2900: I väntan på Förhandlaren samt en banan

Ingen kan klaga på att svensk politik praktiskt varje dag levererar. Idag var det vänsterpartiet som yrkar på misstroendeförklaring av arbetsmarknadsminister Nordmark. Dramatiken tätnade: Det kan bli extraval. I och för sig har detta genljudit åtskilliga gånger. Jonas Sjöstedt har nog inga ambitioner att ställa till med något sådant. Men han inser att också han måste synas bland dem som ger bidrag åt de politiska nyheterna. Det brukar sluta med att den store förhandlaren träder in i handlingen och förhandlar fram något som någorlunda tillfredsställer de berörda. (Aftonbladet)

I konstvärlden kan man glädja sig åt den upptejpade bananen på konstmässan i Miami. Ingen mindre än den vittberömde veteranen Maurizio Cattelan är skaparen till detta verk vilket redan har sålt i två exemplar. Vardera kostar 120 000 dollar. Ett tredje skall tillkomma men med förhöjt pris. Cattelan har tidigare tejpat upp en gallerist på en vägg så detta verk har lite av Cattelanstil. Är det bra? Eftersom vi sedan länge vet att allt kan göras till konst är det inget överskridande. Men bättre än det mesta på konstmässan torde man kunna säga. (artnet)

Det här inlägget postades i om utställningar m m, politik. Bokmärk permalänken.

15 svar på 2900: I väntan på Förhandlaren samt en banan

 1. Jaha Johoansson skriver:

  Ett nyval i det nya läget vore önskvärt, och just därför är det nog helt otänkbart.

 2. DanTor skriver:

  Tog entitt på bilden ”The Garden 1996” av Portia Munson intressant bild med mycket såattsäga inskrivet.
  En mindre dold inskrivning är ett, inramat MOM.
  Vad kan detta menas betyda och varför inramat?

 3. minnesdagen skriver:

  Den upptejpade bananen är nonsenskonst. Men om den roar folk så finns det ju ett värde i det. Skulle vilja se en upptejpad banan på Moderna museet. Skall dom byta ut den en gång i veckan ? Eller bara vänta och låta bananflugorna bli en del av konstverket ?

  Roande är också Dan Parks tilltag.
  Att skicka vykort till sin fängelsecell från Ungern. Sveriges regering vill ju att Ungern skall ta emot fler flyktingar och nu har de fått en flyende konstnär från just Sverige.

 4. DanTor skriver:

  Den med silvertape (Kenny Roberts-tejp) väggmonterade bananen påminner om aktivist-församlingen runt Greta Tunberg vars saga, och spännande, nu verkar vara all. ”Välgöraren” bankstern George Sorros riktat nu sin välgörenhet sina slantar, blodspeng, mot ny frisk kanonmat.

  USAs EU ut ur Europa

 5. Jor-El skriver:

  Den store Förhandlaren behöver studsa tillbaka från repen i Agenda-intervjun häromsistens och slå tillbaka med full kraft mot samhällets alarmister och olyckskorpar. När han löst käbblet om arbetsmarknadsministern kan han ta hjälp av partiets egen ekonomiske trollkarl Sandro Scocco som är van att förvandla vatten till vin.

  https://www.aftonbladet.se/ledare/a/y30o4x/sverige-skulle-behova-dubblad-invandring

 6. Från Graven skriver:

  Då är vi tillbaka till: varför inte fyrdubblad? Åttadubblad?

  Herregud, fyll Sveriges kommuner med invandrare så att de kan rädda sina ekonomier!

 7. Från Graven skriver:

  *kommunerna alltså 😉

 8. CeDe skriver:

  Alltså – jag fick göra ett besök på Danderydsakuten i natt.
  Ingen större fara med mig men något fick mig att tänka till.
  Medan jag slussades runt så iakttog jag både personal och patienter.
  Slutsatsen blev att som det var ungefär 60-70 procent invandrade bland både personal och patienter så blir ju invandringen bara ett självändamål.

 9. Från Graven skriver:

  Ett skattefinansierat pyramidspel till för en icke-genererande skattebas.

  Ett nytt snilledrag från vänsterideologen Scocco.

  Är det förresten någon som vet vad det nationalekonomiska geniet Scocco har för utbildning & akademiska meriter? Det står ingenting om Scoccos utbildning i en nästan tom wikipediaartikel.

  Är Scocco bara nationalekonomernas svar på historie-geniet (minus akademisk examen) Henrik Arnstad?

 10. Jor-El skriver:

  CeDe får vara nöjd med att hennes besök inte sammanföll med någon av nutidens skjutningar där naturliga nedprioriteringar och ökade kötider uppstått, ackompanjerat av beväpnade vakter som behöver hålla släktingar och anhöriga på behörigt avstånd från läkeprocessen.

 11. Från Graven skriver:

  Seså nu, Jor-El

  Det har alltid skjutits vilt i det svenska samhället och svenska akutmottagningar har alltid stormats släktingar och anhöriga.

  Sverige har aldrig varit tryggare, faktiskt.

 12. Jor-El skriver:

  Så är det, redan vid bullret i Borgstena…same as it ever was.

 13. Galne Gunnar skriver:

  Strax efter den blivit såld? Över en miljon för en uppäten banan – ibland får man inte mycket för pengarna…

  https://www.dn.se/kultur-noje/konst-form/fasttejpad-banan-saldes-for-over-en-miljon/

 14. DanTor skriver:

  ” Svensk politik levererar praktiskt taget var dag”
  Politik vade och tänker närmast dessa lustigkurrana Svensk-murvlarnas samtal härförleden med litteraturpristagaren Peter Handke och dennes koppling, exempelvis begravningstal, för dömnd ledande Serbisk illa krigsförbrytare.
  P Handke tappade fokus till murvlarnas stora glädje.

  Vad som förvånar mig är att P Handke över huvud taget ställer upp på ett möte med murvlar rentav, oavsett. Varför icke välja bort speciellt i detta sammanhang lika som tidigare pristagare en slags musiker, märkligt handling av P Handke då dennes bredd av verk till övervägande del är om människor och borde så förstått bättre och dessutom via Svenskt utlandsrykte även funderat om hur extremt liten mänska Svensk murvel är.
  Det sorgliga oxå att P Handke genom sitt möte med dessa små på ett vis så ytterligare stänger ned eter information till Svenska folket, borde valt annan kanal annat forum annan samling.
  Annan sak P Handke konstaterade givetvis enkelt att de små var där för att gnaga, denne borde i ett skede det började gå helt överstyr bytt ordväxlingen av sina svar till sitt eget språk, illa missad taktik.

  Påtal om att stänga ned har ni gottfolk funderat över vad lite infomation Svensk får till sig, ingen seriös låter sig tala i Stats-etern, jämför murvel-spektaklet med P Handke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.