3088: Inte som man tänkt sig

Den planerade och sedan inställda föreställningen i Malmö med en politiker och en Koranbränning samt en konstnär utvecklades till en komplex process. Om de svenska myndigheterna hade tänkt sig en enkel ”mota-Olle-i-grind” blev resultatet inte det önskade. Partiledare Paludan fick inreseförbud vilket förefaller vara ett rätt egendomligt beslut. Skälet uppges vara att han utgör en risk för rikets säkerhet (dr.dk) Hans anhängare genomför Koraneldningen och har lite andra hyss för sig. Detta leder i sin tur till motaktioner med nya eldar på gatorna. (SDS) (Expressen)

Det blev en trasa och fortsatt väntan på svar på de intressanta frågorna: Var går gränsen för yttrandefriheten? Är det hets mot folkgrupp att elda en Koran? Och värderingsfrågan: Vem gynnas av den här händelsen?

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

18 svar på 3088: Inte som man tänkt sig

 1. ND skriver:

  Yttrandefriheten har per definition inga gränser. Den finns för att kunna uttrycka exakt det någon vill begränsa. Allt det andra behöver uppenbarligen inget skydd.

  Att elda en koran är möjligen blasfemi, men inte hets mot folkgrupp, och inte heller missaktning mot folkgrupp, som lagen egentligen borde heta. Koranen är en politisk pamflett, det vill säga en idé som man är fri att häckla bäst man vill. Om man inte är fri att göra så, har vi uppenbarligen sharia eller något annat tillstånd som hindrar oss från att vara fria.

  Vinnare för dagen är Dan Park, som petade in en pinne i brasan och fick se det ta fyr ordentligt. Vinnare på sikt är SD med flera spelare på den kanten, ity det att man fick apadjävlarna att dansa efter den provokativa pipan.

 2. Vsrhd skriver:

  Nej, koranbränning är inte hets mot folkgrupp. Däremot leder koranbränningen till att nämnda folkgrupp blir hetsig, vilket vi fick prov på igår, kanske får även idag.

 3. minnesdagen skriver:

  Att bränna upp en bok är en tämligen mild form av provokation, även om bokens innehåll är religiöst.
  Däremot att ständigt och jämt pracka på oss svenskar förintelsepropaganda, och kalla oss nazister om vi inte tror på propagandalögnerna.
  Det är en ofantligt mycket större provokation.

  29:30 – angående nurnbergrättegångarna 1945-46 :
  ”evidence is not required for something that is self-evident”
  https://www.spreaker.com/user/10042798/62rcb-monika-schaefer-talks-about-when-t

 4. CeDe skriver:

  Det borde eldas en koran varje dag med tanke på dess innehåll!

 5. Hans Annellsson skriver:

  För min del tycker jag att man inte skall bränna böcker eller pengar. Skall man nödvändigtvis göra det så bör man bränna både Koranen och Bibeln samtidigt och kanske Mein Kampf och Maos Lilla Röda på samma gång när man ändå håller på.

 6. Heidekker skriver:

  Det är inte själva koranbrännandet som är problemet, på samma sätt som det inte är något fel på rondellhundar. Vi har importerat fientliga fotsoldater som inte efterfrågas på arbetsmarknaden. De vill ha betalt av oss för att bo här och ofreda oss. De utgör själva problemet, på samma sätt som nazister och kommunister var sin tids problem. Vad som pågår i Malmö är inte ett resultat av koransparkar, det är resultatet av att importera islam.

  Det står i koranen vad som väntar otrogna, liksom Hitler och Lenin skrev vad som skulle hända judar och kapitalister. Ritningen finns, någon måste vilja utföra den. Denne är problemet.

 7. mohammad skriver:

  Muslim Faith Matter – Let’s go for it!..

 8. Lars Vilks skriver:

  Det kan bli en hel del ”Matter”. Nu kom ditt förslag MFM och det är väl rimligt att tillägga Freedom of Speech Matter (FSM).

 9. CeDe skriver:

  No matter what!

 10. Per skriver:

  Islamfascismens stormtrupper har gjort entré på riktigt. Deras antal uppnår nu en kritisk massa för att utgöra en motmakt mot det svenska civilsamhället och till del den svenska staten.

 11. m skriver:

  en pajas till konstnär som försöker förklara teologi HAHAHA lars fjanten wilks

 12. Lars Vilks skriver:

  Nu är det så att en bra konstnär alltid är en pajas, en mindre lyckad försöker vara seriös.

 13. minnesdagen skriver:

  Värt att minnas: Recensenternas älsklingsartist blev ett högerspöke.

  ”Low in high school” är ett vidrigt haveri. ”Det första högerextremistiska konceptalbumet av en artist på den här nivån.” Andres Lokko ger en mycket, mycket svag etta till Morrisseys nya album. (svd 2017-11-16)

  Morrissey, fanstastisk livelåt – Jack the ripper:
  https://www.youtube.com/watch?v=XK3PfqhtbVc

 14. Jor-El skriver:

  Malmös muslimska fotsoldater nöjde sig tydligen inte med vandalism och utlevt förakt mot såväl koranbrännare som ordningsmakten i fredags.
  Hey, we’re in Malmö, varför inte kasta in lite judehat när vi ändå håller på och beter oss som i Raqqah.

  https://nyheteridag.se/oppet-judehat-under-kravallerna-i-malmo/

 15. Lokko skriver:

  Lokko pretentiös tönt

 16. CeDe skriver:

  Ja, bränningen gav dem en chans att få presentera sig. Och mer lär komma med nya bränder.

 17. minnesdagen skriver:

  Den lilla milda provokationen med bokbränningen är gjord. Det blev ungefär som förväntat, samma reaktioner som i Danmark. Vad mer finns det ?

  Skall man ha yttrandefrihet och religionsfrihet så skall väl det gälla alla religioner. Inte att man skall provocera vissa och krypa för andra.

  Den gamla förintelseaktivist-tanten som alla partiledare i sjuklövern gav löfte till. Om att inte följa demokratins regler, utan istället hennes regler. Hur är det möjligt ?

 18. Per skriver:

  Expressen idag, Linda Jerneck, ”Var vågar vi bo i gängvåldets Sverige?” Hon avser då den väletablerade medelklassen. Ett kriterium är att man ska våga låta sina barn cykla själva till skolan. Alla storstäder faller bort, då även ett avlägset hörn i en kranskommun innebär att barnen ska åka långs kollektivtrafikresor in till staden när de lämnar mellanstadiet. Simrishamn eller Trosa då kanske. Eller utomlands, Danmark, Holland …
  Alltså vi har den växande gängkriminaliteten, samt den oorganiserade unga kriminaliteten, ungdomsrånen/sexuella trakasserier etc. samt kombinationen av dessa med islamistisk terror. Hm? Var kan en svensk barnfamilj bo tryggt? Exemplet Malmö: när flyttar medelklassen i stora skaror från Malmö kommun? Bättre fly än illa fäkta, typ. Speciellt om man inte behärskar fäktandet eller inte tillåts göra fysiskt motstånd, försvara sig, och framför allt inte får någon adekvat hjälp av ”rättsstaten”. En hitintills relativt dold samhällsförändring pågår, förbereds genom de oroliga diskussionerna vid medelklassfamiljerna köksbord, tror jag. Jag tittade lite på den nys Sune-filmen från 2018, och tänkte att det Sverige finns inte längre. För att vara trovärdig borde den spelats in ca år 2000.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.