2941: Svansens hat och en komedi

Ivar Arpi delar med sig av sina mödor som politisk skribent i SvD. Den expressivt långtgående hatsvansen är ingen vacker historia. Icke desto mindre är den bekräftande mot den bakgrund att Arpis för somliga störande inlägg; han hade tiden på sin sida. Att möta hårt motstånd och bli kontroversiell är antingen att ha missat målet eller att ha varit före sin tid. Arpi fick ju rätt. Det som han har blivit grovt påhoppad för är fullt rimligt idag. En sedelärande historia.

En annan sedelärande historia som alltmer framstår som en komedi av Molière är den om de apatiska barnen. Detta fenomen blev snabbt heligt och fick inte kritiseras. Många troende visade sig och ännu i våra dagar finns det några tappra kvar. I övrigt är det ett falsarium som visade sig enkelt och omgående kunna botas… SvT Expressen

Det här inlägget postades i Projekt. Bokmärk permalänken.

8 svar på 2941: Svansens hat och en komedi

 1. Prussiluskan skriver:

  Men…men, han Ivar Arpi, är inte han en del av Vit Makt-rörelsen? Kanske rent ut av nazist? Är det inte sådana vi goda människor har frikort att ta ut våra frustrationer på? Jag är förvirrad…

  Och jag tycker det var bättre när de apatiska barnen kunde användas för att generera fler uppehållstillstånd än att plötsligt bli friska. Sverige behöver mer mångfald!

 2. Från Graven skriver:

  Exakt så.

  Dessutom kostar det inte mer än en pizza å’en Fanta i månaden att ta hand om alla världens apatiska barn, och det kan gott Vit Makt-rörelsen kosta på sig.

 3. Från Graven skriver:

  Särskilt som miljarderna snart nog börjar regna och de apatiska barnen kan anställas för dom pengarna och ta hand om Vit Makt-rörelsen när den blir gammal.

 4. Ulf skriver:

  På vilket sätt kan fenomenet ”apatiska barn” kallas falsarium? Något bedrägeri när de gäller de fall som observerats i Sverige har aldrig kunnat beläggas.

  Kanske har den behandling som svenska läkare utsatte barnen för varit felaktig och snarare försvårat än mildrat barnens symtom.
  Men det är då frågan om felbehandling och inte ett falsarium eller bedrägeri från de drabbade familjernas sida.

 5. Från Graven skriver:

  Jag är benägen att hålla med Ulf för en gångs skull.

  Att någon skulle fuska för att erhålla permanent uppehållstillstånd är ju fullständigt uteslutet. Folk fuskar inte! Åldrar som anges är korrekta; det är svårt att komma ihåg sitt ursprungsland, och många har tappat bort sitt pass!

 6. minnesdagen skriver:

  ”Åldrar som anges är korrekta”
  – Ja. Man är ju inte äldre än man känner sig.

 7. Ulf skriver:

  Nu var ju knappast åldern något som diskuterades i samband med de apatiska barnen.

 8. Från Graven skriver:

  Varför skulle någon ljuga om sin ålder när de inte ljuger om hur deras barn agerar i avsaknad av permanent uppehållstillstånd?

  Folk är ärliga i dessa sammanhang, helt enkelt.

  Du måste lära dig att förstå när någon håller med dig, Ulf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.