3321: Kurt Westergaard tager avsked

Den danske Muhammedtecknaren Kurt Westergaard har vid 86 års ålder lämnat det jordiska. Hans mycket berömda teckning ”Bomben i turbanen” blev ett bidrag till världskulturens mångfald. Idag, i samband med hans bortgång, har jag inte sett något seriöst medium publicera denna bild. Tvärstoppet råder sedan många år och ingen dager synes än. En längre intervju kan man läsa i Den Korte Avis.

När jag träffade Kurt i Köpenhamn 2007 sade han till mig att den dag då han låg på sitt yttersta skulle det finnas en livvakt bredvid hans säng. De skulle alltså följa honom hela hans återstående liv. Så blev det och det är klart att jag funderar om jag har samma utsikter. Som det ser ut nu ser det så ut.

Närmast en symbol för yttrandefriheten. Kurt Westergaard i Köpenhamn 2007.
Det här inlägget postades i yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

16 svar på 3321: Kurt Westergaard tager avsked

 1. S P skriver:

  Vi måste sluta böja oss för islam.

 2. Jor-El skriver:

  Rest in Power, Kurt Westergaard – he took several bullets for the team, and died with his boots on.

 3. Teddy R skriver:

  Vi måste börja likvidera islamister. Inte offentligt, utan diskret. Muslimska terrorister som offentligt har hotat den som använt sig av sin mänskliga rättighet att driva med profeten och hans onda adepter ska bara tas av daga i det fördolda och försvinna, för att aldrig mer återses. Det är enda metoden som kan fungera. Varje vändande av andra kinden till är dömt att misslyckas.

 4. Yosip skriver:

  Tyvärr verkar det ju inte som att du är ensam om att behöva en livvakt vid din sida. Vart är vi på väg.

 5. Teddy R skriver:

  Vi är på väg mot den punkt där islamisterna måste inkapaciteras innan de hunnit skada någon. Gärningsmannen sak straffas, inte offret. Uttalat hot måste leda till inkapacitering, annars fungerar hotet, och förstör det västerländska samhället inifrån.

  Inkapacitering finns i olika former; permanent inlåsning, permanent förvisning eller likvidering. Det sistnämnda är permanent effektivt. Tickande bomber går omkring på våra gator, medan Morgan klagar på oppositionen.

 6. minnesdagen skriver:

  Det finns redan grupper som sysslar med likvideringar.
  Ibland skjuter dom barn, av någon anledning. Medvetet eller omedvetet.

  Det finns en bra lösning, och det är att tillåta yttrandefrihet helt och fullständigt avseende religioner. Speciellt när det gäller islam och judendom, som ju är tabu idag. Tabut beror på att dom inte tål kritik.

 7. Adolf skriver:

  Om man klickar på ”minnesdagen” kommer man till en förintelseförnekarsida. Arabiska muslimer är marinerade i judehat, som tex den sommartalande arabiske Boråspolisen, men svenskar hatar inte judar generellt. Bortsett från de sorglustiga nordfrontarna i sina nästen, de framför samma halmgubbar och konspirationsteorier som minnesdagen.

  ”Minnesdagen” är kryptonazist, hen bara avstår från att heila så länge det är opportunt.

 8. minnesdagen skriver:

  Nej, jag är vänster och liberal.

  Anklagelser om nazism är ett sätt att skrämma folk.
  Härskarteknik.
  Och allt som oftast är det vad som inom psykologin kallas projektion.

 9. Adolf skriver:

  Hahaha… vänster kanske, socialism och fascism är nära släkt och har många överlöpare, men judehatare och förintelseförnekare är helt skilda från liberalism. Du är inte liberal.

  Klicka på länken ”minnesdagen” och få en snabblektion i nordiska motståndsrörelsen propaganda. Många av tankefigurerna delas av muslimska terrorister.

 10. mohammad skriver:

  Fundamentet till Minnesdagens nazistiska vurmeri har tidigare varit på tapeten – skiljenämnden fastslog då att denna monomani reservationslöst grundas utifrån ett vänsterliberalt perspektiv.

  Så det så…

 11. Adolf skriver:

  ”Vänsterliberal” är en skvader, och inte liberal. Klicka på ”minnesdagen” och anländ till en adress som torgför samma förintelseförnekelse som nordiska motståndsrörelsen. Nazister är inte liberaler, däremot är det en underhållande nyhet med en nazist som kallar sig liberal. Nazister drivs av judehat, de utrotar judar, och påstår sen samtidigt att de inte gjort det och att det var judarnas eget fel. Tricket att jämställa judarna med muslimerna är ännu ett försök att dölja både nazisternas folkmord på judar och att muslimer förföljer kristna i stor skala.

  Klicka på hens fula logotyp och läs själv.

 12. minnesdagen skriver:

  Den historiska händelse som har seglat upp till den viktigaste i världshistorien och som direkt påverkar politiken i västvärldens länder är förintelsen.
  Men alla vet ju att det förekommer propaganda i krig.

  Vad är mest liberalt ? Att kunna kritisera den händelsen eller att det skall vara tabu eller t.o.m. kriminaliserat ?
  Om man tycker DDR var demokratiskt så kan man i samma anda resonera att det är liberalt att slänga alla förintelsekritiker i fängelse.. Jag tycker tvärtom det är liberalt att kunna kritisera den händelsen. Och då skall man också göra det.

 13. Adolf skriver:

  Din webadress sprider nazistisk mysticism och förintelseförnekelse och du låtsas att det är ”liberalt”. Du sysslar inte med kritik av historiska lögner, du vidarebefordrar de två principiella nazistiska lögnerna efter nederlaget;

  (1) nazisterna utrotade inte judar
  (2) det var judarnas fela att nazisterna utrotade dem.

  Som synes är de ömsesidigt uteslutande, men en sån kamel sväljer varje nazistliberal med lätthet. Du är inte liberal, eftersom du sprider nazistpropaganda.

  Förintelsen är ett historiskt faktum. Komplexet av nazistiska och islamistiska lögner är propaganda. Numera har vi horder av muslimska barn i Sverige som pumpats fulla av muslimsk hatpropaganda, och den passar de fåtaliga svenska nazisterna perfekt.

 14. Adolf skriver:

  Angående ”minnesdagens” halmgubbe om DDR och demokrati; endast kommunister låtsas att DDR var demokratiskt. DDR var en kommunistisk enpartistat precis som nazityskland var en nationalsocialistisk enpartistat, och ingendera hade spår av liberalism. Men endast nazityskland tog på sig uppgiften att utrota judarna i industriell skala med uttrycklig avsikt att eliminera hela folkgruppen, och endast nazister försöker i efterhand förneka det.

  Ända tills vi importerade muslimska extremister med bidragspolitik. De har nämligen många vandringssägner gemensamt med nassarna.

 15. a b skriver:

  läs koranen, den finns på internet. Koranen är något muslimer oavsett om man är invirad eller inte, inklusive kurder och iranier följer. Muslimer hatar alla som inte är muslimer, de är de riktiga rasisterna och ser man på läroverken så anställer en muslim inte en svensk utan en annan muslim.

  Det är bara i Sverige man kvoterar in de med flest fördomar och lägst intelligens medan ens egna befolkning får stå tillbaka men det är inte bara muslimer som prioriteras. I Malmö finns ett lägenhetshotell bara ett par hundra meter från SVT. På det lägenhetshotellet huseras kriminella balter, rumäner, bulgarer och polacker. Dessa kriminella kommer i lyxbilar med utländska registeringsskyltar men påstår för socialen i Malmö att de är utblottade och behöver hjälp eller så ljuger de ihop andra stories så att de ska få bidrag. Så fort de får stanna så drar de vidare. Det är kanske inte så konstigt att de kör runt i lyxbilar från områden där man inte ens har pengar till mat för dagen. Om man ger bort bidrag till kriminella och analfabeter, vad får de som verkligen bidragit när de behöver hjälp eller det är dags för pension? Om det är helt uppenbart för den normalintelligente, varför gör inte de som får betalt för att ta tag i detta något? Utan de fokuserar på annat, för det ger ett snabbspår till ens karriär. SDs pajasar påstår att det ska anställas fler poliser. Sanningen är att det blir inte någon skillnad när de med allra lägst intelligens blir fler. Om man redan nu kastar på luren när folk ringer, eller där man är aggressiv eller otrevlig för att man ska lägga på så säger det allt om polisen och deras utralåga intelligens. det är enklare att ge sig på svenska vita män, stalka dem än att göra det man får betalt för att göra. Det är också därför man letar anledning och skyller på andra för att slippa göra sitt jobb. Frågan är om polisen agerar som analfabeter, ljuger och stjäl. Vad är det för skillnad på dem och kriminella?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.