3103: Indianer och koraner

Vågen går men det tar en stund innan de drabbade förstår hur pressat läge kan bli. Sålunda skall Frölunda avlägsna sin ”indian” (säkrast att skriva med citationstecken). Givetvis måste vi ta dessa händelser på största allvar. (Aftonbladet)

Uppföljningen av koranbränningen pågår ännu. Den här visan t ex från Karin Wiborn i Sveriges kristna råd.:

”Det är intressant med yttrandefrihet kontra religionsfrihet. Men yttrandefriheten ska inte kränka andra människor, så på något sätt måste den respekten stå över yttrandefriheten” (Världen idag)

På sitt sätt blev koranbränningen lyckad eftersom den gav upphov till en intressant diskussion kring yttrandefriheten. Inte minst kraven på inskränkningar gav upphov till en del trevare mot blasfemilagar. Dessutom kan man konstatera att tilltaget knappast väckte några större sympatier för Paludans bravader. Lite medvind fick han dock i den principiella hållningen eftersom makt & myndighet gjorde sitt bästa för att markera att våldsmannens veto gäller i åtminstone stora delar av Sverige. Men det ledde inte till något omfattande folkuppror. Alltför lättförståeliga provokationer blir snabbt tröttsamma.

Det här inlägget postades i politik, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

8 svar på 3103: Indianer och koraner

 1. Magnus skriver:

  Varför inte Frölunda Rom?
  Hur man nu stiliserar brott mot äldre. Ett pinsamt skevt hånleende kanske. Eller Frölunda Same? En trolltrumma? En EU-Eko renskit? Frölunda Jude? Soros ansikte? Epsteins ansikte? Weinsteins? Eller kanske Frölunda Sosse. En siluett av en svensk fuskande ljugande socialdemokrat.

 2. Magnus skriver:

  Eller som Max Von Sydow vs Regan kanske.
  Frölunda Exorcister.
  Frölunda Linda Blairs.

 3. Jor-El skriver:

  Eftersom Västra Frölundas nu kasserade namn och symbolism har malts ner av samtidens ömfotade identitetspolitik är det nog bäst att man gräver där man står.
  Jag föreslår Västra Frölunda Hamnsjåare, med en stiliserad Kålle i keps.

  Vad gäller koranbränning, här är ett intressant fall – en migrant som för att få uppehållstillstånd i Sverige behöver övertyga de ansvariga i den processen att han verkligen har lämnat islam och därför riskerar allvarliga repressalier för detta i sitt ursrungliga hemland Egypten. Som ett led i detta spelar han in en video där han spottar på Koranen, river ut sidor ur den, trampar på den och slutligen tänder eld på den.

  https://youtu.be/-2cjYaXC1sg

  Jag antar att detta innebär ideologisk kortslutning hos flyktingvurmande motståndare till koranbränning.

 4. Våpet Sneckar skriver:

  Kanske inte så många som associerar svensk laglös flathet med koranen. Vore kopplingen tydligare skulle Paludan ha större stöd. Nu visade det sig att imamerna inte hade så mycket att säga knarkhandlarna, som heller inte är så många.

  Leve Kumla MSK.

 5. CeDe skriver:

  Fr Wiborn ser då inge problem med att religionsfriheten kränker andra människor –
  tom uppmanar till mord.

 6. V Sneckar skriver:

  Det borde vara märkligt att man kan komma fram till att yttrandefriheten är överordnad kristendomen men underordnad islam. Man blir mindre förvånad när om betraktar vänsterblivenhet är en psykisk åkomma. Vilket man bör göra.

 7. ND skriver:

  Yttrandefrihet är per definition friheten att kränka andra människor. I annat fall funnes inget skäl att skydda friheten i fråga.

 8. minnesdagen skriver:

  ”yttrandefriheten ska inte kränka andra människor, så på något sätt måste den respekten stå över yttrandefriheten”
  – alltså all kränkande förintelsepropaganda. Skall den förbjudas och ersättas med respekt för sanningen? Det vore en vändning. Till och med svenska kyrkan ordnar propagandaresor till Auschwitz.
  Ja…Hon borde känna oro över kyrkans brutala förfall och kristendomens snara bortgång.
  Nuvarande utvecklingen är att – Jesus skall bort och ersättas av förintelsen – och vi får därmed antikrist.
  Förlåtelse byts till skuld.
  Kärlek byts till hat.
  Sanning byts till lögn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.