2883: Remember, remember the 6th of November

Så var det Gustav Adolfsdagen. När jag gick i skolan var det en stor sak. Läraren berättade i en sorgestund hur det gick för den stackars kungen. I varje fall kunde Sverige axla en stormaktsposition under ett knappt sekel. Det var naturligtvis en felsatsning och bragte ett outsägligt lidande för folket. Men skam den som ger sig. Våra nutida stora ledare har skapat den nya svenska stormakten, den humanitära stormakten och förebilden för övriga världen. Den verkar inte hålla lika länge.

För övrigt ett mycket intressant upphovsrättsmål mellan SD och Jason Diakité. Man får hoppas att Diakité inte vinner det här för då blir det väldigt trångt inte minst inom konstens sätt att återanvända andras verk. (Expressen)

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

12 svar på 2883: Remember, remember the 6th of November

 1. Jor-El skriver:

  Upphovsrättsmålet är verkligen bisarrt. Vinner ’Timbuktu’ detta kan vi se fram emot en framtid där företag och välbärgade privatpersoner prospekterar språket i form av ordkombinationer och uttryck som vi andra sedan får be om lov att använda i olika sammanhang, och kanske även tvingas betala en slant för att så göra. Befängt sa Bull.

 2. Mic Linder skriver:

  ”I say everybody wants to laugh
  But nobody wants to cry

  Everybody wants to go to heaven
  But nobody wants to die

  Everybody want to hear the truth
  But yet, everybody wants to tell a lie”

  Albert King, på någon bluesskiva för 80 år sedan. Har svårt att tänka mig att denna enskilda mening skulle ha verkshöjd på egen hand. Processa kan man ju alltid, han har nog en del pengar att bränna och publiciteten det genererar att han kämpar mot ondskans axelmakter är nog värd en krona eller två. Kanske kan bokföras som marknadsföring!

 3. Från Graven skriver:

  Så Timbuktu har själv stulit frasen rakt av!

  Bra grävt där, Mic Linder.

 4. minnesdagen skriver:

  SD gjorde något vettigt av Timbuktus patetiska låtfras. SD ändrade den och lade in den i en kontext förankrad i verkligheten.

  Karolinska var med i UG med en nazistskandal men det handlade inte om läkarna som får mig att tänka på Mengele. Hur kan dom tillåtas kastrera minderåriga och operera sönder deras kroppar ?
  Det förstår väl vem som helst att man inte kan byta kön. Men man kan förstöra sitt kön och bli könslös. Och förstöra alla chanser till reproduktion och ett framtida normalt familjeliv.

  Sjukhusdirektören skapade rubriker genom att sparka några hundra läkare. Förmodligen inte Mengeleläkarna men man undrar om läkaren i UG är tänkt att ingå i gruppen av uppsagda. Det är uppenbart att direktören prickade in rätt datum för att blanda ihop nyheterna så att Uppdrag Granskning skulle få mindre uppmärksamhet. Och på så sätt minimera skadeverkan.
  Slasktidningarna hänger på. Dom var också skyldiga till skandalen men kan nu blanda bort korten.

 5. CeDe skriver:

  Alla vill till Sverige men ingen vill bli svensk!

 6. Neuman skriver:

  Gustav Adolfsbakelsen för dagen var väl annars M Pigg och 10999 klimatoroliga publicerade i alla media, presenterade som forskare. SD håller på att anpassa sig till normerna, lagom till att de blir så stora att övriga partier tvingas anpassa sig kan SD tänkas vara färdiganpassade. Riksdagsmans inkomst är snabbt korrumperande.

 7. Hans Annellsson skriver:

  Jag gissar att Timbuktu tagit frasen från Peter Tosh låt ”Equal Rights”.
  ”Everybody want to go to heaven
  But nobody want to die (father of the Jesus)
  Everybody want to go up to heaven
  But none of them, none of them want to die”
  Timbuktu har gjort en svensk cover på Tosh låt ”Legalize It”,
  så där finns en tydlig koppling.

 8. GG skriver:

  Frasen förekommer även i en sång av countrysångerskan Loretta Lynn och finns på ett album från 1965.

  ”Everybody wants to go to heaven but nobody wants to die
  Once upon a time there lived a man and his name was Hezekiah
  He walked with God both day and night but he didn’t wanna die
  He cried, oh Lord, please let me live, death is close I know
  God smiled down on Hezekiah and gave him fifteen years to go.”

 9. Jor-El skriver:

  Ser ut som SD har en hel bibba med material att förnedra Timbuktu med och ifrågasätta vem som egentligen olovligen har approprierat vem, om detta nu är ett problem.

 10. minnesdagen skriver:

  Att komma till himlen innebär väl i princip bara att man slipper komma till Helvetet.

 11. Från Graven skriver:

  Är Timbuktu smart drar han tillbaka stämningen och håller låg profil. Men antagligen ångar han på och räknar han med ett godtyckligt domslut för den goda sakens skull; han är ju Jason Diakité med rätt hudfärg och värdegrund och SD är SD.

  För ett par år sedan hade detta varit en klockren vinst för texttjuven Jason; nu exponering av densamme följt av total förödmjukelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.