3266: Så kan det gå

Det var det här med kulturer som vid omnämnande rekommenderas att relativiseras. Naturligtvis är det inte så att den västerländska kulturen är överlägsen någon annan. Självfallet gäller detta även för den svenska ehuru en sådan bör betvivlas.

Vi hade kvinnomorden som satt fart på diskussionerna och vars huvudinriktning tycks vara att uppfostra de svenska männen. Så långt är allt gott och väl och lugnt. Men det kom också en ledare i Expressen. För säkerhets skull osignerad. Man rycker till då man läser rysligheter som detta:

”Så vad utmärker förövarna till kvinnomorden? En faktor är psykisk ohälsa och depression. En annan är en överrepresentation av män som är utrikes födda. Aftonbladets genomgång av 267 kvinnomord mellan år 2000 och 2016 visade att 30 procent av de kvinnliga offren var utlandsfödda. 

Bland dem som misstänks för de senaste fem kvinnomorden finns exempelvis en man från Mali, en man från Irak och en tredje från Serbien/Montenegro. Kopplingen till hur pojkar uppfostras i Sverige är inte glasklar.

Om liv ska räddas måste vi våga intressera oss för denna överrepresentation. Kan det vara något i mötet mellan extremt patriarkala kulturer och det svenska frigjorda samhället som riskerar att utlösa besinningslöst våld? Kvinnan tar chansen att separera medan mannen förlorar sin tidigare status/heder.”

Vi har anledning att känna oro. Snart kommer kulturer att rangordnas och vi kommer att få se konturerna av den eljest försvunna svenska kulturen.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

1 svar på 3266: Så kan det gå

  1. Klapp skriver:

    Av de fyra drakarna SvD AB DN och Expressen har den sistnämnda högst i tak, den kostar i undantagsfall på sig att publicera något som inte är helt i linje med genus/klimat/invandrings-narrativet. Övriga gör det aldrig.

    Däremot levererar alla fyra ett stort antal konfirmerande artiklar, alltså sådana som utan vidare utredning nämner genus, klimat, invandringen och SD på ett självklart konfirmerande sätt. Underförstått är alla män våldtäktsmän, vi har tio år på oss, skäggbarnen sopas under mattan eller inte avkrävas ansvar, och SD är nazister. Endast pandemin har satt käppar i hjulen för åsiktsmaskineriets självsnurr runt egen axel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.