3213: Normalt och cirkel

På min långa väg till ett så normalt liv som möjligt har Johan Westerholm skrivit om hur man kan säkra en bostad. Inte alls någon omöjlighet. Ledarsidorna.

I Aftonbladet skriver Åsa Linderborg om rasismen och dess cirkeldefinition: Den utpekade vite är alltid skyldig och det finns inget försvar. Frågan är bara hur länge det är möjligt att väcka intresse för den totala skulden.

Det här inlägget postades i livvakter, politik. Bokmärk permalänken.

6 svar på 3213: Normalt och cirkel

 1. Pablo skriver:

  Åsa tillhör den gamla vänstern, som tror att den är god. Hon för dess talan på dess väg mot solnedgången. Den nya vänstern förstår inte vad hon säger, om den ens läser AB. Om hon har tur blir hon ignorerad.

  Ledarsidorna.se håller hög klass, Westerholm är en hjälte. Lustigt att han är son till folkparti-legendaren, men det är ju så att ville man ha inflytande så var S vägen, sanningen och livet.

 2. CeDe skriver:

  Rasism är en känsla och går inte att bota med intellektet. Låt den i stället få flöda ut 0ch genom erfarenheter självdö.
  Erkänn rasism som en inneboende primitiv reflex och att den finns under alla hudfärger.
  Problem uppstår först när någon skadas av mentala eller fysiska påhopp, och det ska naturligtvis beivras.
  Jag erkänner visst att när en till synes invandrare kliver ut rakt framför min bil att jag då för mig själv skriker ut; Djävla svartskalle!! Sen kan jag i nästa veva ha ett jättetrevligt samtal med en Iranier.
  Änglar finns dom?

 3. Pablo skriver:

  ”Rasism” är riskaversion mot främlingar och genetiskt nedärvt, det tillhör överlevnadsinstinkterna. Åsas problem är att hon är del av problemet, dvs vänstern. Den nya vänstern är hennes intellektuella avkomma. Hon känner bara inte igen sig själv.

 4. Från Graven skriver:

  Hon är rädd.

  Åsa är vit, medelålders och tjänar pengar på sina egna alster; det vill säga, hon är både privilegierad och kapitalist. Igår ledde Åsa revolutionen. Idag inser hon att hon själv står på tur.

 5. minnesdagen skriver:

  Diangelo har några poänger. Bland progressiva finns en besatthet av rastänkande, speciellt bland fellow whites.

  Åsa skriver att hon är grisfärgad. Är det färgen hon tänker på eller är det något mer ?
  I Animal farm, George Orwells roman om ryska revolutionen, så utnyttjar grisarna resten av djuren för att ta över, och bli en ny överhet som inte längre är djur. Bara när de andra djuren ser dem låtsas de vara vanliga djur. Fellow animals,

 6. mohammad skriver:

  Jag hänger på CeDe här, mycket bra skrivet även så om det inte ville vara hens egna formuleringar.

  Med det nödvändiga tillägget då, att den strukturella rasism som följer härav just är den farligaste och knepigaste att komma tillrätta med.

  Och ja, änglar dom finns….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.