3158: Poddtoppen

Det var det där med yttrandefriheten. Ett ämne som är outslitligt och som ständigt aktualiseras. I Benjamin Elfors podd kan man lyssna till ett djupgående samtal mellan Elfors och hans gäst Niklas Orrenius. En hel del intressanta synpunkter. Vem tänker på att demokrati är en sen uppfinning och människans historiska samhällsform är diktatur? Och borde den svenska yttrandefriheten följa den amerikanska modellen? Sedan får vi också höra en del om hur konstnär Vilks tänker och tycker.

Poddtoppen

Niklas Orrenius
Det här inlägget postades i yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

2 svar på 3158: Poddtoppen

 1. Från Graven skriver:

  Åhhh, vilken hjälte!

 2. minnesdagen skriver:

  Det var en bitvis intressant intervju, specifikt det som handlade om Lars Vilks.

  I övrigt flummar Orrenius ibland ut i värsta ”fake PK nonsens”. Som när de diskuterar att för mycket yttrandefrihet kan trigga sådana som Mangs.

  Det är snarare tvärtom, att mainstream-media hetsar mot folk som är utanför åsiktskorridoren.
  Härom kvällen såg jag i TV-nyheterna i ett reportage från en anti coronanedstängnings-demonstration från Tyskland. Dom intervjuade några i publiken varav en kvinna som hade en stor mask som täckte nästan hela ansiktet, vilket inte de andra demonstranterna hade. I slutsekunderna fokuserade kameran, utan någon kommentar, på t-shirten som syntes under hennes uppknäppta jacka. Hon hade en ku-klux-klan t-shirt.
  Hur stor är sannolikheten att ett tv-team bara ”råkar” på en sådan person ? En på 10 miljoner. Utan minsta tvekan var t-shirten planterad av journalisterna. Det förklarar också hennes maskering och att hon inte fick några frågor om sin t-shirt.

  Och vad leder det till?
  https://www.friatider.se/mobb-forsokte-doda-coronademonstranter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.