3329: Att inte tänka efter och att inte bli skottskadad

För att kasta fram sin åsikt behövs det inte så mycket förberedelse. I varje fall är det normalfallet. Ställningen är tagen och utifrån levereras den personligt djupt kända åsikten. Den historiska bakgrunden är inte oviktig men någon större ansträngning brukar inte läggas ner. 1930-talet är en alltjämt gångbar favorit och antingen pekas motståndaren ut som hemmahörande där eller på den goda sidan som bara ser fantasmer i motståndarnas kritik.

Den politiska diskussionen, även kring heta ämnen som man helst bör avstå från om man har hälsan kär, kan föras med större nyans. T ex utifrån Adorno som blivit aktualiserad i det rådande politiska läget. Sven Anders Johansson påtalar att man bör beakta att vi har en helt annan kontext idag. Värt att tänka på, det näraliggande, så lätt att observera, är alltför ofta samtidens misstag. (Aftonbladet)

Dagens skjutning inträffade i Kristianstad. Jag har hört att skjutningarna blir allt ovanligare i Sverige men jag har inte kunnat kontrollera detaljerna i statistiken. Dock är risken att bli skottskadad obefintlig. Man bör emellertid undvika att vara på fel plats vid fel tidpunkt. En del platser och tidpunkter kan vara mer fel än andra. (Aftonbladet)

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

6 svar på 3329: Att inte tänka efter och att inte bli skottskadad

 1. Från Graven skriver:

  Vi kan andas ut, ty även denna skjutning av tre allvarligt skadade personer har förklarats ”oacceptabel”.

  [jag ser nu – 45 minuter senare – att man strukit uttalandet i kvällspressen; har ”oacceptabelt” måhända förbrukats och blivit en belastning i sitt löjes skimmer?].

  Nåväl, ”skall bryta våldseskaleringen” är en annan parafrasering. Den fungerar ju den med, och den fick stå kvar i Aftonbladet.

  Vi kan sova tryggt (ja förutom möjligtvis i Järfälla där det sköts igen vid tiotiden).

 2. Från Graven skriver:

  Den stora Papegojan levererar formuleringarna och de små papegojorna upprepar lojalt.

 3. Oacceptabelt skriver:

  Oacceptabelt är när miljöpartiet släpar runt socialdemokratin som en död häst i ringen, sparkar på den och begär att den ska dra lasset, varpå den delar ut ännu en miljard till Hamas.

 4. Novosibirsk skriver:

  Den svenska verktygslådan var nog bra att ha när vi hade industrier, frågan är om någon somalier någonsin har haft en, det räcker ju med kniv. Ännu en utredning kan dra ut på tiden lite till, kanske lagom till nästa val?

  Skjutningarna minskar kontinuerligt, nu är det bara nästan en skjutning varannan dag, ganska naturligt med all den specialistkompetens som importerats med löfte om kokainbidrag och gratis jungfrur på sistone. Kan man inte importera elva ton kat, specialpreparerat från Novosibirsk med radioaktiva isotoper, och ge till lättkränkta kulturberikare? Så att de som blir kvar står i proportion till budgetpropostitionen?

 5. a b skriver:

  Jag har alltid funderat hur det kommer sig att polishelikoptern alltid svävar över ställen där kriminella inte är. Där man hellre svävar över områden där det inte begås brott för man själv lider av någon slags mental störning men nu ska jag inte skapa dålig stämning. Om man utbildas som polis efter ett schema som är 30 år gammalt eller som i nuläget att man ska ge sig på de som klarar av att snacka flytande svenska för att de som är vita män och snackar svenska flytande måste vara rasister, de sitter på pengarna, eller en vit inkomst som är nyckeln till ens karriär. För om man som vit man blir dömd så komme rman att tvingas att betala en bot och då löser karriärsmöjligheten ut för polisen som var primär i ärendet.

  I Malmö har det varit så att kriminella (analfabeter) skjuter fyrverkierier för att maskera skjutningen eller skjutningarna men jag behöver inte ha många hjärnceller för att urskilja vapenavfyrningen med fyrverkerierna. Det har till och med varit så att polishelikoptern varit uppe när detta skett och i närheten men prioriteringen för polishelikoptern är att bevaka vita män som snackar flytande svenska. De är ju fiende nummer ett idag.

  Tvärs över från var Finnlines avgår i Malmö är det en udde där analfabeter samlas för att sälja knark och för att träffa andra knarkhandlare. Det är så mycket lyxbilar samlade på en och samma ställe att det är svårt för de boende att hitta en p-plats. Om Malmöpolisen hade haft stake, hade de kunnat sätta upp en kamera och filmat alla dessa registreringsskyltar spom står på leasade bilar eller som knarkhandlarna äger ett par månader men som ingen med vit inkomst har råd att handla. Så hade man kunnat snabbt få kontroll på den skenande knarkhandeln men jag antar att man då inte kan vara ”kompis” med de grovt kriminella om man gör det, att man inte kan bjuda in sina poolers på gratis pizza på polishuset om man gör det.

  Något jag alltid har funderat på är varför alla dessa rullande nedsläckningarna av gatubelysningen i Malmö inte sker i områden där poliser, politiker och journalister bor. Varför de med allra lägst intelligens alltid måste ljuga och stjäla, för det är allt de klarar av. Inte ens enkla allmänbildningstermer klarar man av att förstå men man själv anser sig vara smart. Om man nämner en allmän matematisk term för dem blir de helt tysta för deras låga intelligens förstår inte det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.