3027: Hilma af Klint, recension

Idag publicerades min recension av Hilma af Klint-utställningen på Moderna i Malmö (Expressen). Den intressanta diskussionen om vilken position af Klint skall ha i konsthistorien fortsätter. I sista hand är det konstvärldens uppfattning som gäller oavsett af Klints intentioner. Tendensen lutar mest åt en allt större acceptans som t ex kommer till uttryck i den diskussion som Mårten Arndtzén för (Kulturnytt). Men det är ofrånkomligt att det medför en del problem främst beroende på avståndet till den dåvarande konstvärlden. Visserligen var intresset stort för teosofiska spekulationer men de omsattes till modernistiska konstformer som t ex hos Kandinsky.

Pressvisning av utställningen. Längst till vänster Iris Müller-Westermann, chef för Moderna Museet Malmö.
Det här inlägget postades i Konstkritik, om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.