3086: Värsta brännare

Koranbränningen har av säkerhetsskäl flyttats till Stortorget. Sannolikt kommer delar av min livvaktsstyrka att kommenderas till platsen.

Inte oväntat dyker det upp små naiva texter om att värna om yttrandefriheten som något fint (Expressen). Detta har upprepat sig många gånger och tydligen är det omöjligt för en del personer att fatta att när yttrandefriheten används är det en fråga om respektlöshet och gärna smaklöshet. En ständig repetition är också Heinecitatet om när böcker bränns så är det snart dags för människor att gå samma väg. Risken är dock inte stor. Det alltmer emotsedda medieeventet i Malmö lovar något nytt på denna sida av sundet. Brännaren har kört genom hela Danmark med sin roadshow och det är tydligen dags för att göra skandalsuccé i Sverige.

Trots allt har vi att göra med en småbrännare. Den store elefanten är naturligtvis Terry Jones som 2010 höll hela världen i spänning angående en planerad Koranbränning som dock inte blev av förrän året därpå men med liten medieuppmärksamhet. Förmodligen håller han rekordet med en bränning på hundratals exemplar 2014. Ett imponerande världsrekord uteblev 2013 då han hade för avsikt att elda 2.998 ex. Föreställningen stoppades genom att Jones anklagades för att olovligen transportera bränsle, ett beslut som sedan hävdes.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

12 svar på 3086: Värsta brännare

 1. Dan Park skriver:

  Ja när man bränner vissa böcker bränner de kränkta snart människor som bränner böcker.

 2. bjarne skriver:

  Den här berättelsen illustrerar en annan intressant aspekt på detta med yttrande och frihet.

  https://detgodasamhallet.com/2020/08/26/gunnar-sandelin-nar-jag-fick-statligt-yrkesforbud/#more-31944

 3. CeDe skriver:

  Dan Park – vik dig inte för medeltida fantasier!

 4. Christine skriver:

  Det är inte de fientliga stammarnas oheliga bok som är problemet, det är de fientliga stammarna. Hade boken varit problemet så hade bokbränningen varit meningslös. Nu är bokbränningen symbolisk och påvisar det egentliga problemet. De fientliga stammarna och deras milis, etablerade i orten, klättrande i administrationen, med nomenklaturans goda minne, finansierat med bidrag tagna från vår halverade pension. Att förtrycka oss i vårt eget land.

  Vårt land kommer aldrig att bli sig likt. Vi kommer att likt syrisk-ortodoxa anpassa oss till ett liv bland utagerande fullvuxna skäggbarns vendettor. Brunråttornas advokat kommer bara att upptäcka det sist.

  All heder åt Dan Park, som tar på sig korset.

 5. CeDe skriver:

  För alla som läst hatet i koranen är Parks planerade bränning det enda rätta.

 6. SSAB skriver:

  ”Hatet i Koranen”
  Ur Kashif Virks inlägg i Expressen idag

  Islams skrift välkomnar kritik. Det står i Koranen att meningsmotståndare är välkomna att framföra sina argument och invändningar (27:64). Det konstateras att inget tvång får råda i religiösa frågor (2:256). Koranen säger att ledarna av folket ska vara förtroendevalda (4:59) och att de sedan ska regera genom samråd med befolkningen (42:38). Utövare av andra religioner ges inte enbart religionsfrihet, utan muslimer förväntas även beskydda kloster, tempel, synagogor och kyrkor (22:45).

 7. Jor-El skriver:

  Kan SSAB länka till detta inlägg? Senaste träffen jag får på Kashif Virk i Expressen daterar till 4 februari…

 8. CeDe skriver:

  Polisen har återtagit tillståndet att få bränna koranen.

 9. Jor-El skriver:

  Ok, då fick vi svart på vitt att Sverige inte klarar ett sådant stresstest, vilket vi ju redan visste vid detta laget. Knappt pengarna tillbaka vid satsning på det utfallet…

 10. CeDe skriver:

  Islam flyttar återigen fram sina positioner. Målsättningen är ju kristallklar.
  Hur många år ska vi ge dem innan övertagandet är komplett.

 11. Pat skriver:

  Oj oj oj jag är mållös

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.