3118: Presidenten

President Trump har gjort en del för utvecklingen av performancekonsten långt utanför konstvärlden. Coronaturen var onekligen en av höjdpunkterna. Medierna världen över kunde glädja sig åt feta rubriker och fina bilder och citat. En del anser att Trump är ett hot mot demokratin. Jag har svårt att tro det. Hans varje steg är övervakat och kommenterat. Däremot är han inte någon ”värdig” president genom sina framträdanden. En president bör uppträda som man förväntar sig av en president. Trump är i alla fall ärlig genom att inte vara det. Sådan är politiken, men det skall den mera korrekte politikern dölja bakom vackra ord och försiktiga formuleringar.

För den enkle medborgaren är det svårt att förstå att USA som är ett tämligen folkrikt land inte har lyckats få fram mer än Trump och Biden. Den ene teatralisk den andre just ingenting. Å andra sidan är vår tid uppmärksamhetens epok och det fungerar ju.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på 3118: Presidenten

  1. ND skriver:

    Inget annat än en liveuppsättning av Spitting image.

  2. CeDe skriver:

    Äntligen någon som kan se lite längre än näsan räcker.
    Ronnie Berggren ger i ny bok det perspektiv av Donald Trump som de flesta inte är kapabla att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.