3236: Den dekorativa hållbarheten

Konstvärldens radikala elit har det inte lätt. I brist på verklig vara får man nöja sig med rättvis fördelning och exemplariskt uppförande. Att visa vägen för mänskligheten. Att ingen bryr sig om dess aktivistiska krystningar spelar mindre roll. Förmodligen är det så att det räcker att i de egna ögonen framstå som rättfärdig är mer än tillräckligt. I Finland vill man att biennalerna främst uppgift är att vara hållbara. Om nu dessa agenter önskade åstadkomma något som i varje fall hade någon inverkan kunde man valt en annan bransch. Men det gör man inte. (artnet)

Det här inlägget postades i Biennaler, politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.