3043: Skulpturen Corona

Igår invigdes min skulptur ”Corona” i skulpturparken ”Konst på hög” i Kumla. Den får ersätta träskulpturen ”Waaaall” som vandaler satte eld på. Namnet ”Corona” syftar i första hand på stjärnbilden Corona Borealis vilken är en utlöpare av den antika mytologin där den på Naxos av hjälten Theseus övergivna Ariadne (kungadottern från Kreta) möter vinguden Dionysos. Han förmäler sig med henne samt ger henne en krona vilken han dock slungar upp på himlavalvet. Denna myt som har intresserat mig genom åren har fått en särskild association genom namnet ”Corona”. Den plötsliga och oväntade vändningen av ett skede.

Ur resterna av ”Waaaall”
reser sig ”Corona”
Det här inlägget postades i om utställningar m m, Projekt. Bokmärk permalänken.

1 svar på 3043: Skulpturen Corona

  1. Jor-El skriver:

    Styv kuling på Kvarntorpshögen idag, Coronan wobblar i vinden…

    https://i.imgur.com/cRNGYK1.mp4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.