2870: Teatrala profiler samtalar

Ett återkommande inslag i den politiska teatern är partiledardebatter i teve. Jag antar att det tidigare har varit något som uppfattades som åtminstone i viss mån verkligt och inte bara retoriska finter och tomma löften. I dagens versioner är de viktigaste frågorna vem som vinner och vem som förlorade. Retorikexperter analyserar. Trovärdigheten i förslagen till lösningar på aktuella problem är låg. Migration, välfärd, sjukvård, skola, lag och ordning, sådant är svårt att komma åt eftersom det måste ge resultat och inte bara förhoppningar. Enklare saker är försvaret eftersom man kan stärka detta utan att det behöver testas. Likaså klimatsatsningar där den enkla åtgärden är att höja skatterna.

Den stora förändringen i svensk politik är naturligtvis SD som kan framstå som tillräckligt trovärdiga för att dra till sig överraskande många röster. Eftersom partiet är utstött kan det inte klandras för några beslut eller för regeringssammansättningen utan istället framhäva en hypotetisk politik som inte behöver möta verkligheten. Sakta men säkert kryper man in i riksdagen och det går inte längre för vänsterpoliserna att upprätthålla rasiststämpeln. (Expressen)

Som ett performancekonstverk är det inte oävet men skulle någon försöka förverkliga idén är tveksamt om deltagarna vill ställa upp och spela sig själva. Nu får vi nöja oss med en readymade.

Det här inlägget postades i politik. Bokmärk permalänken.

2 svar på 2870: Teatrala profiler samtalar

  1. DanTor skriver:

    Lars W och liiite lurig hursomhellst och min fråga blir, är sista stycket en slutsats av näst sista stycket ?

  2. PM skriver:

    Den politiska teatern är frånstötande, men borde sändas på ett fast klockslag varje vecka. Det skulle påskynda Svenssons analys av nomenklaturans intressen och avsikter. Hydrans ansvarslösa gratisätare skulle få berätta mer sagor om vad den ”vill se”, men inte betala för. Som tex när Grönköpings Ungdomsförbund vill skicka den icke existerande svenska armén till syriska gränsen. Åsa Romson-wannabees står som spön i backen, och de släpper ut koldioxid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.