3004: Återigen

Coronakrisen har naturligtvis kraftigt påverkat aktiviteterna i konstvärlden. Biennalerna, dessa säkra riktmärken för vad som försiggår, ställs in. Under alla omständigheter är det dock svårt att komma med något nytt och avvikande. Det som presenteras är inte dåligt men det utgörs av en alltmer fast standardprodukt. En ny ledning på Konstnärshuset i Stockholm vill förstås få saker att hända. Och vad har man då tänkt sig? En av de nytillträdda, curatorn Ashik Zaman säger: ”Jag hoppas kunna lyfta frågor om etnisk mångfald och hoppas på mer samtidsfoto på sikt.” ”Det ser annorlunda ut på konstskolorna idag och det finns definitivt exempel på unga konstnärer lokalt av utomeuropeiskt ursprung som framgångsrikt ställer ut och ger en annan bild av ’konsten’.” (Kunstkritikk)

Jo, det har varit temat i förnyandet i konsten sedan början på 2000-talet. Ingen kan förneka att det har haft en intressant effekt och breddat konstvärlden och tematiken. Men det är svårt att pressa särskilt mycket mer ut ur det här. Vi stor inför det faktum att det blir mer representation än konst.

Det här inlägget postades i om utställningar m m. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.