2886: Bättre än på bioduken

Det händer en del i den spännande framtidsstaden Malmö. Och när det behövs som bäst (ur nyhetssynpunkt) levererar man. Ny skjutning ikväll (Aftonbladet). Nedsända reportrar har bara att skörda. Samtidigt behöver man inte vara orolig. En påpasslig kommentator hänvisade till nättidningen Magasinet Paragraf som försäkrar att Malmö aldrig har varit tryggare. Skulle inte det räcka så kan Baudrillard ge en handräckning: ”that is not enough to make it a real event. For reality is a principle, and this principle is lost.”

I denna alltmer postmoderna spelfilmsrealitet kommer den insats som skall ändra på allt: Operation Rimfrost med en ny chef (Aftonbladet). Den gamle blev koordinator. Jag som har lite erfarenhet av polisväsendet har förstått att när man vill bli av med en chef blir denne koordinator.

För säkerhets skull stänger danskarna gränsen (Expressen).

Bland vårt lands mera avancerade filosofer framträder Masoud Kamali. Han har gjort en sinnrik analys av dramatiken i Malmö. En poetisk text som elegant turnerar postkolonial teori i en värld av svart och vitt:

”Det har hänt igen. Några ungdomar har skjutit ihjäl andra ungdomar och politiker, polisen och media är inte sena med att skylla på ’gängkriminalitet’ utan vidare förklaring. Malmös socialdemokratiska kommunalråd, Katrin Stjernfeldt Jammeh gick ut i media på söndagsmorgonen och sa att ’det var en tung och svart natt i Malmö’ och befarade att skjutningarna trappas upp av kriminella gäng. Hennes agerande är talande för det svenska postkoloniala systemet där partier och politiker från såväl vänster och höger använder sig av koloniala diskurser för att lägga skulden för gängkriminaliteten på ’de andra’, dvs på marginaliserade grupper. Hon säger att det var en ’svart natt’ i Malmö, som om andra nätter var ’vita’. Stjernfeldt, som många andra etablerade politiker ser inget behov av att vara självreflektiv när de använder begreppet svart för att beskriva en oönskad, farlig, onormal och brottslig verklighet. Begrepp som ’den svarta marknaden’, ’en svart dag’, ’en svart natt’, ’svarta pengar’ etc. är bara några få exempel.” (Facebook)

Med andra ord, Statsteatern ger om inte bröd så i alla fall skådespel.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

22 svar på 2886: Bättre än på bioduken

 1. Jor-El skriver:

  Uttalandet om ”en tung och svart natt i Malmö” är inte bara en attack mot människor med mörk hudfärg, det är dessutom en aggression mot människor med högt BMI!
  Aah, man minns med ljuv nostalgi tider när det bara gällde att undvika ordet negerboll…

 2. Från Graven skriver:

  Men… skicka ned ”Björn” till Malmö så att det blir ordning och reda i stan!

 3. bjarne skriver:

  Ja. Björn är ju född i Malmö. Arbetargrabb. Hans välkända kärleksbudskap om respekt och medmänsklighet verkar inte gå fram i staden. Budskapet innehåller: arbeta, utbilda dig, förstå dig själv och kämpa mot dina egna svårigheter.
  Den smala vägen tycks ej locka alla Malmöbor. Varför?

 4. CeDe skriver:

  Nya tider levereras – i Malmö kan även barn ha mustasch.

 5. The Winners skriver:

  Rimfrost i pojkmustaschen. Musse och Dumbledore är situationismens barberare. Den smala vägen omskrives först i Matteus kap 7, alltfler i Malmö helt obekanta med rikets historiska värdegrund. De har läst den lilla hallucinerande efterapningen från arabiska halvön. Om ens det.

 6. Neuman skriver:

  Inkompetensutvecklingen har i alla fall varit framgångsrik.

 7. Ulf skriver:

  Lars Vilks tycks ha missat att den undersökning som Magasinet Paragraf hänvisar till är utförd på uppdrag av polisen.
  https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2019/november/farre-medborgare-utsatts-for-brott/?fbclid=IwAR32O35Ruw9U3AIOIErFn672LhTjG_JtSrifNK7ls2tsBIwLMk5wURb8H8w

 8. Dan Park skriver:

  Ja Malmös gator är jättetrygga, det finns ju inga NMR klistermärken uppsatta där.

 9. mohammad skriver:

  Sprängningarna är (uppenbarligen) favoritämnet för tillfället i enfaldens ekokammare – (Lars & co) behöver desperat få oss att prata om något annat än att brottsligheten minskar – och att människor känner sig trygga.

  För så kan vi ju bara inte ha det…

 10. Från Graven skriver:

  Apropå enfaldens ekokammare – en harmsen mohammad skulle ju anmäla bloggen om han inte fick som han ville här i trådarna.

  Hur går det med anmälningsprojektet mohammad?

 11. Jor-El skriver:

  De ideologiska värdegrundskrigarna Ulf och mohammad tycker att vi ska glädjas åt minskade bilstölder i Blomstermåla istället för att oja oss över ’skärmytslingar’ i Malmö. Vi kvittar ett lägre antal lägenhetsinbrott i Lönsboda mot några sprängdåd och skjutningar i framtidsstaden, it’s a deal!
  Dessutom i rapporten från Polisregion Syd, som alltså inte bara utgörs av Malmö (som Para§raf försöker påskina), utan 58 kommuner i hela Skåne, Blekinge och Småland – ”Dessvärre visar årets trygghetsmätning också att endast 36 procent av de tillfrågade uppger att de anmäler de brott de utsatts för. Detta har minskat sedan 2012.”
  Lysande sätt att hålla nere brottsstatistiken på, att folk helt enkelt slutar besvära Polisen med en massa onödigt pappersarbete!
  Kanske tycker de drabbade inte det är lönt för att det sällan eller aldrig leder till något aktivt polisarbete, kanske är man rädda för represalier från gärningsmän, eller så är man bara lata, vem bryr sig?
  Hur som helst, allt är chill i Malmö. Billig skattebefriad falafel vid Möllan, fin utsikt från Turning Torso, socialbidraget från resten av Sverige flyter på, och MFF vann nästan allsvenskan i år. Rotera!

 12. mohammad skriver:

  Apropå mitt anmälningsprojekt.

  Eftersom von Graven svarat väl upp på min grundade åthutning att ”skärpa upp sig” här inne – behövs ej att gå vidare i saken.

  Ett lätt drag i örat får tydligen den uppblåsta ynkryggen att böja sig…

 13. Från Graven skriver:

  mohammad, inte den tonen mot din egen far, tack.

  😆

 14. PM skriver:

  Klimatfascistisk Mångkulturell Front sprätter runt i arenan. Hö, avföring och spezialstatistik virvlar genom luften.

 15. CeDe skriver:

  Hur har den här lilla Gretastumpan tänkt sig att andra ska ta sig över Atlanten som inte blir bjudna på gratis båtresor.

 16. bjarne skriver:

  Ganska roligt, det sista Från Graven.

  Det är ett bekymmersamt xxxxx/xxxxxx-läge nu. Det sades på TV-nyheterna att havsnivån hade stigit med 1,87 meter. Hur räcker vattnet till, liksom? Vatten är väl ändå en ändlig resurs. (Ska ju bli vattenbrist framöver har jag också hört i nån media nångång. Förr).

 17. Oban skriver:

  Det är nog 1,87 cm, dvs 18,7 mm som är närmsta verkliga siffra. På några decennier.

 18. PM skriver:

  Det gäller ett tillfälligt tidvattenfenomen, dvs månens effekt på jordens vattenmassor. 1,87 m i Venedig igår, 1,94 m 1966, ytterligare ett rekord 1923.

 19. DanTor skriver:

  Jadu Lars V och ditt första stycket och – ”reportrar har bara att skörda” och -” den spännande framtidsstaden Malmö”.

  Spännande å spännande hos RT är rubriken -”cosy chat after shootings & bombing” ja herre-jisses ”cosy”-vade och så -”Sweden, the humanitarian superpower,” kan Sverige bli mer misskrediterat smaka på orden engång-till, ”humanitarian superpower,”

  Hos RT ( https://www.rt.com/op-ed/473446-sweden-police-gangs-pizza/ )

 20. pöbeln skriver:

  Roger Stone dömd på 7 åtalspunkter. Värre än dom flesta i rosengård.

  Roger Stone, Donald J Trumps bästa vän. En ärkekriminell.

  Trump, bästis med en usel kriminell, Cedes älskade president,

  Snacka om dubbelmoral.

 21. mohammad skriver:

  Snacka om trippelmoral – sa Bull…

 22. bjarne skriver:

  Bättre med trippelmoral än dubbelmoral – sa den norske miljökämperesebyråhotellmiljardären. Och drog sig charmerande i smilbanden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.