3323: När det blir rasistiskt

Det här med hur ord skall definieras. Är ”kulturmarxist” rasistiskt? Möjligen kan man värja sig med att hänvisa till att ”rasistiskt” alltmer får betydelsen av något negativt, vara vad det vara månde. Irena Pozar går i varje fall hårt fram och ingiver en treenighet: ”Ordet är rasistiskt, antisemitiskt och konspirationsteoretiskt laddat.” (Expressen)

Det är riktigt att det är konspiratoriskt, att det hänvisar till vissa kretsar där man menar att det finna en plan i kulturvänstern som medvetet arbetar för att förstöra en nation genom politisk korrekthet och mångkultur. Någon sådan plan finns naturligtvis inte. Däremot är väl just politisk korrekthet och entusiasm för mångkultur typiska drag för en mera formell definition av kulturmarxism.

För övrigt förefaller Pozars inlägg och resonemang vara ett gott exempel på hur kulturmarxismens åsikter och argumentation.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

6 svar på 3323: När det blir rasistiskt

 1. mohammad skriver:

  Man bör kanske – för att inte gå fel – i sammanhanget särskilja på ”definition” i mening av ett begrepps betydelse och ”laddat” i mening av ett begrepps värdering…

 2. CeDe skriver:

  Om det är rasism att tycka att det är åt helvete när muslimer för bort sina unga döttrar till sina hemländer för tvångsäktenskap så är jag rasist. Flickorna har vuxit upp här med svenska värderingar för att sedan tvingas in i äktenskap i föräldrarnas hemland och traditioner.
  Dra in föräldrarnas bidrag och döm dem för övergrepp.

 3. mohammad skriver:

  Tvångsäktenskap är redan kriminaliserat – problemet är att åklagaren av uppenbara skäl kan ha svårt att föra saken i bevis…

 4. Från Graven skriver:

  Åklagaren får naturligtvis gömma sig i sakristian och hoppa fram när brudgummen kysser bruden.

 5. TL skriver:

  En flykting från Sarajevo som nu vill åthuta sitt gästsamhälle. Men, frågar sig vän av ordning, hur kan uttrycket vara rasistiskt när det tillämpas på (döda) vita män?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.