3203: Nya bidrag till den politiska estetiken

Det går inte att förneka att det har blivit lite nerv i svensk politik. Kristersson har deklarerat att han kan samarbeta med SD. Inte oväntat, snarare oundvikligt eftersom det är den enda realistiska möjligheten till en konservativ regering. Faran är uppenbar från andra hållet som mobiliserar sig och inleder ett motangrepp (Aftonbladet). Så långt är det korrekt tänkt. Alldeles som min tränare i Lerbergets IF brukade säga: Attackera innan han får kontroll över bollen. Men sedan är det frågan om det gamla vanliga, deklassera SD. En del raka rör dyker upp i spalterna. Måleriskt och pittoreskt skulle man säga i estetiska termer (Dala-Demokraten) Den strategin har hittills visat sig vara ineffektiv eller rentav skapat PR för motståndaren. Skillnaden är att Kristersson skall belastas och det kan medföra att en del moderatväljare kan ta illa vid sig. Som vanligt polariserar politiken sig och betraktaren får följa ett stycke intressant dramatik. För självklart måste det hända något med alla medier, gamla som sociala som alternativa – alla dessa måste varje dag fyllas med något uppseendeväckande.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

5 svar på 3203: Nya bidrag till den politiska estetiken

 1. Job skriver:

  Det är inte svårt att deklassera SD i all media man kontrollerar, vi kommer att få höra om grundare från VAM i evighet, men egentligen är det invandringspartierna som har grundat SD. Ansvaret för både bildandet och framgångarna faller på de sju riksdagspartier som undertecknat beslut om asyl, bidrag, rättigheter och nedmonterat svenskt gränsskydd. Varje rån och bombsprängning påminner nu alla utom pressens kollaboratörer om vem som gjort vad. Frälsets uppehållande strid, där de nu låtsas som att det är fel på ”integrationen” sen de släppt fram oönskad mass-imigration av socialt inkompatibla tjänar endast till att permanenta problemen. Utan invandringen hade SD´s väljare valt S som vanligt. Det är samma svenskar, men två olika uppfattningar om invandring. Så blev mängder av sossar sverigedemokrater. SD för sossarnas gamla invandringspolitik, som syftade till att skydda svenska arbetare från låglönekonkurrens.

  M vill inte alls föra SD-politik, Kristersson har bara upptäckt att företrädarnas misstag satt honom i en omöjlig position. Han kan välja på att aldrig sitta i regering, aktivt eller passivt stödja en s-regering, eller förhandla med SD. Om han inte förhandlar med SD måste M slösa ännu ett partiledarbyte på att få fram en partiledare som förhandlar med SD. Kristerssons aktier står inte högt, men han har ändå gjort vad han måste, och inte gömt sig bakom handlingsförlamad ”antirasism”.

  SD är inte ett rasistiskt parti, SD är ett parti mot fri bidragsfinansierad invandring, och det är vad man kunde förvänta sig vid okontrollerad invandring. Det är en legitim ståndpunkt, oavsett vad Aftonbladet tycker. Aftonbladet är en vänsterfascistisk tidning som försöker göra invandringsmotstånd illegitimt mot en bakgrund av rån, misshandel och bombdåd. Enklaste sättet att slippa SD hade varit att ett vanligt parti, tex sossarna, Folkpartiet eller Bondeförbundet tagit strid mot fri invandring i tid. Nu trillar ett av dem ur riksdagen som tack för sin permanenta oduglighet. Och vi är dömda till lågintensivt mångkulturellt inbördeskrig, där de som har råd flyttar från brödraskapets Combat Zone.

 2. Från Graven skriver:

  Jag gratulerar mig själv till att ha utbildat alla mina barn utomlands, där de nu för övrigt stannar på högavlönade tjänster med ordentligt lägre skatt än i Sverige. Den svenska ”välfärden” har de genomskådat som den myt den är. Läkarbesök i hemmet vid sjukt barn är endast ett exempel på en standard som Sverige helt enkelt aldrig kommer att klara av, och som måste förnekas och tigas ihjäl av svenska politiker, samtidigt som man fortsätter hjärntvätten med mantrat ”en sjukvård i världsklass”. Näst sist i Europeiska ligan över IV-platser ligger Sverige, med 4,89 IV-platser per 100k invånare där EU-snittet ligger på 11,5. Sveriges äldre får nu betala med sina liv för sin godtrogenhet när den S-märkta regeringen med stöd av Centern och Folkpartiet låter liemannen skörda vad svensk socialdemokrati har sått.

 3. minnesdagen skriver:

  Kristersson fick en del kritik för att han bröt sitt löfte att inte prata med SD. Frågan är vad det löftet var värt egentligen. Uppenbarligen var det inte mer värt än drygt 20% av den svenska väljarkåren.

  Idag är det den 27e dagen på året.
  Och det finns en symbolik i siffran.
  3 * 3 * 3 = 27

 4. ND skriver:

  Vilks blogg måste varje dag fyllas med något uppseendeväckande, om än bara meningslösa utsagor om numerologisk ”symbolik” i helt ordinära tal. Det finns ju en ”symbolik” även i 8 = 2 * 2 * 2 = den åttafaldiga vägen, eller för den delen 1 = 1 * 1 * 1 = den enfaldiga vägen.

 5. minnesdagen skriver:

  Operation Storm-333 took place on 27 December 1979

  https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Storm-333

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.