3109: I mångfald skall vi falla

En medial höjdare har det onekligen blivit av uppropet mot rasism på SR (journalisten).

”Sveriges Radios redaktioner rekryterar vit medelklass som saknar erfarenhet av mångfaldsfrågor. Det påverkar innehållet i journalistiken, säger en källa.”

Knappast felaktigt att SR rekryterar vit medelklass. Vit, troligen för att de flesta kandidater är vita och medelklass därför att det är brukligt. Just representation har varit ett ständigt återkommande ämne i statliga företag och utbildningar. Hur många från arbetarklassen, hur många från olika länder, hur många från olika politiska läger? Det brukar inte leda till någonting. I det här fallet är det ett påpassligt utspel eftersom det är något som ligger starkt i tiden och som besitter politisk sprängkraft. Det går fortfarande att hota med rasism och ännu hänger inte identitetspolitiken på repen. Skall den stora skuldbördan leda till något? Det diplomatiska svaret är att utreda frågan. Vår tids problem blir ständigt nedgrävda i utredningar. Ett effektivt redskap för att göra så lite som möjligt.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

6 svar på 3109: I mångfald skall vi falla

 1. Från Graven skriver:

  Jens Ganman exponerar Cilla Benkö.

  Jag hörde henne misslyckas med att försvara sin “heder” på radio idag.

  Räkna med en husneger i styrelsen inom kort.

 2. Från Graven skriver:

  Oddsen för Jason är nog rätt låga. Cilla kommer att gnissla tänder icke desto mindre. En neger, i hennes styrelserum!!!

 3. Gigas skriver:

  Cilla är bra på att vrida statistiken så att den passar hennes narrativ, så hon löser det nog på något sätt.

  https://www.expressen.se/kultur/2017-var-ett-farligt-ar-for-kvinnliga-journalister/

 4. Jor-El skriver:

  Jobbigt det där när identitetspolitiken och kravet på representation kommer och biter en själv i röven.
  När reformarbetet drar igång och medelklassvitingarna skickas på dörren till förmån för ’bruna och svarta kroppar’, borde man även förtsätta att gallra bland de täta bestånden av vänster- och miljöideologer i organisationen.
  Det behövs en rejäl påfyllning av konservativa nationalister för att som uppdraget lyder – spegla samhället och befolkningen. Och dessa ska inte heller behöva höra benämningar som ”högerextremist” osv. i korridorerna.
  Genom Public Service bygger vi framtidens inkluderande biosfärmodell för det svenska samhället!

 5. CeDe skriver:

  Sitter det hjärnceller i hudfärgen?

 6. ND skriver:

  Det finns betydligt fler sverigedemokrater än negrer i vårt land, men ändå finns det inte en enda sverigedemokrat i SR/SVT, samtidigt som det är varannan blattarnas. Om man vill ha ”representation” kan man börja med det man förmedlar, nämligen idéer och åsikter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.