2940: Spökbilder

I den intressanta rättegången angående Hermanssons förtal uppbjuder regissören America Vera-Zavala såväl yttrandefrihet som islamofobi i en något tveksam drapa (GP). Att avslöja islamister avfärdar hon: ”Väldigt ofta så framstår de som om de jagar spöken.” Hon åberopar en forskningsartikel men kvarstår hur hon har fått fram ”väldigt ofta”. Och det torde vara klart att det har framkommit en hel del graverande avslöjande.

Sedan åberopar hon censur och yttrandefrihet: ”Censur, förbud och påtryckningar för att stoppa muslimers yttrandefrihet.” Men det hon anför är bara exempel på yttrandefrihet. Något förbud mot detta kan man inte se. Vad hon talar om är olika arrangemang och de åsikter som framförs från olika sidor. Det finns naturligtvis inte någon generell rätt att få något framfört genom någons försorg.

För några år sedan hade Vera-Zavala haft andra vindar i ryggen. Nu är det kärvare att försvara islamistiska sympatier.

Det här inlägget postades i politik, yttrandefrihet. Bokmärk permalänken.

5 svar på 2940: Spökbilder

 1. minnesdagen skriver:

  På tal om America. Kulturprofilen Michael Moore har gett sig in i den amerikanska valrörelsen. Han har övat sig att härma Adolf och Mussolinis talekonst. Här står han och viftar och skriker inför den stora folkmassan.
  https://twitter.com/Boomieleaks/status/1223438935667494917

 2. Jaha Johoansson skriver:

  ”Men det stora problemet är det brist på stöd denna fråga fått från vita feminister och andra kulturarbetare som inte stod upp när den konstnärliga friheten och yttrandefriheten inskränks för muslimer”

  Det kan vara sant, det vore både önskvärt och rimligt att klimat- och genusvänsterns svenska fotsoldater faktiskt upplever ett inre obehag av att stå i samma led som islam. Det är ju avskyvärt.

 3. CeDe skriver:

  I yttrandefriheten ingår islamkritik som vilken kritik som helst av vad som helst.
  Att de troende själva och bla Löfven påstår att islam inte får kritiseras är ju bara skitsnack.

 4. Från Graven skriver:

  Och det visar återigen att svensk socialdemokrati har varit, och fortfarande är, tongivande i att facilitera auktoritära ideologier i och utanför Sverige.

  Socialdemokratins välsignelse av nazismen på 30/40-talen, och av islam idag, visar hur farliga socialdemokraterna är.

 5. CeDe skriver:

  Min yttrandefrihet kan och får inte styras av påhittade gudars diktat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.