3234: I någons namn

Även en blind höna kan hitta ett korn. Men det inträffar sällan. Ja, den saliga blandningen av udda föreställningar kombinerat med mera våldsamma kandidater var ju innehållet i gårdagens demonstration. En presentation av några egendomliga världsåskådare finns i Expressen.

Kopplingen till konst är att just sådana här udda saker har fascinerat den moderna konsten. Otaliga exempel finns på udda skapare som har gjorts till konstnärer eller konstnärer som har funnit intressanta exemplar av människor med besynnerliga idéer eller fanatiska intressen. Den här avdelningen känns inte riktigt aktuell nu. Vi vet alltför väl vad konstvärlden är besatt av.

Ett mångkulturellt bekymmer som framförs med svårmod (Kunstkritikk) är konstnären Jacqueline Hoàng Nguy?ns namn. Hon har varit tvungen att byta namn eftersom hennes nya omgivningar har svårt med rättstavningen. Säkert även med uttalet. Eftersom västvärlden styr begivenheterna i konsten och engelska är det språk man måste behärska (väldigt få klagomål på språkfrågan dock), uppstår en hel del problem med rättstavning, uttal och dessutom att minnas ovanliga namn (lite försiktighet här: ovanliga för västerlänningar). Detta kan förefall högst rimligt men ni anar säkert att det finns en sko som klämmer. Den vite mannen borde veta bättre och lära sig sin hemläxa glad ihåg.

Det här inlägget postades i om utställningar m m, politik. Bokmärk permalänken.

3 svar på 3234: I någons namn

  1. Sten skriver:

    Det räckte med Boutros Boutros Ghali. Om jag nu stavade rätt. Stavade jag det rätt?

  2. Från Graven skriver:

    Mahat-mahatma-Gandhi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.