppfattning än dig för ”Asperger Kenneth”, ”Perversa Marcus”, den ”anarkistiske humanisten”, ”autistiska” och ”white trailer trash” slår liksom tillbaka och tar död på både din värdighet och trovärdighet. Du uppfattas just som det du anklagar andra för.    

  Ingen av de drabbade är främmande för ordet sarkasm Krister och skyddar ju rätten att villkorslöst kunna uttrycka sin åsikt regardless. Hade det varit taget ur sitt sammanhang i en annan debatt kring en annan fråga hade jag inte riktat angrepp på det sättet.

  Breakdancer

  2011, 4 januari kl 18:42

 147. Breakdance. Jag kan inte styra medierna, Nerikes Allehanda skrev en balanserad artikel om ”rätten att kränka en religion” och visade samtidigt en bild av teckningen. Den hade tidigare publicerats i bl a Aftonbladet och DN utan att någon hade reagerat. Vill du veta mer om min karriär, gå till Wikipedia.

  Lars Vilks

  2011, 4 januari kl 18:44

 148. Breakdance. Ännu lite mer precision. För vilken folkgrupp ger jag mig på. Den islamska? I den ingår otaliga folkgrupper. Eller anser du att kristna är en folkgrupp?

  Lars Vilks

  2011, 4 januari kl 18:49

 149. Breakdancer,

  Jag ställde lite längre upp i tråden en fråga til dig som du inte svarat på:
  ”När en muslimsk grupp i framtiden säger till dig att du absolut inte får tala illa om Mohammad, och du får absolut heller inte skoja om honom, för då sårar du en utsatt grupp människor bestående av 1,4 miljarder individer, vad säger du då?”

  Kenneth Karlsson

  2011, 4 januari kl 18:56

 150. Det där med aspergers var vellan ändå ett lågvattenmärke att ge sig på en folkgrupp som har det svårt redan.Men vad som gör mig mest upprörd är att jag har varit målvakt i mer än 15 år både i handboll och fotboll i de högre divisionerna.för övrig gå till ditt bibliotek låna koranen och läs på Guds egna ord som man inte kan rucka på eller omtolka.Som sagt det finns två vägar i tolkningen av koranen den stillsamma som manar till fre och försoning,samt den mera våldsamma som vi i dagligt tal kalla för islamister det är den gruppen jag skriver om som måste stoppas.Jag har inget emot troende muslimer av den andra skola det vill säga den fredliga varianten.

  Lucas

  2011, 4 januari kl 18:58

 151. markus:
  Helt fel och helt utdaterad syn på konst. Lars var ju först, så det blir svårt för ”alla i Sverige” att göra om det utan att vara simpla plagiatörer. Vem som är konstnär avgör ju inte du (tack och lov) eller andra totalitära bakåtsträvare, utan konstvärldens institutioner.    

  Exakt VAD skulle Lars vara först med?

  Breakdancer

  2011, 4 januari kl 19:22

 152. Lars Vilks: Breakdance. Ännu lite mer precision. För vilken folkgrupp ger jag mig på. Den islamska? I den ingår otaliga folkgrupper. Eller anser du att kristna är en folkgrupp?    

  Du hetsar troende muslimer om du inte har greppat det än :)

  Breakdancer

  2011, 4 januari kl 19:27

 153. Då vill du alltså mena att min teckning av Jesus som pedofil som gjordes vid samma tid hetsar troende kristna?

  Lars Vilks

  2011, 4 januari kl 19:34

 154. Vad jag var först med var att behandla ämnet som ett konstprojekt.

  Lars Vilks

  2011, 4 januari kl 19:36

 155. Kenneth Karlsson: Breakdancer,
  Jag ställde lite längre upp i tråden en fråga til dig som du inte svarat på:
  ”När en muslimsk grupp i framtiden säger till dig att du absolut inte får tala illa om Mohammad, och du får absolut heller inte skoja om honom, för då sårar du en utsatt grupp människor bestående av 1,4 miljarder individer, vad säger du då?”    

  Kenneth,
  Ingen muslimsk grupp kommer att komma till mig och säga att jag inte får tala illa om deras profet för vet du vad. Jag kommer inte att publicera några karikatyrer offentligt och ingen reagerar om tex en ståuppkomiker skulle dra ett gäng skämt i ett sådant forum. Jag har diskuterat Mohammad med många religiösa muslimer och sagt en hel del radikala saker men det är i ett diskussionsforum där man har en DIALOG mellan människor vilket har mottagits väl. Vad är det du fiskar efter?

  Breakdancer

  2011, 4 januari kl 19:36

 156. Lars Vilks: Då vill du alltså mena att min teckning av Jesus som pedofil som gjordes vid samma tid hetsar troende kristna?    

  Jag har inte sett de teckningarna och kan inte uttrycka mig om den saken.

  Breakdancer

  2011, 4 januari kl 19:40

 157. Lars Vilks: Vad jag var först med var att behandla ämnet som ett konstprojekt.    

  I Sverige eller internationellt? :)

  Breakdancer

  2011, 4 januari kl 19:42

 158. Breakdancer,

  Jag ställde lite längre upp i tråden en fråga til dig som du inte svarat på:
  ”När en muslimsk grupp i framtiden säger till dig att du absolut inte får tala illa om Mohammad, och du får absolut heller inte skoja om honom, för då sårar du en utsatt grupp människor bestående av 1,4 miljarder individer, vad säger du då?”

  Kenneth Karlsson

  2011, 4 januari kl 19:54

 159. Överhuvudtaget. Ämnet är tabu i konstvärlden. Soorah Hera, iranskfödd konstnärinna gjorde en video 2008 om Islam och homosexualitet som censurerades i Holland. Hon är nu tabu i konstvärlden.

  Lars Vilks

  2011, 4 januari kl 20:00

 160. Du behöver nog inte ha sett teckningen för att förstå att den är kränkande. CNN ”visade” teckningen helt vitpixlad. Men då skall det inte heller kunna göras?

  Lars Vilks

  2011, 4 januari kl 20:03

 161. Breakdancer,

  Jag frågade en gång till därför att du inte svarade på den hypotetiska frågan. Du svarade att det inte kommer att hända dig att någon muslimsk grupp förbjuder dig att tala illa om Mohammed, därför att du aldrig talar illa om honom. Du kunde alltså inte svara på en hypotetisk fråga.

  Men för att göra det enklare för dig: Ssom du säkert vet finns det folk som talar illa om Mohammed, och som gör narr av honom. Vissa gör det aktivt, andra kanske mer obetänksamt och direkt ur hjärtat, och som reaktion hotas de inte sällan till tystnad och till och med till döden av arga muslimer.

  Så, när en muslimsk person eller grupp säger till en person att denne INTE FÅR tala illa om Mohammad, och att denne absolut heller INTE FÅR skoja om honom, vad säger du då?

  Kenneth Karlsson

  2011, 4 januari kl 20:48

 162. Kenneth Karlsson: Så, när en muslimsk person eller grupp säger till en person att denne INTE FÅR tala illa om Mohammad, och att denne absolut heller INTE FÅR skoja om honom, vad säger du då?

  Respect…

  mohammad

  2011, 4 januari kl 20:57

 163. mohammad,

  Du behöver inte respektera mig Mo Ham.

  Kenneth Karlsson

  2011, 4 januari kl 21:00

 164. Breakdancer:
  Exakt VAD skulle Lars vara först med?    

  Har någon annan ritat en Muhammed som rondellhund, och retat gallfeber på Breakdancer mfl? Vem då i så fall? 😀

  markus

  2011, 4 januari kl 21:11

 165. markus:
  Har någon annan ritat en Muhammed som rondellhund, och retat gallfeber på Breakdancer mfl? Vem då i så fall?     

  Hans verk berör mig inte ett dugg. Det som gör mig engagerad är vad han bidrar med till vårt samhälle och vilka konsekvenser det får för det Svenska folket, förutom då att han numera kostar oss en jäkla massa pengar :). Tack och lov så lever vi i ett samhälle där ”konstnärer av hans slag”, smygrasister etc är relativt försiktiga och rädda även om det bevisligen finns ett stort svängrum. I annat fall hade Säpo snart tillhört den Svenska folkrörelsen och den Svenska stadskassan varit totalt uttömd :)

  Breakdancer

  2011, 5 januari kl 01:06

 166. Lars Vilks: Du behöver nog inte ha sett teckningen för att förstå att den är kränkande. CNN ”visade” teckningen helt vitpixlad. Men då skall det inte heller kunna göras?    

  Well Lars, jag är ingen anarkist så jag måste nog säga att även där så har du traskat över den gräns TOM konstvärlden uppenbarligen finner stötande och paranoja över

  Breakdancer

  2011, 5 januari kl 01:09

 167. Kenneth Karlsson: mohammad,
  Du behöver inte respektera mig Mo Ham.    

  Den meningen manifesterar ”Asperger gängets” sanna natur och den samhällsriktning ni så engagerat kämpar för

  Breakdancer

  2011, 5 januari kl 01:11

 168. Lars Vilks: Breakdance. Jag kan inte styra medierna, Nerikes Allehanda skrev en balanserad artikel om ”rätten att kränka en religion” och visade samtidigt en bild av teckningen. Den hade tidigare publicerats i bl a Aftonbladet och DN utan att någon hade reagerat. Vill du veta mer om min karriär, gå till Wikipedia.    

  Det blir ju knappast trovärdigt när du säger att en publicerad artikel är balanserad 😉

  Breakdancer

  2011, 5 januari kl 01:15

 169. Breakdancer,

  Gör du en head spin just nu? För det verkar snurra till lite.

  Kenneth Karlsson

  2011, 5 januari kl 01:20

 170. Kenneth Karlsson: Breakdancer,
  Jag frågade en gång till därför att du inte svarade på den hypotetiska frågan. Du svarade att det inte kommer att hända dig att någon muslimsk grupp förbjuder dig att tala illa om Mohammed, därför att du aldrig talar illa om honom. Du kunde alltså inte svara på en hypotetisk fråga.Men för att göra det enklare för dig: Ssom du säkert vet finns det folk som talar illa om Mohammed, och som gör narr av honom. Vissa gör det aktivt, andra kanske mer obetänksamt och direkt ur hjärtat, och som reaktion hotas de inte sällan till tystnad och till och med till döden av arga muslimer.
  Så, när en muslimsk person eller grupp säger till en person att denne INTE FÅR tala illa om Mohammad, och att denne absolut heller INTE FÅR skoja om honom, vad säger du då?    

  Givetvis försvarar jag yttrandefriheten Kenneth MEN om det handlar om en obstinat person som via medier försöker hetsa troende Muslimer så bryr jag mig faktiskt inte ett dugg om de konflikter han/hon skapar och blir heller inte överraskad om det genererar en massa negativa konsekvenser.

  I Belgrad 2002 förbjöd man folk att skjuta med vapen under bröllop av den enkla anledningen att denna glädjeakt genererade en konsekvens att en annan mindre lyckligt lottad person någon annanstans i ett par fall om året fick en kula i huvudet. Ett samhälle som inte sätter gränser fungerar ungefär likadant

  Breakdancer

  2011, 5 januari kl 01:26

 171. Kenneth Karlsson: Breakdancer,
  Gör du en head spin just nu? För det verkar snurra till lite.    

  :)

  Breakdancer

  2011, 5 januari kl 01:28

 172. markus:
  Har någon annan ritat en Muhammed som rondellhund, och retat gallfeber på Breakdancer mfl? Vem då i så fall?     

  Redan Nazisterna var duktiga på att rita karikatyrer Markus 😉

  Breakdancer

  2011, 5 januari kl 01:35

 173. Breakdancer:
  Redan Nazisterna var duktiga på att rita karikatyrer Markus     

  Felaktig jämförelse, eftersom nazismen och islamismen ligger nära varandra (Mein Kampf är poppis i MÖ). Karikatyren av Muhammed ska alltså jämföras med karikatyrer av Hitler. 😀

  markus

  2011, 5 januari kl 01:39

 174. Breakdancer,

  Nazisterna gjorde karikatyrer av ett folkslag. Vilks har ritat av en person som han kallat Mohammed. Skillnad.

  Kenneth Karlsson

  2011, 5 januari kl 01:41

 175. Och som vi vet var ju Muhammed liksom Hitler väldigt pigg på att mörda judar. Brejkdansaren är inte i form idag. :)

  markus

  2011, 5 januari kl 01:43

 176. markus:
  Felaktig jämförelse, eftersom nazismen och islamismen ligger nära varandra (Mein Kampf är poppis i MÖ). Karikatyren av Muhammed ska alltså jämföras med karikatyrer av Hitler.     

  Det är lite motsägelsefullt att ”Asperger gänget” uttrycker sig så så 😉 och naturen av de skrifter ni och en del Skåningar har i byrålådan är väll ingen nyhet du behöver dra upp i detta forum 😀

  Breakdancer

  2011, 5 januari kl 01:47

 177. Brejkdansaren bör läsa in sig lite på Islam, islamism, nazism och profeten Muhammeds förhållande till judar, bögar och kvinnor. Då faller bitarna på plats.

  Att en brejkdansare har föga susning om detta, och annat subtilt som yttrandefrihet och konst, är såklart inte förvånande. 😉

  markus

  2011, 5 januari kl 01:52

 178. markus: Och som vi vet var ju Muhammed liksom Hitler väldigt pigg på att mörda judar. Brejkdansaren är inte i form idag.     

  Weeeellll, än har jag en del moves kvar innan det nattliga mötet med John Blund. Att passivt stå och se på som en f…. eller i smyg sympatisera med en handling rentvår ju inte en person HELT från ansvar eller? 😉

  För om så var fallet och om alla hade samma mod som det Svenska folket hade under andra världskriget där man TOM släppte igenom engelbrektdivisionen att invadera vårt Grannland där tusentals norrmän miste livet som följd hade halva Sverige hetat Gunter i dagsläget och detta angenäma problem aldrig varit i debatt 😀

  Breakdancer

  2011, 5 januari kl 01:55

 179. markus: Brejkdansaren bör läsa in sig lite på Islam, islamism, nazism och profeten Muhammeds förhållande till judar, bögar och kvinnor. Då faller bitarna på plats.Att en brejkdansare har föga susning om detta, och annat subtilt som yttrandefrihet och konst, är såklart inte förvånande.     

  Du självutnämnde professor i Islamologi och Historia kan ju börja med att föra din HBT kamp i det land du befinner dig i, lägga ditt krut på att skapa REELLA värden innan du ger dig på en för ca. 1200 år sedan utdöd profet. 😉

  Breakdancer

  2011, 5 januari kl 02:03

 180. Breakdancer:
  Du självutnämnde professor i Islamologi och Historia kan ju börja med att föra din HBT kamp i det land du befinner dig i, lägga ditt krut på att skapa REELLA värden innan du ger dig på en för ca. 1200 år sedan utdöd profet.     

  Problemet, förstår Brejkdancer, är att denne för 1200 år sedan döde homofobe profet av någon anledning börjat få inflytande i Sverige 2010. En anledning är såklart aningslösheten hos såna som Brejkdancer. 😉

  Kanske Brejkdancer kunde lägga ned lite krut på att sätta sig in i historia, och sen skapa lite REELLA värden. T ex genom att uppskatta värdet av rätten att kritisera patriarkala, homofoba profeter, döda sen 1200 år. Då kanske Brejkdanser rentav bidrar lite till HBT-rörelsens framgång. :)

  markus

  2011, 5 januari kl 02:07

 181. Breakdancer,

  Det är bara att hålla med markus. Head spinnandet har påverkat skärpan hos breakdansaren.

  Och ännu har jag inte fått svar på min fråga:

  När en muslimsk person eller grupp säger till en person att denne INTE FÅR tala illa om Mohammad, och att denne absolut heller INTE FÅR skoja om honom, vad säger du då?

  Kenneth Karlsson

  2011, 5 januari kl 02:11

 182. 31 mars 627 belägrade profeten Muhammed + armé staden Medina. Judarna i staden gav till slut upp och bad att få lämna staden. Muhammed nekade dem den rätten. Det hela slutade med att alla män dödades och kvinnor och barn gjordes till slavar. Muhammed utbrast då ”Du har dömt enligt vad Allah ovan de sju himlarna har avkunnat, sanna mina ord”. Någonstans mellan 600 och 900 män dödades. En kvinna dödades, i övrigt så blev kvinnor och barn slavar så som var överenskommet.

  Såna rasistiska judemördare som rondellprofeten Muhammed är det givetvis ok att häckla, oavsett vad Brejkdanser tycker. 😉

  markus

  2011, 5 januari kl 02:21

 183. Det blir säkert tillfälle att återkomma med fler historielektioner om känsliga ämnen som religion och profeter. Nästa kapitel: kvinnor och könsroller i rondellprofeten Muhammeds rike. År 2010… 😉

  markus

  2011, 5 januari kl 02:26

 184. Nad,

  Du är väl ändå inte så naiv att du tror att det egentligen är Lars Vilks det handlar om? Hade det inte varit Lars hade det varit någon annan. I Europa bara så har under de senaste 30 åren organisationer som Baader-Meinhof, Rote Arme Fraktione,Röda brigaderna,ETA,IRA, Ustasja m.fl. sprängt bomber och dödat människor. I Oklahoma gick en ”vanlig” amerikan o sprängde 168 människor till döds. I Malmö sysslade nyligen en annan galning med prickskytte av invandrare etc. etc. etc. Kriminella galningar kan kalla sig muslimer, kristna, patrioter, demoner eller vad f-n dom vill. Det är kriminella galningar vi talar om och den som har otur att råka ut för en sådan har sannerligen otur men att vi ska göra avkall på yttrandefriheten för den sakens skull är helt enkelt bara dumt.

  Michael Gajditza

  2011, 5 januari kl 03:07

 185. Breakdancer. Lite nyanser också kanske. Först skall jag korrigera dig angående hädelse av kristendomen. Normalt möter inte detta något större hinder i konstvärlden eller i övrigt – bortsett från den kristna högern i USA, det besynnerliga Polen och Grekland.
  Att jag skrev att artikeln i Nerikes vara balanserad – och principiell – borde vara av avgörande betydelse. En bild är aldrig något i sig utan det hänger helt samman med i vilken kontext den visas. Nerikes presenterar situationen och hur hädelse hanteras i ett modernt samhälle och visar vilket bild det handlar om. Om sådant skall stoppas handlar det om fanatism och moralpanik.

  Lars Vilks

  2011, 5 januari kl 10:21

 186. Lars Vilks: Nerikes presenterar situationen och hur hädelse hanteras i ett modernt samhälle och visar vilket bild det handlar om.

  Du menar att redaktören och du inte sammanträffade och språkades vid innan publiceringen?

  mohammad

  2011, 5 januari kl 10:42

 187. M. Jag fick ett telefonsamtal om de kunde använda min bild. Det hade jag ingenting att anföras emot. Den hade redan tryckts i DN, Aftonbladet, Barometern m fl tidningar.

  Lars Vilks

  2011, 5 januari kl 11:04

 188. Lars Vilks: Breakdancer. Lite nyanser också kanske. Först skall jag korrigera dig angående hädelse av kristendomen. Normalt möter inte detta något större hinder i konstvärlden eller i övrigt – bortsett från den kristna högern i USA, det besynnerliga Polen och Grekland.
  Att jag skrev att artikeln i Nerikes vara balanserad – och principiell – borde vara av avgörande betydelse. En bild är aldrig något i sig utan det hänger helt samman med i vilken kontext den visas. Nerikes presenterar situationen och hur hädelse hanteras i ett modernt samhälle och visar vilket bild det handlar om. Om sådant skall stoppas handlar det om fanatism och moralpanik.    

  Lars Vilks ska korrigera mig angående om en karikatyrbild är hets mot folkgrupp och hädelse eller inte på grund av de reaktioner han mottagit. Lysande argumentering.

  Och det du uttrycker via Nerikes är ju återigen bara Svammel och ett konstaterande om hur vi, i en utopi vill att en medborgare ska reagera på en kränkning och det återspeglar knappast hur den mänskliga naturen fungerar eller ligger till grund för en hållbar argumentation om hur vida vi ska á la anarkism släppa in alla smurfar som vill uttrycka sin sarkasm och förakt mot religioner i det offentliga rummet.

  Breakdancer

  2011, 5 januari kl 12:28

 189. Breakdancer: Givetvis försvarar jag yttrandefriheten Kenneth MEN om det handlar om en obstinat person som via medier försöker hetsa troende Muslimer så bryr jag mig faktiskt inte ett dugg om de konflikter han/hon skapar och blir heller inte överraskad om det genererar en massa negativa konsekvenser.

  Först säger Breakdancer att han försvarar yttrandefriheten, för att senare i SAMMA MENING säga att han inte bryr sig om yttrandefriheten?!
  Hur ska han ha det egentligen?

  M

  2011, 5 januari kl 12:30

 190. markus: 31 mars 627 belägrade profeten Muhammed + armé staden Medina. Judarna i staden gav till slut upp och bad att få lämna staden. Muhammed nekade dem den rätten. Det hela slutade med att alla män dödades och kvinnor och barn gjordes till slavar. Muhammed utbrast då ”Du har dömt enligt vad Allah ovan de sju himlarna har avkunnat, sanna mina ord”. Någonstans mellan 600 och 900 män dödades. En kvinna dödades, i övrigt så blev kvinnor och barn slavar så som var överenskommet.Såna rasistiska judemördare som rondellprofeten Muhammed är det givetvis ok att häckla, oavsett vad Brejkdanser tycker.     

  Din Mupp, exakt så behandlade Vikingarna sina offer, Jushua hade exakt samma metod som regel när han tågade in i nuvarande Israel etc. Kan du något annat än att citera historiska stycken dessutom HELT triviala i denna diskussion.

  Breakdancer

  2011, 5 januari kl 12:34

 191. Lars Vilks,

  En direkt fråga till dig Lars, VEM tycker du ska betala notan om din utopi blir verklighet och 500 muppar går i dina fotspår och behöver säposkydd vardera 1 mille i månaden?

  Breakdancer

  2011, 5 januari kl 12:55

 192. M:
  Först säger Breakdancer att han försvarar yttrandefriheten, för att senare i SAMMA MENING säga att han inte bryr sig om yttrandefriheten?!
  Hur ska han ha det egentligen?    

  Om DU också tillhör det riksförbund som dina föregående talare ska jag vara tydlig. Den gräns jag drog var just när yttrandefriheten övergick i hets mot folkgrupp enligt MIN mening och då är det ju en helt annan sak. 😉

  Breakdancer

  2011, 5 januari kl 13:08

 193. Lars Vilks: Jag fick ett telefonsamtal…

  Lanseringen av det islamofoba Rondellhundsprojektet synes vara mera en väl planerad tillställning än den slump av omständigheter som du vill göra gällande.

  Ju mer jag aktualiserar äldre mediamaterial stärks jag i den uppfattningen, enligt dina bloggar från den tiden så var du tämligen aktiv i saken och hade koll på utvecklingen.

  De konstvetenskapliga doktorsavhandlingarna i saken kommer dock en dag att ge oss den fullständiga bilden bakom den konstruerade yttrandefrihetsmyten.

  Till vilket pris….?

  mohammad

  2011, 5 januari kl 13:39

 194. Breakdancer: Den gräns jag drog var just när yttrandefriheten övergick i hets mot folkgrupp enligt MIN mening

  Mend anledning av den senaste utveckling kan tilläggas ”Hot mot Rikets säkerhet”….

  mohammad

  2011, 5 januari kl 13:41

 195. Breakdancer:
  Din Mupp, exakt så behandlade Vikingarna sina offer, Jushua hade exakt samma metod som regel när han tågade in i nuvarande Israel etc. Kan du något annat än att citera historiska stycken dessutom HELT triviala i denna diskussion.    

  Och? Betyder det att det är fel att häckla t ex vikingar, eller andra utdöda våldsverkare?
  Tror visst brejkdansaren golvade sig själv… :)

  markus

  2011, 5 januari kl 13:43

 196. Breakdancer: En direkt fråga till dig Lars, VEM tycker du ska betala notan….

  Lars får som vanligt gräva i den vanliga plånboken, den svenske skattebetalarens….

  mohammad

  2011, 5 januari kl 13:44

 197. markus: Och?

  Du är en historierevisionist, det kan alla som läser wikipedia bekräfta, där du tydligen hämtat ditt irrelevanta trams…

  mohammad

  2011, 5 januari kl 13:46

 198. mohammad:
  Mend anledning av den senaste utveckling kan tilläggas ”Hot mot Rikets säkerhet”….    

  Enda hotet mot rikets säkerhet kommer från de islamister som hotar att döda hädare (återigen: vad de gör i sekulära Sverige är ett mysterium…).
  Och någon hets mot folkgrupp har ju heller inte rondellhunds-Muhammed visat sig vara. Antagligen för att utdöda våldsamma farbröder inte räknas som folkgrupper. 😉

  markus

  2011, 5 januari kl 13:46

 199. mohammad:
  Du är en historierevisionist, det kan alla som läser wikipedia bekräfta, där du tydligen hämtat ditt irrelevanta trams…    

  Så enligt dig lät Muhammed aldrig döda några judar? Och antisemitismen i den muslimska världen finns inte. Kanske inte heller i Malmö…? :)

  markus

  2011, 5 januari kl 13:47

 200. mohammad:
  Lars får som vanligt gräva i den vanliga plånboken, den svenske skattebetalarens….    

  Det som kostat och kostar svenska samhället enorma summor är de knäppgökar till islamistiska terrorister vi släppt in i landet. Den naiviteten har nu fått sig några rejäla törnar. Vad Lars Vilks gör och inte gör spelar ingen roll. Hittar de inte hädare att angripa får det bli andra religiösa, t o m muslimer med annan uppfattning är ju legitimt mål för självmordsbombare i Irak och Afghanistan. Moskéer sprängs i princip dagligen, av muslimer.

  markus

  2011, 5 januari kl 13:51

 201. Breakdancer,

  Återigen denna märklighet, att skuldbelägga den som hotas och visa förståelse för den som hotar.

  Kenneth Karlsson

  2011, 5 januari kl 14:10

 202. markus:
  Och? Betyder det att det är fel att häckla t ex vikingar, eller andra utdöda våldsverkare?
  Tror visst brejkdansaren golvade sig själv…     

  Döööööö… att gämmföra vikingar med en profet över en miljard människor håller som det mest heliga… Wihiii

  Breakdancer

  2011, 5 januari kl 14:21

 203. Det första menades som en gest av tröghet, inget annat så ingen paranoid stackare sätter tungan i halsen 😀

  Breakdancer

  2011, 5 januari kl 14:23

 204. markus:
  Det som kostat och kostar svenska samhället enorma summor är de knäppgökar till islamistiska terrorister vi släppt in i landet. Den naiviteten har nu fått sig några rejäla törnar. Vad Lars Vilks gör och inte gör spelar ingen roll. Hittar de inte hädare att angripa får det bli andra religiösa, t o m muslimer med annan uppfattning är ju legitimt mål för självmordsbombare i Irak och Afghanistan. Moskéer sprängs i princip dagligen, av muslimer.    

  killen bodde i England om du nu inte hänger med. Dessutom ska man i så fall sluta hyckla och dra sig ur FN:s konvention för mänskliga rättigheter innan man stänger landets gränser och skickar människor in i säker död pappskalle

  Breakdancer

  2011, 5 januari kl 14:26

 205. Kenneth Karlsson: Breakdancer,
  Återigen denna märklighet, att skuldbelägga den som hotas och visa förståelse för den som hotar.    

  Svårt med begreppen där igen Kenneth. Ingen har visat någon som helst förståelse för någon knäppgök som tar till våld men att fenomenet uppstår när man massmedialt hetsar en folkgrupp är kanske inte allt för märkligt eller? 😉

  Breakdancer

  2011, 5 januari kl 14:29

 206. Breakdancer:
  Döööööö… att gämmföra vikingar med en profet över en miljard människor håller som det mest heliga… Wihiii    

  Nej det var du som gjorde den jämförelsen. Jag bara konstaterar att Muhammed var en simpel våldsverkare och homofob (och då började brejkdansaren yra om vikingar…självmål igen 😉 ). Och att det väl måste vara ok att häckla såna. Har heller inte hört talas om att folk mordhotas av asatroende när man driver med vikingar. :)

  markus

  2011, 5 januari kl 14:31

 207. Breakdancer: Det första menades som en gest av tröghet, inget annat så ingen paranoid stackare sätter tungan i halsen     

  Det är ju bra att brejkdansaren förklarar sina läten. Hör de till amerikansk dans från 80-talet? :)

  markus

  2011, 5 januari kl 14:32

 208. markus: Vad Lars Vilks gör och inte gör spelar ingen roll.

  Det var rätt lugnt på terrorfronten här hemma innan Lars Vilks islamofoba konstprojekt hypades…det är min analys.

  mohammad

  2011, 5 januari kl 14:34

 209. Breakdancer:
  killen bodde i England om du nu inte hänger med. Dessutom ska man i så fall sluta hyckla och dra sig ur FN:s konvention för mänskliga rättigheter innan man stänger landets gränser och skickar människor in i säker död pappskalle    

  Nu blev det snurrigt igen i dansen. Till skillnad från brejkdanser är de flesta överens om att killen sprängde sig själv i luften på Drottninggatan.
  PS: Drottninggatan ligger i centrala Stockholm. 😉
  PS2: Stockholm är huvudstad i Sverige. :)

  markus

  2011, 5 januari kl 14:34

 210. mohammad:
  Det var rätt lugnt på terrorfronten här hemma innan Lars Vilks islamofoba konstprojekt hypades…det är min analys.    

  Islamistisk terror uppfanns inte iom Lars Vilks, om muhammed nu trodde det. 😉 Dessutom var ju detta den 7e ”svenske” självmordsbombaren. Motivet har främst med Afghanistan att göra, men skulle det motivet falla bort kommer andra att uppstå, t ex förekomsten av judar (som i Malmö).
  Sverige har tydligen blivit ett land som exporterar terrorism. Och på bara några år. Tänk.

  markus

  2011, 5 januari kl 14:37

 211. markus: Sprängde sig själv i luften på Drottninggatan…

  Bryggaregatan var det….

  mohammad

  2011, 5 januari kl 14:38

 212. markus:
  Så enligt dig lät Muhammed aldrig döda några judar? Och antisemitismen i den muslimska världen finns inte. Kanske inte heller i Malmö…?     

  Vad jag säger är att det är många, även i detta land som passivt sympatiserade med Hitler, tom tog värvning i hans arméer men att säga att stamkrig, 1200 år tillbaks i tiden hade att göra med antisemitism är att ta i så man gör på sig. Och din antydan att ett gäng fega skåningar sitter i sina små, trygga radhus och läser nazistpropaganda är ju helt taget ur detta sammanhang.

  Om det är ditt starka argument kan du ju attackera polacker, österrikare, ungrare etc som du faktiskt har i din närhet med samma korkade logik att deras anfäder skall skuldbelägga en helt annan generation 😉

  Breakdancer

  2011, 5 januari kl 14:39

 213. markus: Dessutom var ju detta den 7e ”svenske” självmordsbombaren.

  Hahaha!

  mohammad

  2011, 5 januari kl 14:39

 214. mohammad:
  Bryggaregatan var det….    

  Muhammed har rätt! Och i anslutning till Drottninggatan.
  PS: Bryggaregatan ligger i Stockholm, Sverige.

  markus

  2011, 5 januari kl 14:41

 215. markus: Sverige har tydligen blivit ett land som exporterar terrorism. Och på bara några år.

  Jag säger ju det, ”på bara några år”, alltså just i samband med Vilks islamofobiska och subversiva konstprojekt.

  mohammad

  2011, 5 januari kl 14:42

 216. markus: Muhammed har rätt!

  Mohammad var det…tack!

  mohammad

  2011, 5 januari kl 14:45

 217. mohammad:
  Hahaha!    

  ”Detta är den första självmordsbombaren på svenskt territorium, men tyvärr långt från den första svenska självmordsbombaren.

  Förste svensk lyckades aldrig. Mirsad Bektasevic fängslades istället, i Sarajevo 2005 – polisen beslagtog då såväl sprängmedel som bombbälte. Två svenskar har senare sprängt sig i Irak. Dels Mohamed Moumou, som kallade sig Abu Qaswarah när han var andreman för al Qaida i Irak. Moumou sprängde sig när hans cell attackerades av polis och militär i oktober 2008. Hans vän Makram Mejri, även kallad Abu Mu’az, ska ha sprängt sig i augusti i år. I veckan föll dessutom dom i Göteborg gentemot två somaliskättade svenska medborgare som ska ha planerat självmordsattentat, Billé Ilias Mohamed och Mohamoud Jama. Även den senares hustru ska ha varit tilltänkt självmordsbombare.

  Vilket gör dagens huvudperson till den sjunde självmordsbombaren i Sverige, och den tredje som lyckas detonera. Men den förste på svensk mark.”
  http://gudmundson.blogspot.com/search?updated-max=2010-12-29T05%3A22%3A00%2B01%3A00

  Dags att vakna nu? 😉

  markus

  2011, 5 januari kl 14:46

 218. markus:
  Nu blev det snurrigt igen i dansen. Till skillnad från brejkdanser är de flesta överens om att killen sprängde sig själv i luften på Drottninggatan.
  PS: Drottninggatan ligger i centrala Stockholm.
  PS2: Stockholm är huvudstad i Sverige.     

  Jag tror bestämt att det var du som blev HELT upp snurrad. 😉 Du antyder att det var den svenska naiviteten där man släpper in terrorister till Sverige som gör att vi blir utsatta för terrorism och det är ju HELT fel. Killen bodde ju i England men riktade sin frustration mot oss och du har ju hört bandet han spelade in. Givetvis kunde han använt vilka sjuka argument som helst men av en slump var det Lars han angav som en av anledningarna

  Breakdancer

  2011, 5 januari kl 14:46

 219. mohammad:
  Hahaha!    

  Lite info:

  ”Detta är den första självmordsbombaren på svenskt territorium, men tyvärr långt från den första svenska självmordsbombaren.

  Förste svensk lyckades aldrig. Mirsad Bektasevic fängslades istället, i Sarajevo 2005 – polisen beslagtog då såväl sprängmedel som bombbälte. Två svenskar har senare sprängt sig i Irak. Dels Mohamed Moumou, som kallade sig Abu Qaswarah när han var andreman för al Qaida i Irak. Moumou sprängde sig när hans cell attackerades av polis och militär i oktober 2008. Hans vän Makram Mejri, även kallad Abu Mu’az, ska ha sprängt sig i augusti i år. I veckan föll dessutom dom i Göteborg gentemot två somaliskättade svenska medborgare som ska ha planerat självmordsattentat, Billé Ilias Mohamed och Mohamoud Jama. Även den senares hustru ska ha varit tilltänkt självmordsbombare.

  Vilket gör dagens huvudperson till den sjunde självmordsbombaren i Sverige, och den tredje som lyckas detonera. Men den förste på svensk mark.”

  markus

  2011, 5 januari kl 14:47

 220. Breakdancer:
  Jag tror bestämt att det var du som blev HELT upp snurrad. Du antyder att det var den svenska naiviteten där man släpper in terrorister till Sverige som gör att vi blir utsatta för terrorism och det är ju HELT fel. Killen bodde ju i England men riktade sin frustration mot oss och du har ju hört bandet han spelade in. Givetvis kunde han använt vilka sjuka argument som helst men av en slump var det Lars han angav som en av anledningarna    

  Nä brejk, han var svensk medborgare, och utförde attentatet i Sverige.
  Någon slump var det ju knappast heller. Det hänger helt ihop med ideologin: radikal islamism. Dess verkningar ser vi i många länder idag. Att låta den få fäste i ett sekulärt land som Sverige är inte bara naivt, det är helkorkat. Precis som med nazismen ska islamismen motarbetas hårt.

  markus

  2011, 5 januari kl 14:52

 221. Hm, kom inte igenom med denna nyttiga info, gör därför ett nytt försök:

  Detta är den första självmordsbombaren på svenskt territorium, men tyvärr långt från den första svenska självmordsbombaren.

  Förste svensk lyckades aldrig. Mirsad Bektasevic fängslades istället, i Sarajevo 2005 – polisen beslagtog då såväl sprängmedel som bombbälte. Två svenskar har senare sprängt sig i Irak. Dels Mohamed Moumou, som kallade sig Abu Qaswarah när han var andreman för al Qaida i Irak. Moumou sprängde sig när hans cell attackerades av polis och militär i oktober 2008. Hans vän Makram Mejri, även kallad Abu Mu’az, ska ha sprängt sig i augusti i år. I veckan föll dessutom dom i Göteborg gentemot två somaliskättade svenska medborgare som ska ha planerat självmordsattentat, Billé Ilias Mohamed och Mohamoud Jama. Även den senares hustru ska ha varit tilltänkt självmordsbombare.

  Vilket gör dagens huvudperson till den sjunde självmordsbombaren i Sverige, och den tredje som lyckas detonera. Men den förste på svensk mark.

  Intresserade av amerikansk dans från 80-talet bör läsa detta extra noga. 😉

  markus

  2011, 5 januari kl 14:53

 222. mohammad:
  Hahaha!    

  Japp, den sjunde i ordningen.
  PS: Jag har försökt klistra in namnen på de andra, men det kom inte med. (Vilket jag kan förstå, vem vill släppa in sånt otyg?) :)
  Pröva den här länken:
  http://gudmundson.blogspot.com/search?updated-max=2010-12-29T05%3A22%3A00%2B01%3A00

  markus

  2011, 5 januari kl 14:55

 223. markus:
  Nej det var du som gjorde den jämförelsen. Jag bara konstaterar att Muhammed var en simpel våldsverkare och homofob (och då började brejkdansaren yra om vikingar…självmål igen ). Och att det väl måste vara ok att häckla såna. Har heller inte hört talas om att folk mordhotas av asatroende när man driver med vikingar.     

  Med samma argumentering kan man ju häckla tex din lilla försupna mamma som lät dig fostras av en mängd ned pissade alkisar bara för att man kan tycka att hon var en motbjudande kvinna. För även om du inte förstår dig på andlighet, empati.. det är en del av ditt handikapp så finns det människor som anser att denna kille är på samma nivå som sina familjemedlemmar och det är där hela debatten mynnar ut. Men jag skulle iof bli förvånad om du greppade även detta… Man har riktat in sig på en folkgrupp, man har gjort det i ett forum med en ickeverbal bild och man har gjort det, bevisligen från detta forum med anledning av att man hyser förakt mm mot en religion och som Lars själv uppgett här pga avsky mot teknokratiska samhällen och dess diktatoriska ledare vilket får en att fråga sig om Lars är den rätta att tala om precision :)

  Breakdancer

  2011, 5 januari kl 14:57

 224. markus: Precis som med nazismen ska islamismen motarbetas hårt.

  Hur tänker du att kampen skall föras…gaskammare och napalm eller räcker det med rondellhundar?

  För övrigt var ju nationalsocialismen hyfsat populär…

  mohammad

  2011, 5 januari kl 15:03

 225. Breakdancer:
  Med samma argumentering kan man ju häckla tex din lilla försupna mamma som lät dig fostras av en mängd ned pissade alkisar bara för att man kan tycka att hon var en motbjudande kvinna. För även om du inte förstår dig på andlighet, empati.. det är en del av ditt handikapp så finns det människor som anser att denna kille är på samma nivå som sina familjemedlemmar och det är där hela debatten mynnar ut. Men jag skulle iof bli förvånad om du greppade även detta… Man har riktat in sig på en folkgrupp, man har gjort det i ett forum med en ickeverbal bild och man har gjort det, bevisligen från detta forum med anledning av att man hyser förakt mm mot en religion och som Lars själv uppgett här pga avsky mot teknokratiska samhällen och dess diktatoriska ledare vilket får en att fråga sig om Lars är den rätta att tala om precision     

  Jämförelsen haltar betänkligt (kanske pga yrsel? 😉 ). Att förolämpa en vanlig privatperson kan inte jämföras med att förolämpa en religiös figur eller sagogestalt. Det finns de som uppfattar jultomten som väldigt viktig okränkbar person. Men det gör det ju inte förbjudet att häckla jultomten. Någon folkgrupp kan det ju heller inte vara tal om lika lite som kristna utgör en folkgrupp. Detta anser även svenskt rättsväsende. Med ditt synsätt skulle ‘Life of Brian’ vara förbjuden i Sverige idag.

  Sen måste Brejkdancer skärpa språket. Vilka ”teknokratiska samhällen” avses. :)

  markus

  2011, 5 januari kl 15:04

 226. markus:
  Nä brejk, han var svensk medborgare, och utförde attentatet i Sverige.
  Någon slump var det ju knappast heller. Det hänger helt ihop med ideologin: radikal islamism. Dess verkningar ser vi i många länder idag. Att låta den få fäste i ett sekulärt land som Sverige är inte bara naivt, det är helkorkat. Precis som med nazismen ska islamismen motarbetas hårt.    

  Frågan är ju inte om killen är efterbliven utan hur mycket. Sverige är ett fredligt land, det är ett gigantiskt gap mellan tex England och hade han fungerat normalt hade han riktat sig mot ett annat land vilket jag anser av legitimerar hans dåd som ett riktat självmordsbombdåd, jag skulle vilja kalla det ett självmord med ett galet förtecken. Vart fick du förresten uppgiften ifrån att han var den 7:e självmordsbombaren ifrån? Satt ni kanske inne på samma behandlingshem eller :D?

  Breakdancer

  2011, 5 januari kl 15:04

 227. markus:
  Jämförelsen haltar betänkligt (kanske pga yrsel? ). Att förolämpa en vanlig privatperson kan inte jämföras med att förolämpa en religiös figur eller sagogestalt. Det finns de som uppfattar jultomten som väldigt viktig okränkbar person. Men det gör det ju inte förbjudet att häckla jultomten. Någon folkgrupp kan det ju heller inte vara tal om lika lite som kristna utgör en folkgrupp. Detta anser även svenskt rättsväsende. Med ditt synsätt skulle ‘Life of Brian’ vara förbjuden i Sverige idag.Sen måste Brejkdancer skärpa språket. Vilka ”teknokratiska samhällen” avses.     

  Jag förstod att du inte kunde ta till dig ett känsloargument ;). Och säg att din lilla mamma trillar av pinnen av leverförgiftning, skulle det då bli fritt fram att häckla henne? :)

  Breakdancer

  2011, 5 januari kl 15:07

 228. Breakdancer:
  Frågan är ju inte om killen är efterbliven utan hur mycket. Sverige är ett fredligt land, det är ett gigantiskt gap mellan tex England och hade han fungerat normalt hade han riktat sig mot ett annat land vilket jag anser av legitimerar hans dåd som ett riktat självmordsbombdåd, jag skulle vilja kalla det ett självmord med ett galet förtecken. Vart fick du förresten uppgiften ifrån att han var den 7:e självmordsbombaren ifrån? Satt ni kanske inne på samma behandlingshem eller ?    

  Att skillnaden mellan Sverige och GB skulle vara så stor tror jag inte. Och nu har den krympt. De ligger lite före i tiden bara.
  Läs här om de ”svenska” självmordsbombarna:
  http://gudmundson.blogspot.com/search?updated-max=2010-12-29T05%3A22%3A00%2B01%3A00

  markus

  2011, 5 januari kl 15:10

 229. Breakdancer:
  Jag förstod att du inte kunde ta till dig ett känsloargument . Och säg att din lilla mamma trillar av pinnen av leverförgiftning, skulle det då bli fritt fram att häckla henne?     

  Brejkdancer, det är liksom lite skillnad på religiösa symboler och privatpersoner. Precis som det är skillnad på bilar och barn, du vet. 😉 Men i princip kan man säga att ingen har någon rätt att slippa känna sig kränkt eller förolämpad. I ett demokratiskt samhälle vill säga.
  Återigen: med ditt synsätt skulle ‘Life of Brian’, plus ett stort antal böcker och filmer, vara förbjudna i Sverige idag.

  markus

  2011, 5 januari kl 15:14

 230. Breakdancer,

  Breakdancer är bara ett internettroll
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Internettroll

  Ignorera honom!

  Krister

  2011, 5 januari kl 15:14

 231. Breakdancer:
  Frågan är ju inte om killen är efterbliven utan hur mycket. Sverige är ett fredligt land, det är ett gigantiskt gap mellan tex England och hade han fungerat normalt hade han riktat sig mot ett annat land vilket jag anser av legitimerar hans dåd som ett riktat självmordsbombdåd, jag skulle vilja kalla det ett självmord med ett galet förtecken. Vart fick du förresten uppgiften ifrån att han var den 7:e självmordsbombaren ifrån? Satt ni kanske inne på samma behandlingshem eller ?    

  Du kan få namnen på de föregående ”svenska” självmordsbombarna. Och omständigheterna kring dem. Tre är döda.

  markus

  2011, 5 januari kl 15:15

 232. Diskussionen ovan framstår som TV-utbudet under den gångna helgen, repriser av gamla repriser. Vissa intressanta frågor kvarstår dock:

  – Vad är en yttrandefrihetsmyt? Myten om yttrandefrihet eller myten att rondellhunden skulle vara ett projekt som prövar gränserna för yttrandefriheten?

  – Är rondellhunden islamofob (vilket herren mohammad envist upprepar som en självskapad sanning), i ordets numera etablerade betydelse, d.v.s. hets mot en religiös grupp, eller snarare en satirisk drift med en religiös figur? T.o.m. professor Gardell, som ju i UNT dragit liknelsen mellan Lars Vilks och 1930-talets antisemiter som fick prata på Uppsala universitet, tillstod i gårdagens artikel i DN att religionskritik måste vara tillåtet. Att detta är blott en läpparnas bekännelse framstår tydligt för alla som följt Gardells, mot bakgrund av hans självförståelse som anarkist eller frihetlig socialist, mycket märkliga karriär som islamkramare, försvarare av Muslimska Brödraskapet och samarbetspartner med det fascistiska turkiska IHH. Här ligger förstås en hund begraven, eftersom definitionsprivilegiet för vad som är eller inte är islamofobt numera helt ligger i händerna hos en liten skara blindstyren a la Gardell och Malm.

  viffslan

  2011, 5 januari kl 15:17

 233. Verkar som om ”svensk” självmordsbombare nr 8 nu upptäckts. I Uganda av alla ställen…

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2278464/misstankte-terroristen-i-uganda-18-aring-fran-sundsvall

  markus

  2011, 5 januari kl 15:44

 234. En hadith som betraktas som fullständigt autentiska är Sahih Bukhari, 7:62:88
  ”Profeten Muhammed skrev äktenskapskontrakt med Aisha när hon var 6 år gammal och fullbordade sitt äktenskap med henne när hon var 9 år och hon stannade hos honom i 9 år.”

  En önskan vore att Lars Vilks avbildade vad som hände på Aishas nioårsdag då profeten Muhammed (54 år) ansåg henne som vuxen och tog henne till sitt hus för att fullborda äktenskapet.

  * När profeten gifte sig med Aisha var hon väldigt ung och ej redo för att fullborda äktenskap.
  -vad var det profeten inte kunde fullborda förrän hon fyllde NIO år?

  Hoppas att Lars kan ge oss vägledning i denna för Islam viktiga fråga. Konstverket eller verken kunde gå under namnet hadither för analfabeter.

  Tuva

  2011, 5 januari kl 15:55

 235. Breakdancer:
  Frågan är ju inte om killen är efterbliven utan hur mycket. Sverige är ett fredligt land, det är ett gigantiskt gap mellan tex England och hade han fungerat normalt hade han riktat sig mot ett annat land vilket jag anser av legitimerar hans dåd som ett riktat självmordsbombdåd, jag skulle vilja kalla det ett självmord med ett galet förtecken. Vart fick du förresten uppgiften ifrån att han var den 7:e självmordsbombaren ifrån? Satt ni kanske inne på samma behandlingshem eller ?    

  Nu har mina inlägg om de 7 självmordsbombarna (fast det verkar vara 8) kommit genom granskningen. Det är bara att scrolla upp lite…

  markus

  2011, 5 januari kl 16:53

 236. Gardell skrev tydligen i sin senaste bok om islamismen att ”Frånvaron av islamisk terror fick inget genomslag i media år 2010″… Kort därefter sprängdes en självmordsbombare i Stockholms city, och en ”svensk” greps i Köpenhamn misstänkt för att ha planerat massmord på en tidningsredaktion.
  Snacka om dålig tajming.
  Att en sån pajas som Gardell har någons förtroende är helt makalöst. Diktaturens kreatur.

  markus

  2011, 5 januari kl 16:57

 237. Tuva: En hadith som betraktas som fullständigt autentiska är Sahih Bukhari,7:62:88
  ”Profeten Muhammed skrev äktenskapskontrakt med Aisha när hon var 6 år gammal och fullbordade sitt äktenskap med henne när hon var 9 år och hon stannade hos honom i 9 år.”En önskan vore att Lars Vilks avbildade vad som hände på Aishas nioårsdag då profeten Muhammed (54 år) ansåg henne som vuxen och tog henne till sitt hus för att fullborda äktenskapet.
  * När profeten gifte sig med Aisha var hon väldigt ung och ej redo för att fullborda äktenskap.
  -vad var det profeten inte kunde fullborda förrän hon fyllde NIO år?
  Hoppas att Lars kan ge oss vägledning i denna för Islam viktiga fråga. Konstverket eller verken kunde gå under namnet hadither för analfabeter.    

  JISSES, har Lucas en syster ÄN mer pervers än han själv tross eller handlar det bara om att Lars debattforum gästas av ännu en humanist, möjligen militant feminist.

  Det finns kulturer idag, där det är socialt accepterat med både månggifte och där bruden är betydligt yngre än vad vi anser vara rimligt. Detta inkluderar kristna sekter i USA etc. Jag förstår att Koranen som skrift provocerar feminister, humanister, rättshaverister med aspergers etc, även den vanlige medel svensson. MEN det jag inte förstår är att man inte har någon förståelse för att allt detta förakt bara polariserar, att man inte har förmåga att sätta sig in i hur andra människor resonerar.

  Att man inte förstår att det finns fenomen i vårt samhälle, som kommer ur just den demokrati som många andra kulturer anser vara högst stötande. Det jag tänker på är bland mycket annat mängder med barn som växer upp med en ensamstående förälder där mamman behandlar sin hund bättre än barnen och sätter sig själv i centrum, lämnar barnen hemma ensamma i tidig ålder, festar, tar hem plastpappor ideligen och sparkar ut barnet när det fyllt 18. Det finns många som anser att Svenskar är ett högst obehagligt folk.

  Vem är apan och vem är den civiliserade ur detta perspektiv?

  Breakdancer

  2011, 6 januari kl 18:02

 238. Breakdancer,

  I detta fall är det du som är apan. Kommer nog inte som en överraskning för någon (förutom Mo Ham) att så är fallet.

  Kenneth Karlsson

  2011, 6 januari kl 19:30

 239. Breakdancer: Det finns många som anser att Svenskar är ett högst obehagligt folk.

  Dekadent vit infödingskultur med pastor Vilks i talarstolen…

  Who need that shit!!!

  mohammad

  2011, 6 januari kl 20:16

 240. Kenneth Karlsson: Breakdancer,
  I detta fall är det du som är apan. Kommer nog inte som en överraskning för någon (förutom Mo Ham) att så är fallet.    

  Ledsen att jag tryckte på en öm punkt asperger Kenneth :)

  Breakdancer

  2011, 6 januari kl 20:41

 241. Breakdancer,

  När ska du lära dig avstavningsreglerna!? Det heter, i detta sammanhang, Aspergerkenneth.

  Kenneth Karlsson

  2011, 6 januari kl 21:03

 242. Breakdancer,

  Det är svårt att respektera någon som inte kan skilja på folktillhörighet och trostillhörighet, tolerans och respekt, samt en irrationell syn på att vi inte ska visa vår avsky för människofientliga traditioner eftersom det verkar polariserande. Och det blir inte bättre när du påstår att demokratiska och liberala samhällen som Sverige är en sämre uppväxtmiljö än diktatoriska klansamhällen i Mellanöstern.

  Har du nånsin funderat på varför flyktingströmmen går därifrån och hit och inte tvärtom?

  Humanist

  2011, 6 januari kl 21:32

 243. Jag förstår att Koranen som skrift provocerar feminister, humanister, rättshaverister med aspergers etc, även den vanlige medel svensson. MEN det jag inte förstår är att man inte har någon förståelse för att allt detta förakt bara polariserar, att man inte har förmåga att sätta sig in i hur andra människor resonerar.

  Man undrar om du också förstår att Mein Kampf som skrift provocerar feminister, humanister, rättshaverister och brejkdansare etc, även den vanlige medel svensson. MEN att du ändå inte förstår är att man inte har någon förståelse för att allt detta förakt bara polariserar, att man inte har förmåga att sätta sig in i hur andra människor resonerar.
  ?
  (förresten glömde du de homosexuella, de uteslöts ju i dagarna av exvis muslimska socialdemokrater. Men du kanske är homofob?:))

  Breakdancer skrev:

  Det finns många som anser att Svenskar är ett högst obehagligt folk.
  Vem är apan och vem är den civiliserade ur detta perspektiv?

  Om man då söker sig till Sverige från ”civilisationen” 😉 så bör man ju fundera på att äka tillbaks. Ingen som finner Sverige och svenskarna obehagliga och ociviliserade ska behöva stanna här. Speciellt som det finns paradis som Iran, Sudan och Saudiarabien. :)

  markus

  2011, 6 januari kl 22:44

 244. * När profeten Muhammed gifte sig med Aisha var hon väldigt ung, endast sex år, och ej redo för att fullborda äktenskap.
  -Vad var det profeten inte kunde fullborda förrän hon fyllde NIO år?

  -Vad hände på Aisha’s tioårsdag, elvaårsdag, tolvårsdag etc, etc, etc. Vilket helvete hon måste ha levat i där hon kallblodigt utnyttjas av denne småbarnskåta profeten Muhammed.

  Tuva

  2011, 6 januari kl 23:16

 245. markus:
  Man undrar om du också förstår att Mein Kampf som skrift provocerar feminister, humanister, rättshaverister och brejkdansare etc, även den vanlige medel svensson. MEN att du ändå inte förstår är att man inte har någon förståelse för att allt detta förakt bara polariserar, att man inte har förmåga att sätta sig in i hur andra människor resonerar.
  ?
  (förresten glömde du de homosexuella, de uteslöts ju i dagarna av exvis muslimska socialdemokrater. Men du kanske är homofob?:))Breakdancer skrev:
  Om man då söker sig till Sverige från ”civilisationen” så bör man ju fundera på att äka tillbaks. Ingen som finner Sverige och svenskarna obehagliga och ociviliserade ska behöva stanna här. Speciellt som det finns paradis som Iran, Sudan och Saudiarabien.     

  :) Markush Markush… Människor som flyr från krig och förföljelse söker skydd i det land där man antingen har släkt, vänner alt. där man helt enkelt tror sig ha bäst chans att få skydd ;).

  Sen är vi där igen med din autism som gör det svårt för dig. Du jämför en förmodad upprörd nazist med en helt vanligt, hederlig, fredlig medborgare i Sverige som råkar ha Islam som trosuppfattning.

  Vidare kan man ju reflektera kring varför andra delar av världen senare kommit in i demokratiseringsprocessen och varför våld har blossat upp i just de regionerna och det är allt för mycket att förklara för den all vetandes Markus MEN ironiskt nog är det ju så att den fredliga lilla plätt i världen där vi lever har ju uppkommit av att då hela Europa var i krig, bekämpa fascism, försökte rädda de utrotade judar du så kärt vurmar för satt svensken tryggt i sin lilla stuga och fickrunkade, när det väl kom till kritan sket alla demokratikämpar i brallan och stack ner huvudet i sanden, säkerligen dina släktingar med min lille hycklare ;). Inte mina och det tycker jag genomsyrar hela debatten kring känsla för rätt och fel när det kommer till kritan och respektera medmänniskor.

  Vidare är det ju känt att människor krigar av en hel del anledningar, i månt och mycket om makt och pengar och inget annat och hade Svenskarna haft lite större kulor hade ju inte Sverige legat 30 år före i den industrialiserade processen och kunnat gagna av detta övertag genom hela efterkrigstiden.

  Breakdancer

  2011, 8 januari kl 12:37

 246. Breakdancer:
  Kul inlägg. Om du sätter komma, punkt och nytt stycke ibland, så ska jag läsa hela. 😉

  Cecilia

  2011, 8 januari kl 14:28

 247. ”rädda de utrotade judar du så kärt vurmar för”

  Speciellt detta ska jag läsa, om du plötsligt börjar skriva grammatisk korrekt svenska. ;-D

  Cecilia

  2011, 8 januari kl 14:33

 248. SAGODYRKAN hör inte hemma i ett modernt land, och det är skrattretande att det fortfarande finns personer som tror att islam och andra sagor skall få framföras oemotsagda i Skandinavien 2011. Våra barn skall under inga omständigheter påtvingas smörjan. Barn kan förledas att tro på sagorna, på samma sätt som sagodyrkarna själva blivit ”hjärntvättade” när ingen i deras omgivning framförde fakta. Den som blir upprörd av teckningar av moln-nissen profeten mohamed bör söka psykolog, eller dra hem… Förresten, hur kan muslimer fortsätta tro på snubben när muslimer världen över ”har det som de har det” så att säga? (Inte ens deras egen moln-nisse vill ju stödja dem). Vad har förresten muslimska länder bidragit med vid framtagning av nya läkemedel, behandlingsteknik och andra uppfinningar i modern tid? Inte ett smack! Kvinnor behandlas dessutom inte som människor i muslimska länder utan finns bara till för att tillfredsställa mannen, tvi fan… Bara halvt bevisvärde vid rättegång… får inte köra bil mm…Inte konstigt att nästan samtliga muslimska regeringar tvingar sig vid makten med våld och mord på den egna befolkningen. Vad har ”flyktingar” flytt från i verkligheten om de jagar upp sig på några teckningar?

  K.G.

  2011, 27 januari kl 23:34

 249. K.G. är Turkiet enda undantaget – en islamisk demokrati, låt vara sekulär.

  joanna

  2011, 28 januari kl 00:17

 250. Varför är det ALLTID så synd om de som tror på religiösa sagor – och ALDRIG synd om dem som hänvisar till vetenskapliga fakta? SAGODYRKAN hör inte hemma i ett modernt samhälle och alla religiösa påståenden måste självklart få granskas och kritiseras fullständigt fritt. INNOVATIONSPARTIET skriver något ”tänkvärt” – Om hundra år kommer de som då lever att betrakta religiösa på samma sätt som vi idag ser på dem som tror att jorden är platt.

  Oskar

  2011, 12 februari kl 18:56

Skriv en kommentar


Konst bloggar