3156: Det måste…

Det måste hända något. Ofrånkomligt något som idag delas av medievärlden och konsten. Medievärlden är i regel väl tillgodosedd. Just nu går det att duka upp ett bord med nymornad Corona, lite nattstånden Trump, politiska förslag från olika partier som syftar till att lösa de stora samhällsproblemen (det fungerar naturligtvis inte så men är bra nyheter), lite klimat och de senaste skjutningar, bombningarna och bränderna.

Värre med konsten. Det som rapporteras nu är hur konsten och dess marknader skall hantera nedstängningarna. Ett och annat tips för hemmavarande konstnärer och konstintresserade. Dessutom har det pågått länge. Inte heller e-flux journals nya nummer kan se annat än de vanligt politiskt korrekta motivkretsarna. De rörelser som dyker, t ex BLM, blir rasande fort en del av en korrekt värdegrund och så var det med den utmaningen.

I flux-numret föreslår Nika Dubrovsky and David Graeber alternativa konstvärldar. Inte alldeles oävet men så inser författarna att det inte går att vara ironisk i dessa tider. Och återvänder till det vanliga politiska trampet.

Vi får söka i skuggorna som inte är lika synliga, långt mindre omsatta i någon slagkraftig diskurs eller kontext.

Det här inlägget postades i om utställningar m m, politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på 3156: Det måste…

 1. minnesdagen skriver:

  Svt är konstnärliga aktivister.
  Dom tar en händelse och förvränger den till politiskt drama.
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/skytten-i-kenosha-frislappt-for-17-miljoner
  ”en video visar hur en person som ser ut att vara 17-åringen faller till marken och skjuter mot demonstranter som kommer emot honom”

  Man har ju själv tidigare kunnat se videor från händelsen, och det var två saker som hände:
  1) J Rosenbaum skriker och jagar skytten med en molovcoctail. Skytten hamnar i en trängd situation och avlossar dödande skott på 0-1 meters avstånd.
  En stund senare jagas skytten av ett stort gäng aktivister, och skytten sparkas ned till marken.
  2) A Huber träffas av dödligt skott i bröstet på 0-10 centimeters avstånd när han attackerar och slår sin skateboard i huvudet på skytten, som då ligger på marken.
  Någon sekund senare, en tredje pistolbeväpnad aktivist som springer emot skytten träffas i armen som håller pistolen, av ett skott på 2-3 meters avstånd.

 2. CeDe skriver:

  Det kommer alltid någon ny föreställning.
  I morgon söndag får vi åter ta del av en spökskrivares tal till nationen framfört av vår eminente statsminister.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.