2932: Politikens estetik

Ingen kan förneka att svensk politik ger den största underhållningen med ett nytt, ofta dramatiskt, avsnitt nästan varje dag. (t ex Expressen) Inte längre någon tröstlös och händelsefattig regeringen mot oppositionen. Istället får alla vara med. En totalpolitik med statsminister Löfven som konferencier försedd med både inbjudna och objudna gästartister. De fyras gäng har fått sällskap av de andras fyras gäng. Konferenciern menar att det är svårt att regera under sådana omständigheter och det kan man förstå. Vänsterpartiet har med ett par skarpa drag tagit sig fram till spelets centrum, visserligen genom en djupt ohelig allians, men det spelar ingen större roll eftersom vi befinner oss mycket nära att alla partier kan kombineras med alla andra partier.

Löfven får utstå mycken kritik och det har länge ropats på hans avgång. Tänker man på det sättet menar man att Löfven skulle vara problemet. Men det är långt värre än så. Även om man ersatte honom med hal och charismatisk retoriker behövs det nog lite mer för att komma till kärnan i dagens politik. Vad skall man tro. En del säger att det går väldigt bra för Sverige, andra åter att det går väldigt dåligt och andra att det är hyfsat. Medan vi väntar på en mer samstämmig analys av vad som möjligen saknas eller eventuellt missköts har vi alla fall politiken i sig. Åtminstone är dess estetik övertygande.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

3 svar på 2932: Politikens estetik

 1. minnesdagen skriver:

  Löfven är väl snart tillbaka från spektaklet nere i Jerusalem där de firat sitt propaganda-jubileum.

  ”Maria Ludvigsson: Syftet med Förintelsen var förintelse”
  https://www.svd.se/syftet-med-forintelsen-var-forintelse/i/utvalt/om/forintelsens-minnesdag

  – Jaså var det det som var syftet ?
  Maria Ludvigsson delar med sig av sina insikter. Tur att vi har nyhetstidningar så att vi blir bildade. Fast annat var det när det pågick :
  ”Det stämmer att svenska medier rapporterade om den pågående judeförintelsen under andra världskriget, men ofta i notisform och inte alls i den utsträckning som hade varit rimligt.”
  https://www.svd.se/nar-forintelsen-tog-fart-blev-tidningarna-tysta

  Det stämmer att det fanns några notiser, men de var diffusa. Ester Pollack får gärna gräva vidare i detta och sedan upplysa oss om varför inte hennes eget folk höjde sina röster. Och varför väntade de allierade med att upplysa världen tills när kriget var slut ?

 2. CeDe skriver:

  Därför att ingen fick veta eller ens kunde föreställa sig omfattningen av förintelsens helvete.

 3. minnesdagen skriver:

  ”Därför att ingen fick veta”
  – Exakt. Helt rätt. Folk visste inget.
  Raul Wallenberg sålde dyra fejkpass till folk som var rädda för röda armén. Folk visste inget om förintelsen så det var inte den dom var rädda för.
  Raul Wallenbergs guldskatt blev upptäckt när bilen åkte i diket och förmodligen blev han avrättad som en tjuv.
  https://www.svd.se/wallenberg-hade-bilen-full-av-guld

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.