2885: 11 000

Skjutning och bomb i Malmö. Det ska ju vara lite åtbörder när det är lördag kväll. För den som oroar sig kan man meddela att det handlar om två platser i Malmö. På alla andra platser i staden är det tämligen lugnt. Inte ovanligt och snart glömt. Och efter vad jag har hört visar statistiken att det var mycket värre förr.

En inte oäven nyhet var de 11 000 ”klimatforskarnas” upprop för klimatet. Inget allvarligt fel med det. Det handlar om opinionsbildning. Man kan passa på att dra lite i det och framföra ”panikrummet” som Johan Hakelius med lätt hand varslar om (Expressen).

För mig var dock siffran det intressantaste. Den kulturhistoriskt orienterade tänker naturligtvis på de 11 000 jungfrur som följde Sankta Ursula. De gick alla under, offer för barbariet, men blev naturligtvis helgon och evigt ihågkomna. Inte minst kan den musikintresserade omedelbart erinra sig det vackra vokalinslaget i Mahlers 4:e symfoni, sista satsen med text ur Des Knaben Wunderhorn:

Kein’ Musik ist ja nicht auf Erden,
Die uns’rer verglichen kann werden.
Elftausend Jungfrauen
Zu tanzen sich trauen!
Sankt Ursula selbst dazu lacht!

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

25 svar på 2885: 11 000

 1. Egon skriver:

  ”Science is settled”.
  Om man hävdar det så är man utan tvekan bakom flötet.
  IPCC och politiker över hela världen sväljer det här.
  Inte för att de bryr sig om klimatet.
  Bara för att krama ur oss mera pengar genom skatter,eller?

  Är det samma konstnär som gjort Zlatan och Ronaldo 1.0?
  Hugaligen.
  Det är nog bland det värst man sett.
  Zlatan skulle visst stått utanför nya arenan i Solna.
  De skyllde på att marken var för svag och skickade klumpen till Malmö.
  Ronaldos familj såg till att styggelsen försvann.
  Zlatans borde göra detsamma.

 2. Från Graven skriver:

  Vilken del av de vetenskapliga analyserna är det som irriterar dig, sl, och vad är felet i dem?

 3. Per skriver:

  Från Graven
  Känner du till namnen på de svenska forskare som stödjer IPCCs klimatalarmism? Alltså sådana som forskar inom RELEVANTA discipliner för klimatet förändras! Jag har aldrig sett röken av dessa i media. Kan du ge oss namn på sådana och vilka institutioner de arbetar inom?

 4. Från Graven skriver:

  Tja,
  professor i klimatologi, Markku Rummukainen,
  professor i ekofysiologi, Hans Otto Pörtner, och
  professor i klimatologi, Erik Kjellström (vid SMHI),

  för att nämna några; det finns många (om klimatskeptikerna bemödar sig att titta efter).

 5. Från Graven skriver:

  Men jag är nu mer intresserad av den eviga frågan som aldrig får något svar ifrån sl: vilken del av klimat-forskningen menar hon är felaktig och på vilka grunder?

 6. Pet skriver:

  Från Graven
  Så här skrev ”Björn” i kommentarsfältet på Klimaupplysningens senadte artikel av Elsa Widding:
  De som påstår att vi har ett ”klimatnödläge”, borde ställas till svars! Vem eller vilka med en vetenskaplig bakgrund påstår att vi har ett ”klimatnödläge”? Vem är det som media ”citerar”, eller var finns källhänvisningen? Att slentrianmässigt använda sig av ord som nödläge i våra stora media, borde inte få förekomma utan att den påstående ställs till svars. Ingen skall kunna gömma sig utan förklaringar. Eftersom vi inte kan se att vi är i ett ”klimatnödläge”, så måste vi uppfatta medias användande av nödlägesord som ”propaganda”.

  De tre professorer som du nämnde ställer de sig bakom diagnosen ”klimatnödläge”?
  Om inte, vilka svenska forskare inom huvudkategorin fysiker etc. gör det?
  Pörtner, ekofysiolog, har väl inte den relevanta forskningsinriktningen?
  De två klimatologerna, kan du ge textreferenser av dessa där de stöder begreppet klimatnödläge el.dyl.?

 7. Jor-El skriver:

  För den som misströstar om tillståndet i vårt mångkulturella skyltfönster Malmö finns det sinnesro att finna hos Magasinet Para§raf:

  https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/kronikor/188209-malmo-ar-tryggare-an-nagonsin/

  Den negativa mediabilden är en del av en stor sammansvärjning mot det öppna och inkluderande samhället. Faktum är att våra femårsplaner nu är så framgångsrika att de klaras av redan på fyra år!

 8. Från Graven skriver:

  Per

  Elsa Widding har ingen forskarutbildning – hon har mig veterligen inte publicerat en endaste vetenskaplig artikel.

  Varför hänvisar du till henne?

 9. Per skriver:

  Från Graven
  Du missförstod min text. Jag hänvisade inte till Elsa Widding utan till ”Björn” som skrev en kommentar till Widdings artikel. Och du svarar inte på mina frågor. Varför hänvisar du t.ex. till en ”ekofysiolog” som expert på orsaker till klimatets förändringar?

 10. Ulf skriver:

  För ”Jor-El” är goda nyheter dåliga. Måste vara jobbigt med en sådan svartsyn.

 11. Från Graven skriver:

  Per

  Därför att ”ekofysiologi” bland annat omfattar kolupptaget i världshaven. Och, om du måste måste få förklarat för dig relevansen av kolupptaget i världshaven så har du över huvud taget inte i debatten att göra.

  Om det nu inte är den icke forskningsutbildade Elsa Widding som du refererar till, men ”Björn”, kan du då svara på vilket sätt ”Björn” är en auktoritet inom klimatforskningen?

 12. Från Graven skriver:

  En klimatskeptikers logik: Har tre professorer inom relevanta fält verkligen rätt inriktning på sin forskning? ”Björn” i kommentarsfältet under en bloggartikel författad av en icke färdigexaminerad väg & vatten-student på Chalmers ifrågasätter nämligen detta!

  😆 😆 😆

  Per, Per, Per!

 13. Jor-El skriver:

  Ulf, det är ytterst få som betraktar Magasinet Para§raf som något annat än en politiserad version av ”En Ding Ding Värld”.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/En_ding_ding_värld

  Nytt färskt tillskott till Malmös framgångssaga:

  https://www.dn.se/nyheter/sverige/misstankt-skottlossning-i-malmo-10/

 14. Ulf skriver:

  ”Jor-El” tycks tro att det är Magasinet Para§raf som gjort undersökningen. Jag föreslår att signaturen läser på lite mer i ämnet.

 15. Per skriver:

  Från Graven
  Din debatteknik lämnar en del övrigt att önska. Ständiga misstolkningar av vad man skriver. Jag hänvisade inte till Björn som ”en auktoritet inom klimatforskningen” utan för att han efterlyste VILKA tunga RELEVANTA FORSKARE som hävdaR att vi har ett klimatnödläge. Att dessa bör namnges, att de bör träda fram i offentligeheten. Om livet på jorden står på spel så kan man tycka att de som anser att de har kunskapen om varför det förhåller sig så också står upp personligen och framför denna tes offentligt. Lite så bara.

 16. Från Graven skriver:

  Per

  Vad tror ”Björn” om kryptovalutan Bitcoin? Har den bottnat på 8700 eller arbetar den sig nedåt?

  Har ”Björn” några tips om utgången av valet i Storbritannien den 12:e december?

 17. Från Graven skriver:

  Per: Vad är 2 + 2?
  Från Graven: 4
  Per: ”Björn” säger att du undviker frågan!
  Från Graven: Vem är ”Björn”?
  Per: Det hör inte hit!

  😆 😆 😆

 18. Per skriver:

  Från Graven
  Eftersom CO2haltens ökning troligtvis har en ytterst marginell betydelse som växthusgas så går vi nu sannolikt mot kallare tider, hela 20-och 30talet. Det är nämligen främst solaktiviteten och antalet soltimmar som styr klimatets förändring. Svenska MSM är nog de som kommer att upptäcka det sist av alla på jorden.

 19. Från Graven skriver:

  Per

  Åhå, på det viset!

  Har ”Björn” möjligtvis publicerat sina data att jorden blir kallare och kallare? I så fall, var?

 20. Per skriver:

  Från Graven
  Ja så ligger till till. När solen ör framme så blir det varmt. Och perioder med mer molnighet så får vi ett kallare klimat. Antalet soltimmar har varit högt aedan 90talet och framåt. +10-20% jmf med tidigare period om jag minns rätt. Dessutom har antalet sunspots varit högt under den senaste uppvärmningen från ca 80talet, om jag minns rätt. Nu går vi mot ett grand solar minimum (nästa inga sunspots/Valentina Zharkova). Ger därför mer kosmisk strålning mot jorden, som ökar molnigheten igen (Henrik Svensmark m.fl.), lika med färre soltimmar/år. Och alltså med en svagare solinstrålning dessutom. Osv.
  Lite rörigt skrivet men så har jag fattat det. I Nordamerika och Ryssland slås nu köldrekord på löpande band. Inget vi får läsa om i Expressen och Dagens Nyheter, men ändå, så är det.

 21. Från Graven skriver:

  Så att jorden blir varmare, och så har blivit över ett flertal decennier, är endast en jättestor bluff?

 22. pöbeln skriver:

  Per
  Lär dig skillnaden mellan väder och klimat! Du gör dig bara löjlig…

  https://www.grundskoleboken.se/wiki/V%C3%A4der_och_klimat

 23. Per skriver:

  Från Graven
  Nej. Ca 1 grad är gängse uppfattning. (Dock reservation pga osäkerheter av olika slag för temperetsurmätningarna.) Frågan är vad huvudorsaken till uppvärmningen är. Kritiker menar att det är naturliga cykliska variationer. Den Uppvärmningen startade i början av 1800talet, dvs långt innan människans co2-utsläpp fått någon märkbar omfattning. Vi lämnade helt enkelt den lilla istiden. Variationen i solaktivitet och kosmisk strålning etc är faktorer utan mänsklig inverkan. Co2 har marginell betydelse enligt många forskare. Och stor del av co2 ökningen beror dessutom på uppvärmningen av haven.

 24. Per skriver:

  Pöbeln
  Poängen är att den aktuella nedkylningen av norra halvklotet är början på ett långvarit kallare klimatläge, inte tillfälligt väder. Så säger solforskarna.

 25. Per skriver:

  Här en artikel om vad som pågår just nu:
  https://notrickszone.com/2019/11/13/n-hemisphere-in-hypothermia-widespread-early-winter-historic-snowstorms-record-books-rewritten/
  En annan site som följervutvecklingen är http://www.iceagenow.info

  Jag kan ju inte bedöma om de är inne på rätt spår, dessa tvärtom-klimatalarmister, men det är spännande att följa för att inte säga skrämmande.
  Ett kallare klimat är farligare än ett varmare, för mänskligheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.