Utställningen i Warszawa: ”Political Art”

I slutet av den här veckan går det lös:

Det här inlägget postades i om utställningar m m, politik, Projekt. Bokmärk permalänken.

14 svar på Utställningen i Warszawa: ”Political Art”

 1. Neuman skriver:

  Grattis!

 2. SSAB skriver:

  PK reportage om utställningen i P1 kultur.
  Den dömde Dan Park intervjuas

  https://sverigesradio.se/avsnitt/kulturnytt–8

 3. Jor-El skriver:

  Nja, inte mycket till intervju med Dan Park på den länken. Bättre här, kort från 33:50: https://sverigesradio.se/avsnitt/1769273
  Däremot ytterligare ett indignerat inslag om det politiskt styrda kulturlivet i de forna öststaterna med politiskt utsedda regimtrogna kulturchefer som går i den sittande maktens ledband.
  Och varje gång jag hör dessa inslag tänker jag som vanligt – men det låter ju precis som Sverige!

 4. Från Graven skriver:

  +1

 5. mohammad skriver:

  Enligt Dan Park är han snarare PK än IK i det nationella anti-hbtg och rasistiska Polen – vilken lycka…!

 6. Muhammed skriver:

  Dan Park dömdes för att det var bottenskrap som behövde acellerera sin sorliga karriär och då är det enklare att sparka på en som redan ligger än att ta ett enkelt fall med någon från mellanöstern som fuskar med att betala in skatt, tvättar svarta pengar och knarkpengar, fuskar med bidrag och öpåpet snackar skit om svenskar för att offentlig sektor gett honom mer än en vanliugt vit svensk får.

  Dan Park återanvänder bara det som redan finns i publik domän och ger det en spinn. Det märker man att det finns ingen annan som blivit behandlad som han. Man kan ha åsikter om Dan Park och ingen är perfekt men jag skulle gissa att hans ”advokat” var köpt, och spelade med annars hade Dan Park aldrig blivit ”dömd” och suttit i fängelse.

  Jag har aldrig hört eller sett att kriminella och de med allra lägst intelligens återpublicerar andras verk för då blir det kännbara straff enligt den straffskaöla som finns men eftersom Dan Park är dömd så stjäl kriminella hans verk, och ljuger om det för de kriminella är det enda de kan, ljuga och stjäla. Det anser de vara smart och sedan hetsar de upp sig när de jämför sig med någon som enligt deras egna skala ska befinna sig efter dem.

 7. SSAB skriver:

  Med hjälp av statsstödda organisationer fick man den fördömde
  Park att krypa till korset.

  Hade det inte hjälpt så hade man kunnat sätta in sitt hbtq-försvar.

 8. jaäinterasistmen skriver:

  Klart att de sketbrunahögersvinen hör hemma i polen(vägrar att stava med storbokstav, då rasselandet inte förtjänar detta mera) park o lw = nynassar, som bör tas bort av alla normala samhällen genom deras brott mot fäderneslandet genom domstolarna i sann demokratisk anda tillskillnad mot sd länderna polen &ungern!

 9. minnesdagen skriver:

  Piotr Bernatowicz, fil dr i konsthistoria, i en polsk artikel:
  ”Dan Park dömdes för att ha ställt ut sina verk. Intressant nog tog domstolen i sina domar inte hänsyn till möjligheten att tolka hans verk. Den avvisar kontexten, men hans verk är varken rasistiska eller nazistiska. Det är sant att Park provocerar och använder olika symboler, inklusive kontroversiella symboler från totalitära regimer, men innebörden av dessa verk är helt annorlunda. De vänder sig inte mot några minoriteter, de riktas mot den svenska regeringens politik, men också mot andra västländer.”

 10. Från Graven skriver:

  Den sortens demokrati som ger 840 000 skattekronor till utländsk våldtäktsman råder i stora delar av europa. Men alltfler människor säger ”nej” till detta. Det är också demokrati.

 11. CeDe skriver:

  Fotot kan väl få representera islam! Där ska ju huvudena åka på de otrogna enligt urkunderna.

 12. minnesdagen skriver:

  One of Jensen’s works shows Elvis Presley in the Warsaw Ghetto. The work is titled “In the Ghetto” — the name of an Elvis Presley song

  https://diversebulletin.com/news/polish-art-show-defies-cancel-culture-but-faces-criticism-of-antisemitism/

 13. Jor-El skriver:

  ’Works critical of the authoritarian regimes in Russia and Belarus, works by women from Iran and Yemen critical of oppression in the Muslim world’, Emma Elliott ’antifascist artist’, Marc Provisor ’israeli artist’, tillsammans med svenska förmodade bad boys Park och Vilks – utställningen ser ut att innehålla mycket av den ’mångfald’ som det på många andra håll bara pratas om, tex. i Sverige.
  Men som sagt, det är polskt kulturliv som är inskränkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.