2963. Genom undergångsfiltret

Tryggheten är bedräglig. Om den genomförs med socio-politiska åtgärder vilket tidigare har varit en ståndpunkt blir livet för lätt och medvetenheten om SLUTET närmast ofrånkomlig. Därför behövs undergången. Klimatprofetior och folkinvasioner har inte varit tillräckligt övertygande. Med Corona har det blivit betydligt bättre och en upplyftande panik har börjat sprida sig. I sådana stunder (och särskilt i den tid vi lever i) framträder domedagspredikanter (som summerar vilka synder som har begåtts för att vi har drabbats av detta) (Aftonbladet) och de som söker en frälsande ledare (Expressen). Båda dessa ledare har ändå själva saken som sekundär för att istället frammana sin politiska kritik.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

5 svar på 2963. Genom undergångsfiltret

 1. Jaha Johoansson skriver:

  Klimatförändringarna har nu ersatts av en influensa som källa till mentalt sammanbrott. Så allvarligt är det. Små saker som kriminella araber klarar vare sig Morgan eller Stefan av, men nu bröstar de sig i statsnyheterna. Äntligen något de kan låtsas göra något åt. Notera att allt de föreslår är att de drabbade tar på sig skulden. Statsmannalikt.

 2. GG skriver:

  »Må Farao göra så; må han ock förordna tillsyningsmän över landet och taga upp femtedelen av avkastningen i Egyptens land under de sju ymniga åren.
  Må man under dessa kommande goda år samla in allt som kan tjäna till föda och hopföra säd under Faraos vård i städerna, för att tjäna till föda, och må man sedan förvara den, så att dessa födoämnen finnas att tillgå för landet under de sju hungerår som skola komma över Egyptens land. Så skall landet icke behöva förgås genom hungersnöden.«

  En gammal kunskap som sopats under mattan när man slimmar tillverkning och distribution till sk »Just-In-Time«. En filosofi som även anammats inom sjukvården och vars nackdelar nu i snabb takt kommer upp till ytan i form av brist på nödvändig utrustning för skydd, provtagning och platser för intensivvård. /GG

 3. CeDe skriver:

  Uppmaningen till folk att arbeta hemifrån faller enligt statsepidemiologen på ojämlikheten då alla arbetande inte har den möjligheten.
  Smittan måste spridas jämlikt inom alla folkgrupper.

 4. Jor-El skriver:

  Klimatförändringarna är som en schweizisk armékniv, nu kopplas även Corona-viruset till dessa. Greta tvåa på den bollen?

  https://twitter.com/strombergmikael/status/1238038718885347328

 5. Jaha Johoansson skriver:

  Viruset muterar ideologiskt och anpassas till det politiska klimatet. Gören bättring! Borde inte de hemjobbande datatjänstemännen egentligen tvingas till jobbet, av rättviseskäl? Alternativt kan de tvingas köpa ännu ett avlatsbrev. Eller Flinta-bil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.